icon

Európa a islam

4. sep 2025

Ja sa zacinam fakt obavat, ako dopadneme. Co sa deje v Anglicku.... Nemecku... Francuzsku.
A mkmentalne sa siri na nete aj video, kde poslankyna v Belgicku vyzvala ludi, ktorym sa nepaci satka okolo ich jlavy, aby sa prestahovali inde. Chapete? Miestni sa maju prestahovat inde. 🥲
Toto nebude dobre......

mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 takže posledným komentom opäť potvrdila že podľa nej je 9 ročné dieťa už zrelá žena lebo islam zakazuje styk s dietatom🤦🏼‍♀️ ona má fakt schyzu

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 zjavne tých 15 rokov študovala návod od vysávača či čo 😏

misiak7777
7. sep 2025
@mizoko

@anonym_285 zjavne tých 15 rokov študovala návod od vysávača či čo 😏

@mizoko jednoznačne, a prefúkla si ním aj hlavu 😅😅😅😅

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ja som nemala nikoho v pláne dostať. Mne je jedno čo ona robí vo voľnom čase ale nie je mi jedno keď tu niekto obhajuje trestný čin.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
janulik2008
7. sep 2025
@kofa77

moslimka zo Starej Lubovne o 3,2,1 -.. start

@kofa77 kto je Moslimka zo Starej Lubovne? 😀
@kofa77

dahliaa
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@misiak7777
@mizoko
@anonym_285
No, dostaly jste mě brutálně, smekám před vámi. 😂 Ano, přesně jak píšeš, jedna nevzdělaná makovička vedle druhé a ještě si myslí, jak jsou chytré (trapas)... Hlavně, že se nad svou nevzdělaností bavíte, jiní by se za to spíše styděli, ale to tak u jednodušších lidí bývá. Za to nemůžete. Nu což, tak se alespoň přiučíte, když si informace nedovedete vyhledat ani pomocí AI. Mi je normálně stydno za vás, jak si myslíte, že jste mě dostaly. 🤭🤦🏻‍♀️ Beztak pochybuju, že byste to se svými schopnostmi mohly pochopit. Možná tak ten návod na vysavač by byl pro vás vhodnější...)) Tolik i k té vaší údajné pedofílii... 🤦🏻‍♀️

Islámské právo (šaría) neuvádí jednoznačný věk pro pohlavní styk. Místo toho se používá pojem fyzická a psychická zralost („bulúgh (“Balighah") = dosažení puberty). Obecně platí:

Sňatek může být teoreticky uzavřen ještě před pubertou.

K pohlavnímu styku podle tradičních výkladů nesmí dojít, dokud dívka nedosáhne fyzické zralosti (puberty) a je schopná manželství (psychicky i fyzicky).

**Balighah v islámu** je důležitý pojem, který označuje dosažení věku či stádia, kdy je člověk považován za dospělého a odpovědného za své činy podle islámského práva (šaría). Tento pojem má zásadní význam, protože od tohoto okamžiku jsou na člověka kladeny náboženské povinnosti a také za své jednání může být právně a morálně odpovědný.

Co znamená balighah?
Balighah (arabsky بالغ) znamená „dospělý“, „zralý“ nebo „plně odpovědný“.
* V islámu označuje okamžik, kdy osoba dosáhne puberty, tedy fyzické a psychické zralosti.
* Po dosažení balighah je člověk považován za **mukallafa** – tj. plně odpovědného za plnění náboženských povinností (modlitba, půst, zakát, hajj apod.).

Kdy nastává balighah?
Nástup balighah se obvykle určuje na základě několika faktorů:

1. **Puberta (fyzické známky)**:
* U chlapců může být známkou balighah první menstruace (nejčastěji u dívek), výskyt spermatu, růst vousů či jiné sekundární pohlavní znaky.
2. **Věk**:
* U chlapců se obvykle uvádí věk kolem 15 let jako minimální hranice, u dívek kolem 9–15 let.
3. **Mentální zralost**:
* Kromě fyzické puberty se bere v úvahu i mentální schopnost chápat zodpovědnost.

Význam balighah v praxi
* Po dosažení balighah musí člověk pravidelně vykonávat náboženské povinnosti.
* Člověk je odpovědný za hříchy a skutky.
* Může být trestán za porušení náboženských zákonů.
* Je také povinen plnit práva a povinnosti v rodině a společnosti.

Před dosažením balighah
* Dítě (nebaligh) není plně odpovědné za své činy.
* Nejsou na něj kladeny povinnosti jako na dospělého.
* Je pod ochranou a péčí rodičů nebo opatrovníků

V islámu a v šaríi je pohlavní styk s dítětem absolutně zakázán a považován za těžký hřích a trestný čin. Šaría klade důraz na ochranu dětí, jejich důstojnost a práva. Jakákoli forma sexuálního zneužívání, včetně pohlavního styku s nezletilými, je odsuzována.

alica110
7. sep 2025
@dahliaa

@misiak7777
@mizoko
@anonym_285
No, dostaly jste mě brutálně, smekám před vámi. 😂 Ano, přesně jak píšeš, jedna nevzdělaná makovička vedle druhé a ještě si myslí, jak jsou chytré (trapas)... Hlavně, že se nad svou nevzdělaností bavíte, jiní by se za to spíše styděli, ale to tak u jednodušších lidí bývá. Za to nemůžete. Nu což, tak se alespoň přiučíte, když si informace nedovedete vyhledat ani pomocí AI. Mi je normálně stydno za vás, jak si myslíte, že jste mě dostaly. 🤭🤦🏻‍♀️ Beztak pochybuju, že byste to se svými schopnostmi mohly pochopit. Možná tak ten návod na vysavač by byl pro vás vhodnější...)) Tolik i k té vaší údajné pedofílii... 🤦🏻‍♀️

Islámské právo (šaría) neuvádí jednoznačný věk pro pohlavní styk. Místo toho se používá pojem fyzická a psychická zralost („bulúgh (“Balighah") = dosažení puberty). Obecně platí:

Sňatek může být teoreticky uzavřen ještě před pubertou.

K pohlavnímu styku podle tradičních výkladů nesmí dojít, dokud dívka nedosáhne fyzické zralosti (puberty) a je schopná manželství (psychicky i fyzicky).

**Balighah v islámu** je důležitý pojem, který označuje dosažení věku či stádia, kdy je člověk považován za dospělého a odpovědného za své činy podle islámského práva (šaría). Tento pojem má zásadní význam, protože od tohoto okamžiku jsou na člověka kladeny náboženské povinnosti a také za své jednání může být právně a morálně odpovědný.

Co znamená balighah?
Balighah (arabsky بالغ) znamená „dospělý“, „zralý“ nebo „plně odpovědný“.
* V islámu označuje okamžik, kdy osoba dosáhne puberty, tedy fyzické a psychické zralosti.
* Po dosažení balighah je člověk považován za **mukallafa** – tj. plně odpovědného za plnění náboženských povinností (modlitba, půst, zakát, hajj apod.).

Kdy nastává balighah?
Nástup balighah se obvykle určuje na základě několika faktorů:

1. **Puberta (fyzické známky)**:
* U chlapců může být známkou balighah první menstruace (nejčastěji u dívek), výskyt spermatu, růst vousů či jiné sekundární pohlavní znaky.
2. **Věk**:
* U chlapců se obvykle uvádí věk kolem 15 let jako minimální hranice, u dívek kolem 9–15 let.
3. **Mentální zralost**:
* Kromě fyzické puberty se bere v úvahu i mentální schopnost chápat zodpovědnost.

Význam balighah v praxi
* Po dosažení balighah musí člověk pravidelně vykonávat náboženské povinnosti.
* Člověk je odpovědný za hříchy a skutky.
* Může být trestán za porušení náboženských zákonů.
* Je také povinen plnit práva a povinnosti v rodině a společnosti.

Před dosažením balighah
* Dítě (nebaligh) není plně odpovědné za své činy.
* Nejsou na něj kladeny povinnosti jako na dospělého.
* Je pod ochranou a péčí rodičů nebo opatrovníků

V islámu a v šaríi je pohlavní styk s dítětem absolutně zakázán a považován za těžký hřích a trestný čin. Šaría klade důraz na ochranu dětí, jejich důstojnost a práva. Jakákoli forma sexuálního zneužívání, včetně pohlavního styku s nezletilými, je odsuzována.

@dahliaa Hlavne že ten vás Mohamed prznil 9 ročnú a už v 6 si ju vzal za manželku 🤮

reela
7. sep 2025
@janulik2008

@kofa77 kto je Moslimka zo Starej Lubovne? 😀
@kofa77

@janulik2008 no uz nie je, dnes si zrusila ucet vraj. Ale podla mna sa vrati pod inym nickom

eva8
7. sep 2025

Necitam posledne stranky. Ste spokojni, ze ste prinutili dobrovolne odist mamicku z fora? Jedina tu mala fotku, povedala o sebe viac, nez ktorakolvek z nas, preto bola zranitelnejsia. Bola na fore dlho. Oslovovat osobu, a nie robit si standu z niekoho. Zvykla som mat ostre vymeny aj s Lenkou, ale ponizovat? To sa fakt tak nudime? Cim sme lepsi od moslimov?

anonym_fa85c3
Autor odpoveď zmazal
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
dahliaa
8. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 Ať jí bylo tolik, kolik bylo (dnes není zcela jisté, zda 9 nebo až 18 let - to ti mimochodem potvrdí i AI, když neumíš hledat přímo v islámských pramenech), zcela s jistotou se jednalo o zralou mladou ženu, fyzicky i psychicky vyspělou k pohlavnímu styku a k manželství. Nejednalo se tedy o pedofílii a tudíž ani o hřích. Píšu to tu stále dokola. Se svou mylnou domněnkou o pedofílii se běž zahrabat. 🤦🏻‍♀️😉

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
dahliaa
8. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 Věk Aishi není zcela jistý. Proč? Na to ti podrobně odpoví i AI. V každém případě to byla mladá žena fyzicky a psychicky zralá k manželskému životu se vším všudy. - O pedofílii se tudíž pochopitelně nejednalo. Aisha v té době dítětem zcela jistě nebyla. (Ano, opět se opakuji.)
Ne, nepovolila bych zneužívání dětí! To jsem nikdy nikde netvrdila a ani nikdy nikde tvrdit a schvalovat nebudu. I samotná Šaría tento čin striktně odsuzuje a tvrdě trestá. Pedofílie je těžký hřích trestaný mnohdy smrtí.

milanemila
8. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_285 no fuj. Robia spinu, bordel. Nech sa vratia, odkial prisli. My tu nepotrebujeme satky na hlavu a ich chore tradicie. Nech sa modernizuju doma.

@anonym_autor ja by som skor povedala, ze tu nepotrebujeme ludi plnych nenavisti a hnusu 🤷🏼‍♀️ a je mi jedno ci su veriaci, ci maju satku alebo krizik na krku atd. alebo su ateisti.
No a myslim, ze na slovensku sa nicoho netreba obavat, lebo v sucasnej situacii sem dobrovolne ziaden clovek zo zahranicia nepride zit 🙈 skor sa obavaj, ze z tejto republiky odide vacsina schopnych ludi a ostanes tu iba ty a tebe podobni.

reela
8. sep 2025
@eva8

Necitam posledne stranky. Ste spokojni, ze ste prinutili dobrovolne odist mamicku z fora? Jedina tu mala fotku, povedala o sebe viac, nez ktorakolvek z nas, preto bola zranitelnejsia. Bola na fore dlho. Oslovovat osobu, a nie robit si standu z niekoho. Zvykla som mat ostre vymeny aj s Lenkou, ale ponizovat? To sa fakt tak nudime? Cim sme lepsi od moslimov?

@eva8 tak co ja viem, vedela nieco normalne poradit, ale potom zadrbala, ze treba teen dievcatu, ktoru cudzi chlap sexualne obtazuje vysvetlit, ze je to jej problem, lebo sa urcite oblieka neslusne... no... takze tak...
Ale ja som si tak na 100% ista, ze pride naspat pod inym nickom

gabrielkaa
8. sep 2025

Podľa klasickej šarie je sobáš dievčaťa po dosiahnutí pohlavnej zrelosti možný. Tým sa považuje vek 1. menštruácie. Vo vyspelých arabských zemiach to ale zákon nepovoľuje , ALE stále existujú výnimky a nie je ich malo, že tuto pedofíliu povoľujú ….kedze veľa moslimských zemi je zaostalých ….

diaamax
8. sep 2025
@eva8

@eva8 koment vyssie ma recht, ale nehnevaj sa, na mamickovskom fore napisat, ze by dala zbicovat vlastne dieta 100 ranami (co by ju zcela isto zabilo) a druha tu bude dookola obhajovat, ze 9rocna je zcela zrela a pripravena na pohlavny styk je uz naozaj cez! Povazujem sa za tolerantneho cloveka, ale nechat zabit, ci prznit co i len teoreticky vlastne deti je uz naozaj na pozbavenie svojpravnosti.

simca06022011
8. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 no to určite 😂

bosorkabb
8. sep 2025
@diaamax

@eva8 koment vyssie ma recht, ale nehnevaj sa, na mamickovskom fore napisat, ze by dala zbicovat vlastne dieta 100 ranami (co by ju zcela isto zabilo) a druha tu bude dookola obhajovat, ze 9rocna je zcela zrela a pripravena na pohlavny styk je uz naozaj cez! Povazujem sa za tolerantneho cloveka, ale nechat zabit, ci prznit co i len teoreticky vlastne deti je uz naozaj na pozbavenie svojpravnosti.

@diaamax dokonca je to trestné.
Nikdy by som to netolerovala ani ak by islo o cudzie dieťa.
Veď to je už cez čiaru.

vevesh
8. sep 2025
@gabrielkaa

Podľa klasickej šarie je sobáš dievčaťa po dosiahnutí pohlavnej zrelosti možný. Tým sa považuje vek 1. menštruácie. Vo vyspelých arabských zemiach to ale zákon nepovoľuje , ALE stále existujú výnimky a nie je ich malo, že tuto pedofíliu povoľujú ….kedze veľa moslimských zemi je zaostalých ….

@gabrielkaa nie, vynimky neexistuju. Ziadna vynimka nepovoluje pedofiliu. Skor nedoslednost a nevymozitelnost prava v niektorych pripadoch - ale tak v tomto ako sk nemame ani co hovorit....🫣🤐🤐

eva8
8. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 kolko krestanov ma predmanzelsky pohlavny styk? Kolko krestanov zije spolu, ma deti bez sobasa?
A tu sa navaza do nej, ze aka je to moslimka, ze si vzala hypoteku. Stacilo napisat, ze Koran je nejednoznacny, kedze ma milion vynimiek, ktore si dokaze kazdy prisposobit podla seba. A nie vysmesne sa o nej rozpravat, este k tomu bez oznacenia.

dahliaa
8. sep 2025
@diaamax

@diaamax A psát na mamickovskom fore, jak je třeba podporovat vyvražďování lidí (především nevinných žen a dětí), hladovění, mučení a týrání dětí - genocidu... ti připadá v pořádku? Vsadím se, že mi ,,moralistko" ani neodpovíš. Tak jako jsi se proti tomu ani neohradila. 🤮🤦🏻‍♀️