Európa a islam
Ja sa zacinam fakt obavat, ako dopadneme. Co sa deje v Anglicku.... Nemecku... Francuzsku.
A mkmentalne sa siri na nete aj video, kde poslankyna v Belgicku vyzvala ludi, ktorym sa nepaci satka okolo ich jlavy, aby sa prestahovali inde. Chapete? Miestni sa maju prestahovat inde. 🥲
Toto nebude dobre......
@tykat toto ale nie je úplná pravda. Na Slovensku už ich je 6 alebo 7 modlitebni
@autumm modlitebne mozno, mesity tu nie su (ako v jedinej krajine EU), a islam nie je schvaleny ako nabozenstvo, preto je pre nich nezaujimave tu byt a je ich tu cca 5-6tis. tj.0,1% populacie. Prave vcera som.si o tom hladala info.
No a presne toto bude jedna z hlavných tém pred našimi voľbami, ktorú budú súdruhovia zo smerohlasu využívať a šírenie strachu a paniky. Lebo cez strach sa najlepšie manipuluje národ. Neobávaj sa. K nám neprídu. Naopak, naše deti budú musieť ísť do krajín, kde sa budú stretávať s islamom častejšie. A to len preto, lebo tu žiť nebude možné. Aj keď bez imigrantov....
@anonym_eff4ba Ved napis ty kde byvas.
@oliolijanka no ja sa pytal teba alebo toho anonyma-ci to si bola ty?Lebo ty tu pises o tych miestach a j sa ta oytam ktore su to?Ja byvam zapadne a stredne slovensko.
@oliolijanka no ja sa pytal teba alebo toho anonyma-ci to si bola ty?Lebo ty tu pises o tych miestach a j sa ta oytam ktore su to?Ja byvam zapadne a stredne slovensko.
@anonym_eff4ba Nie, ten anonym som nebola ja. Ja sa tu nemusim skryvat za anonymny nick este viac anonymne, ak chcem vyjadrit svoj nazor.
Napis, kedy si bola a ci vobec, na Spisi, pri Trebisove, v okoli Kosic. Bola si?
@autumm modlitebne mozno, mesity tu nie su (ako v jedinej krajine EU), a islam nie je schvaleny ako nabozenstvo, preto je pre nich nezaujimave tu byt a je ich tu cca 5-6tis. tj.0,1% populacie. Prave vcera som.si o tom hladala info.
@tykat to s tym absolutne nema nic spolocne. Slovensko je najxenofobnejsia krajina europy a ma k tomu prisposobene zakony - skus si len zarezervovat termin na cudzineckej policii. To je ten dovod, preco nikto (!) sem nechce a to je jedno, ci moslim, ci pravoslavny alebo katolik, ci je uz z arabskych statov alebo tuna z ukrajiny/macedonska...
@tykat to s tym absolutne nema nic spolocne. Slovensko je najxenofobnejsia krajina europy a ma k tomu prisposobene zakony - skus si len zarezervovat termin na cudzineckej policii. To je ten dovod, preco nikto (!) sem nechce a to je jedno, ci moslim, ci pravoslavny alebo katolik, ci je uz z arabskych statov alebo tuna z ukrajiny/macedonska...
@vevesh a preco by sem chodil cudzinec, co nema s SK ziadne spojivo❓nejaka praca ala NASA tu nie je, kesovicu jak rozdava makrela nemame, syria je v DE, afrika vo fr., vnutrozem.,... k nam tak pride jednotlivec-partner, ktoreho si slovak dotiahne z potuliek. V NZ zije baba z Birming. uz 20.rokov a po kazdorocnej decembrovej 🛩️navsteve rodneho mesta ma do marca antidepresiva.... 💥
@vevesh a preco by sem chodil cudzinec, co nema s SK ziadne spojivo❓nejaka praca ala NASA tu nie je, kesovicu jak rozdava makrela nemame, syria je v DE, afrika vo fr., vnutrozem.,... k nam tak pride jednotlivec-partner, ktoreho si slovak dotiahne z potuliek. V NZ zije baba z Birming. uz 20.rokov a po kazdorocnej decembrovej 🛩️navsteve rodneho mesta ma do marca antidepresiva.... 💥
@anonym_484fb0 lebo rodina, lebo praca. Este stale slovensko ponuka medzinarodne stipendia na vs krajinam z 3 sveta, kde po vystudovani tu ludia ostavaju a dokonca dovedu rodinu....
cuzdinci tu nechodia, pretoze sme chudobni, ziadne vysoke davky, navyse je pre ne tazka rec, nemali sme kolonie, takze ziadne tu vazby nemaju. a ked aj nahodiu sa tu ocitnu, tak utekaju, staci pozriet osoby, po ktorych sa patra, v zariadeni napr. v Humennom, odkial utekaju prec.
Nasi Cigani zacali robit to, co migranti. Maju v nich vzor. V PO uz zacali najazdy v tlupach do potravin, aj rod.domov. V TV bol prispevok, ako vtrha opakovane tlupa maloletych do Milk agro a brali zaradom. Predavacka bola na smene sama, nic nezmohla. Po zotmeni vtrhlo cca 10 Ciganov do dvora rod domu a odtrhlj medenu rinvu. Majitel ich nahanal, aj jeden stratil topanku, ale nedostihol ich. Takze my mame vlastnych migrantov a spravaju sa, ako ti moslimski. Ked pride nova vlada, dufam, ze prijme farmarsky zakon.
Urob si vylet do Viedne, odporucam 10. alebo 15. Bezirk. 😁 Tych zien je mi luto, v ich nabozenstve su nic, len posluchat muza. Satky nosia hlavne tie viac nabozensky zalozene (islam to neziada, ale hlavne rezim v ich domovakej krajine alebo teda icv muzi). Mnohe mladsie a vzdelanejsie satky nenosia. Ale napr.ramadan, kazdu chvilu sme tu mali vo firme sanitky, lebo kolabovali, ale nie pit ani jest nebudu.
Nasi Cigani zacali robit to, co migranti. Maju v nich vzor. V PO uz zacali najazdy v tlupach do potravin, aj rod.domov. V TV bol prispevok, ako vtrha opakovane tlupa maloletych do Milk agro a brali zaradom. Predavacka bola na smene sama, nic nezmohla. Po zotmeni vtrhlo cca 10 Ciganov do dvora rod domu a odtrhlj medenu rinvu. Majitel ich nahanal, aj jeden stratil topanku, ale nedostihol ich. Takze my mame vlastnych migrantov a spravaju sa, ako ti moslimski. Ked pride nova vlada, dufam, ze prijme farmarsky zakon.
@oli18 no a takýchto prípadov je strašne veľa a kde?no na Slovensku ale co s tým?no veď to sa samé utrasie 😅len človek to povie na hlas už je zle a ani pomoci sa nedostane.a je to tiež dosť nefér že nemôžeš nikoho označiť lebo si xenofób ale hej pokiaľ sa to človeka netýka ako keby neexistovalo
...ja len že, toľko nenávisti na tak malú krajinu sa len tak často nevidí 🙄.
@anonym_autor ake mas osobne skusenosti s moslimami?
@anonym_285 Nepytala som sa na Kosice, ale na dediny v okoli Kosic a tiez som sa nepytala na Spisky hrad, alebo na Spisku Novu Ves, Poprad, ci Vysoke Tatry. A uz vobec nie, ked si mala pät rokov. Hoci to urcite nebolo davno.
No a presne toto bude jedna z hlavných tém pred našimi voľbami, ktorú budú súdruhovia zo smerohlasu využívať a šírenie strachu a paniky. Lebo cez strach sa najlepšie manipuluje národ. Neobávaj sa. K nám neprídu. Naopak, naše deti budú musieť ísť do krajín, kde sa budú stretávať s islamom častejšie. A to len preto, lebo tu žiť nebude možné. Aj keď bez imigrantov....
@martinka13 https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/755045-fic...
Hlavne, ze tu chce pracovnikov z uzbekistanu.
@zuzanita1609 tak aspon teraz vidis!!! My tu nechceme islam.
@anonym_autor moja babka nosila cely zivot satku na hlave, zas netreba robit tragediu z blbosti… ako ta ta satka ohrozuje? Niekto nosi siltovku, niekto klobuk… a bordel robia vsetci asociali… bez ohladu na nabozenstvo, rasu, statnu prislusnost. Nase socky chodia kradnut do Viedne. Nenosia satku na hlave, ale nie su o nic lepsi ako socky inych narodnosti…
@mane01 a tvoja babka mala prava? Ci si musela skryvat vlasy pred ludmi?
@vevesh ja ti rozumiem, ty to vidiš inou optikou, ale tie predsudky z niečoho pramenia
nemožu sa vsetci hadzat do 1 vreca, ale tych par narobi zle za 1000...romovia tiež zle nerobia, a domaci nemôžu byvat blizko osady, lebo ich rozoberu na sučiastky, Oskar Dobrovodsky sa prava nedovolal, hoci ho 10 rokov terorizovali. nemožeš to nahlas povedat, lebo rasizmus a este ti popraju smrt a rakovinu k tomu
kto je vinny za to, že ludia su xenofobni?
@vevesh ja ti rozumiem, ty to vidiš inou optikou, ale tie predsudky z niečoho pramenia
nemožu sa vsetci hadzat do 1 vreca, ale tych par narobi zle za 1000...romovia tiež zle nerobia, a domaci nemôžu byvat blizko osady, lebo ich rozoberu na sučiastky, Oskar Dobrovodsky sa prava nedovolal, hoci ho 10 rokov terorizovali. nemožeš to nahlas povedat, lebo rasizmus a este ti popraju smrt a rakovinu k tomu
kto je vinny za to, že ludia su xenofobni?
@karolinakr veď práve. Väčšina ľudí nemá problém ani s inou farbou pokožky, ani s iným náboženstvom. Ľudia začnú mať výhrady, až keď títo ľudia spôsobujú problémy a slušní ľudia začnú doplácať na svoju ústretovosť, snahu pomôcť a toleranciu.
K tomu sa pridáva strach sa ozvať, lebo človek je hneď onalepkovaný za rasistu, xenofóba… a tak to často len vrie pod pokrievkou a koli politickej korektnosti sa s tým nič nerobí. Až kým to nepresiahne určitú hranicu, keď normálni ľudia sú nútení opustiť svoj domov/svoju komunitu ak chcú žiť slušne a bezpečne. Buď sa začnú búriť a dostanú nálepku, alebo sa v tichosti odstahuju niekde, kde to ešte nie je také zlé.
Osobne je mi ľúto všetkých slušných ľudí, či už moslimov alebo ľudí, ktorí patria do iných skupin, ktoré spôsobujú problémy, lebo tí to nemajú ľahké (mám kolegov, kamarátky, ktorí to pociťujú) , ale je mi ľúto aj pôvodného obyvateľstva, ktoré má svoju kultúru, tradície, spôsob života a sú prevalcovaní neprisposobivymi expanzívnymi skupinami a stavajú sa obeťami ich kriminálnych aktivít.
Žiaľ imigračná politika mnohých štátov a neschopnosť štátov/policie urobiť poriadky s týmito ľudmi spôsobuje ešte väčšiu nenávisť miestneho obyvateľstva a ešte väčšiu rozpínavosť určitých etník, či náboženských skupin. Nemyslím si, že v tomto štádiu sa s tým dá ešte niečo robiť, bolo to treba zabrzdiť hneď na začiatku
@anonym_285 Nepytala som sa na Kosice, ale na dediny v okoli Kosic a tiez som sa nepytala na Spisky hrad, alebo na Spisku Novu Ves, Poprad, ci Vysoke Tatry. A uz vobec nie, ked si mala pät rokov. Hoci to urcite nebolo davno.
@oliolijanka A teraz co?tak mi napis tie miesta ty.Sa normalne pytam a ty mi davas protiotazky.
@zuzanita1609 tak aspon teraz vidis!!! My tu nechceme islam.
@anonym_autor kto je to my? Keď už sa tak zavzdušnuješ homofobiou, skús to aspoň pod svojim nickom-menom 😉. Pekný deň 😊.
@mane01 a tvoja babka mala prava? Ci si musela skryvat vlasy pred ludmi?
@anonym_autor moja babka bola dedinska zena, nosila skladane sukne a odkedy sa vydala, tak ako bolo vtedy bezne, zakryvala si hlavu satkou, ked niekam isla. Bez satky bola len doma. Dokonca nenosila ani kratke rukavy, len doma. Takto chodili vsetky vydate zeny na dedine v tej dobe. Pravdaze v case, ked som sa narodila ja uz to bolo inak, po vojne sa vela veci zmenilo, no ona ostala verna tejto tradicii. Ako mnohe zeny v jej veku.
@zuzanita1609 ako to myslis?
@anonym_autor moja babka bola dedinska zena, nosila skladane sukne a odkedy sa vydala, tak ako bolo vtedy bezne, zakryvala si hlavu satkou, ked niekam isla. Bez satky bola len doma. Dokonca nenosila ani kratke rukavy, len doma. Takto chodili vsetky vydate zeny na dedine v tej dobe. Pravdaze v case, ked som sa narodila ja uz to bolo inak, po vojne sa vela veci zmenilo, no ona ostala verna tejto tradicii. Ako mnohe zeny v jej veku.
@mane01 zakrývanie vlasov šatkou určite nie je to, čo ľudí poburuje, skôr pôjde o nerovnoprávnosť, dvojitý meter vzhľadom na pohlavie a burky, kde žene vidno možno oči a možno ani to nie.
Vo mne osobne všetko vrie, keď vidím muža vyparadeneho v “západnom” oblečení a dva kroky za ním ide chudinka žena celá v čiernom, ani nevidí kde kráča, lebo cez tú čiernu clonu ledva vidí ☹️
Tak tvoja babka asi nebehala, všakže?
Ja mám 3 kamošky moslimky, 2 nosia šatky, jedna nie, neriešim to, ako som neriešila šatku mojej babky, ktorá tiež bez nej na ulicu nevyšla.

@anonym_2485f6 Kolko?Napis mi ty,Lunik 9 neratam.
@anonym_eff4ba Ved napis ty kde byvas.