Extrémisti v Republike
Dnes mi skoro oci vypadli, ked som zbadala Uhrika v politickej diskusii, ze davame tejto nacionalistickej pravici priestor. Ale po vypocuti som rada, mal by byt v diskusiach castejsie, ze to nie je ako tocit si videjka pre ohlupene publikum, nech kazdy vidi nazivo co a ako rozprava, aky je strateny v priestore, zosmiesnuje otazky moderatorky, obsahovo je uplne prazdny. Je to ako s Pampuchom Bartekom, cim viac je v telke, tym hlbsie strana pada...a taky isty princip vidim aj s tymito pomylenymi nackami v oblekoch. Ako to vidite vy?
Je " super" tú čítať názory, ktorého autor žerie mainstreamové médiá, ich jednostranne verzie a nemá ani potuchy o svetovom dianí a informáciách aj z druhej strany.
Je " super" tú čítať názory, ktorého autor žerie mainstreamové médiá, ich jednostranne verzie a nemá ani potuchy o svetovom dianí a informáciách aj z druhej strany.
@magdalienka11 tak mi objasni informacie z tej druhej strany prosim ta, ja si rada rozsirim obzory
@julish niekde som zachytila (v radii?), ze dievcata z Ukrajiny boli podvodom "unasane" do Izraela na prostituciu. Povodne tam mali ist normalne pracovat.
@eva8 moze byt, nasilie pachane na zenach je vx´yrazne aj v krajinach, kde prave nie je vojna. Co sa robi so zenami za vojnovejo stavu, to uz z historie pozname. Rodovo poemoenene nasilie nie je nijako specificky napojene na Zelenskeho ci rezim, je v spolocnosti pritpmne. Zial :(((
@eva8 moze byt, nasilie pachane na zenach je vx´yrazne aj v krajinach, kde prave nie je vojna. Co sa robi so zenami za vojnovejo stavu, to uz z historie pozname. Rodovo poemoenene nasilie nie je nijako specificky napojene na Zelenskeho ci rezim, je v spolocnosti pritpmne. Zial :(((
@julish ty zavri oči, sklapni uši a zaraď sa do stáda ovečiek.
@andrejkaandri nazor a fakt je rozdiel. Popieranie holokaustu nie je nazor, ale popieranie faktu. To, ze Zem je plocha nie je nazor, ale popieranie overeneho faktu. To, ze kazdy moze vidiet farbu inak, je fakt, cize to, ze povieme farbu, aku vidime, nie je nazor. Je rozdiel medzi nazorom a overenou skutocnostiu.
@magdalienka11 tunajšie progresívne dámy nepotrebujú iné zdroje, než mainstream. Ony sa len potrebujú navzájom utvrdzovať vo svojom názore. Nemrhaj na nich energiu, rozumnejšie je ignorovať ich.
@magdalienka11 tunajšie progresívne dámy nepotrebujú iné zdroje, než mainstream. Ony sa len potrebujú navzájom utvrdzovať vo svojom názore. Nemrhaj na nich energiu, rozumnejšie je ignorovať ich.
@anonym_5420e0 nie je to mile, ze si svoje vedomosti nechavate len pre seba
@anonym_5420e0 vies, standardne media maju regulovanu legislativu a za nepravdive informacie mozu mat postihy, autor nesie zodpovednost atd. Ta tvoja “alternativa” moze cokolvek napisat o comkolvek a tak to aj potom vyzera. O vedeckom posudzovani ti mam nieco napisat?
@magdalienka11
@anonym_5420e0 z akej druhej strany? Baby ved ukážte mi tie vaše nazory z druhej strany. Ak ma poznáte viete, ze ja som tej druhej strane verila, čítala som rovnake veci asi ako vy a svet som videla čiernobielo. Ale suhlasim s vami a ukážte mi nejaky iny nazor, ktory bude fakticky a bude ukazovat pravdu.
A aby som netarala obcas si pozriem videjka niektorých členov republiky, takze mam predstavu co tam hovoria. Dajte mi nieco co nie je zmes klamstiev a strachu a ja si to rada vypočujem.
No ja neviem, ale v Čechách už aj propagácia komunizmu je nelegálna. Tuto dostávajú priestor FAŠISTI a sú propagovaní a volení. To nám naozaj príde v poriadku? Čo také nám môže Republika ako strana ponúknuť?
Reálne - aký je ich program? Pre školstvo? Pre zdravotníctvo? Zachytila som, že sa Uhrik vyjadril, že by chcel ministerstvo obrany napríklad. Bude učiť vojakov ako zatvárať ľudí, ktorí mu nevyhovujú do plynových komôr? Lebo to je jediná jeho agenda aj s tou fašistickou luzou čo má v strane, či už sa bavíme o Mazurekovi alebo prepnutej Lívii alebo ďalšiemu aktuálne súdenému členovi republiky Sujovi, ktorý už bol neprávoplatne odsúdený, ale sa odvolal. To je nám len výkvet ako v Smere.
@andrejkaandri dufam ze aj Bombic je tvoj kamarat a chudacikovi aj kolac dnes napecies, vsak?
@anonym_autor
@anonym_autor a ty si kto ? platený troll PS ?
@anonym_autor ja si myslím, že ich cielovka sú jednoduchí ľudia, oni nerozumejú nejakej komplikovanejšej vete a cudzím slovám. Preto ich ohúri takýto blbecek, lebo s ním sa vedia stotožniť, majú pocit: ‘ten je jeden z nas’.
@anonym_ae583e pre jednoduchú každý jednoduchý ...
@magdalienka11
@anonym_5420e0 z akej druhej strany? Baby ved ukážte mi tie vaše nazory z druhej strany. Ak ma poznáte viete, ze ja som tej druhej strane verila, čítala som rovnake veci asi ako vy a svet som videla čiernobielo. Ale suhlasim s vami a ukážte mi nejaky iny nazor, ktory bude fakticky a bude ukazovat pravdu.
A aby som netarala obcas si pozriem videjka niektorých členov republiky, takze mam predstavu co tam hovoria. Dajte mi nieco co nie je zmes klamstiev a strachu a ja si to rada vypočujem.
@777januska777 ja som ta, co milovala konspiracie, podnecovali vo mne rozmyslanie, pomahali mi pochopit postoje roznych ludi. Doteraz rada filozofujem, uvazujem o vselicom 🙂 (Uz nemam cas tolko citat a pocuvat "vselico".)
Lenze, znepokojovala ma nekompromisnost a spravanie sa tych, ktori nepoznali ani vyznam pojmov, ktore pouzivali/asi aj pouzivaju, vysmech, ponizovanie. V sucasnosti ma znepokojuje to, ze vysmech a ponizovanie sa siri vseobecne medzi ludmi. Akoby sa stali "etalonom zrucnosti vo vyjadrovani"
Najhorsie je, ked sa najde spolocny "nepriatel" a potom sa uz nevnimaju ani kladne zablesky u toho nepriatela.
Co sa tyka nekompromisnosti. Ak Uhrik nezavadzal v tom, ze PS odmieta ist do diskusie s Republikou, povazujem to za slabost PS. Tu nejde o stracanie casu, tu nejde o ukazanie postoja, ze s Republikou nekomunikujeme, lebo ..... (dovody). Tu ide o nekomunikaciu s istou stranou - ignoraciou poukazujeme na nesuhas?
Tak isto, ako som odmietala postoj Kisku, ze si nepodal ruku s Kotlebom. Vsak to si nepodal ruku s obyvatelmi (obcanmi) Slovenska, ktori volili kotlebovcov. (Nepodanie ruky studenta prezidentovi schvalujem - to odvazne vyjadril svoj nesuhlas)
Komunikacia je dolezita. To som podporovala aj u Fica, ked na zaciatku vojny hovoril o stretnutiach s Putinom.
Ale je velmi dolezite ako ta komunikacia prebieha
@anonym_autor ja si myslím, že ich cielovka sú jednoduchí ľudia, oni nerozumejú nejakej komplikovanejšej vete a cudzím slovám. Preto ich ohúri takýto blbecek, lebo s ním sa vedia stotožniť, majú pocit: ‘ten je jeden z nas’.
@anonym_ae583e Matovic vyhral preto, lebo sa stal "jednym z nas", stal sa najblizsim, "vymyslel" novu volebnu kampan prostrednictvom socialnych sieti
@anonym_ae583e Matovic vyhral preto, lebo sa stal "jednym z nas", stal sa najblizsim, "vymyslel" novu volebnu kampan prostrednictvom socialnych sieti
@eva8 však tomu uverili tiež len hlupaci…
@anonym_ae583e pre jednoduchú každý jednoduchý ...
@anonym_3c2bc3 čo, niekomu som stúpila na otlak? 😂😂😂
@anonym_3c2bc3 čo, niekomu som stúpila na otlak? 😂😂😂
@anonym_ae583e práveže nie ....
Vypocula som dalsi rozhovor s Uhrikom.
Tak, ako si Fico "vychovava" svojich - mladeznicka organizacia, tak, ako si Trump vychoval svojich (maga), tak, ako si AfD vychovava svojich (mladeznicka organizacia v Nemecku), tak isto si AfD vychovava svojich mimonemeckych partnerov v sekcii - konkretne aj nasu Republiku (p. Uhrika). Vsak on je uplne pod ich vplyvom. Nevyslo to so Sulikom, nevyslo to s Ficom (cakam odozvu, ze pisem nezmysly, lebo je cisty lavicoar), vychadza to s Uhrikom.
AFD myslia len na seba, len na peniaze. Nemyslia na beznych obyvatelov, ti su len "trieskami, ked sa rube les". Povodne sa tato fraza pouzivala pri "inofarebnych". Uz davno ju nik nespomenul. Ale trieskami sa stanu ludia. Drevo bude tvorit jednotna elita, zvysok su "len" triesky a piliny. Tak sa pozeraju na ostatnych obcanov. Vidiet to z toho, ze nerozpravaju len o lavici a pravici, ale o triedach. Jedineti, ktori maju na to, si mozu dovolit kvalitne vzdelanie, ti, co nebyvaju v "dobrych stvrtiach", byvaju v getach. "Obycajnych ludi" potrebuju len ako pracovnu silu, "nebieli" maju nizsie IQ. Proste, elita naroda je na vladnutie.
Aj Uhrik hovori len o peniazoch a moci.
@777januska777 ja som ta, co milovala konspiracie, podnecovali vo mne rozmyslanie, pomahali mi pochopit postoje roznych ludi. Doteraz rada filozofujem, uvazujem o vselicom 🙂 (Uz nemam cas tolko citat a pocuvat "vselico".)
Lenze, znepokojovala ma nekompromisnost a spravanie sa tych, ktori nepoznali ani vyznam pojmov, ktore pouzivali/asi aj pouzivaju, vysmech, ponizovanie. V sucasnosti ma znepokojuje to, ze vysmech a ponizovanie sa siri vseobecne medzi ludmi. Akoby sa stali "etalonom zrucnosti vo vyjadrovani"
Najhorsie je, ked sa najde spolocny "nepriatel" a potom sa uz nevnimaju ani kladne zablesky u toho nepriatela.
Co sa tyka nekompromisnosti. Ak Uhrik nezavadzal v tom, ze PS odmieta ist do diskusie s Republikou, povazujem to za slabost PS. Tu nejde o stracanie casu, tu nejde o ukazanie postoja, ze s Republikou nekomunikujeme, lebo ..... (dovody). Tu ide o nekomunikaciu s istou stranou - ignoraciou poukazujeme na nesuhas?
Tak isto, ako som odmietala postoj Kisku, ze si nepodal ruku s Kotlebom. Vsak to si nepodal ruku s obyvatelmi (obcanmi) Slovenska, ktori volili kotlebovcov. (Nepodanie ruky studenta prezidentovi schvalujem - to odvazne vyjadril svoj nesuhlas)
Komunikacia je dolezita. To som podporovala aj u Fica, ked na zaciatku vojny hovoril o stretnutiach s Putinom.
Ale je velmi dolezite ako ta komunikacia prebieha
@eva8 ono to znie velmi vznešeno a rozumne. Nevravím, ze nesúhlasím, ale ani nevravím, ze suhlasim. Chapem preco hovoríš o komunikácii a ano moze z toho byt nieco. Ale nemyslim si, ze toto je jedina správna cesta. Lebo ludia uz do diskusii idu s vlastným názorom, ide o to kto ten nazor prezentuje. Ja sama viem, ze som sa pri liberálnych ludoch v minulosti vypla, ked rozpravali a nepočúvala som ich argumenty. Ale ano verim, ze mozno je par ludi co vnímajú diskusie konštruktívne.
Odporúčam ti pozri si serial Andor (videla som odporúčať ho historikov). V danom seriáli vidis velmi vela rôznych ludi, nazorov a ciest ako rastie odpor. Ukazuje propagandu z oboch strán, ukazuje nenavist a nepochopenie, ukazuje dialóg, ale ukazuje aj násilný odpor a aka cesta je k nemu. Ukazuje ze zli a hlupi ludia su na oboch stranách a ukazuje aj to ako su nase myslienky formované prostredím a ako tazko sa opúšťajú a ukazuje, ze aj ti dobri ludia dokážu verit a rovit zle veci a ani fakty priamo pred ich očami to nezmenia.
Alebo odporúčam film 12 rozhnevanych muzov z roku 1957. Kde je krasne ukázané ako vela z našich nazorov su formované nasimi vlastnymi strachmi. Ano tam diskusia pomohla a oni nazor zmenili, ale treba si uvedomit, ze je to film a v realite zmene nazoru predchadzaju hlavne okolnosti a ak sami nie sme prinuteni, fakty a ani argumenty nam nepomôžu.
Slovensko je tak rozvratene a ludia nestastni a žijúci v strachu, ze diskusie nedokážu same zmenit veci, ale to nevravím, ze nie su potrebné.
@eva8 ono to znie velmi vznešeno a rozumne. Nevravím, ze nesúhlasím, ale ani nevravím, ze suhlasim. Chapem preco hovoríš o komunikácii a ano moze z toho byt nieco. Ale nemyslim si, ze toto je jedina správna cesta. Lebo ludia uz do diskusii idu s vlastným názorom, ide o to kto ten nazor prezentuje. Ja sama viem, ze som sa pri liberálnych ludoch v minulosti vypla, ked rozpravali a nepočúvala som ich argumenty. Ale ano verim, ze mozno je par ludi co vnímajú diskusie konštruktívne.
Odporúčam ti pozri si serial Andor (videla som odporúčať ho historikov). V danom seriáli vidis velmi vela rôznych ludi, nazorov a ciest ako rastie odpor. Ukazuje propagandu z oboch strán, ukazuje nenavist a nepochopenie, ukazuje dialóg, ale ukazuje aj násilný odpor a aka cesta je k nemu. Ukazuje ze zli a hlupi ludia su na oboch stranách a ukazuje aj to ako su nase myslienky formované prostredím a ako tazko sa opúšťajú a ukazuje, ze aj ti dobri ludia dokážu verit a rovit zle veci a ani fakty priamo pred ich očami to nezmenia.
Alebo odporúčam film 12 rozhnevanych muzov z roku 1957. Kde je krasne ukázané ako vela z našich nazorov su formované nasimi vlastnymi strachmi. Ano tam diskusia pomohla a oni nazor zmenili, ale treba si uvedomit, ze je to film a v realite zmene nazoru predchadzaju hlavne okolnosti a ak sami nie sme prinuteni, fakty a ani argumenty nam nepomôžu.
Slovensko je tak rozvratene a ludia nestastni a žijúci v strachu, ze diskusie nedokážu same zmenit veci, ale to nevravím, ze nie su potrebné.
@777januska777 paci sa mi, ako si to zhrnula.
Ale uviedla som konkretnu situaciu znamych predstavitelov. Uhrik doslova povedal, ze PS odmieta s nimi ist do diskusie, lebo by "prehrali" (nieco v tom vyzname) Prehrali? Idu do diskusie, ci do boja? Naopak, aj PS tvrdi, ze premier odmieta vstupit do diskusie, lebo sa boji. Coraz viac sa rozprava o tom, ze jeden druheho sa boji, rozprava sa o strachu v diskusiach medzi stranami, malokto z lidrov stran nepouzil slovicko nenavist. Zijeme v zrychlenom svete, a este si aj sami prinasame stresy, nepohodu... Aki vodcovia, taki jeho nasledovnici.
Co sa tyka diskusii na socialnych sietach - len cez FB som si pozrela, bola som zhrozena. V sucasnosti som si sama (dobrovolne) rozklikla, ake su reakcie - nadavky, ponizovanie, tykanie, nulova gramatika, ziadna ucta k cloveku. Nic sa nezmenilo... :( Neviem, ci tam ma vyznam nieco napisat.
@andrejkaandri dufam ze aj Bombic je tvoj kamarat a chudacikovi aj kolac dnes napecies, vsak?
@anonym_autor keby bolo po mojom poslal by som ta na 3 roky do Dagestanu...aspon by ta presli tie tvoje kecy ! :D
@andrejkaandri trošku sa dovzdelaj, štúdiom nedávnej histórie zistíš, čo je to nacistická ideológia a k čomu viedla, pochopením nedávnych i súčasných udalostí a ideológií zistíš, prečo je škodlivý extrémizmus a potom trús reči o "názoroch". Toto nie sú názory, to je propagovanie škodlivých ideológií, vedúcich veľmi zlým smerom
@danica2711 a to co ty tvrdis su zase sracky a nikto ti nekaze aby si sa dovzdelala...pevne verim ze mas aspon vyucny list...

@julish toto je dokument investigatívneho novinára a bývalého poslanca parlamentu UK ako sa snažili bezúspešne zapojiť políciu do vyšetrovania, nakoniec sa to prevalilo keď začali Rusi deti zachraňovať na podnet Ukrajinského policajta.
@anonym_19f26d juj, ale toto je strasna slabota. Vypni youtube, zapni seba.