icon

Globsec Praha 2024: Politické debaty a medzinárodná pozornosť

fido69
30. aug 2024

V decembri 2023 premiér Fico na Globsec ostro útočil. „Namiesto Globsecu a sorosovcov dáme peniaze Matici slovenskej,“ tvrdil.

Konferencia, ktorú v Bratislave v priebehu osemnástich ročníkov navštívilo pätnásť zahraničných prezidentov a sedemnásť premiérov, sa začína v piatok 30.8.2024 (dnes) prvýkrát na novom mieste – v Prahe.

Na konferencii sa zúčastnia predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, dánska premiérka Mette Frederiksenová aj fínsky prezident Alexander Stubb. Z českých politikov vystúpi prezident Petr Pavel, premiér Petr Fiala, minister zahraničných vecí Jan Lipavský a ďalší ústavní činitelia.

Ešteže nám ostali aspoň oslavy SNP, na ktoré okrem našej vlády žiadny iný politik neprišiel. 🤔

danyelia
31. aug 2024

Boli ste toho roku v Maďarsku a Tatrách na dovolenke? Ja áno a asi najlepšie viem, koľko peňazí sme minuli na jednu aj druhú-hotel, reštiky, bazény, atrakcie... ale vidím, že vy ste tam všetci asi boli so mnou 🤷🏼‍♀️

victoriab
31. aug 2024

@danyelia to je moc progresivne 😁 takze deti prenechavaju zene, oni predsa boli v robote 😁😁😁 a to je zenska robota sa detom venovat 😁😁😁 mozes najst nejaky vyrok kde sa pan fico vyjadril o svojej manzelke? Ehm skus v googli zadat namiestl toho milenka 🤣 Nech si pridem na svoje 😀😀😀

danyelia
31. aug 2024

@victoriab Nezáviď. Neboj sa, keď sa budeš dobre učiť, môžeš taký diplom získať aj Ty, skôr by som sa hanbila, keby som nedokončila ani strednú...

danyelia
31. aug 2024

@victoriab Súkromný život politikov je ich vec, to neriešim...

victoriab
31. aug 2024

@danyelia no tebe nezarucil ze budes vediet vyjst zo svojho matrixu, tak dakujem, neprosim 🤣🤣🤣 neviem naco ti je vzdelanie, to je take progresivne mysliet si ze sa treba vzdelavat 🤣🤣🤣

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
victoriab
31. aug 2024

@fido69 tak sa mozno budu stahovat do madarska, ked je tam tak super 😁

annm81
31. aug 2024

@danyelia Na jednoduchú otázku, ako za vojnu môže západ, asi odpoveď nedostanem. Rovnako ako k tomu, ako vláda odsudzuje ruský režim a agresiu...alebo k tomu, ako sa vraj podlizujeme západu, keď s ním spolupracujeme, ale ako sme suverénni, keď podporujeme krajinu, ktorá nás reálne okupovala a nielenže to nepovažuje za chybu, ale naopak si želá ovládať nás znova...

Čo už, toto je častý postup voličov koalície- prídu s nejakým dezinfo tvrdením, ale keď ho už majú obhajiť, tak je k tomu ticho, namiesto toho si nájdu iné klamstvo, ktoré začnú papagájovať.

victoriab
31. aug 2024

@annm81 smiech cez slzy

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
danyelia
31. aug 2024

@annm81 Skús čítať aj iné správy ako Denník N, SME, Aktuality, či FB PS, aj tie zahraničné a možno začneš uvažovať aj iným smerom-hovorím, len uvažovať aj o iných ,,pravdách,, ako vám tu predkladá opozícia, lebo nič na svete ani v politike nie je čiernobielé...

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
victoriab
31. aug 2024

@danyelia zahranicne radsej nie lebo to je hanba jak mraky

annm81
31. aug 2024

@danyelia teda nedostanem - niežeby som očakávala opak...asi strata času, ale daj, že ktoré to tie iné správy čítaš, aj zahraničné, čo píšu niečo iné ako tie tebou menované.

danyelia
31. aug 2024

@annm81 Najviac sa mi páči, že všetci chcete info typu ,,daj link,, niekto vám niečo naservíruje, vy si to prečítate a beriete to za hotovú vec...veď si to vygúgli, prečítaj viac správ a sama si to v hlave zanalyzuj, predpokladám, že ovládaš aj cudzie jazyky, keď si žila/žiješ mimo SR

danyelia
31. aug 2024

@victoriab A z čoho čerpáš politické info Ty zo slovenskej ponuky? 🤔

annm81
31. aug 2024

@danyelia Takže nie že nevieš dvoma-troma vlastnými vetami napísať napr. odpoveď na otázku o vine západu, ale nevieš menovať jediné seriózne médium, ktoré vraj sleduješ. Najviac sa mi pri argumente " sledujte aj iné ako dennik n a markízu" páči to typické zdôraznenie, že aj zahraničné. Voliči koalície zjavne sledujú ešte tak otitulkované videá z dezinfowebov štýlu infowars a myslia si, že všetci sme spadli z jahody a fakt si nevieme otvoriť a prečítať správy v inom jazyku.

mamina7070
31. aug 2024

@niekto2hy ide o dotaciu na ztp zamestnanca chranenej dielne to nie je dotacia na rodinneho prislusnika

niekto2hy
31. aug 2024

@mamina7070 „Jediným konateľom je váš syn. Jediným spoločníkom je strana Smer, ktorej štatutárnym orgánom ste vy osobne – takže všetky tieto dotácie podľa vašej logiky skončili vo vašom vrecku,“ hovorí Martina Holečková.
Ano,ale konatel je Ficov syn...

mamina7070
31. aug 2024

@niekto2hy ide o dotaciu na prevadzku chranenej dielne a tam je zo zakona narok po splneni podmienok podla zakona
u dotaciach pre organizacie kde je simeckova rodina ide o nenarokovatelne dotacie tj nie je na ne zakonny narok rozhoduje komisia atd
preto su to dve neporovnatelne situacie

niekto2hy
1. sep 2024

@mamina7070 Smer dostal od statu urcitu sumu ze vyhral volby a este mu je malo,tak si berie dotacie na chranenu dielnu.
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=25829&SID=2&P=1
https://www.finstat.sk/35775726

viestta
1. sep 2024

@danyelia jedno je iste, superman Fico to nebude. On a jeho banda nas dostanu este hlbsie, a to sme si mysleli, ze uz to hlbsie ani nejde. Medzinarodny kredit Slovenska je nizsie ako bol za Meciara, zdravotnicstvo a skolstvo upada uz 20 rokov a z nich bol vo vlade Smer viac ako 3/4 casu, vymozitelnost prava je pod urovnou starych mafianskych cias, a o ekonomike hodam ani netreba pisat, prosperujuca krajna vyzera inac. A za necely rok je kazdemu sudnemu cloveku jasne, kam tito vedu tuto krajinu.

viestta
1. sep 2024

@danyelia nemusi clovek sledovat al Dzaziru aby vedel aky je obraz Slovenska vo svete. Staci si zajst do Ciech a zistis co si o nas myslia. A teda lichotive to nie je. Teraz som bola v Cechach, kazdy s kym som sa rozpravala sa ma pytal ako je mozne, ze Fico je zas vo vlade. Kazdy sa ma pytal, ci sme sa dostatocne nepoucili. A ano, bolo mi trapno za cele Slovensko co si o nas myslia. Hodile som rec aj s Nemcami. Ti nas uz povazuju za sovietsku republiku. Bezni ludia, nie politici, ludia rozhladeni nechapu co sa u nas deje a preco sa to deje. Nechapu preco sa u nas Trestny zakon prekopal v prospech zlodejov a defraudantov. Nechapu ako sa u nas devastuje kultura. Nechapu ako je mozne, ze sme sa ako narod nepoucili. Ale ked citam teba, tak viem preco sme sa nepoucili, preco stale dookola budeme opakovat tie iste chyby, na ktore dopletime my vsetci. Do toho beznadejneho balastu nas dostali naivni a kratkozraki, ktori uveria populistom. A je uplne jedno ci to je populista Meciarovho formatu, ci je to populista Ficovho formatu, ci je to populista Pellegriniho formatu alebo populista Matovicovho formatu. Ludia bez kritickeho myslenia budu stale opakovat rovnaku chybu. Ked pride nejaky iny populista, ktory bude recnit o tom ako tento stat spasi, tak mu zas uveria. Staci aby mal dobre vystavany predvolebny marketing. Staci ak najde par vymyslenych hrozieb, pred ktorymi nas prave on ochrani.

danyelia
1. sep 2024

@viestta Stále si mi nepovedala meno politika, ktorý by nás ako premiér zachránil...A vo voľbách si demokraticky vybral národ 🤷🏼‍♀️ Tak kto bude to menšie zlo ako Fico? A nie prázdne reči o budúcnosti, ale ak by mali byť voľby hneď zajtra...Kto by bol pre Teba vhodným premiérom od zajtra?

eva8
1. sep 2024

@danyelia napr. Simecka, Majersky
Nevladla by jedna strana, ale tiez koalicia

viestta
1. sep 2024

@danyelia preco by som ti mala napisat meno politika? Mozno este taky nie je na politickej scene, ktoremu by som dala sancu, mozno z tych, ktori su na politickej scene este stale neviem vybrat. Iste je jedno, ze horsi od Fica by bol uz len Danko, tesne nasledovany Matovicom, ale od tych dvoch su desiatky lepsich.
A znova ti zopakujem, vybrali volici, ktori sa zucastnili volieb, nie narod ako taky, lebo polovica "naroda" vobec nevolila a dalsia stvrtina volila nieco ine.
A ak by mali byt volby zajtra, tak by som este mala cely den na to aby som sa rozhodla.
A ked uz sme o tych reciach, napis preco je pre teba Fico ten najlepsi. Jedna jedina vec staci, ale niekolkoriadkovy zoznam pozitiv by som tiez rada precitala. Pouc ma, preco je prave on ten najlepsi. Co spravil preto aby si zasluzil tvoju doveru.

annm81
1. sep 2024

@danyelia Takmer ktokoľvek z dnešnej opozície by bol lepšia voľba ako Fico. Ešte aj blázon Matovič, ak zohľadníme situáciu, v akej sa nachádzal, napáchal menšie škody, ako napcácha táto banda. A zjavne si nepamätáš, že už sme raz boli v podobne zlej situácii a zázračne sa našla vláda, ktorá z izolovanej čiernej diery spravila medzinárodne akceptovaného ekonomického tigra - a to len za nejakých 5 rokov. Rástli sme najrýchlejšie spomedzi nových členov EÚ, boli sme za platného a rešpektovaného partnera, životnou úrovňou sme dobiehali ČR a SLO. A kto nás dostal zasa na chvost EÚ? Ficovo rozkrádanie a nekompetentnosť. A dnes, keď sa z Fica stal fašista, už nás neničí len ekonomicky. Ľudí, čo dokážu kompetentne viesť tento štát, tu máme - dokazuje to nie tak dávna minulosť. Len voliči sú poväčšine hlupáci.

viestta
1. sep 2024

@mamina7070 uz sa mi to nechce dohladavat, ale dotacie od statu dostala aj pani Ficova na nejaky svoj projekt. A ano, dostala z tych o ktorych rozhoduju komisie a dostala ich v casoch, ked jej manzel bol predsedom vlady.

danyelia
1. sep 2024

@viestta Takže Fico je najhorší, ale kto ho má nahradiť, pomenovať nevieš 🥱 Presne ako PS-kári, celé dni robia tlačovky o tom, ako je všetko zlé, no ani jeden návrh ako niečo zlepšiť. Ja nehovorím, že Fico je najlepší, ale z tejto ponuky čo tu máme je pre mňa najmenšie zlo. A že voliči volili tak či tak - nikto im nebránil zvoliť si hocikoho, najviac ,,krúžkov,, (ak sa teda nechceš naťahovať so slovíčkom väčšina v tomto ponímaní) získal SMER, rozhodli ľudia, nie ja. A áno, Fico má moju dôveru, čo sa týka napr. teoreticky vojny, neviem si Šimečku predstaviť rozhodovať o týchto veciach...