Globsec Praha 2024: Politické debaty a medzinárodná pozornosť
V decembri 2023 premiér Fico na Globsec ostro útočil. „Namiesto Globsecu a sorosovcov dáme peniaze Matici slovenskej,“ tvrdil.
Konferencia, ktorú v Bratislave v priebehu osemnástich ročníkov navštívilo pätnásť zahraničných prezidentov a sedemnásť premiérov, sa začína v piatok 30.8.2024 (dnes) prvýkrát na novom mieste – v Prahe.
Na konferencii sa zúčastnia predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, dánska premiérka Mette Frederiksenová aj fínsky prezident Alexander Stubb. Z českých politikov vystúpi prezident Petr Pavel, premiér Petr Fiala, minister zahraničných vecí Jan Lipavský a ďalší ústavní činitelia.
Ešteže nám ostali aspoň oslavy SNP, na ktoré okrem našej vlády žiadny iný politik neprišiel. 🤔
@fido69 Ty ma už láskavo neoznačuj, lebo mi je z Teba úprimne na zvracanie! Tebe zomrela kamarátka na rakovinu a mne, matke 4 malých detí sa vysmievaš, že mám miesto tejto choroby lobotómiu mozgu? Ty si ten ,,slušný,, progresívec a liberál? Len preto, že mám na niečo iný názor? Nadávam tu ja niekomu? Byť Tvoja matka, tak za Teba hanbím ako pes, čo som vychovala...Ty hrdina, porozmýšľaj o sebe a sa spamätaj, Ty slušnočlovek!
@danyelia Ešte tak čítať s porozumením by sa ti zišlo. Tak ešte raz. Urážanie a nadávanie si priradila liberalizmu. Napísala som ti, že je to s tým nemá nič spoločné, ale ide o slušnosť človeka. No a že ľudia tisíčročia nadávajú a urážaju, to je proste tak a netvrdím, že je to správne.
@gribka1 Autor tejto diskusie sa sám označil za človeka, ktorý podporuje Šimečku, lebo je to ,,slušný,, politik. Teda predpokladám, že je volič a priaznivec liberalizmu a progresivizmu. U viacerých prívržencov tohto smeru som si všimla tu v diskusiách, že vulgárne útočia na ľudí s iným názorom. O tom, že tento človek okolo slušnosti ani neprešiel sa hádam ani netreba baviť. Názor sa dá vyjadriť aj slušne, ja rešpektujem aj ten iný, aj keď s ním nesúhlasím...ale nebudem tu predsa nikomu nadávať do ,,hlúpych,,. Veď áno, každý to vidíme inak a aj to je demokracia. A potom, že ktorí voliči rozdúchavajú vášne...
@danyelia Prepáč, ale z rôznych diskusií, ak si prebehneš denníky či fcb, a čítala si ako nadávajú ľudia z tvojej strany politickeho spektra, tak ti príde autor tejto diskusie ako anjelik. Takú žumpu som čítala. No a osobná skúsenosť kolegu, zarytého ficoida, keby si počula ako dokáže zvýšeným hlasom urážať všetkých, ktorí nejdú jeho líniou, to by si len tíško prehĺtala alebo na slušnosť zabudla.
@gribka1 Je mi absolútne nesympatický s jeho politickými názormi, prejavom, (ne)skúsenosťami, prácou, prezentáciou, intonáciou rečí, politickým programom, presadzovaním pre neho dôležitých tém, jednoducho všetkým...Viac sa k tomu rozpisovať nebudem, pre mňa to nie je politik ale plačko z materskej škôlky, burcuje verejnosť, straší, klame...
@danyelia No a teraz si predstav, že presne takto sú nám nesympatický tí, ktorých tak obhajuješ. Aj keby sme ti povedali o ňom xxx dobrých vecí, tak tebe bude nesympatický aj keby pravdu hovoril. V politike si treba dať pozor na to, čo politici robia, nie výzor, intonäcie, či dokonca krásny prejav. Na druhú stranu, ti nemá ako ukázať svoju prácu, keďže vo vláde ešte nebol.
@gribka1 A ja som napísala, že nejakého politika strašne obhajujem? Ale veď to je úplne normálne, Ty nepresvedčíš o mojom pohľade mňa a ja nepresvedčím Teba, ale veď to je úplne v poriadku...Zbytočne by sme si tu písali do rána...ale tak hádam sme inteligentné ženy rešpektujúce svoje názory navzájom a nebudeme si tu nadávať do hlupáň 🤷🏼♀️
@danyelia "Naša vláda to schválila, tento ohavný čin?"
Sleduješ vôbec, čo sa na Slovensku deje? Áno, naša vláda je ruskému režimu veľmi naklonená - od únosu Vietnamca, cez inšpiráciu v zákonoch, až po Ficovo "Putin je falošne démonizovaný, lebo vojnu rozputal západ, ktorého jediným cieľom je vyvražďovanie Slovanov".

@malasandrika Výborne, takže ak by si (nedajbože) prekonala rakovinu a nejaký trápny blbec Ti napíše, že máš namiesto nej lobotómiu mozgu, úplne v pohode by si to zobrala, veď je len chudáčik nahnevaný na systém...To myslíš vážne? Ja môžem za tento systém? On, obdivovateľ ,,slušného,, Šimečku sa tu vysmieva chorej matke 4 detí a vy, na tej progresívnej a liberálnej strane ho obhajujete? Neviem, či sa s Tebou mám o niečom baviť, keď obhajuješ takéto správanie...