icon

Globsec Praha 2024: Politické debaty a medzinárodná pozornosť

fido69
30. aug 2024

V decembri 2023 premiér Fico na Globsec ostro útočil. „Namiesto Globsecu a sorosovcov dáme peniaze Matici slovenskej,“ tvrdil.

Konferencia, ktorú v Bratislave v priebehu osemnástich ročníkov navštívilo pätnásť zahraničných prezidentov a sedemnásť premiérov, sa začína v piatok 30.8.2024 (dnes) prvýkrát na novom mieste – v Prahe.

Na konferencii sa zúčastnia predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, dánska premiérka Mette Frederiksenová aj fínsky prezident Alexander Stubb. Z českých politikov vystúpi prezident Petr Pavel, premiér Petr Fiala, minister zahraničných vecí Jan Lipavský a ďalší ústavní činitelia.

Ešteže nám ostali aspoň oslavy SNP, na ktoré okrem našej vlády žiadny iný politik neprišiel. 🤔

danyelia
31. aug 2024

@malasandrika Výborne, takže ak by si (nedajbože) prekonala rakovinu a nejaký trápny blbec Ti napíše, že máš namiesto nej lobotómiu mozgu, úplne v pohode by si to zobrala, veď je len chudáčik nahnevaný na systém...To myslíš vážne? Ja môžem za tento systém? On, obdivovateľ ,,slušného,, Šimečku sa tu vysmieva chorej matke 4 detí a vy, na tej progresívnej a liberálnej strane ho obhajujete? Neviem, či sa s Tebou mám o niečom baviť, keď obhajuješ takéto správanie...

gribka1
31. aug 2024

@danyelia Chytnem sa len tej tvojej rétoriky, že vy na tej progresívnej a liberálnej strane ... veď chceme pokrok v každej oblasti, a slobodu pre každého jednotlivca. To totižto tie slová znamenajú.

danyelia
31. aug 2024

@fido69 Ty ma už láskavo neoznačuj, lebo mi je z Teba úprimne na zvracanie! Tebe zomrela kamarátka na rakovinu a mne, matke 4 malých detí sa vysmievaš, že mám miesto tejto choroby lobotómiu mozgu? Ty si ten ,,slušný,, progresívec a liberál? Len preto, že mám na niečo iný názor? Nadávam tu ja niekomu? Byť Tvoja matka, tak za Teba hanbím ako pes, čo som vychovala...Ty hrdina, porozmýšľaj o sebe a sa spamätaj, Ty slušnočlovek!

danyelia
31. aug 2024

@gribka1 A to je tá sloboda, že sa tu môžme urážať, na základe iného názoru? Tak potom je celý liberalizmus hlboko v...

victoriab
31. aug 2024

@fido69 obdivujem vas, ze toto davate. Pani (alebo ktokolvek je na druhej strane) si asi privyraba takymto chatovanim a tliachanim, ma zapisane stycne body a jedes. Vsak tito ludia, zial, nerozmyslaju tymi mozgovymi bunkami.

gribka1
31. aug 2024

@danyelia Ty vidíš len slobodu slova? To je všetko, čo k slobode človeka patrí? Mimochodom, urážanie, nadávanie, je ako ľudstvo samé. Niekedy si za to môžeme sami, inokedy nie. Toto pod liberalizmus nepatrí, len k slušnosti človeka.

danyelia
31. aug 2024

@gribka1 Čiže urážanie a nadávanie je podľa Teba v spoločnosti úplne v poriadku? Slušné správanie nič? No ja sa dnes neprestávam diviť...

gribka1
31. aug 2024

@danyelia Ešte tak čítať s porozumením by sa ti zišlo. Tak ešte raz. Urážanie a nadávanie si priradila liberalizmu. Napísala som ti, že je to s tým nemá nič spoločné, ale ide o slušnosť človeka. No a že ľudia tisíčročia nadávajú a urážaju, to je proste tak a netvrdím, že je to správne.

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
danyelia
31. aug 2024

@gribka1 Autor tejto diskusie sa sám označil za človeka, ktorý podporuje Šimečku, lebo je to ,,slušný,, politik. Teda predpokladám, že je volič a priaznivec liberalizmu a progresivizmu. U viacerých prívržencov tohto smeru som si všimla tu v diskusiách, že vulgárne útočia na ľudí s iným názorom. O tom, že tento človek okolo slušnosti ani neprešiel sa hádam ani netreba baviť. Názor sa dá vyjadriť aj slušne, ja rešpektujem aj ten iný, aj keď s ním nesúhlasím...ale nebudem tu predsa nikomu nadávať do ,,hlúpych,,. Veď áno, každý to vidíme inak a aj to je demokracia. A potom, že ktorí voliči rozdúchavajú vášne...

gribka1
31. aug 2024

@danyelia Prepáč, ale z rôznych diskusií, ak si prebehneš denníky či fcb, a čítala si ako nadávajú ľudia z tvojej strany politickeho spektra, tak ti príde autor tejto diskusie ako anjelik. Takú žumpu som čítala. No a osobná skúsenosť kolegu, zarytého ficoida, keby si počula ako dokáže zvýšeným hlasom urážať všetkých, ktorí nejdú jeho líniou, to by si len tíško prehĺtala alebo na slušnosť zabudla.

danyelia
31. aug 2024

@gribka1 A JA konkrétne som tu niekoho urážala pre názor?

gribka1
31. aug 2024

@danyelia Už od teba znie aj progresivec a liberal ako nadávka. Alebo?

danyelia
31. aug 2024

@gribka1 Nie, aj v práci sme zmes rôznych voličov a vieme sa o politike slušne porozprávať, no nikto mi nenadáva do hlupáň...ale tak pod rúškom internetu je frajer každý, neviem či by sa zo mňa vysmieval tento hrdina aj z očí do očí

gribka1
31. aug 2024

@danyelia No tak ti vravím o zoči voči situácii.

gribka1
Autor odpoveď zmazal
gribka1
31. aug 2024

@danyelia No a čo to vlastne máš proti Šimečkovi?

biba_18
31. aug 2024

@danyelia konkrétne som ho zažila od kedy som sa narodila až kým neodišli z českslovenska v 1991…

danyelia
31. aug 2024

@gribka1 Je mi absolútne nesympatický s jeho politickými názormi, prejavom, (ne)skúsenosťami, prácou, prezentáciou, intonáciou rečí, politickým programom, presadzovaním pre neho dôležitých tém, jednoducho všetkým...Viac sa k tomu rozpisovať nebudem, pre mňa to nie je politik ale plačko z materskej škôlky, burcuje verejnosť, straší, klame...

danyelia
31. aug 2024

@biba_18 Koho?

dota6
31. aug 2024

@danyelia wooow, ako keby ste popísali moje pocity z istého Róberta :D

danyelia
31. aug 2024

@dota6 Veď v poriadku, každý máme právo na svoj názor a tak to má byť 🙂

gribka1
31. aug 2024

@danyelia No a teraz si predstav, že presne takto sú nám nesympatický tí, ktorých tak obhajuješ. Aj keby sme ti povedali o ňom xxx dobrých vecí, tak tebe bude nesympatický aj keby pravdu hovoril. V politike si treba dať pozor na to, čo politici robia, nie výzor, intonäcie, či dokonca krásny prejav. Na druhú stranu, ti nemá ako ukázať svoju prácu, keďže vo vláde ešte nebol.

biba_18
31. aug 2024

@danyelia si niečo požila? pýtala si sa ma, citujem: “ A ako si Ty sama konkrétne ,,zažila Rusa,,?”. tak ti odpovedám ako som ja sama konkrétne zažila rusa…

danyelia
31. aug 2024

@gribka1 A ja som napísala, že nejakého politika strašne obhajujem? Ale veď to je úplne normálne, Ty nepresvedčíš o mojom pohľade mňa a ja nepresvedčím Teba, ale veď to je úplne v poriadku...Zbytočne by sme si tu písali do rána...ale tak hádam sme inteligentné ženy rešpektujúce svoje názory navzájom a nebudeme si tu nadávať do hlupáň 🤷🏼‍♀️

danyelia
31. aug 2024

@biba_18 No prepáč, keď na 8-mej strane diskusie hneď nepochopím o čom sme si písali na 3-tej 😃 Nie si sama, s kým si tu vymieňam názory...a ako si ,,zažila,, toho Rusa teda?

biba_18
31. aug 2024

@danyelia vážne mi chceš nakukať že si nikdy nepočula čo spôsobila v československu prítomnosť sovietskych vojsk???

danyelia
31. aug 2024

@biba_18 Téma je Globsec, ako to s tým súvisí?

biba_18
31. aug 2024

@danyelia písali ste o tom že niekto zažil alebo nezažil rusa… toto to má spoločné…

annm81
31. aug 2024

@danyelia "Naša vláda to schválila, tento ohavný čin?"

Sleduješ vôbec, čo sa na Slovensku deje? Áno, naša vláda je ruskému režimu veľmi naklonená - od únosu Vietnamca, cez inšpiráciu v zákonoch, až po Ficovo "Putin je falošne démonizovaný, lebo vojnu rozputal západ, ktorého jediným cieľom je vyvražďovanie Slovanov".