Hanbíte sa za to, že koho ste volili?
Dnes Hlas - Sasko zamietol inovativne lieky, celkovo som velmi sklamana z tejto vlady ... nic dobre nepriniesli, mladym rodinam len zobrali, o drahote pomlcim ... hanbim sa, ze som uverila predvolebnym slubom. Sklamali ste sa aj vy ? Volili by ste dnes inak?
@jednoduchomaria89 este dodam , ze sukromne poistovne Neplatia tolko co vszp za ten isty zakrok , kedze stale DRG nefunguje , takze statne nemocnice byvaju v strate a stat ich musi odlzit , to je super business , vyzbieras povinne vypalne a zaplatis za svojho poistenca Menej , snad ta cola chutila 🥳, tiez sa cennik vykonov uz Roky jednoducho nemeni , za vsetko priplacame , nemame moderne nemocnice , ani lieky , platime viac za zdravotnictvo , kde kua su tie prachy ?!!
@jednoduchomaria89 je to tak, lebo sme to ako občania dopustili. Lebo lekárovi das prvé, posledné. To nie je iba o pôsobení skupiniek v zdravotníctve. Myslíš, že "nepentacki" lekari sa nebodaj majú zle? Je to o tom, ze pozri si na výplatnej páske, kolko platis zdravotné odvody a potom sa porovnaj s niekym, kto je celý život na UP a nezaplatil ani cent. Ale narok ma presne taký istý ako ty. Toto je hlavným problémom.
Ja volím KDH už dlho. Som spokojná s ich názormi a smerovaním. Len sú v opozicii
Vôbec neľutuje koho som volila. Volím ich už dlhšie.
Ja sa priznam- hanbim- nechala som sa oj×bat, ze hlas je nova strana, nova vizia, nova cesta zo sraciek- no zaradili spiatocku.🙈🙈
@zuzinka888 ved do hlasu presli vswtci kseftari zo smeru. Co di cakala, ze nebudu kradnut?
Ze estok, ktory pisal na soc.siete, na tom v smere vyrastol, zmeni retoriku?
Ved to zostali vsetko kovani smeraci. Len prle sa potreboval dostat do palaca.
Nie, volila by som rovnako. Nebola to ziadna koalicna strana.
Toto co sa tu deje je ako v africkej krajine...mame diktatora ...jedine co ma mrzi je to, ze som v 2007mom prisla na Slovensko spat a neostala v zahranici.
Nevolila som ani jednych, ani druhych - mam rada ludi s rozumom, vierou, entuziazmom - cestnych ludi, a ti veru do politiky nechodia...tito tu su ako prasce - len sa nazrat pri valove a co bude dalej ich nezaujima. My ich nezaujimame. Moj otec dakedy vravieval ze politik by mal mat minimalnu mzdu a potom by sme videli kolko nadsencov by tam bolo.
@viestta vies, keby denne ukazali, s akymi navrhmi prisli, co nimi sledovali a ze tie navrhy nepresli, by ukazalo, aki su koalicni poslanci mrzaci ommoho viac, ako ked sa postavi napr. Grohling s Kolikovou a opustaju sa na temu fico kazdy bozi den...
Vravim, nemaju 15, politika by mala byt na urovni. Takto naozaj netusim, ci vobec este pojdem volit. Obe strany (koalicna a opozicna) mi uz pridu na jedno kopyto....
@akje som z politiky unavena,
Pozri si vysvetlenie Simecku v tomto rozhovore. Na povrchu sa mozno zda, ze je o nicom, ale myslienka je silna. Pripravuju sa. Aby v pripade vyhry v nasledujucich volbach nesklamali. To je dolezite.
https://joj24.noviny.sk/politika-24/1061744-pol...
Nevolila som nikoho z tych, ktori su aktualne pri koryte, takze sklamana nie som 🙂.
No ja som sa nesklamala, lebo som ich nevolila :D stale ale zasnem, napr. nad ludmi, ktory si to pochvaluju aj nadalej. Ako nemyslim, ze PSko by bolo velmi lepsie, ale tazko povedat :D a dokonca ani strana ktoru som ja volila, neviem ci by robila lepsie = resp. bola menej kritizovana. Vzdy by sa niekomu nepacilo. Najma u nas, kde je proste velka cast ludi co je rada za socialne istoty a davky a 25. dochodok by kludne davali a priplatky a spokojni su s nasimi lekarmi, ich pristupom, s cenami liekov, dostupnostou modernych liekov... stale je vela takych. Najma, ked platia minimum dani, minimum odvodov (takym to najmenej vadi asi a treba povedat, ze to je drviva vacsina a potom rpide choroba, PNka, dochodok = a rev velky prevelky, stat sa nestara, nemam peniaze). Ja spokojna nie som, a kedze nie som spokojna, neplatila by som viac nikomu nic bez vykonu, bez viditelnych/meratelnych vysledkov prace. Tak politikom, ako statnym zamestnancom. na druhej strane, tie tabulkove platy su smiesne, mali by sa spamatat urobit audit prac potrebnych na uradoch a vsade, ci tam vobec treba tolko ludi a na co ich tam treba, ci take sluzby potrebuju obcania a neda sa to poriesit inak a tym co treba, dat primerany plat.
@akje som z politiky unavena,
Pozri si vysvetlenie Simecku v tomto rozhovore. Na povrchu sa mozno zda, ze je o nicom, ale myslienka je silna. Pripravuju sa. Aby v pripade vyhry v nasledujucich volbach nesklamali. To je dolezite.
https://joj24.noviny.sk/politika-24/1061744-pol...
@jednoduchomaria89 ale toto je chyba najvyssich "vyjednavacov" Uz roky riesia lekari VSZP, ze ma riadne platit ako ostatne poistovne = v BB som uz pred rokmi videla letaky a nejake peticie. Neexistuje aby bola nemocnica stratova, ak je, neico je zle = vsak tam to ma frcat, vykony proste zarabat musia ak ich robia, okrem toho vedia robit aj platene vykony, co niektore veci vykryju ak treba. V nasej velkej nemocke = napr to ze nemocnice nie su plne, nerobi sa na plno, dlhe cakacky (cim sa zhorsuje len stav pacientov a treba riesit o vela viac diagnoz potom)... keby sa robilo (co ale chapem, ze ked je menej lekarov, nemozu mat tolko vykonov = ALE AKO potom stihaju operovat po xy klinikach sukromnych v okoli? blizkom aj dalekom?) Tu musi prist zdravy rozum, a riesit do aj od dola, od nemocnic. A som si ista , ze budu protestovat tak lekari, ako aj stat, aj poistovne,a le niekto to musi raz opravit :DD A budu pacienti, ktorym sa to tiez nebude pacit, lebo su z tych par kusov spokojnych.
Ved aj trump teraz riesi napr. lieky v USA, ze su predrazene a klepol po prstoch farma biznisu, tak uvidime co bude.. vsak este sa moze stat ze lieky vsade zdrazeju a to uz bude ake harakiri u nas, ked vieme. Ale on ma pravdu, a proste "opravi to" aj ked sa nebude niekomu pacit. Tu u nas, niekto zastrajkuje a uz sa idu potentovat niektori z toho a ustupky okamzite. Ale tak sa nedaju robit zmeny, problem je ze u nas sa robia fakt nezmyselne zmeny, ktore nijak nie su prospesne a nikam nas neposunu. Zvysenie platu je co? nic. System je zadlzeny a bude viac. Rovnako zavedenie novych dani = nic, iba to zabrzdi ekonomiku, trestny zakon = nic, riesenie hymny, somarin, neustale nahananie min. kultury, medvedov = nula bodov. Nic podstatne sa nezmenilo u nas, co by pomohlo.
Nehanbím sa nevolila som dnešnú vládu, nikdy. Nejako som dúfala,že Šaško to ako minister zdravotníctva zvládne (ok som naivná) to včerajšie stanovisko ohľadom liekov ma sklamalo ešte viac ako (ne)zmluva s who. Sme 40 rokov pozadu a bude horšie
@jednoduchomaria89 je to tak, lebo sme to ako občania dopustili. Lebo lekárovi das prvé, posledné. To nie je iba o pôsobení skupiniek v zdravotníctve. Myslíš, že "nepentacki" lekari sa nebodaj majú zle? Je to o tom, ze pozri si na výplatnej páske, kolko platis zdravotné odvody a potom sa porovnaj s niekym, kto je celý život na UP a nezaplatil ani cent. Ale narok ma presne taký istý ako ty. Toto je hlavným problémom.
@lienka.7 to nie je hlavný problém slovenského zdravotníctva, čo tu popisuješ, to je zas len retorika, že zli zli nenažraní lekári, aby sa zase zakrylo, že hlavný problém slovenského zdravotníctva su presne tie lobistické skupiny pôsobiace v zdravotníctve, ktoré majú svojich ľudí priamo na ministerstve zdravotníctva a píšu si zákony a vyhlášky na mieru, ako im vyhovuje. Súkromné poisťovne, ktoré za rovnaký výkon platia svojim súkromným ambulanciám aj 8-9 tisic a štátnym dajú pár drobných. Vytiahnu takto zo systému miliardy a štát nevie, kde presne, lebo to ani nechce vedieť. Jasné, že potom nie je na inovatívne lieky. A nie preto, že lekári a sestry v nemocniciach chcú slušný plat, aby dokázali vyžiť v tejto krajine, kde je všetko čoraz drahšie.
Ale ty to vieš určite lepšie ako šéf Najvyššieho kontrolného úradu, ktorý to vyšetruje, že?
@simca06022011 tebe odporúčam vypočuť si tiež, a pochopíš, prečo sú štátne nemocnice stratové a tie, čo patria lobistickým skupinám zázračne nie
https://www.tyzden.sk/video/122116/sef-nku-u-br...
@lienka.7 ja si myslím , že tých problémov je milión .... Od kadejakých skupín , ktoré vypaluju zdravotníctvo , od veľkého množstva návštev u doktorov , v porovnaní s inými EU krajinami navštevujeme najviac doktorov ročne , tiež veľa liekov sa vyhadzuje resp konci nepouzitych, slaby dôraz na prevenciu , je ľahšie predpísať 7 druhov liekov ako najskôr povedať človeku , že musí schudnúť napr , taktiež obvodný lekár nefunguje tak ako má, nestíha veľa pacientov za deň, polovicu dňa sa venuje administratíve ,čo by dávno mohol robiť nejaký admin pracovník , lekár je prilis drahy na to , tiež sa spomínalo šetrenie pár sto miliónov na spolocnom nákupe liekov štátnych nemocníc ,kvôli zľavám,vraj zaviesť to bude trvať 2roky,strašný bullshit, ale nie je to premierska téma a ani voličov to netrapi
@lienka.7 ja si myslím , že tých problémov je milión .... Od kadejakých skupín , ktoré vypaluju zdravotníctvo , od veľkého množstva návštev u doktorov , v porovnaní s inými EU krajinami navštevujeme najviac doktorov ročne , tiež veľa liekov sa vyhadzuje resp konci nepouzitych, slaby dôraz na prevenciu , je ľahšie predpísať 7 druhov liekov ako najskôr povedať človeku , že musí schudnúť napr , taktiež obvodný lekár nefunguje tak ako má, nestíha veľa pacientov za deň, polovicu dňa sa venuje administratíve ,čo by dávno mohol robiť nejaký admin pracovník , lekár je prilis drahy na to , tiež sa spomínalo šetrenie pár sto miliónov na spolocnom nákupe liekov štátnych nemocníc ,kvôli zľavám,vraj zaviesť to bude trvať 2roky,strašný bullshit, ale nie je to premierska téma a ani voličov to netrapi
@gwendolyn neskor si pustim, ale mne je jasne, ze sa rozhajdaka skor statne ako sukromne :D ostatne su blaboly. My sme predavali veci do nemocnic, este pred 20r, ja viem ako vyjednavala sukromna nemocnica o cenach a ako statna :D ako vyjednavaju sukromne firmy a napr. statne zariadenie kde sme dodavali veci. A nemyslim ze aj verejne obstaravania vsetko poriesia.
@jednoduchomaria89 inak to s tym administrativnym pracovnikom, tiez uz davno hovorim a nechapem, najma sukromne ambulancie to predsa kludne mozu urobit = dvihat telefon, riesit papierovacky, ukladat karty... to absolutne nemusi robit sestra, ktora by uz mohla mat kompetencii viac, a orbit ukony s lekarom. Ja som bola v amb. kde bol zahranicny lekar a ten doobeda ako nic vybavil tolko pacientov ze som kukala, ziadne objednavanie an pol roka dopredu. Sestra pisala co on diktoval a vysetroval a pytal sa pacienta, pedantne a aj tak kopu stihol. Dal liecbu. zatial mu dalsie dve sestry chystali pacientov vo vedlajsej miestnosti... VSETKO sa da. len to si musia aj lekari nastavit. K lekarom chodime,lebo sme chori, nie pre radost, a k vela lekarom chodime, lebo ti nasi nepocuvaju a robia si po svojom a "zo zvyku", casto bez vysetrenia riadneho. O tom, ze ludi viac nemame, ale ako to bolo, ze kedysi stihli lekari ist aj k pacientom domov? No lebo (zase osobna skusenost), idem po ambulanciach neurologov v BB, a strtok doobeda, polka cakarni prazdna, ak som sa doklopala niekde (lebo dovolat sa nedalo tam tyzdne k nikomu) prisla som na to, ze oooo ale lekaaaar tu uz nie je. DOOBEDA. Vo stvrtok. V roosveltke, pravidelne som na neurologii, PRAZDNE cakarne, ale objednaju ta o ROK. stale vyhovorky na poistovne... stale stale. Ja neverim tomu, ze poistonve nechcu platit za riadne vysetrenie, som presvedcena ze nechcu platit za odflakane vysetrenia, kde pacient aj tak nakoniec ide k dalsiemu a dalsiemu lekarovi, kym najde takeho co aj nieco spravi.
@jednoduchomaria89 ale toto je chyba najvyssich "vyjednavacov" Uz roky riesia lekari VSZP, ze ma riadne platit ako ostatne poistovne = v BB som uz pred rokmi videla letaky a nejake peticie. Neexistuje aby bola nemocnica stratova, ak je, neico je zle = vsak tam to ma frcat, vykony proste zarabat musia ak ich robia, okrem toho vedia robit aj platene vykony, co niektore veci vykryju ak treba. V nasej velkej nemocke = napr to ze nemocnice nie su plne, nerobi sa na plno, dlhe cakacky (cim sa zhorsuje len stav pacientov a treba riesit o vela viac diagnoz potom)... keby sa robilo (co ale chapem, ze ked je menej lekarov, nemozu mat tolko vykonov = ALE AKO potom stihaju operovat po xy klinikach sukromnych v okoli? blizkom aj dalekom?) Tu musi prist zdravy rozum, a riesit do aj od dola, od nemocnic. A som si ista , ze budu protestovat tak lekari, ako aj stat, aj poistovne,a le niekto to musi raz opravit :DD A budu pacienti, ktorym sa to tiez nebude pacit, lebo su z tych par kusov spokojnych.
Ved aj trump teraz riesi napr. lieky v USA, ze su predrazene a klepol po prstoch farma biznisu, tak uvidime co bude.. vsak este sa moze stat ze lieky vsade zdrazeju a to uz bude ake harakiri u nas, ked vieme. Ale on ma pravdu, a proste "opravi to" aj ked sa nebude niekomu pacit. Tu u nas, niekto zastrajkuje a uz sa idu potentovat niektori z toho a ustupky okamzite. Ale tak sa nedaju robit zmeny, problem je ze u nas sa robia fakt nezmyselne zmeny, ktore nijak nie su prospesne a nikam nas neposunu. Zvysenie platu je co? nic. System je zadlzeny a bude viac. Rovnako zavedenie novych dani = nic, iba to zabrzdi ekonomiku, trestny zakon = nic, riesenie hymny, somarin, neustale nahananie min. kultury, medvedov = nula bodov. Nic podstatne sa nezmenilo u nas, co by pomohlo.
@simca06022011 to, co je v nemocnici ziskové, to si zobrali súkromnici. Teda labaky, rehabilitacoe a lekáreň. Toto nemocnici zaraba, oddelenie nikdy si na seba "nezarobi". Inak takú pentu do zdravotníctva kedysi pustil práve zajac. Na to sa asi zabudlo. A je uplne jedno, kto bude ministrom zdravotníctva, hascak si ho vždy kúpi. To je všeobecne známe.
Politiku treba sledovať stále a robiť si obraz priebežne, napríklad aj z takéhoto "bežného" vládnutia - napríklad tie lieky, napríklad zvýšenie DPH, zvýšenie si platov politikov, nepriznanie vily v Chorvátsku a tak - proste sledovať dianie priebežne. Najhoršie je keď ľudia sledujú politiku iba pred voľbami. Pretože treba mať na pamäti staré dobré známe - keď vtáčika lapajú, pekne mu spievajú. A tiež treba myslieť na to, že predvolebná kampaň sa začína potichu robiť tak 2 roky pred voľbami. Čiže teraz išiel Fico bomby, podľa mňa ešte príde čoskoro ďalší konsolidačný balíček a potom bude kľud - aby ľudia do volieb zabudli. To zas budú len karafiáty na MDŽ a podobne....
@simca06022011 to, co je v nemocnici ziskové, to si zobrali súkromnici. Teda labaky, rehabilitacoe a lekáreň. Toto nemocnici zaraba, oddelenie nikdy si na seba "nezarobi". Inak takú pentu do zdravotníctva kedysi pustil práve zajac. Na to sa asi zabudlo. A je uplne jedno, kto bude ministrom zdravotníctva, hascak si ho vždy kúpi. To je všeobecne známe.
@lienka.7 a dobre ze pustil. nemocnice aj velke maju aj labaky, aj rehabky aj lekarne. Napriek tomu, ked som chcela beznu rutinu operaciu, ktoru aj "vratnik" zvladne ako sa na tom zabavaju, tak v roosveltke nebolo mozne ROKY, zaujimave, ze ten isty lekar ma v SUKROMNOM odoperoval za dva tyzdne od objednania (objednal ma v tej staaaatnej nemocnici, do svojej suuukromnej). Tak tolko k tomu, preco sa nezaraba. lebo nie su schopni poskytnut riadnu sluzbu, a miesot toho tam chodia iba pacienti na kontorlky ako na beziacom pase a potom fakt urgentne pripady alebo vazne veci. A neverim, ze je to "stratove". Teraz vo videu na FB, bolo ze nase nemocky su vytazene na 60%, vsak ked je na 60% vytazeny hotel/penzion, skrachuje... :D tak v nemocnici to nie je ine.
Ale to moj jednoduchy pohlad. Za mna zistkove nebude nic v nemocniciahc nikdy, ak to pojde takto. Okrem toho ten neustali strach "nemame lekarov". A nemozem im nieco "sprisnit" lebo ujdu prec... aj keby v konecnom dosledku to bolo pre system lepsie.
Nevolila som nikoho zo súčasnej opozície ani koalície
rudu krv nikdy nevolim tak ze sa nemam za co hanbit
@lienka.7 a dobre ze pustil. nemocnice aj velke maju aj labaky, aj rehabky aj lekarne. Napriek tomu, ked som chcela beznu rutinu operaciu, ktoru aj "vratnik" zvladne ako sa na tom zabavaju, tak v roosveltke nebolo mozne ROKY, zaujimave, ze ten isty lekar ma v SUKROMNOM odoperoval za dva tyzdne od objednania (objednal ma v tej staaaatnej nemocnici, do svojej suuukromnej). Tak tolko k tomu, preco sa nezaraba. lebo nie su schopni poskytnut riadnu sluzbu, a miesot toho tam chodia iba pacienti na kontorlky ako na beziacom pase a potom fakt urgentne pripady alebo vazne veci. A neverim, ze je to "stratove". Teraz vo videu na FB, bolo ze nase nemocky su vytazene na 60%, vsak ked je na 60% vytazeny hotel/penzion, skrachuje... :D tak v nemocnici to nie je ine.
Ale to moj jednoduchy pohlad. Za mna zistkove nebude nic v nemocniciahc nikdy, ak to pojde takto. Okrem toho ten neustali strach "nemame lekarov". A nemozem im nieco "sprisnit" lebo ujdu prec... aj keby v konecnom dosledku to bolo pre system lepsie.
@simca06022011 "a dobre, že pustil" omg, tu je škoda diskutovať, žaba sa varí v hrnci a teší sa, aká je ta voda fajne teplučká 😅
Politiku treba sledovať stále a robiť si obraz priebežne, napríklad aj z takéhoto "bežného" vládnutia - napríklad tie lieky, napríklad zvýšenie DPH, zvýšenie si platov politikov, nepriznanie vily v Chorvátsku a tak - proste sledovať dianie priebežne. Najhoršie je keď ľudia sledujú politiku iba pred voľbami. Pretože treba mať na pamäti staré dobré známe - keď vtáčika lapajú, pekne mu spievajú. A tiež treba myslieť na to, že predvolebná kampaň sa začína potichu robiť tak 2 roky pred voľbami. Čiže teraz išiel Fico bomby, podľa mňa ešte príde čoskoro ďalší konsolidačný balíček a potom bude kľud - aby ľudia do volieb zabudli. To zas budú len karafiáty na MDŽ a podobne....
@ysseba napr mna vobec nezaujima, ci niekto ma vilu v chorvatsku, ranc v austaralii alebo vilu vo francuzsku... ak robi co ma. To su ludia co zarabaju, nie 1000-2000EUR mesacne. A mozu si to dovoli. To su pre mna len take "talafatky". Kolko ludi ma nulove danove priznania, a chodia na 50t autach? Toto su veci, ktore mna by zaujali, kolko "szco" a "sro" podnika nijak, ale nakupia na firmu aj zariadenia tych svojich bytov domov a nikto neriesi, lebo kontrola pride sporadicky...? Samozrejme danove na nulu. Prijmy cierne = lebo samozrejme z niecoho sa tie veci, dovolenky atd nakupili. A tychto ludi je viac ako par politikov, ktory ale maju riadny prijem na to, cize ak si kupi vilu niekde, tak na nu realne ma prijem. Samozrejme, nehovorim, ze je ok, brat uplatky v politike a pod. A treba to riesit a vysetrovat. Ale tu utekaju tieto penaize z ekonomiky, dane, odvody pri beznych ludoch viac ako od politikov. Popravde, keby si zarobila dajme tomu 10t eur mesacne, nekupila by si si aj vilu?
@simca06022011 no vidis, takže presne si pochopila ako to funguje👌 popisoval to presne takto isto primár, co odišiel z Trenčína z gynekológie.
A hovorí ti niečo slovo kartel? Asi nie, však? Lebo to je presne to, ze mas lekáreň, labak, nemocnicu aj poisťovňu a bacujessi ako chceš ty sama... A vyplácať si ako chceš, ze? Inak minule hovorili, že prečo v súkromných poisťovniach nie je "poisteny" ani jeden hemofilik. Prečo asi? Lebo liečbu im prepláca iba zla zla VSZP.
A ono vieš, operoval ta ten istý lekár, ktorý by ta operoval aj v tej štátnej, a v rámci času co tam mal byt a "zadarmo". Lebo nepredpokladám, ze ta operoval o 20.00 večer. Ale ok. Keď si s tým spokojna, tak potom nefrfli a plat si pekne aj ďalej.
Inak autorka, keď sme pri sklamaných voličoch. Pamätám sa, ako som bola súčasťou obrovskej masy takto sklamaných ľudí. Paradoxne, najviac sklamania svojim voličom priniesla vláda, ktorá reálne zlepšila život na Slovensku a to dramaticky.
Myslím, že nik z voličov SDKÚ nebol naivný a nečakal, že akákoľvek politická strana je úplne čistá (aj to sú totiž ľudia ako každý z nás), ale keď sa prevalili tie kauzy SDKÚ, my - ich voliči- sme v takej nejakej hrdosti a spravodlivom hneve tvrdili, že nie sme ako smerovoliči a my tým našim zástupcom ukážeme ako funguje demokracia a že politici sú podriadení voličom, nie naopak.
No a koniec toho pribehu je tragikomický - po tých rokoch, čo sme umožnili návrat Fica, teraz mnohí plačeme, že keby sme neboli precitlivelí a boli prezieravejší, dnes by sme mali omnoho výkonnejšiu ekonomiku a omnoho silnejšie inštitúcie, takže Fico by sa tak ľahko nedostával k absolútnej moci.
@simca06022011 no vidis, takže presne si pochopila ako to funguje👌 popisoval to presne takto isto primár, co odišiel z Trenčína z gynekológie.
A hovorí ti niečo slovo kartel? Asi nie, však? Lebo to je presne to, ze mas lekáreň, labak, nemocnicu aj poisťovňu a bacujessi ako chceš ty sama... A vyplácať si ako chceš, ze? Inak minule hovorili, že prečo v súkromných poisťovniach nie je "poisteny" ani jeden hemofilik. Prečo asi? Lebo liečbu im prepláca iba zla zla VSZP.
A ono vieš, operoval ta ten istý lekár, ktorý by ta operoval aj v tej štátnej, a v rámci času co tam mal byt a "zadarmo". Lebo nepredpokladám, ze ta operoval o 20.00 večer. Ale ok. Keď si s tým spokojna, tak potom nefrfli a plat si pekne aj ďalej.
@gwendolyn dobre tak mi povedz, kde by sme sa liecili, preco kopa ludi ide do tychto "zlych zlych" sukromnych zariadeni? kedy bolo dobre v statnej nemocnici? ja som tam bola od 2009 varena pecena a ta arogancia, opiti lekari, drzost, co tam vladla = teraz aspon trochu si uz davaju pozor, ti najstarsi tam uz nie su, pomenili sa tam stavy, ale stale je to take, ze "ale co otravujete, nic vam nie je urcite, chodia sem vsetci zbytocne.. " a podobne kraviny. pripadne najdu diagnozu a pokrcia plecami a nevedia si nic ani len medzi sebou v nemocke vydiskutovat, ked to nie je len vramci jednej odbornosti, vyriesit. Psycho totalne. Cize by bolo lepsie bez sukromnych zariadeni, bez sukromnych poistovni? Ako dobre, moznooooo keby bola jedna poistovna, ale ja si myslim, ze zase by sa len tam bacovalo a kradlo a vymyslalo a uplacalo, lebo pre mna statne vsetko = cierna diera. To uz som skepticka, len ked pocujem o tom. Mozno si to nezasluzia no.. ale...
@lienka.7 ano to chapem, ze si vyberaju diagnozy atd. Ale to vie stat riesit, tak ako teraz trupm lieky v Usa, ze proste najnizsia cena vykonu v ekonomike = bude cenou pre vsetky poistovne :D alebo pre tu statnu. A bude to transprantne a jasne. Vyjedna si to jedna a bude to mat aj druha. A presne to pises, co si myslim, nemocnica ma klepnut po prstoch lekarom, ze ak raz pracuju pre nemocnicu, budu tam a ziadne uvazky v 20tich dalsich zariadeniach, kde zrazu zvladne on jeden, 10 operacii zaradom... ale v nemocke to nedaju aj ked ich je tam viac ?? Ja som isla do sukromnej, lebo po rokoch som uz nemala nervy na to, a fakt neviem kde by ma odoperovali a to som fakt prisla o minutu dvanast, pritom na kotnrolach vzdy "ale to je v pohode, nie je to vazne..." ale na operacnom stole to inak dopadlo . A myslim, ze toto by mali nemocnice riesit, peniaze za kratku rutinu opku, isli sukromnikovi do vacku. Aj s poplatkom, zadarmo to nebolo a nebolo to ani pohodlne ani prijemne, nakolko cloveka pomaly z operacneho stolu domov vykopli. Ale kam by sme isli, keby sukromne neboli? neviem... lebo fakt sa v nemocnici tvaria, ze idu sa zodrat, su tam 24/7 a nestihaju, objednaju ta o 5 rokov, aj to ti 20x zmenia termin, ale MIMO pracovat stihaju :DDD Ako moze napr primar niecoho, mat 2 amb. mimo nemocnicu, este mat aj den v nemocnici ambulanciu, a stihat riesit oddelenie a aj operacie a zakroky na inej klinike? no tolko k tomu :DDD
Inak mna tak napadla taka vec, ambulancie sa schvaluju, neotvori a nezazmluvni sa len tak hocijaka = a tieto kadejake zazmluvnene, ale realne riadne nefungujuce, zaberaju len miesto a vytvaraju efekt, ked fakt poistovna pozie.. ale ved v meste mate 6 ambulancii takychto, dalsiu netreba, maju len tolkoto vykonov atd. Nechodim v tom, nevyznam sa, ale nemoze to byt problem, preco sa napr. leakri stazovali, ze nevedia si amb otvorit, nedostanu zmluvy atd?
Inak autorka, keď sme pri sklamaných voličoch. Pamätám sa, ako som bola súčasťou obrovskej masy takto sklamaných ľudí. Paradoxne, najviac sklamania svojim voličom priniesla vláda, ktorá reálne zlepšila život na Slovensku a to dramaticky.
Myslím, že nik z voličov SDKÚ nebol naivný a nečakal, že akákoľvek politická strana je úplne čistá (aj to sú totiž ľudia ako každý z nás), ale keď sa prevalili tie kauzy SDKÚ, my - ich voliči- sme v takej nejakej hrdosti a spravodlivom hneve tvrdili, že nie sme ako smerovoliči a my tým našim zástupcom ukážeme ako funguje demokracia a že politici sú podriadení voličom, nie naopak.
No a koniec toho pribehu je tragikomický - po tých rokoch, čo sme umožnili návrat Fica, teraz mnohí plačeme, že keby sme neboli precitlivelí a boli prezieravejší, dnes by sme mali omnoho výkonnejšiu ekonomiku a omnoho silnejšie inštitúcie, takže Fico by sa tak ľahko nedostával k absolútnej moci.
@annm81 takych vlad nam bolo viac treba :(
Inak mna tak napadla taka vec, ambulancie sa schvaluju, neotvori a nezazmluvni sa len tak hocijaka = a tieto kadejake zazmluvnene, ale realne riadne nefungujuce, zaberaju len miesto a vytvaraju efekt, ked fakt poistovna pozie.. ale ved v meste mate 6 ambulancii takychto, dalsiu netreba, maju len tolkoto vykonov atd. Nechodim v tom, nevyznam sa, ale nemoze to byt problem, preco sa napr. leakri stazovali, ze nevedia si amb otvorit, nedostanu zmluvy atd?
@simca06022011 a ďalší segment, ktorý bude výnosný budú starobince. Už teraz na tom "pracuju". Stačí si vypočuť na nete rôzne rozhovory s týmito "zralokmi", kolko rokov sa na niečo pripravujú. Ale jasne, toto ti večer na narkoze nepustia.
A to s tými ambulanciami si popísala uplne presne, ako to funguje. Nemocničných lekar keď ma aj ambulanciu, co ich drvivá väčšina aj ma potom "zabera" miesto a ďalšieho už poisťovňa proste nezazmluvni. Lebo vidí, že ich je napr. 7. To, ze ale reálne fungujú iba 3 je už im fuk.
@simca06022011 a ďalší segment, ktorý bude výnosný budú starobince. Už teraz na tom "pracuju". Stačí si vypočuť na nete rôzne rozhovory s týmito "zralokmi", kolko rokov sa na niečo pripravujú. Ale jasne, toto ti večer na narkoze nepustia.
A to s tými ambulanciami si popísala uplne presne, ako to funguje. Nemocničných lekar keď ma aj ambulanciu, co ich drvivá väčšina aj ma potom "zabera" miesto a ďalšieho už poisťovňa proste nezazmluvni. Lebo vidí, že ich je napr. 7. To, ze ale reálne fungujú iba 3 je už im fuk.
@lienka.7 starobince - vieš aký je problém s nimi? v košiciach pred 2 rokmi zrušili takmer 360 miest pre dôchodcov s nízkou odkázanosťou... mne je jedno či bude mať penta sieť starobincov - len aby nejaké boli - pretože od štátu sa nedočkáme ...

@lienka.7 myslim , ze tych problemov je viac , NKÚ: Z pacienta je rukojemník. Zdravotníctvo „funguje“ v prospech záujmových skupín
Nedostatok financií nie je hlavným problémom slovenského zdravotníctva, ako ukazujú kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Zdroje verejného zdravotného poistenia a súkromné zdroje vzrástli o 42 %, čo predstavuje viac ako 2 miliardy eur. Napriek tomu štát nevie, čo a v akej kvalite za tieto prostriedky dostávajú pacienti.
@jednoduchomaria89 este dodam , ze sukromne poistovne Neplatia tolko co vszp za ten isty zakrok , kedze stale DRG nefunguje , takze statne nemocnice byvaju v strate a stat ich musi odlzit , to je super business , vyzbieras povinne vypalne a zaplatis za svojho poistenca Menej , snad ta cola chutila 🥳, tiez sa cennik vykonov uz Roky jednoducho nemeni , za vsetko priplacame , nemame moderne nemocnice , ani lieky , platime viac za zdravotnictvo , kde kua su tie prachy ?!!