Herci a politika: Prečo ovplyvňujú televíziu a divadlo?
Za mňa je to už neakceptovateľné. A plne súhlasím s každým jedným slovom pána Chmelára.
Človek si chce oddýchnuť a všade len rozdeľovanie a negatívita vo verejnom priestore. Prečo zneužívajú relácie a divadlo na vyjadrenie svojho názoru.
Nech tak robia na námestí, alebo pod svojim osobným profilom.
@anonym_c37ec7 to ci je spokojny pre istotu, z presvedcenia alebo s nadejou na dotacie vie len on a je to tiez v poriadku. Tak ako je v poriadku ked je niekto nespokojny s tym co sa tu deje. Tu nejde len o kulturu, tu ide o celu spolocnost, kde kultura pri tejto ministerka je cenzurovana a ovladana mocou. A tie dotacie? Mna by fakt zaujimalo, preco sa poskrtali dotacie na tradicne folklorne festivaly. Folklor nie je alternativne umenie, ktore panu Machalovi a nekulturnej pani ministerke oci kolu. Folkor je nasa dedovizen a este aj tym priskrtili peniazky a dali ich do nejakej bratislavskej kaviarne
@viestta dotáciu nikdy nežiadali a žiadať nechcú.
Ani ich nikto necenzuruje ak narazas na to.
Len vidia a žijú vo vnútri tohto celého. A roky. Vedia viac ako niekto mimo tejto bubliny.
A majú na to svoj názor. Ja netvrdím že správny ale to netvrdím ani o druhej strane.
@anonym_autor a som za to rada a držím im palce.Divadlo vždy vyberalo témy podľa aktuálnej situácie.Aj v dielach spred 40 r sa medzi riadkami kritizovalo.ked môžu herci v Hollywoode môžu aj naši🤪
Keby sa umelci nemiešali do politiky,nebola by ani Nežná,to si treba uvedomiť. Majú rovnaké právo vyjadrovať sa k politickým veciam, ako my, neherci.
@michellemary nežná bol riadený a plánovaný prevrat. Umelci a študenti boli komparz, žiadni hrdinovia.
@anonym_autor komedianti toto robili vždy.
Umelci vzdy do politiky zasahovali. Bolo/je to prave preto, lebo ich profesia si to moze dovolit, lebo mozu a dokazu vyjadrit svoj nazor aj v inotajoch, prirovnaniach, ci metaforach. Aj v minulosti mali krali svojho sasa. A nemali ho pre zabavu ako by sa mohlo zdat. Mali ich ako.vlastne zrkadlo. A rovnako teraz umelci sluzia ako zrkadlo politikom. A ak sa im nepaci, co tam vidia, mali by sa nad sebou asi zamysliet...
Umelci vzdy do politiky zasahovali. Bolo/je to prave preto, lebo ich profesia si to moze dovolit, lebo mozu a dokazu vyjadrit svoj nazor aj v inotajoch, prirovnaniach, ci metaforach. Aj v minulosti mali krali svojho sasa. A nemali ho pre zabavu ako by sa mohlo zdat. Mali ich ako.vlastne zrkadlo. A rovnako teraz umelci sluzia ako zrkadlo politikom. A ak sa im nepaci, co tam vidia, mali by sa nad sebou asi zamysliet...
@mucuinka presne. Spisovatelia, umelci, maliari vzdy reagovali na situaciu...
@anonym_autor presne, to ako keby predavacka pocas toho ako mi blokuje davala svoje vyjadrenia ku politickej situacii a kebyze sa mi to nepaci tak nech idem nakupit inde. Alebo lekar pomedxi vysetrenie by sa mi postazoval ako ho politici dusia, a sofer v buse by sa pocas jazdy cez mikrofon stazoval na plat a na to ze mu chcu dat kameru do kabiny. Wtf? Nech idu umelci na namestia a tam nech pritiahnu davy, ktore ich budu pocuvat a podporovat. A nie zneuzivat plne hladisko a priame prenosy na svoje vylevy.
@michellemary nežná bol riadený a plánovaný prevrat. Umelci a študenti boli komparz, žiadni hrdinovia.
@anonym_e5ed02 bolo len otázkou času kedy ten vymyslený režim padne.
@anonym_autor veď ty pozeraj relácie, kde je ten Pán Chmelár, veď aj pri tom si môžeš oddýchnuť. Ja nesúhlasím ani s jednym slovom Pána Chmelára a chcem počúvať názory hercov vo verejnom priestore. Pán Chmelár nech ide na námestie, len to by ho asi vypískali, že? Mňa nejaký pán Chmelár nezaujíma, ja ho počúvať nechcem!!!
@anonym_ce6fc5
Este raz opakujem... dali ste sa zaockovat, lebo nie ste ako dezolati, ktori nerespektuju vedecku autoritu.
Ty Chmelara nie, ty radsej Pauhofovu...Mgr. Art.!!!!(doplnila Viesta)
Nasla som si cas, a pozrela studijny plan na katedre herectva na VSMU...
Kurz prezitia umelca v slobodnom povolani, Sebavedomie v prejave, Technika hlasu, Technika reci, Dejiny slovenskeho divadla, Dejiny svetoveho divadla, Javiskovy pohyb, Spev, Teoria dramy...
Naozaj ti herci rozumeju politike a su to taki scitani, skuseni, vzdelani nadludia, alebo iba vedia predniest to, za co im niekto zaplati a rozplakat sa pri tom?
@oliolijanka takze LEN herci?
Prof. Ingrid Timková
doc. Štefan Bučko, ArtD.
doc. Juraj Letenay
doc. Michal Režný, ArtD.
doc. Michal Vajdička
doc. Marek Majeský, ArtD.
Odbornych asistentov Katedry herecstva VSMU tu vsetkych menovat nebudem ale kazdy z nich ma akedamicky titul, napriklad
Mgr. art. Ľuboš Kostelný
Mgr. art. Tomáš Maštalír
Mgr. art. Tatiana Pauhofová
Mgr. art. Stanislava Vlk Vlčeková, ArtD.
@viestta akademický titul majú, lebo skončili VS. Mimo to, VS este z nikoho odborníka nerobí. To vidíme aj v reálnom živote. Práveže častokrát krát platí, že čím vyšší titul, tým väčšie hovädo človek.
@anonym_ce6fc5
Este raz opakujem... dali ste sa zaockovat, lebo nie ste ako dezolati, ktori nerespektuju vedecku autoritu.
Kurz prezitia umelca v slobodnom povolani, Sebavedomie v prejave, Technika hlasu, Technika reci, Dejiny slovenskeho divadla, Dejiny svetoveho divadla, Javiskovy pohyb, Spev, Teoria dramy...
Naozaj ti herci rozumeju politike a su to taki scitani, skuseni, vzdelani nadludia, alebo iba vedia predniest to, za co im niekto zaplati a rozplakat sa pri tom?
@oliolijanka načo mne čo opakuješ? Kto ťa o to žiadal? Kto stojí o tvoje tendenčné dehonestovanie hereckej profesie? Ty tu nie si moderátorka diskusie, tak si daj pohov. Chmelár nie je jediný človek s titulmi, ja prevracačov kabátov neuznávam, choď si ho velebiť niekde inde, ja o tvoje názory nestojím, píš si svojim kamoškám, máš ich tu na koni dosť.
@anonym_ce6fc5
@oliolijanka staci, ze politike rozumies ty. Naozaj viec netreba, ty nam vsetko vysvetlis.
@viestta akademický titul majú, lebo skončili VS. Mimo to, VS este z nikoho odborníka nerobí. To vidíme aj v reálnom živote. Práveže častokrát krát platí, že čím vyšší titul, tým väčšie hovädo človek.
@anonym_6e52d6 niekde som pisala nieco ine? Debata bola o akademickych tituloch. Vymenovani pani a damy ho maju vsetci.
@oliolijanka načo mne čo opakuješ? Kto ťa o to žiadal? Kto stojí o tvoje tendenčné dehonestovanie hereckej profesie? Ty tu nie si moderátorka diskusie, tak si daj pohov. Chmelár nie je jediný človek s titulmi, ja prevracačov kabátov neuznávam, choď si ho velebiť niekde inde, ja o tvoje názory nestojím, píš si svojim kamoškám, máš ich tu na koni dosť.
@anonym_ce6fc5 Dosli argumenty?😀
Ja hercom ich profesiu neberiem, nehodnotim ich herecke vykony. Ved nevedel by sa kazdy rozplakat na javisku, ze?
Ved je to rozdiel, ked vo filme ucinkuju dobri herci a ked priemerni.
Reagujem na tvoje vyhlasenie, ze radsej hercov ako Chmelara a ano odkryvam tym tvoju jednoduchost v uvazovani. Ale ved si anonym, neber to osobne, nejde o teba konkretne, ani neviem ake cislo anonyma si.
Celkovo je tu skupina ludi, ktori radsej hercov ako Chmelara a väcsina z nich, ak nie vsetci, ste vakcinovani, lebo verite odbrnikom.
Prispievam v teme "herci a politika".
Ked bude tema "kucharky a politika" prispejem studijnym planom z akademie varenia.
@anonym_ce6fc5 Dosli argumenty?😀
Ja hercom ich profesiu neberiem, nehodnotim ich herecke vykony. Ved nevedel by sa kazdy rozplakat na javisku, ze?
Ved je to rozdiel, ked vo filme ucinkuju dobri herci a ked priemerni.
Reagujem na tvoje vyhlasenie, ze radsej hercov ako Chmelara a ano odkryvam tym tvoju jednoduchost v uvazovani. Ale ved si anonym, neber to osobne, nejde o teba konkretne, ani neviem ake cislo anonyma si.
Celkovo je tu skupina ludi, ktori radsej hercov ako Chmelara a väcsina z nich, ak nie vsetci, ste vakcinovani, lebo verite odbrnikom.
Prispievam v teme "herci a politika".
Ked bude tema "kucharky a politika" prispejem studijnym planom z akademie varenia.
@oliolijanka ja som si svoj názor napísala a stojím si za tým. Nemám potrebu tebe a tebe podobným velebiteľom súdruha Chmelára niečo vysvetľovať, lebo viem, že to nemá význam. Ani argumenty by nemali význam. Ešte raz, opakujem, stojím si za tým, čo som napísala. Nejdem tu teraz vypisovať vedcov a historikov, filozofov, psychológov s titulmi, to nemá význam, vy máte svojho Pána Chmelára, ten vám stačí, toho si velebte, aj jeho fotku si daj doma na stenu🙄
@oliolijanka staci, ze politike rozumies ty. Naozaj viec netreba, ty nam vsetko vysvetlis.
@anonym_683778 Ja politike nerozumiem. Ani sa o politiku nezaujimam. Ak si si nevsimla prispela som studijnym planom katedry herectva.
To naozaj niekto berie Chmelara vazne? Ten keby mal posobit v komercnej sfere, tak si ani so svojimi "titulmi" nezarobi ani na tie susne. Mudry ako radio, ale len pre kognitivne jednoduchsich. Nieco ako prof.Stanek, chrli jednu vetu za druhou, znie to mudro a ucene, ale je to len zvuk, nic viac. Naozaj, uz sa ospravedlnil za svoje dristy?
Eduard Chmelár (16. 2. 2022):
„Nielen fundovaným odborníkom, ale aj všetkým príčetným ľuďom je dávno jasné, že Rusko na Ukrajinu zaútočiť nechcelo a ani nechce. Tí, ktorí to tvrdili, sa dokonale strápnili, ale to nie sú ľudia, ktorí by boli schopní uznať chybu a ospravedlniť sa,“
Eduard Chmelár (22. 2. 2022):
„Som presvedčený, že Rusko neplánuje žiadny útok na Ukrajinu. Bolo by to šialenstvo a Putin nie je šialenec, aj keď sa ho tak geostratégovia karpatského typu pokúšajú vykresľovať.“
To naozaj niekto berie Chmelara vazne? Ten keby mal posobit v komercnej sfere, tak si ani so svojimi "titulmi" nezarobi ani na tie susne. Mudry ako radio, ale len pre kognitivne jednoduchsich. Nieco ako prof.Stanek, chrli jednu vetu za druhou, znie to mudro a ucene, ale je to len zvuk, nic viac. Naozaj, uz sa ospravedlnil za svoje dristy?
Eduard Chmelár (16. 2. 2022):
„Nielen fundovaným odborníkom, ale aj všetkým príčetným ľuďom je dávno jasné, že Rusko na Ukrajinu zaútočiť nechcelo a ani nechce. Tí, ktorí to tvrdili, sa dokonale strápnili, ale to nie sú ľudia, ktorí by boli schopní uznať chybu a ospravedlniť sa,“
Eduard Chmelár (22. 2. 2022):
„Som presvedčený, že Rusko neplánuje žiadny útok na Ukrajinu. Bolo by to šialenstvo a Putin nie je šialenec, aj keď sa ho tak geostratégovia karpatského typu pokúšajú vykresľovať.“
@muzula no vidíš, koľko velebiteliek a velebiteľov Pána Chmelára sa našlo aj tu v tejto diskusii. A stále jeho prázdne drísty niekoho oslovia, ale ako píšeš, on potrebuje publikum s demenciou a s kognitívnymi poškodeniami.
@oliolijanka ja som si svoj názor napísala a stojím si za tým. Nemám potrebu tebe a tebe podobným velebiteľom súdruha Chmelára niečo vysvetľovať, lebo viem, že to nemá význam. Ani argumenty by nemali význam. Ešte raz, opakujem, stojím si za tým, čo som napísala. Nejdem tu teraz vypisovať vedcov a historikov, filozofov, psychológov s titulmi, to nemá význam, vy máte svojho Pána Chmelára, ten vám stačí, toho si velebte, aj jeho fotku si daj doma na stenu🙄
@anonym_ce6fc5 Aj tebe poviem, ja Chmelara neriesim.
Reagovala som na prispevok, kde sa pisalo, ze radsej hercov ako Chmelara. Plus viesta napisala, ze to nie su LEN herci, lebo maju mgr.art.
Tema znie "herci a politika".
Tak sa pytam, co predurcuje tuto skupinu mat specialne slovo v politike. Nic iba javiskovy prejav.
Tema hovori o skupine "herci". Niektori su dobri v politike a ini jej nerozumeju, tak ako ja.
Ale ak by som mala doverovat nejakej skupine ludi, tak to nebudu herci.
@anonym_ce6fc5 Aj tebe poviem, ja Chmelara neriesim.
Reagovala som na prispevok, kde sa pisalo, ze radsej hercov ako Chmelara. Plus viesta napisala, ze to nie su LEN herci, lebo maju mgr.art.
Tema znie "herci a politika".
Tak sa pytam, co predurcuje tuto skupinu mat specialne slovo v politike. Nic iba javiskovy prejav.
Tema hovori o skupine "herci". Niektori su dobri v politike a ini jej nerozumeju, tak ako ja.
Ale ak by som mala doverovat nejakej skupine ludi, tak to nebudu herci.
@oliolijanka ja zas neriešim teba, nemusíš sa stále ozývať.
@oliolijanka ja zas neriešim teba, nemusíš sa stále ozývať.
@anonym_ce6fc5 Tak ma neries😀
@anonym_e5ed02 bolo len otázkou času kedy ten vymyslený režim padne.
@anonym_b250e3 Zaujímavý názor... Možno keby si mala možnosť hovoriť s tými, ktorí sa na prevrate priamo podieľali, došlo by ti, že chybný. 🙂 Ja som tú možnosť dostala, a som absolútne presvedčená o tom, čo píšem vyššie. Bez sily názoru umelcov by to nešlo.
@anonym_ce6fc5
@oliolijanka milá zlatá, keby si ty vedela, koľko si tí herci musia toho za celý život načítať, prestala by si o ich sčítanosti pochybovať. (A nie, ja NIE SOM profesionálna herečka, keby si ma z toho chcela obviniť, len celkom dosť z nich poznám osobne na to, aby som to vedela posúdiť.
@oliolijanka milá zlatá, keby si ty vedela, koľko si tí herci musia toho za celý život načítať, prestala by si o ich sčítanosti pochybovať. (A nie, ja NIE SOM profesionálna herečka, keby si ma z toho chcela obviniť, len celkom dosť z nich poznám osobne na to, aby som to vedela posúdiť.
@michellemary No ved aj ini citaju. Ci myslis, ze len herci citaju kvoli svojej profesii?
A zase kazdeho den ma 24 hodin, tak kym herci tancuju, tak necitaju. Ani ked hraju necitaju. Ked sa ucia text, tak tiez necitaju ine ako ten text.
@michellemary No ved aj ini citaju. Ci myslis, ze len herci citaju kvoli svojej profesii?
A zase kazdeho den ma 24 hodin, tak kym herci tancuju, tak necitaju. Ani ked hraju necitaju. Ked sa ucia text, tak tiez necitaju ine ako ten text.
@oliolijanka Ty si to predstavuješ veľmi jednoducho, celú tú hereckú prípravu na rolu, ale ono to tak jednoduché nie je. Chápem, ťažko je takú vec vysvetliť niekomu, pre koho sú to len komedianti, čo by mali držať "ústa" v dôležitých veciach, takže sa ani hádať nejdem. Žite si každý v svojom názore...
Preco to robia? No lebo maju za to nejaku formu financnej kompenzacie. Alebo si takto robia ocko u divakov a snazia sa ziskat tymi recami ich priazen
@anonym_963425 a kto ich plati?
Fakt si tito umelci musia divakov ziskat politikou?
Mozno teba, asi si schopna pochopit akurat ruzu a ozen ma🙈
@anonym_e5ed02 vymenuj nam komu mame podakovat za nov.89

@viestta prečo každý kto nesúhlasí musí nutne mať nálepku? Proste len má iné skúsenosti, iné názory....
Je to iný pohľad ako tvoj. Je proste spokojný.
@anonym_c37ec7 to ci je spokojny pre istotu, z presvedcenia alebo s nadejou na dotacie vie len on a je to tiez v poriadku. Tak ako je v poriadku ked je niekto nespokojny s tym co sa tu deje. Tu nejde len o kulturu, tu ide o celu spolocnost, kde kultura pri tejto ministerka je cenzurovana a ovladana mocou. A tie dotacie? Mna by fakt zaujimalo, preco sa poskrtali dotacie na tradicne folklorne festivaly. Folklor nie je alternativne umenie, ktore panu Machalovi a nekulturnej pani ministerke oci kolu. Folkor je nasa dedovizen a este aj tym priskrtili peniazky a dali ich do nejakej bratislavskej kaviarne