Imigranti v Európe: Aké máte skúsenosti?
Ahojte,
Aky mate na toto nazor? Mate niekto vlastnu skusenost z toho co sa deje v zahranici? Hlavne media Vam nepovedia vela…
@anonym_054dd6 Fuha. To je argument😃 hodny cloveka, co nevykotil nos zo svojho valala. Neboj, k vam migranti nepridu😄
@anonym_b17a04 😅😅 Ešte že ty vieš, kde som bola a kde nie, blahoželám. Rada sa verejne strapnujes?
@anonym_b17a04 😅😅 Ešte že ty vieš, kde som bola a kde nie, blahoželám. Rada sa verejne strapnujes?
@anonym_054dd6 Aspon neohadzujem druhych diagnozami hodnych MŠ. Ty strapnujes samu seba akurat😃
@katarina092 v Ba a na Slovensku mi nevadia aj tak sme tak chudobná krajina, že tu väčšina ani nezostáva.Ked som bola v IT kúsok od Ríma áno, tam som sa necítila bezpečne bolo ich tam veľa, bordel, drogy.Taliani sú z toho nešťastní musí to byť frustrujúce vidieť ako sa mi meni rodné mesto a devastuje a znižuje životná úroveň a bezpecie
@eva8 to by sme chceli. Ale kým niektorí nadávajú na imigrantov v Európe, ani si nevšimnú, že ich budeme mať za chvíľku tu. Problém masovej migrácie má EÚ od cca 2015, bola aj predtým, ale v 2015 bola taka masívna vlna, kddaj nemci začali kontrolovať hranice a spôsobili tým akurát zápchy na diaľniciach...
No a keďže sme cca 20 rokov za Európou, keď už to oni budu mat vysporiadané, my začneme mať problém.
@tilly nie, nemusíme mať problém o 20 rokov, máme dosť času všetko zmanažovať. Ale my budeme vytvárať strach a dopredu šíriť nenávisť, aby sme od začiatku šikanovali všetkých inak vyzerajúcich. Vieš aká šikana nastala od r. 2015? Šikanou a strachom a predsudkami sa ničia životy, separujú ľudia, ponižovaníím ich myy vyčleňujeme zo spoločnosti. V r. 2015 boli 2 hlavné prúdy migrantov - vojnoví utečenci a ekonomickí migranti. Z Afriky a z Blízkeho východu. V súčasnosti je najviac Ukrajincov. A my sa stále bojíme moslimov. Chcela by som sa opýtať, či okrem toho, že sa cítite v Bratislave ako exoti, či robia tí imigranti nejaký problém. A kto sú tí imigranti? Pretože dostať občianstvo SR alebo azyl, nie je až také jednoduché.
Celkovo, je veľmi zaujímavé, ako sa my, odchádzajúci zo Slovenska, sťažujeme na krajinu, do ktorej sme prišli za lepším životom. Aj my sme odišli z nutnosti, ako tí imigranti, na ktorých sa sťažujeme. Áno, súhlasím, každý má inú kultúru, iné spôsoby. Európania chceli zaviesť "civilizácciu" do Afriky, pritom ju chceli len zneužiť a zničili im svoj život. Súhlas, žijeme v súčasnosti, vždy to hovorím. Ale si myslím, že všetko, čo sa deje je dôsledkom nadradenosti istých národov. Rozvíjalo sa násilie. Aj v zvieracej ríši sa napadnuté zviera bráni.
Trošku vysvetlenie pojmov z hľadiska Slovenska:
Imigrant (prichádzajúci) - cudzinec žijúci u nás
Emigrant (odchádzajúci) - Slovák žijúci v inej krajine
Migrant (prechádzajúci) - sťahujúci sa z krajiny do krajiny / prechádzajúci krajinou
@anonym_9504f7 V Luxemburgu zijem niekolko rokov. Vies, kto su ta drviva vacsina imigrantov? VS vzdelani expati z celeho sveta. Luxembursko je jedna z krajin s najprisnejsimi imigracnymi zakonmi, takze ak nemas VS, robotu a prijem, dovidenia. Je to malicka krajina a 51% jej populacie tvoria expati.
Vy vidite jeden graf vytrhnuty z kontextu, a hysacite z imigrantov. No hadaj co, imigrant som aj ja.
@anonym_4c71e4 jedina, kto hysaci,si ty! Odisla si za hranice, do inej krajiny a nezabudla si si zobrat vychodoeuropsky attitude, hundravy, negativny. Takym ako ty nepomoze zmenit krajinu!
@anonym_3426b2 zeby najvacsim problemom na Slovensku by boli imigranti v Europe?
@eva8 to je take vseobecne klise na odputanie pozornosti.
@anonym_3426b2 a fotecku kavicky z nejakej fashion terasky 😁
@anonym_0b178d ano aj 😉
Som imigrant v Spanielsku uz 27 rokov, myslim, ze som v pohode a bezproblemovo som sa zaradila do spolocnosti. Na margo imigrantov, ktori prisli za poslednych 10 rokov-velmi zalezi od povodu, kultury ci nabozenstva. Drviva vacsina imigrantov tu je z Latinskej a juznej Ameriky, ludia, ktori pracuju (rovnako muzi ako zeny) a bojuju za svoju lepsiu buducnost. Pri moslimskych imigrantoch je to zlozitejsie, kedze zvyknu mat viac deti, a vacsinou pekne po sebe (nieco ako retazova materska na Sk, len tu nedostavaju nic, takze nevyciciavaju stat), tak pracuje len muz a niekedy aj 12h denne, aby svoju rodinu uzivil. Bezne ale pracuju moslimky, ktore este deti nemaju, alebo ktore uz maju vacsie deti.
Celkovo tito imigranti (ci uz latinos alebo moslimovia) vyrazne zlepsuju fungovanie krajiny, lebo robia prace, ktore by tu nemal kto robit, ci uz na farmach ci plantazach, v gsstre, soferi taxi, v skladoch..... ti vzdelani samozrejme na vyssich postoch.
Potom su tu este imigranti z Ciny a Indie so svojimi obchodmi a inymi podnikmi, to je samostatna kapitola a tu vidim najvacsie riziko do buducnosti ohladne prosperovania krajiny, ale nechcem to zbytocne rozvadzat, kto chce informacie, vie si ich najst.
Neprisposobivi, agresivni, pachajuci trestnu cinnost-najdu sa medzi vsetkymi narodmi, len toho imigranta potom mozu deportovat, miestneho treba trpiet dalej...
@anonym_3426b2 co tym myslis?
@eva8 ked politik nechce rozoberat nejaku problemovu temu v politickej diskusii tak povie toto aby sa odviedla rec niekam inam. Je to bagatelizovanie problemu a presuvanie debaty k niecomu dalsiemu. Ved ja mam svojich osobnych veci dost ktore maju prednost a zaroven vnimam ako problem aj ine veci. Nepoviem si ze ma to nezaujima lebo teraz zrovna potrebujem riesit nieco dolezitejsie.
@eva8 ked politik nechce rozoberat nejaku problemovu temu v politickej diskusii tak povie toto aby sa odviedla rec niekam inam. Je to bagatelizovanie problemu a presuvanie debaty k niecomu dalsiemu. Ved ja mam svojich osobnych veci dost ktore maju prednost a zaroven vnimam ako problem aj ine veci. Nepoviem si ze ma to nezaujima lebo teraz zrovna potrebujem riesit nieco dolezitejsie.
@anonym_3426b2 čiže sa rozpráva o imigrantoch v zahraničí, pretože sa chce odviesť pozornosť od iných problémov na Slovensku?
Alebo je to "politika" na získavanie hlasov - počiatočná predvolebná kampaň, získavanie si voličskej základne, plus, rozhádanie Slovenska a šírenie strachu?
Chod si svoje bludy a praUdy pisat na FB. Alebo sa odstahuj do Ruska. Cau.
@anonym_b17a04 bludy? Viete aj konkretnejsie zareagovat?
@katarina092 tu sa tieto temy nenosia. Vsetko je krasne zaliate slnkom treba si dat kavicku 🤔
@anonym_3426b2 pytam sa ludi, co maju skusenosti, lebo nejake pripady poznam. Radsej nereagujte
Mne nevadia. Mne vadí skôr ľudská hlúposť, rasizmus, zloba
@zmrzlinka2021 nevadia v zmysle ze zijete v krajine a citite sa bezpecne, alebo zijete na SVK kde je situacia zatial rovnaka? V tom pripade nevadia ani mne
@pr85 To tazko. A este mi ukaz tych migrantov na SK. Je to tu tak biedne, ze ani ti tu nechcu ostat.
@anonym_b17a04
@anonym_b17a04 tak zalezi ci ich sem Progresivci budu chciet dotiahnut
Ja nechápem, preco ľudia stále vidia problém v imigrantoch. Každý imigrant je rovnaký človek ako každý z nás. Áno máju vlastnú kultúru a niekedy to nemusí byť ľahké. Ale s kým to je ľahké? Medziľudské vzťahy sú náročné a my sami nemáme často dobré vzťahy ani len v rodinach a to máme rovnaku kultúru.
Treba si uvedomiť, že každý človek dokáže byť sebec a hlupák, všetko je vždy o povahe a vlastnom pohľade na svet.
@777januska777 treba si okolo toho spravit nejaky research, co sa deje v inych krajinach v Europe, ako sa zvysila kriminalita a neriesi sa to..mna fascinuje ako moze byt stale niekto za prijimanie ilegalnych imigrantov, moslimov, ktory citaju v Korane akymi nepriatelmi sme my ostatni a ze maju povolene vrazdit v nejakych pripadoch Nikto tu nenaraza na LEgalnych slusnych ludi
@anonym_b17a04
@katarina092 ? Progresivci chcu niekoho dotiahnut? Nas p. premier planuje "hostit" posily z Uzbekistanu, Ciny a pod. , hovori o otvorenej brane do Afganistanu. Periodicky sa pred volbami otvaraju temy na sirenie strachu z migrantov. Akych migrantov tu chce PS doviest? Odkial mas tieto info?
My zijeme nedaleko Viedne. V casti kde ziju skor dobre situovani ludia. Mame susedov aj Armencov aj Turkov aj Brazilcanov aj Rakusanov. Vsetci chodia do prace aby si mohli dovolit dom v tejto oblasti.
Do prace chodim do Viedne. Zili sme tam 10.rokov. Tam by som sa teraz uz nevratila. Ale to je asi tym ze som si zvykla na luxusny zivot na dedine s dobrymi ludmi. Vo velkomeste ziju rozne individua a nema to nic spolocne s miestom ich narodenia.
Cela ta propaganda o tom aki su priszahovalci nebezpecny sposobila, ze ked takychto ludi stretnem, podvedome si udrziavam odstup a trochu sa bojim. Ale je to uplne iracionalne lebo za poslednych 10 rokov kriminalita v Rakusku len velmi nepodstatne stupla.
Cele je to len propaganda nackov ktori rozsievaju strach a paniku ako sa len da...
@777januska777 treba si okolo toho spravit nejaky research, co sa deje v inych krajinach v Europe, ako sa zvysila kriminalita a neriesi sa to..mna fascinuje ako moze byt stale niekto za prijimanie ilegalnych imigrantov, moslimov, ktory citaju v Korane akymi nepriatelmi sme my ostatni a ze maju povolene vrazdit v nejakych pripadoch Nikto tu nenaraza na LEgalnych slusnych ludi
@katarina092 aky rešerš si robis ty? Odkial cerpas info? Ake osobne skusenosti mas s imigrantami ty? A koho povazujes za imigranta? Koho za migranta? Ved sa troska rozpis.
@katarina092 kde sa zvysila kriminalita? O kolko % za kolko rokov v ktorej konkretnej krajine? Mozes sem prosim pridat zdroj?
Lebo nackovia v Rakusku to tiez tvrdia, ale ked si pohladas oficialne dokumenty ministerstva tak to vyzera inak 😃
@katarina092 tu sa tieto temy nenosia. Vsetko je krasne zaliate slnkom treba si dat kavicku 🤔
@anonym_3426b2 presne tak. 👍
@katarina092 to takým zaslepencom nevysvetlíš. Ukázali sa počas cocovidu. 😊
@anonym_b17a04
@katarina092 ty si pekne vytretá z propagandy smeru, keď tvrdíš, že progresívci chcú dotiahnuť migrantov na Slovensko 😀 Si niekedy čítala čo má PS vo svojom programe? NIE! Tí, čo pindaju na progresivizmus, nevedia čo to znamená a už ste s tým smiešni a trápni. Akurát poukazujete na vlastnú nevzdelanosť.
@katarina092 jasné, že sa to rieši. To že si niekde niečo precitaš neznamená, že je to pravda alebo teda komplet pravda. Velka väčšina imigrantov v realite cestuje za prácou a lepším životom. Potom je tu menšina, ktora robí bordel a tu riešia, ale samozrejme, že písať o schopných imigrantoch nebudú, keďže to nevzbudzuje emócie.
A po ďalšie vždy sú tu predsudky. Áno my sa tu hráme na to, že to nie je pravda a že žiadne predsudky nemáme. Realita je taká, že každý človek má veľmi veľa predsudkov.
Napríklad sa ťa spýtam ak by si prenajímala byt a prišla by ti biela pani a romka. Obe slušne a voňave a obe zamestnané. Koho by si nakoniec prijala do bytu? Nemusíš odpovedať. A takto to máme aj s imigrantami. Pokojne sami seba presviedčajme l tom, že nemame predsudky, ale realita je, že máme veľmi veľa predsudkov. A na človeka na akého sme kritický máme vždy vyššie štandardy.
@katarina092 kde sa zvysila kriminalita? O kolko % za kolko rokov v ktorej konkretnej krajine? Mozes sem prosim pridat zdroj?
Lebo nackovia v Rakusku to tiez tvrdia, ale ked si pohladas oficialne dokumenty ministerstva tak to vyzera inak 😃
@anonym_7fc29b Kriminalita sa výrazne zvýšila napr v UK. Štatistiky sú pekná vec, ale upravia sa podľa potrieb.
Kriminalita sa zvyšuje, mnohé veci, ktoré sa v minulosti riešili, sa už neriešia. Krádež v obchode sa už vybavujú mávnutím ruky, pokiaľ nemá berie zlodej plnú náruč a nerobí cirkus. Násilnosti v uliciach, drogy a podobne. Policajti by ti vedeli rozprávať. Jeden deň nasilnickeho drogového dílera chytia, na druhý deň ho sudca pusti. Ďalší deň ho znova polícia musí zatknúť lebo sa chová násilne v uliciach, a znovu ho musia prepustiť a tak dookola. O susedských problémoch by ľudia mohli písať romány. Môže tam polícia chodiť každý deň, a nepomôžu si sní ľudia, Ani polícia. Bohužiaľ, ustupuje sa lumpom a darebákom.
A potom tu máme ľudí s ružovými okuliarmi na nose, ktorí budú tvrdiť, že nikde sa nič nedeje. Nuž, každý máme určitý hendikep.
@katarina092 to takým zaslepencom nevysvetlíš. Ukázali sa počas cocovidu. 😊
@weronika171717 covid? 🙃
@anonym_7fc29b Kriminalita sa výrazne zvýšila napr v UK. Štatistiky sú pekná vec, ale upravia sa podľa potrieb.
Kriminalita sa zvyšuje, mnohé veci, ktoré sa v minulosti riešili, sa už neriešia. Krádež v obchode sa už vybavujú mávnutím ruky, pokiaľ nemá berie zlodej plnú náruč a nerobí cirkus. Násilnosti v uliciach, drogy a podobne. Policajti by ti vedeli rozprávať. Jeden deň nasilnickeho drogového dílera chytia, na druhý deň ho sudca pusti. Ďalší deň ho znova polícia musí zatknúť lebo sa chová násilne v uliciach, a znovu ho musia prepustiť a tak dookola. O susedských problémoch by ľudia mohli písať romány. Môže tam polícia chodiť každý deň, a nepomôžu si sní ľudia, Ani polícia. Bohužiaľ, ustupuje sa lumpom a darebákom.
A potom tu máme ľudí s ružovými okuliarmi na nose, ktorí budú tvrdiť, že nikde sa nič nedeje. Nuž, každý máme určitý hendikep.
@abbey1 a odkial toto beries ked nie zo statistik?
To je tvoj pocit? Alebo tvoja susedka ktora je rovmako extremistka to tiez trvdi, tak to bude pravda?

@anonym_054dd6 Odpoved na odpoved? To mi nevychadza...🤔
@anonym_b17a04 Samozrejme omyl. Malo byť otázka