icon

Imigranti v Európe: Aké máte skúsenosti?

katarina092
8. jún 2026

Ahojte,
Aky mate na toto nazor? Mate niekto vlastnu skusenost z toho co sa deje v zahranici? Hlavne media Vam nepovedia vela…

sisaka
Včera o 19:42

@777januska777 ty si tak nakazená tou liberálnou ideológiou, že nedokážeš uznať, že západná Európa má problém a len tu splietaš klasické výhovorky a ospravedlnenia slniečkarov. Radikálni moslimovia sa na takých ako ty musia dobre baviť. Vďaka takýmto naivistom sú západné krajiny kde sú. Čakali, že keď imigrantov príjmu, začlenia do spoločnosti, podporia ich sociálnymi dávkami a príjmu ich ako vlastných bratov bude všetko ok. Ale nie je, lebo majú inú mentalitu, inú kultúru, iné hodnoty a na tie europske z vysoká prdia a Európanmi vyslovene pohŕdajú.

Takým naivným ako ty pomôže taký polročný pobyt v moslimskom ghette niekde v UK, v nejakej no go zóne, kde neplatia zákony UK a kde nejde ani polícia. Ty potrebuješ zažiť, ako tam bude vítaná tvoja inakosť, iné náboženstvo/ či ateizmus, iná kultúra, ako uvítajú tvoje odhalené ruky, vlasy, nohy… až potom pochopíš, o čom tu píšeme. Dovtedy to nemá význam.

zuzana76
Včera o 19:43
@sisaka

@777januska777 ty si tak nakazená tou liberálnou ideológiou, že nedokážeš uznať, že západná Európa má problém a len tu splietaš klasické výhovorky a ospravedlnenia slniečkarov. Radikálni moslimovia sa na takých ako ty musia dobre baviť. Vďaka takýmto naivistom sú západné krajiny kde sú. Čakali, že keď imigrantov príjmu, začlenia do spoločnosti, podporia ich sociálnymi dávkami a príjmu ich ako vlastných bratov bude všetko ok. Ale nie je, lebo majú inú mentalitu, inú kultúru, iné hodnoty a na tie europske z vysoká prdia a Európanmi vyslovene pohŕdajú.

Takým naivným ako ty pomôže taký polročný pobyt v moslimskom ghette niekde v UK, v nejakej no go zóne, kde neplatia zákony UK a kde nejde ani polícia. Ty potrebuješ zažiť, ako tam bude vítaná tvoja inakosť, iné náboženstvo/ či ateizmus, iná kultúra, ako uvítajú tvoje odhalené ruky, vlasy, nohy… až potom pochopíš, o čom tu píšeme. Dovtedy to nemá význam.

@sisaka naivita na entu

f333
Včera o 19:45

Ak chcu zit podla pravidiel ich kultury a zakonov saria, ,tak nech si tak ziju. Ale vich krjinach. A socialne davky nech ci ziadaju tam , od svoich vlad. Ked sa chcu zabijat ,nech sa zabijaju a odrezavaju si hlavy navzajom. Ale nesmieme viac dovolit,aby to mohli pachat v nasich europskych krajinach.Treba preto prsnu migracnu politiku nastavit tak, aby sme uz ziadneho ani neprjali a ak ,tak na viza len naozaj expertov ,ktori budu prinosom. A taki ani nie su
Takze trba vmimo europskych kerjinach vybodovat zverne strdiska na odsun neprispossovivych a nelagalnych migrnatov a odtial ich odsuvat do ich krajin. Novoprijaty europsky migracny pakt to uz stanovuje.Atrba chanit Eu hranice anie Frontexu dovolit,aby ich vozil do Europy,namiesto toho,co ich ma odohnat od eu hranic.
Cize ochrana Eu hranic musi byt tvrda a ucinna. Inak treba chranit potom vnutorne hranice narodne,cim zanikne shengen.

zuzana76
Včera o 19:46
@sisaka

@sisaka ale co sa cudujeme, presne kvoli tomuto sme tam, kde sme a europa skoncila, europska bezpecnost skoncila, budu tu gheta, no go zony

anonym_054dd6
Včera o 19:46
@anonym_6cb810

@anonym_054dd6 nauč sa v prvom rade slušne komunikovať. Nadávaš na migrantov a sam(a) sa tu prezentuješ ako posledný despota.

@anonym_6cb810 Jasné, keď nemáme nieco relevantné k téme, začneme písať debilnosti. Ale tu na MK ma to vôbec neprekvapuje

sisaka
Včera o 19:49
@anonym_00d8fa

Nedávno som videla video ako policajti zatikali polomrtveho Henryho nowaka bolo to hrozne celý ten príbeh. Čo by bolo keby to bolo naopak...

@anonym_00d8fa žiaľ to je obraz “západného” sveta. Tu sme sa dopracovali, polícia zatýka bieleho polomrtveho dobodaneho chlapca, lebo nejaký tmavý kričí, že je to rasista.
Smrť Goeorga Floyda obletela celý svet, smrť Henryho Nowaka sa ututláva ako sa len dá.

777januska777
Včera o 19:50
@sisaka

@sisaka dobre. Popieraš teda všetko čo som povedala o ekonomických príčinách ci o psychológii človeka a zostala si v názore, že imigranti sú zlo od prírody. Chápem.

A po ďalšie v čom by bolo dobré, žeby som zažila nebezpečné prostredie a ublížili by mi? Jedine by to spôsobilo to, žeby som sa na problém nedokázala pozrieť s odstupom. Bola by som plná traumy a strachu a cez ten by som nevidela realitu. Jediné čo by som mala by bola nenávisť, ktorú by som následne šírila ďalej. Lenže to problém nevyrieši. Ak sa na situáciu nedokážem pozrieť bez emócií a konštruktívne, vtedy nedokážem pochopiť problém. Tak funguje mozog, snaží sa nájsť čo najľahšie riešenie a snaží sa traumu presunúť.

eva8
Včera o 19:50
@sisaka

@katarina092 môj názor je taký, že rozbehnutý vlak sa nedá zastaviť. Tí, čo to v zahraničí nevidia žijú v nejakej bubline mimo reality, alebo sa snažia si problém nepripustiť. Tí, čo žijú na Slovensku a myslia si, že v západnej Európe je všetko ok, buď nechodia na dovolenky alebo fakt len čítajú nejaké liberálne denníky, ktoré ich presviedčajú, že problém nie je a kto ho vidí musí byť nejaký extrémistický pravicový rasista.
Posledných pár rokov som bola opakovane v Európe, v rôznych krajinách problémy sú očividné - v mojom “rebríčku” vedie VB, za ňou ide Nemecko, Francúzsko, Španielsko, Taliansko - z krajin, ktoré som navštívila a o ktorých sa aj dosť píše, čo sa tam deje. Neporovnateľná situácia je na Slovensku, vČesku, Slovinsku, Chorvátsku, Poľsku. Všade tam zatiaľ ok.
Č sa týka Kanady sme pár krokov za VB, naša liberálna vláda len situáciu zhoršuje, i keď sa snaží robiť teraz nejaké kroky, už je neskoro. Imigrácia bola niekoľko rokov vymknutá zpod kontroly a je to poznať. Akonáhle sa začnú zgrupovať nejaké etniká, či náboženské skupiny vzniká problém. Problémom nie sú bežné moslimské rodiny, ktoré sem prišli pred 20-30. rokmi, pracujú, kúpili si domy v zmiešaných komunitách, vedia jazyk, začlenili sa do spoločnosti. Problémom sú imigranti/ často utečenci, ktorí sa odmietajú naučiť jazyk, žijú v svojej komunite, kde prichádzajú do styku len so “svojimi” ľudmi, odmietajú sa prispôsobiť novej krajine, práve naopak, snažia sa presadiť svoju kultúru a svoj spôsob života a prenášajú problémy pred ktorými utekali do novej krajiny. Priniesli si so sebou SVOJE spôsoby riešenia problémov, konfliktov, agresivitu a násilie. Tak ako v UK, zákony sú tak mierne, že sa nevieme vysporiadať s nárastom kriminality a násilia.
Okrem problémov s imigrantmi z vyslovene muslimskych krajin je tu problém (hlavne na vychode) s prisťahovalcami z Indie, ktorí využili všetky diery v systéme a prichádzajú tu húfne roznymi podvodnými spôsobmi. Tí si tiež prinášajú svoj spôsob života, etnické konflikty, ktoré mali v domovskej krajine a menia ráz komunít, v ktorých rýchlo prevládnu.

Myslím si, že už sa s tým nič nedá robiť, jednoducho imigranti menia ráz a kultúru krajiny, kde prevládnu nad miestnym obyvateľstvom, už nedochádza k asimilácii. Ak si ľudia vo východnej Europe chcú zachovať svoju kultúru nemôžu robiť rovnaké chyby ako politici v západnej Európe.

@sisaka presne:
"... a prenášajú problémy pred ktorými utekali do novej krajiny"

anonym_054dd6
Včera o 19:54
@777januska777

@anonym_054dd6 verím, že tvoje pozeranie do krajín západnej Európy je cez legislatívny systém a sociálny systém danej krajiny. Lebo ak je to cez sociálne siete a rôzne bulvárne članky, tak prepáč tomu neverím, že je to objektívne.
A keďže pracujem s ľuďmi na Slovensku a vidim, že väčšina slovákov nepozná ani ako funguje náš dôchodkový systém, tak neverím, že dokážu či Slováci či obyčajni ľudia žijúci v zahraničí fakticky zhodnotit daný systém.
Ale ako som už vravela strachom dokážu ľudí ľahšie ovládať. Viď naši politici, ak nič nezaberá vytiahnu imigrantov a postrašia nimi. Realita je ale menej dramatická.

@777januska777 Ja reagujem na to, čo si napísala, že nie je možné, aby Slovensko doplácali na prípadných migrantov. Tak sa ťa opýtam inak, z akých peňazí žijú podľa teba osadníci, ktorí v živote nepracovali, ani nebudú nikdy pracovať? Padli im z neba, dali im politici zo svojho, alebo ako? Presne tak by to dopadlo aj v prípade imigrantov, možno by im nejaké peniaze posielala aj únia

sisaka
Včera o 19:55
@777januska777

@sisaka dobre. Popieraš teda všetko čo som povedala o ekonomických príčinách ci o psychológii človeka a zostala si v názore, že imigranti sú zlo od prírody. Chápem.

A po ďalšie v čom by bolo dobré, žeby som zažila nebezpečné prostredie a ublížili by mi? Jedine by to spôsobilo to, žeby som sa na problém nedokázala pozrieť s odstupom. Bola by som plná traumy a strachu a cez ten by som nevidela realitu. Jediné čo by som mala by bola nenávisť, ktorú by som následne šírila ďalej. Lenže to problém nevyrieši. Ak sa na situáciu nedokážem pozrieť bez emócií a konštruktívne, vtedy nedokážem pochopiť problém. Tak funguje mozog, snaží sa nájsť čo najľahšie riešenie a snaží sa traumu presunúť.

@777januska777 v čom je to dobré? Aby si videla na vlastné oči, koho sa snažíš obhájiť.
Ty máš naivnu predstavu, že ide o milé rodinky, ktoré prišli do Európy za lepším životom a bezpečnosťou, do krajin, s ktorých hodnotami sa stotožňujú a chcú sa asimilovať do spoločnosti. Žiaľ, realita je iná a tú potrebuješ vidieť na vlastné oči, aby si uverila.

anonym_054dd6
Včera o 19:58
@zuzana76

@777januska777 prosim ta, uz nic nepis, obhajujes lumpov a trestne ciny, aj vrazdy, su realne statistiky, kde je kolko trestnych cinov, to sa ani nahodou neda porovnat so slovenskom. Vam sa pod vplyvom coho zatemnili mozgy, ze ospravedlnite aj vrazdu alebo znasilnenie? Neskutocne.

@zuzana76 Sú to choré mozgy, takých by som zavrela aspoň na 3 mesiace niekde na západe v no go zóne, spolu s Merkelovou a všetkou tou svolocou, čo toto obhajujú. To nie sú ľudia, ale nebezpečný odpad

777januska777
Včera o 20:00
@anonym_054dd6

@777januska777 Ja reagujem na to, čo si napísala, že nie je možné, aby Slovensko doplácali na prípadných migrantov. Tak sa ťa opýtam inak, z akých peňazí žijú podľa teba osadníci, ktorí v živote nepracovali, ani nebudú nikdy pracovať? Padli im z neba, dali im politici zo svojho, alebo ako? Presne tak by to dopadlo aj v prípade imigrantov, možno by im nejaké peniaze posielala aj únia

@anonym_054dd6 žijú zo sociálnych dávok a z toho čo zarobí otec rodiny. Ale zas to žijú by som v nebrala ako život. Keďže sociálne dávky u nás nie sú neviem čo a život aký žijú by som nenazvala životom.
Problém osadníkov znova je práca, keď máš prácu na východe za pár šupov a samozrejme, že zamestnajú nejakého bieleho veď pre istotu, tak ten človek si povie načo sa má trápiť, keď aj tak nič nemá. Frustráciu následne presunie na svoje deti, tie v tom vyrastajú a stačí že zažijú nepríjemnú skúsenosť a tak dookola. Toto som povedala veľmi zjednodušene, keďže o tom by sa dalo diskutovať hodiny.

anonym_054dd6
Včera o 20:02
@777januska777

@zuzana76 prepáč, že som logikou narušila tvoju šnuru nenávisti a obviňovania každého okolo.
Ľudia často podliehajú emóciám a každý má individuálne problémy a áno každý má v sebe aj zlo. Ale každý má v sebe aj dobro.
Pochopením mentality, problémov a skrytých traum, dokážeš pochopiť svet a aj ľudí okolo seba.
Ty pokojne pokračuj v nenávisti a hneve na každého okolo seba aj na ľudí akých nepoznáš. Chápem, že inak nevieš, keďže sama máš pravdepodobne veľa nevyriešenej k bolesti v sebe.
Ja budem pokračovať v tom, že budem hľadať v druhých dobro a pochopenie prečo niekto robí niečo.
Lebo jeden človek nedefinuje nikdy celú skupinu.

@777januska777 Proste si naivná hus, tak to ti blahoželám. Len na taký mesiac Keby si došla na východ do osady, tvoje naivné teórie by boli razom fuč, nie to ešte v západnej Európe kde vyčíňajú nebezpečné gangy. Ale aj na naivných hlupacikov slnko svieti

anonym_054dd6
Včera o 20:07
@zuzana76

@777januska777 kde nenavidim kazdeho naokolo? Aj ja vidim v ludoch dobro, ale vidim aj zlo, a to budem vehementne odsudzovat a nie, nie v kazdom je aj dobro, ked niekto dokaze druhemu cloveku odrezat hlavu, tam nie je nic dobre, nic

@zuzana76 Januska je evidentne jednoduchšia osoba, naivné teliatko, to sa ešte dá pochopiť. Ale že ak niekto má iný názor, hneď ho obviní z nenávisti a šírenia zla, to je od nej úplne bezcharakterne. Preto nie je len naivné teliatko, ale aj riadna 🐷 Takto zbabelo a primitívne niekoho obviniť, lebo nemá argumenty je proste choré

777januska777
Včera o 20:10
@sisaka

@777januska777 v čom je to dobré? Aby si videla na vlastné oči, koho sa snažíš obhájiť.
Ty máš naivnu predstavu, že ide o milé rodinky, ktoré prišli do Európy za lepším životom a bezpečnosťou, do krajin, s ktorých hodnotami sa stotožňujú a chcú sa asimilovať do spoločnosti. Žiaľ, realita je iná a tú potrebuješ vidieť na vlastné oči, aby si uverila.

@sisaka nemám naivnú predstavu o rodinkach. To vobec. Ja si uvedomujem problémy aj realitu, ale rovnako rozumiem princípu a tomu ako ľudia uvažujú. Rozumiem frustrácii a čo frustrácia môže spôsobiť v človeku. Rozumiem ako môže frustrácia vzniknúť z rôznych situácii. A následne sa ta frustrácia prenáša do reakcií a pohľadu na svet. Psychológia človeka.
Prežiť takú vec v tebe neotvorí iný pohľad na problém. To v tebe vypne iné vrstvy človeka a zanechá ti len hnev a frustráciu. Napríklad žena čo prežije znásilnenie uz má obrovský problém vnímať akehoholvek muža normálne a nevidieť v ňom násilníka. Máš pocit, že ma tá žena pravdu a vidí realitu? A každý muž znásilňuje?

anonym_00d8fa
Včera o 20:10
@sisaka

@anonym_00d8fa žiaľ to je obraz “západného” sveta. Tu sme sa dopracovali, polícia zatýka bieleho polomrtveho dobodaneho chlapca, lebo nejaký tmavý kričí, že je to rasista.
Smrť Goeorga Floyda obletela celý svet, smrť Henryho Nowaka sa ututláva ako sa len dá.

@sisaka ešte ho vysmiali že není dobodany, hrozne akoby sa ti policajti toho inda báli alebo co. Toľko krát im povedal ze nemôže dýchať... hrozne smutné

anonym_054dd6
Včera o 20:13
@f333

ja mam skusenost,ze tu liberalnu ideologiu aj pokial i eo trumy migrantov dotycni hlasaju len pokial sa v osobnom zivote nestretnu prave s tou traumou migrantov v podobe nasilia, co sa ich tyka osbne. . Potom hned zabudnu na to,ze chudak ma trumu a treba chapat jeho ako obet .Nie tu obet samostnu. takze ja vzdy hooirim,ze treba im osobnu skusenost dopriat.

@f333 Moje slová. Každého na skúšku zavrieť aspoň na 2 - 3 mesiace do takeho geta a boli by z tých pseudo humanistickych kecov raz dva vyliečení

zuzana76
Včera o 20:14
@777januska777

@sisaka nemám naivnú predstavu o rodinkach. To vobec. Ja si uvedomujem problémy aj realitu, ale rovnako rozumiem princípu a tomu ako ľudia uvažujú. Rozumiem frustrácii a čo frustrácia môže spôsobiť v človeku. Rozumiem ako môže frustrácia vzniknúť z rôznych situácii. A následne sa ta frustrácia prenáša do reakcií a pohľadu na svet. Psychológia človeka.
Prežiť takú vec v tebe neotvorí iný pohľad na problém. To v tebe vypne iné vrstvy človeka a zanechá ti len hnev a frustráciu. Napríklad žena čo prežije znásilnenie uz má obrovský problém vnímať akehoholvek muža normálne a nevidieť v ňom násilníka. Máš pocit, že ma tá žena pravdu a vidí realitu? A každý muž znásilňuje?

@777januska777 nie kazdy muz znasilnuje, ale kazda zena niekde v tmavej ulicke, ked ide oproti nej muz, tak sa dava do pohotovosti, chyti slzak, pozera unikovy vychod, je obozretna, ten muz moze byt kludne mierumilovny, ale kym neprejde okolo nej bez toho, aby jej ublizil, ta zena bude v pozore. A ta ktora nie je, tak hazarduje so svojim zivotom.

anonym_054dd6
Včera o 20:17
@anonym_c303fc

@pr85 najvacsi krestan zase prska síru a peklo. Ze ti neni hanba. Aspon sa vyspovedas? Co ti na tu lasku k bliznemu hovori boh? Fuj, z takych krestanov mi je zle. Alebo ti zena zase nedala zatrtkat?

@anonym_c303fc Ty si tiež dobrá uboziacka. Stále tu operujes s jeho vierou. Niečo relevantné k veci zrejme nemáš

f333
Včera o 20:18

Ake problemy sposobili Europania moslimom,ze ti museli vytvarat Sariu? A prave ta je zakladom nenavisti k inym u moslimov. takze tvoj argument neobstoji. Krestanstvo neutoci na islam,ale opacne islam na krestnastvo a Judaizmus.Oni sa zabijaju aj navzajom ,ked utocia na krestanov v ich krajinach z ich etnik.
V centre pre utecencov v de takto utocili moslimovia na tych par krestanov z orientu ,co tam boli. A lus utocili na vlatne zeny a zeny krestansky tiez.
V de museli byt na stenach tych zariadeni info,ze v de je zena rovnopravna zsmuzom a nasilie je trestne.Ale nebolo to nic platne, pretoze oni to nedokazu pochopit ani sa ym nechcu riadit.A utocili na zeny majority tiez,len co vysli za brany centra.
Ak toto nevids,tak potom si len osobna skusenost ti otvori oci.
Tu je kazde slovo zbytocne.
Bola si uz niekeby na side v nejakej Eu krajine,kde sudia tych migranstskych pachatelov? To je nieco take,ako mentalita sk Romov. A presne aj rovnake chovanie na sude. To je dalsi bod ,preco nemoze fungovat spoluzitie tychto etnik s Europanmi.
ja ze nevnimam nase dejiny spravne? Moji predkovia bojovali prave proti Osmanom . A ja zijem v krajine,kde vidim denno denne v prktickom zivote nasledky migracnej politiky Eu aj Merkelovej a aj jej predchodcov.Ty bud rada,ze zijes na sk,kdezatial na ulic nevidis napadanych ludi s nozmi vykrikujucimi allahu kabar a nemusi sa baat,ze na ulici stretnes svojho vraha za bieleho dna s nozom. Pobehuje ich tu vela takych.Ale nie to Nemci ani Svajciari.
To naozaj nevidis realitu aka je ? ale asi nevidis, pokial aj na sk uliciach to nezazijes.
Takze ja vzdyhovorim,treba na sk este ludom skusit tej migrantskej dobroty s nozmi. A treba zvysit dane a odvody ,aby bolo pre migrantov na ich davky a platenie psychiatrov a veznice.
Ale ,kto chce kam.. Mozno Ps splni zelanie poznat ,ako chuti taka migracia na sk. Najvia c to vzdy postihne prave tych,co sa jej zastavaju. Dobry priklad bol pred rokmi u cleena EU z de. Ich dcera aj cela rodina bola promigracna a pomahal migranatom.,pretoze oni chudata pomoc podla nich potrebovali. A to az tak,ze im dceru jeden zavrazdil. Az potom poznal,co sposobil svojou vychovou gut menschen svojej vlastnej rodine
takze asi mnohi potrebuju takuto tragicku vlastnu skusenost.
To je ako s tymi Europankami ,co si nedali povedat,ze muz z inej kultury a mentality nie je vhodny partner pre Europanku. . Tiez hladali rozne argumenty proti az do chvile, ked poznali na vlastej kozi a kozi svojich deti dosledky svojho myslenia,ovlyvneneho mediami a lib politikmi ,ze to Europania su rasisti . Nie ich manzela ten je len obet.ke dD ichtyral aj deti , horsie, ,tak potom uz to bol iny pohlad na vec. Ale mnohe aj tak este ho obhajovali.Asi si necheli priznat svoj omyl.

anonym_054dd6
Včera o 20:19
@777januska777

@f333 pozri skúsim inak. Ja nepopieram, že to môže tak byť. Problém je, že situácia je v celkovom pohľade na problém.
Každý vznik geta v rôznych oblastiach má svoje jedinečné znaky. Sú iné getá v Amerike a napríklad iné v Európe. Sú iné getá čínske, iné rómske, iné černošske, iné moslimské atď.
Princíp geta, ale je v nemožnosti odchodu z neho. Dieťa sa narodí do geta a do tej nejakej komunity, narodí sa do systému z akého kvôli väzbam či financiam nedokáže odísť. Iné geto či iná komunita takého človeka neprijme, keďže predsudky iných komunít sú dosť veľké a ak sa aj snaži odísť a pracovať a možno zmeniť svoj život inak, tak nedokáže lebo hospodárska situácia je zla a jediná pomoc je často od vlastnej komunity.
Taký človek potom žije a spolieha sa na komunitu v akej žije. Ale frustrácia akú zažil sa následne posúva na ďalšieho a ďalšieho a v tom vyrastajú celé generácie. A tá frustrácia sa prenáša do komplexu menejcennosti a do následného násilia a tak ďalej.

Uvedom si, že aj my Slováci veľmi ťažko opustame komunitu a vlastný pohľad na svet v akom žijeme. Naša vlastná komunita či rodina v akej žijeme nás drží v pocite spolupatričnosti. Čím izolovanejsia komunita, tým ťažšie odchod s nej ľudia majú a tým väčšia frustrácia na hľadanie vinníka zla vo svete.
Napríklad silné kresťanské spoločenstvá, sú uzavreté komunity, kde sa bojíš iných pohľadov na svet, kde máš jasné dobre a zle, kde každý z iným názorom alebo nesprávnym hriechom je zatrateny. To je úplne rovnaký princíp ako nejaká moslimská uzavretá skupina.

@777januska777 To ako vážne ideš porovnávať Slovákov, alebo kresťanov s radikalnymi islamistami?? To ako fakt? Prepáč, ale ozaj nie si ok

anonym_6cb810
Včera o 20:22
@anonym_d6fd97

@anonym_6cb810 dobre tak ale v tom prípade treba rešpektovať pravidlá a kultúru danej krajiny a nie stavať si mešity a žiť ako u seba. Ja tiež nemôžem prísť do moslimskej krajiny a napríklad požadovať v práci voľno, lebo je kresťanský sviatok.

@anonym_d6fd97 aké pravidlá? Čakáš, že budú konvertovať na kresťanstvo a spália Korán? Musia odísť zo svojej krajiny búrajú im tam mešity, domovy, vraždia celé rodiny...
Do kelu veď si uvedomte, že utekajú pred vojnou, máte klapky na očiach a ušiach, neviete čo sa deje na blízkom východe? Si myslíš, že každý moslim sa trasie z vášho západu, tí ľudia by sa najradšej vrátili domov a žili tam pokojne, ale nemôžu...
Si predstav, že sme mali v práci 2 kolegov moslimov, obaja nápomocný, priateľskí ľudia rodinne založení, dokonca som sa spriastelila s ich manželkami... každý deň sa v práci modlili na svojom koberčeku a nikomu to nevadilo, dokonca ani šéfovi rešpektoval ich vieru, nikoho tým neobťažovali...

777januska777
Včera o 20:22
@zuzana76

@777januska777 nie kazdy muz znasilnuje, ale kazda zena niekde v tmavej ulicke, ked ide oproti nej muz, tak sa dava do pohotovosti, chyti slzak, pozera unikovy vychod, je obozretna, ten muz moze byt kludne mierumilovny, ale kym neprejde okolo nej bez toho, aby jej ublizil, ta zena bude v pozore. A ta ktora nie je, tak hazarduje so svojim zivotom.

@zuzana76 ale o tom vravím, toto je neobjektívne zhodnotenie daného muža. Je pochopiteľné od tej ženy, ale neobjektívne. Dám príklad bez morálneho hodnotenia, len čisto fakt.
Žena podľa svojho názoru vyhodnotí riziko a porovná štatistiku. Ale ani to nie je pravda, keďže sa jej napríklad nikdy nič nestalo. Ale stalo sa to kamarátke. Čisto fakticky by mala mať štatistiku aj riziko nízke, ale strach či trauma od kamarátky v nej zvýšili dane hodnoty a ona sa boji.
A čo tým chcem povedať je, že tá žena má reálny strach, ale má objektívny pohľad na život a mužov v jej meste? Alebo jej pohľad je skreslený a nie je objektívny?
Presne to sa stane po prežitej traume, objektívny pohľad sa stratí, lebo mozog sa musí chrániť.

777januska777
Včera o 20:25
@anonym_054dd6

@777januska777 To ako vážne ideš porovnávať Slovákov, alebo kresťanov s radikalnymi islamistami?? To ako fakt? Prepáč, ale ozaj nie si ok

@anonym_054dd6 skús čítať čo píšem. Ja viem, že to čítaš s emóciami, hnevom a vlastným pohľadom. Ja porovnávam čisto základný princíp komunít a ako vznikajú a ako ich m vznik a existencia ovplyvňuje psychiku človeka. Neporovnavam náboženské pohľady na svet.

zuzana76
Včera o 20:26
@777januska777

@zuzana76 ale o tom vravím, toto je neobjektívne zhodnotenie daného muža. Je pochopiteľné od tej ženy, ale neobjektívne. Dám príklad bez morálneho hodnotenia, len čisto fakt.
Žena podľa svojho názoru vyhodnotí riziko a porovná štatistiku. Ale ani to nie je pravda, keďže sa jej napríklad nikdy nič nestalo. Ale stalo sa to kamarátke. Čisto fakticky by mala mať štatistiku aj riziko nízke, ale strach či trauma od kamarátky v nej zvýšili dane hodnoty a ona sa boji.
A čo tým chcem povedať je, že tá žena má reálny strach, ale má objektívny pohľad na život a mužov v jej meste? Alebo jej pohľad je skreslený a nie je objektívny?
Presne to sa stane po prežitej traume, objektívny pohľad sa stratí, lebo mozog sa musí chrániť.

@777januska777 ale je v zplnom poriadku sa chranit, zodpovedne je sa chranit v noci pred akymkolvek muzom, bez ohladu na to ci som to zazila, ci nie. Ja teda velmi v noci von nechodim, ale ak by som uz isla, tak teda si davam velky pozor, msm slzak avto sa mi nic zle nestslo ani nikomu v mojom okoli.

anonym_054dd6
Včera o 20:26
@zuzana76

@sisaka naivita na entu

@zuzana76 To ani sa nedá nazvať naivitou, to je neuveriteľná tupost

zuzana76
Včera o 20:29
@777januska777

@777januska777 aak sa ty nechranis, tak ty si nezodpovedna, takisto v mestach ako Rim, Pariz, vsetky cennosti schovam, tasku dam tak, nech na nu vidim, neponukam zlodejov, ze aha, co vsetko mam, podte ma prepadnut, to je zodpovedny pristup

anonym_054dd6
Včera o 20:32
@777januska777

@anonym_054dd6 žijú zo sociálnych dávok a z toho čo zarobí otec rodiny. Ale zas to žijú by som v nebrala ako život. Keďže sociálne dávky u nás nie sú neviem čo a život aký žijú by som nenazvala životom.
Problém osadníkov znova je práca, keď máš prácu na východe za pár šupov a samozrejme, že zamestnajú nejakého bieleho veď pre istotu, tak ten človek si povie načo sa má trápiť, keď aj tak nič nemá. Frustráciu následne presunie na svoje deti, tie v tom vyrastajú a stačí že zažijú nepríjemnú skúsenosť a tak dookola. Toto som povedala veľmi zjednodušene, keďže o tom by sa dalo diskutovať hodiny.

@777januska777 Dráha Januska, s tebou je úplne zbytočné strácať čas, tu si proste žiješ v svojom svete, tak si tam ži ďalej, jedného dňa ti dá realita po hube

f333
Včera o 20:35
@anonym_054dd6

@f333 Moje slová. Každého na skúšku zavrieť aspoň na 2 - 3 mesiace do takeho geta a boli by z tých pseudo humanistickych kecov raz dva vyliečení

@anonym_054dd6 Prsne.ja to vzd yhovorim,ze par mesiacov v tom gette stymi klanmi a sdetmi,co by tam chojili do skoly s tymi detmi migrantov a hnend by bol iny pohlad na vec . A este taky utok nozmi obcas na ulici ci vo vlaku.
A hensd by s aaj zamysleli nad tym.perco na sk nie jezakon ,ze na ulicu a do dopr.prostriedku sa nesmie ist s nozmi? Presne aj spicifikovane ,ako dlhymi? Aze preco v zufalstve nad nemoznostou ochranit ludi pred utokmi ten zakon plati v de? Niezeby to neeak pomohlo.To bolo len na oklamanie verejnosti,kedze politici dobre vedeli,ze to nepomoze.Ze jedine, co pomoze je reemigracia.Ale na to si budeme musie pockat na inu vladu zial.

777januska777
Včera o 20:39
@zuzana76

@777januska777 ale je v zplnom poriadku sa chranit, zodpovedne je sa chranit v noci pred akymkolvek muzom, bez ohladu na to ci som to zazila, ci nie. Ja teda velmi v noci von nechodim, ale ak by som uz isla, tak teda si davam velky pozor, msm slzak avto sa mi nic zle nestslo ani nikomu v mojom okoli.

@zuzana76 pozri nehodnotím či je to zodpovedne alebo nie o danej žene nehovorím nič. Ja len hovorím, že na základe vlastného strachu neexistuje objektívne zhodnotenie situácie.
Napríklad ja si nebudem chrániť peňaženku, ukradnú mi ju (neriešim či som zodpovedná alebo nie).
Ale keďže mne ju ukradli, vďaka tomu sa budem už na každého človeka pozerať ako na potencionálneho zlodeja. Ide o to, že môj pohľad na ľudí okolo mňa nebude objektívny, ja nebudem vidieť v ľuďoch pána so psom, unaveného človeka či pána v obleku. Ja v nich budem vidieť zlodej, biely zlodej, čierny zlodej.

Ja nehodnotím človeka, ktorý to tak má, každý niečo máme, ja len chcem poukázať, že my tak ľudí hodnotíme. Ale ak to robíme my, tak nás môžu hodnotiť tiež tak. Ako sa citiš z toho, že si potencionálny zlodej v očiach nejakej Marušky?

Preto objektívne hodnotenie nemôže byť poznačené traumou, lebo potom každý z nás je potencionálny zločinec.