icon

Je kastrácia pedofilov porušením ľudských práv?

Včera o 18:28

Čo si myslíte osobne o kastrácii pedofilov a násilníkov?

Podľa môjho názoru je to odobratie ľudských práv a taký človek má byť liečený, nie takto dehonestovaný.

Strana
z2
abbey1
Včera o 18:37

@anonym_autor Taký človek má byť izolovaný od bežnej spoločnosti. Kto siahne na najzákladnejšie práva iného, má nárok na nejaké práva o sám?

anonym_236a92
Včera o 18:38

Len nech pekne vykastrujú. Nemám s tým problém.

hytal

@anonym_autor No a kde sú podľa teba potom práva tých obetí? Takýchto ľudí nevyliečiš, iná možnosť asi nebude ako kastrácia.

anonym_e200d0

@anonym_autor čo viem, zatial sa o tom hovorilo iba v taliansku... a čo je na tom dehonestujúce ? Oni mohli siahnut na prava maloletých osôb a zničiť im životy ? A ešte je toto velmi malý trest, na takých bastardov a netvorov trest smrti

anonym_0d11f9
Včera o 18:41

@anonym_autor a ked je niekto v base, to nie je "odobratie" ludskych prav? Mozno existuje aj nejaka chemicka kastracia... ale rozhodne sa necitim povolany na nejaky hlbsi nazor, skor je to rozprava pre odbornikov (pravnikov a lekarov) a nie MK 🙂 🙂

martinmmartin
Včera o 18:45
@anonym_236a92

Len nech pekne vykastrujú. Nemám s tým problém.

@anonym_236a92 aby niekto ale casom nezacal kastrovat teba - dovod by sa urcite nasiel. Tadeto cesta nevedie
Absolutne odsudzovane pedofilov a hrozenie im lyncom/kastraciou a pod vedie iba k tomu aby sa lepsie skryvali a obetiam to nepomoze ani trochu.

tiezjedna
Včera o 18:49
@martinmmartin

@anonym_236a92 aby niekto ale casom nezacal kastrovat teba - dovod by sa urcite nasiel. Tadeto cesta nevedie
Absolutne odsudzovane pedofilov a hrozenie im lyncom/kastraciou a pod vedie iba k tomu aby sa lepsie skryvali a obetiam to nepomoze ani trochu.

@anonym_autor ak je to recidivista, tak pokojne kastrovať. Keby ti niekto týmto spôsobom siahol na dieťa, bola by tu táto diskusia?? Zamysli sa ...@martinmmartin a ty tiež. Prvoplánový strach o vlastné gule nechaj bokom. Musíš premýšťať v širších súvislostiach🙄

bloger
Včera o 18:56

@anonym_autor Súhlasím v tomto s tebou. Určite ale musia byť izolovaný niekde v ústave.

anonym_27048d
Včera o 18:56

Myslím, že to je niečo o čom by mali rozhodovať iní, v téme vzdelaní a skúsení, ľudia… ja priznávam, že na to vyhranený názor nemám, nemám o tom dostatok dát, neviem sa na to pozrieť objektívne, hovorila by som len na základe subjektívnych pocitov a strachu…

anonym_6bbad0
Včera o 18:57

A kde maju prava deti ktore boli takym prasatom zneuzite a maju z toho nasledne problemy na cely zivot popripade idu rovnakou cestou? Lebo ich sexualita je tym poznacena?

anonym_09b9f3
Včera o 18:57

A vykastrovaný pedofil nevie obchytkávať? To je taká konina že až. Pedofil má problém v hlave, nie v tele - treba liečiť hlavu, nie meniť telo.

miriam3334
Včera o 19:03

@anonym_autor neviem či sa to nejako teba netýka táto téma, že ich tak obhajuješ. Podľa mňa je kastácia takýchto indivíduí vhodné riešenie. Obete by mali mať viac práv ako násilníci.

tiezjedna
Včera o 19:04
@anonym_09b9f3

A vykastrovaný pedofil nevie obchytkávať? To je taká konina že až. Pedofil má problém v hlave, nie v tele - treba liečiť hlavu, nie meniť telo.

@anonym_09b9f3 asi sa zhodneme, že trauma z obchytkávania je o poznanie menšia než trauma z údu vopchaného niekam, kam dieťa nechce, že... Kastrácia je v prípade pedofila preventívne opatrenie, nie liečba

miriam3334
Včera o 19:06
@tiezjedna

@anonym_09b9f3 asi sa zhodneme, že trauma z obchytkávania je o poznanie menšia než trauma z údu vopchaného niekam, kam dieťa nechce, že... Kastrácia je v prípade pedofila preventívne opatrenie, nie liečba

@tiezjedna áno, ale aj túžba by sa mu mala zredukovať hlavne pri chirurgickej jastrácii. A samozrejme ešte ich aj liečiť treba.

tiezjedna
Včera o 19:10
@miriam3334

@tiezjedna áno, ale aj túžba by sa mu mala zredukovať hlavne pri chirurgickej jastrácii. A samozrejme ešte ich aj liečiť treba.

@miriam3334 súhlasím

refly
Včera o 19:15

Aké liečenie? Sexuálne deviácie, preferencie a úchylky nie sú choroba, čo sa dá vyliečiť.
Jedna vec je byť pedofil a druhá vec je keď niekto siahne na dieťa. To je už cielený vedomý čin. Môžu sa pokúsiť liečiť svoje zlé myšlienky, ale ak to reálne urobí, tak to nie je ospravedlniteľné.
Ja si myslím že zub za zub a oko za oko. Ak je niekto pedofil a nič s tým nerobí, tak si zaslúži oporu, pomoc, psychológa. Beriem to tak že síce je to hrozné, ale nemôže za to. Nerozhodol sa byť pedofil.
Ak niekto reálne znásilní dieťa, tak hneď kastrácia. Aké ľudské práva, aká dehonestácia? Taký chlap sa sám rozhodol že niekomu vezme práva a niekoho sexuálne napadne. Tak nech je sexuálne napadnutý tiež. Tiež je to vhodná odstrašujúca taktika.
Človek s chúťkami nie je úbohé bezradné stvorenie, zmietajúce sa vo svojich túžbach, ktoré nevie kontrolovať. Je to človek so slobodnou vôľou. A keď mu príde ok takto ublížiť dieťaťu, tak sa mu veriť nedá a treba to riešiť rázne.

autor
Včera o 19:16
@bloger

@anonym_autor Súhlasím v tomto s tebou. Určite ale musia byť izolovaný niekde v ústave.

Áno.

Liečba a izolácia. Podrobne prehodnotené prepustenie do spoločnosti. Ak vôbec. Ale zabránenie činu.

@martinmmartin súhlasím. Takým trestom dosiahneme skrývanie a možno nižšiu mieru.

@bloger tvoj nazor si cenim!

petulda333
Včera o 19:22

Ja si nemyslim,ze kastracia to vyriesi. Oni maju aj ine sposoby na uspokojenie. Ja by som kazdemu jednemu dala sledovaci naramok alebo take nieco

pr85
Včera o 19:25

@anonym_autor A niektorí muži si za kastráciu u urologa ešte aj platia. 🙂

marca12
Včera o 19:27

@anonym_autor Ako kastracia zabrani,aby pokracovali v tych ohavnostiach,co pachaju?

a0
Včera o 19:28

@anonym_autor za mňa v pohode aj trest smrti, každému, kto sexuálne zneužil inú osobu.

anonym_61a8b6
Včera o 19:31
@pr85

@pr85 to si mylis pojmy. Kastracia je trvale odstranenie pohlavnych zliaz, teda semennikov, cim sa zastavi aj tvorba hormonov, testosteronu, takze chlap je nefunkcny. Kdezto vazektomia je len prerusenie semenovodov a teda muz nestrati schopnost sexualneho zivota, ani to neovplyvni jeho tuzbu a sexualny pud, len sa stava neplodnym.

autor
Včera o 19:33
@refly

Aké liečenie? Sexuálne deviácie, preferencie a úchylky nie sú choroba, čo sa dá vyliečiť.
Jedna vec je byť pedofil a druhá vec je keď niekto siahne na dieťa. To je už cielený vedomý čin. Môžu sa pokúsiť liečiť svoje zlé myšlienky, ale ak to reálne urobí, tak to nie je ospravedlniteľné.
Ja si myslím že zub za zub a oko za oko. Ak je niekto pedofil a nič s tým nerobí, tak si zaslúži oporu, pomoc, psychológa. Beriem to tak že síce je to hrozné, ale nemôže za to. Nerozhodol sa byť pedofil.
Ak niekto reálne znásilní dieťa, tak hneď kastrácia. Aké ľudské práva, aká dehonestácia? Taký chlap sa sám rozhodol že niekomu vezme práva a niekoho sexuálne napadne. Tak nech je sexuálne napadnutý tiež. Tiež je to vhodná odstrašujúca taktika.
Človek s chúťkami nie je úbohé bezradné stvorenie, zmietajúce sa vo svojich túžbach, ktoré nevie kontrolovať. Je to človek so slobodnou vôľou. A keď mu príde ok takto ublížiť dieťaťu, tak sa mu veriť nedá a treba to riešiť rázne.

@refly súhlasím. Človek sa ma vedieť ovládať a urobiť všetko pre to aby nespachal trestný čin.
Ale pomoc si zaslúži len ten kto je bez viny?

anonym_72933b
Včera o 19:33

Pedofilov a sexuálnych násilníkov vylieči len trest smrti
A nejaké ich práva sú mi ukradnuté. Rovnako nemám záujem ich roky živiť a ani im prispievať na liečenie s pochybným výsledkom. Po dokázaní viny rovno zastreliť a basta.

simca06022011
Včera o 19:34

za mna, je to pomoc, velakrat su podla mna neuspesne liecby takychto lud, urcite ich nekastruju hlava nehlava a preto im je lepsie zit v komunite a nebyt po dnejakym tlakom "hormonov" a kadecoho... urcite im pomahaju aj snazia sa pomoct. A toto je lepsie ako byt zavrety v izolacii, na psychiatrii atd? nie?
A samozrejme v neposlednom rade treba mysliet na obete, tie tiez maju prava.

anonym_0fe060
Včera o 19:34
@anonym_09b9f3

@anonym_09b9f3 tak keď je problém v hlave, tak teda odrezať hlavu treba

anonym_dbfcfd
Včera o 19:35
@pr85

@pr85 bože, ty si jasný. Menší naznak sexu a hneď ty a s tebou,čo slovo to perla. Máš to trošku v tej hlave popletené
@anonym_autor táto téma sa otvára vždy keď niečo "vyskočí" ,či sa to aj reálne nejako rieši, netuším. Určite som za to, takí ľudia sú veľmi nebezpeční, a mali by byť pod dohľadom

zuzanka.zuzu
Včera o 19:37

ja by som ich rovno odstrelila čiže za mňa je kastrácia stále málo 🤷 navyše je vratná či čo to písali, takže taký mačkopes, oničom 🤮

simca06022011
Včera o 19:39
@anonym_09b9f3

@anonym_09b9f3 nie, vdaka znizeniu libida nema uz chut na take..

simca06022011
Včera o 19:40

este dodam, ze sa zvykne pouzivat len chemicka kastracia ak je to mozne... ta je zvratna a ma vlstne terapeuticky ucinok. Je to lepsie ako byt zavrety do konca zivota.. A to tiez mimochodom niekto musi hradit. Najzranitelnesie su deti, tie sa branit nevedia.. cize im bezpecnost treba zabezpecit, aj za cenu, ze nelicitelny uchylak proste bude vykastrovany.

Strana
z2