icon

Koalícia plánuje rušenie šiestich sviatkov

8. sep 2025

zacinam sa bat

...Koalícia ide do finále! Rokovania o konsolidácii: Hovorí sa o rušení až ŠIESTICH sviatkov aj úradov....

Strana
z5
anonym_5636ae
8. sep 2025

@anonym_autor ktore konkretne?

weleda123
8. sep 2025
@anonym_5636ae

@anonym_autor ktore konkretne?

@anonym_5636ae celý zoznam ešte nie je, ale podľa všetkého sa jedná o

6.1.
8.5.
17.11.
A aj veľkonočný pondelok by už nemal byť dňom pracovného pokoja. Toto sú zatiaľ dátumy, ktoré "vyniesla" opozícia, ale Gašpar napríklad sa vyjadril, že ich má byť 6 celkom, pokiaľ teda viem.

yoxinka
9. sep 2025
@negymama

Toto čo tu mame na Slovensku, a čo este nas čaka , je vysledok toho, ze mnohi slovaci sa uspokoja zrejme z pocitu zakomplexovanosti - s málom.
Tak ako si niektore zeny volia zivot s nasilnikom, s vulgarnym slovnikom, ktory ju otlka, nedava jej prachy, este k tomu je nechutny, pachne ...atd. lebo si myslia, ze viac si nezasluzia, na viac nemaju.

tak aj slovaci...si myslia ze toto nam staci, toto je pre nas dostacujuce, toto si zasluzime, a co - este za to mame byt aj vdacni. Sme pasivni a utlmeni naucenou bezmocnostou. Sustredeni na svoj atomizovani lokalny zivot....vsak MNE je dobre, ja som spokojny, sikovny...bla bla.

* Nevadi nam, ze nam vladnu ludia co kradnu /vsak aj ini kradnu.../alebo zenicka by povedala, vsak aj iny chlap by ma bil, vsetci chlapci piju, a su rovnaki , do jedneho.../
* Nevadi nam korupcia, rodinkarstvo - vsak nakoniec, aj my sami to radi mnohi vyuzijeme- ked sa da.
* Nevadia nam ani nasilne trestne ciny tam hore..."opat...vsak to robia "vsetci", a nevieme co je za tym, panske huncutstvo, nestarajme sa, hladme si svoje.
* Nevadia nam klamstva, alebo nekonzistencia vypovedi - vsak mame pamat rybky Dory
* Nevadia nam vulgarity, viktimizacie obeti, utocenie na slabsich zo strany tych hore..."no a co, zasluzili si, mozu si za to sami, nemali provokovat"
* Nevadi nam absencia moralky , sucitu, charakteru - "vsak z toho sa nenajes, to je len progresivny blud"

a tak dalej, mozem pokracovat...Tento upadok ducha, coskoro dohoni aj hmotny ekonomicky upadok krajiny. Je smutne, ze slovakov ku zmene nepohne moralka, cest, ...ale len diera v penazenke, znizenie zivotnej urovne, pocitu, ze nedostali to co im patri.

@negymama
Och, ty si to tak krásne napísala 👍👏👏👏👏👏👏👏👏

terina25
9. sep 2025
@anonym_484249

@terina25 hlu@pa si akurát tak ty, čo tu plačeš jak malý harant nad sviatkami 🙂

@anonym_484249 lexaurin nezabera?

barrilla
9. sep 2025

Taraba sa vyslovil, že treba zrušiť Úrad pre verejné obstaranie. Lebo on môže za to ze sa necerpaju eurofondy. Dovoľuje si kontrolovať verejné obstarávania a rušiť sútaže pri porušení zákona. A ešte im prekáža Úrad pamäti národa. Zatiaľ ich nenapadlo zrušit aj Najvyšší kontrolný úrad, Ombudsmana pre ľudské práva atď.

anonym_5636ae
9. sep 2025
@weleda123

@anonym_5636ae celý zoznam ešte nie je, ale podľa všetkého sa jedná o

6.1.
8.5.
17.11.
A aj veľkonočný pondelok by už nemal byť dňom pracovného pokoja. Toto sú zatiaľ dátumy, ktoré "vyniesla" opozícia, ale Gašpar napríklad sa vyjadril, že ich má byť 6 celkom, pokiaľ teda viem.

@weleda123 nie je 6.1. vo vatikanskej zmluve?

anonym_201e05
9. sep 2025
@anonym_5636ae

@weleda123 nie je 6.1. vo vatikanskej zmluve?

@anonym_5636ae tu máš zoznam nezrušiteľných katolíckych sviatkov

1. január, slávnosť Bohorodičky Panny Márie,
6. január, Zjavenie Pána,
Bohozjavenie Veľký piatok,
Veľkonočný pondelok
5. júl, slávnosť svätých Cyrila a Metoda,
15. september, slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, Patrónky Slovenska,
1. november, slávnosť Všetkých svätých,
24. december, Štedrý deň,
25. december, Narodenia Pána
26. december, sviatok svätého Štefana

https://www.topky.sk/cl/10/3064095/Ficovi-sa-zu...

anonym_5636ae
9. sep 2025
@anonym_201e05

Veľkonočný pondelok

@anonym_201e05 no tak potom ti co plasia so zrusenim troch kralov a velkonoc.pondelka su riadne mimo.

lubhomira
9. sep 2025

Ruší sa 6. Január a 8. Máj

mimaapeto
9. sep 2025
@anonym_201e05

Veľkonočný pondelok

@anonym_201e05 sviatky nerušia len nebudú dňami pracovného pokoja...a už dokonca ani nebude zákaz mať zatvorené obchody cez sviatky🫣

weleda123
9. sep 2025
@lubhomira

Ruší sa 6. Január a 8. Máj

@lubhomira takže to len kvázi obišli. 6.1. je stále sviatok, len to nie je deň pracovného pokoja. Som zvedavá či deckam posunú nástup do školy.

lubhomira
9. sep 2025
@weleda123

@lubhomira takže to len kvázi obišli. 6.1. je stále sviatok, len to nie je deň pracovného pokoja. Som zvedavá či deckam posunú nástup do školy.

@weleda123 vieš čo, zhodou okolností pracujem v školstve, nemyslím si, že osekajú prázdniny...ale možno sa mýlim...ak prázdniny ponechajú ako bolo pôvodne naplánované, pre všetkých to bude znamenať deň dovolenky navyše, aj pre rodičov, učiteľov, atď...

qrstxyz
9. sep 2025
@mimaapeto

@anonym_201e05 sviatky nerušia len nebudú dňami pracovného pokoja...a už dokonca ani nebude zákaz mať zatvorené obchody cez sviatky🫣

@mimaapeto tak tym pádom sa rušia. Aj narodeniny alebo meniny sú sviatok a predsa to neznamená, že ako oslávenec nemusíš prísť do roboty. Myslíš, že väčšina ľudí oslavuje napríklad 1. máj? Jasné, že nie, ale majú radi ten deň, lebo majú voľno a tí, ktorí pracujú aj cez sviatky, tak majú príplatky.

negymama
9. sep 2025
@qrstxyz

@mimaapeto tak tym pádom sa rušia. Aj narodeniny alebo meniny sú sviatok a predsa to neznamená, že ako oslávenec nemusíš prísť do roboty. Myslíš, že väčšina ľudí oslavuje napríklad 1. máj? Jasné, že nie, ale majú radi ten deň, lebo majú voľno a tí, ktorí pracujú aj cez sviatky, tak majú príplatky.

@qrstxyz presne tak to je, vacsina ludi sviatky, ak to nie su krestanske a oni su krestania, vlastne ani neoslavuju. raz na prveho maja sme detom pustali videa ako to kedysi vyzerala, tie pochody s mavatkami....normalne sa smiali, Ale prislo im to aj fajn, ze sme sa takto schadzali v meste, a zabavili sa pri hudbe, stankoch s jedlom.

mizoko
10. sep 2025
@anonym_autor

@binarypete a uz mas vybrane kam?

@anonym_autor ja áno a už som aj tam a z diaľky sledujem tu sebadeštrukciu rodnej hrudy

mizoko
10. sep 2025
@biba_18

včera som počúvala nejakú debatu - teda, pokiaľ som bola schopná počúvať, lebo muž ma tým terorizoval - úplná úžasnosť čo všetko musia urobiť, aby navýšili príjem do pokladnice - kks, ale ani jedna jediná veta o tom, ako chcú šetriť ...
a samozrejme, na vine je odor ...

@biba_18 prestaň! Treba viac osláv za 1,5 mega! Chlieb a hry! Čo ty o tom vieš!? 🤣 Prepáč ale táto krajina je jedna veľká tragikomédia. Megalomanské oslavy v čase konsolidácie. Ako ich ich ľudia za to velebili ale normálnym ľuďom bolo jasné,že niekde si to budú musieť vybrať. A je to tu. Tá na!

biba_18
10. sep 2025

@mizoko ignorance is bliss 🤷‍♀️ toto aj moja smeráčka, ju nič nezaujíma, dôležité je spievať s tými asocialmi na kralovej holi po voľbách 😔

diablikovci
10. sep 2025

Bude hic Cecilko 😢

anonym_ee6026
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_484249 vazne ich mame najviac? jedno je sviatok, a vies kolko maju taki rakusania volna? tiez dost. a deticky maju minimalne o tyzden- dva viac volna nez v SR...

@anonym_autor vratane obchodu zatvoreneho v nedelu

anonym_911027
10. sep 2025

@anonym_autor to už je neuveriteľné, ochvilu zrušia všetko čo ma vôbec nejaky pozitívny dopad na pracujúcich

biba_18
11. sep 2025
@astrobot

@anonym_484249 ja do tiež hovorím.a vôbec by mi nevadilo,keby sa zaviedla raz do mesiaca pracovná sobota🙂

@astrobot toto ma zaujalo - pracuješ 5 dní v týždni a nevadilo by ti pracovať aj 6?
to ako sa fakt nudíš doma? alebo tvoja pracovná náplň je len prekladať papiere či ani to?

eva8
11. sep 2025

Je velmi mile ,rusenie 8.maja, vsak Fico oslavuje 9.maja

astrobot
14. sep 2025
@biba_18

@astrobot toto ma zaujalo - pracuješ 5 dní v týždni a nevadilo by ti pracovať aj 6?
to ako sa fakt nudíš doma? alebo tvoja pracovná náplň je len prekladať papiere či ani to?

@biba_18 ja pracujem denne nočné,soboty nedele sviatky..bolo to myslené ironicky ;)

katrin21
14. sep 2025

Francuzi mali mat tiez zrusene stviatky...isli do ulic...dnes pisali , ze 2 sviatky nakoniec nezrusia..
My dokedy budeme frflat pri pive a ja forach ?

diablikovci
14. sep 2025
@katrin21

Francuzi mali mat tiez zrusene stviatky...isli do ulic...dnes pisali , ze 2 sviatky nakoniec nezrusia..
My dokedy budeme frflat pri pive a ja forach ?

@katrin21 Dovtedy kým sa nevyplatia aspoň 40% hypoték kde nás dostali s úrokmi 0,3-0,5%. To bolo cielene zníženie úrokov a potom nech ľudia majú úvery a musia makať aby im to banka nevzala.. Dostali nás tam kde chceli a dali nám slučku na krk.. :(

eva8
25. sep 2025

8.5. bude pracovnym dnom, aby 9.5. mohol Fico oslavovat koniec vojny v Rusku

Strana
z5