icon

Koho budú voliť voliči bývalých vládnych strán?

29. jún 2023

Koho (asi) budú voliť voliči exvládnych strán, ktoré sa nejakým spôsobom zdiskreditovali? Zostanú naďalej verní týmto stranám, alebo sa presunú inam - kam? Napíše niekto z týchto voličov, ako sa rozhoduje/rozhodol?

erikavesela
12. aug 2023

@dkethe presne moje slova...a dufam, ze nas takych bude viac...vies, problem je, ze pravicovy volic preslapy (sulikove) neodpusta, zatial, co lavicovy zabuda velmi rychlo

erikavesela
12. aug 2023

@nickpick stale nechapem, ako sa clovek moze rozhodovat medzi lavicovymi a pravicovymi kanditatmi liberalov...tak bud zmyslam lavicovo a volim dnesnych liberalov alebo pravicovo a volim dnesnym libertarianov a ich zastupcov...a teda najhlavnejsi rozdiel je v tom, ako chcu ktori z nich zastupenie statu v tvojom zivote..."simeckovci" by radi rozdovali aj o tvojich prdoch a "sulikovci" ta nechaju sa rozhodnut
Tu je krasne vidiet rozdiel medzi nimi

mima1608
12. aug 2023

@elmivelmi a čo urobil Dzurinda pre SK? Okrem toho, že rozpredal všetok majetok štátu a za jeho éry bola na Slovensku extrémna nezamestnanosť a jeho politika bola označená za protiľudskú? Alebo kolaps daňového systému za jeho éry, ktorý štátnu kasu pripravil o milióny eur.

autor
12. aug 2023

@att123 - mám kolegyne od Štúrova, ktoré vravia, že budú voliť Allianciu aj s rodinami, ale asi príliš nepočítajú s tým, že sa dostane do parlamentu.

Pri poslednom sčítaní ľudu sa k maďarskej národnosti prihlásilo cca 450 tisíc ľudí, čiže okolo 8 % obyvateľstva, v tom sú i deti a mládež do 18 rokov., museli by sa asi všetci voliči do nohy zúčastniť a voliť túto stranu... prípadne presvedčiť Slovákov (zhruba 1 % im ešte uberie MF).

Asi treba zvýšiť plodnosť.

elmivelmi
12. aug 2023

@mima1608 za dzurindunebol kolaps danoveho systemu,praveze Miklos ho postavil.

markus1
Odpoveď bola odstránená
markus1
Odpoveď bola odstránená
mima1608
12. aug 2023

@elmivelmi "Miklošov človek vo vedení daňového riaditeľstva Miroslav Mikulčík podpísal so spoločnosťou IBM dodatok k zmluve o zavedení nového systému na výber daní.Systém skolaboval tesne pred deadlineom na podanie daňového priznania. SR utŕžila škodu viac ako 8,8 milióna eur a po tomto incidente sa finančná správa vrátila k starému systému."
A to bolo za vlády Mikloša a Dzurindu.

erikavesela
12. aug 2023

@mima1608 za meciara tu bola najvacsia nezamestnanost a najvacsie uroky..take, ze dnes by ste plakali, komercne uroky boli 23%...za dzurindu a mikolosa sa vsetko dalo do piriadku...nik na svete nema carovny prutik, ze dokaze postavit ekonomiku na nohy za 1 noc...rozpredali?..ok.. co z toho rozpredaneho bolo zuskove?...staci 1 podnik...

erikavesela
12. aug 2023

@mima1608 tak potom razme narativ u kazdeho...za to co sa stalo za fica (38%z vybraneho myta islo tomu, kto to spravoval, roskova...pozri kauzy fica) moze fico...za to , co za matovica, moze matovic...navyse ficove kauzy boli umyselne, dzurindove nie

mima1608
12. aug 2023

@erikavesela ale veď presne tak to tu aj funguje. "Lebo Fico" sa používa ako výhovorka na úplne každý problém, ktorý vznikne. Už len čakám kedy zľudovie.
A medzi to rozpredané patrí aj Všeobecná úverová banka alebo Slovenská sporiteľňa. Myslím, že o ich ziskoch (najmä tých aktuálnych) ani netreba diskutovať. A keby slovenské elektrárne zostali majetkom SR, ušetrili by sme si v dnešnej dobe nejaký ten problém.

viestta
12. aug 2023

@mima1608 kolaps danoveho systemu vyzera podla teba tak, ze sa vyber dani zvysil o esiatky percent? Ked sa zvysi vyber dani, tak je viac penazi v statnom rozpocte a tie sa mozu pouzit tam kde to treba, aj na socialne zalezitosti... Za takeho Fca kvitla seda ekonomika, nezdanene prijmy a aj to malo co sa z dani vybralo sa prelievalo do vrecak "ich ludi"

viestta
12. aug 2023

@mima1608 a kto by investoval do slovenskych elektrarni? Stat, ktory vytvara den pri dni dlh. Stat, ktory nie je schopny ustrazit hospodarenie ani v tom, co doteraz vlastni a stale dokokola to oddlzuje z pozicanych penazi (statne nemocnice, napriklad)...

jana_eyre_2
12. aug 2023

@mima1608 ten "lebo Fico" má nejaký reálny základ, ale to už samozrejme jeho voliči neberú v úvahu, čo sa týka vodcu tak tam amnezia funguje dokonale...

viestta
12. aug 2023

@jana_eyre_2 zaujimave, ze uz si nespominaju, ze to bolo najprv "lebo Dzurinda", potom to bolo "lebo Radicova" a teraz je to na striedacku, podla toho ako sa hodi "lebo Caputova" alebo "lebo Matovic". "Lebo Nagy" sa im uz zo slovnika vytratilo

mima1608
12. aug 2023

@jana_eyre_2 až na to, že ja nie som jeho volič, ale prosím.

@viestta v tomto prípade môžme povedať, že Dzurindovi prisluhovači rovnako nechcú vidieť a nevidia jeho prešľapy. A že ich nemal málo (a to ani nevládol 12 rokov).

viestta
12. aug 2023

@mima1608 nuz mal. Tunel Branisko, napriklad. Ma ich kazdy, ale to co sa dialo za Fica, odhliadnuc od penazi, ktore sa tratili v nenavratne, nemal ani Meciar a to bol iny autokrat. Jeho mocensky a politicky vplyv v policii, prokurature a sudoch a skutky z toho vyplavajuce su hlboko zapisane v nasich kratkych dejinach. Zial, nie zlatym pismom a zial, nikdy na nich nebudeme hrdi.

jana_eyre_2
12. aug 2023

@mima1608 a Dzurinda je snáď prvý v prieskumoch alebo je to Fico?

mima1608
12. aug 2023

@jana_eyre_2 nerozumiem celkom, čo ja mám s tým, že Fico je prvý v prieskumoch. A ak aj vyhrá náhodou voľby tak to len znamená, že voliči ostatných politických strán majú "na saláme", a to tiež nie je chyba Ficovoličov. Každý si môže voliť koho chce, o tom je demokracia.

jana_eyre_2
12. aug 2023

@mima1608 viestte si dala argument o tom čo "dzurindovi prisluhovači" nechcú vidieť, lenže kolko tých prisluhovačov s amneziou má Dzurinda a koľko Fico? Neviem či teraz pochopíš čo myslím.. ty s tým nemáš konkrétne nič, si len anonymný jednotlivec na internete, ale ty na poukazovanie na kauzy kde figuruje Fico ktorý je prvý v prieskumoch otacas na to, že a čo Dzurinda, ktorý sa už reálne ani do parlamentu zrejme nedostane.. len preto na tvoje slová reagujem..

nikajve
Autor odpoveď zmazal
nikajve
12. aug 2023

@zeldia ale v SNS nie je iba Danko,ale kopa inych ludi.Preto existuju preferencne hlasy a tym padom sa da vybrat koho zo SNS chcete v parlamente.Pripadne z inych stran.

lenkakravcova
12. aug 2023

@zeldia Čo mi chýba? 😀 Strán je xyz.. Ale žeby som momentálne nejakú preferovala.
Ty máš aký na to názor?

erikavesela
12. aug 2023

@mima1608 tie banky mali 100 mld nedobytnych uverov, co s tym mali akoze spravit?...mali nechat ten dlh narastat?....oni poziciavali kdekomu, hlavne "kamaratom", kt.to nikdy neplanovali splatit..elektrarne boli stratove, potrebovali investicie, co by sme si usetrili, ze by predavali pod cenu? preboha, ved to eu nedovoli...na to trrba specialne povolenia...ty sa ozaj vyznas..

zeldia
13. aug 2023

@lenkakravcova ahoj chyba ti tam hlas😉 malé strany nerátam. Volila som SaS teraz asi PS.

zeldia
13. aug 2023

@nikajve ved práve to som písala že práve poslanci SNS a nie Slota sú v base (iba) čo zas nie je možno zle pre stranu. Možno to znamená že strana nema podchytené súdy?

lenkakravcova
13. aug 2023

@zeldia joj tak hlas beriem za smer. 😀

erikavesela
13. aug 2023

@zeldia mozem sa spytat, preco sa z teba zrazu stal lavicovy volic?..ako sa stane z volica pravice volic lavice?..dakujem

zeldia
Autor odpoveď zmazal
zeldia
13. aug 2023

@erikavesela PS je ľavicová strana? Ja ich beriem skôr ako zelených. Sulika som volila viackrát už mi stacilo.