Koho budú voliť voliči bývalých vládnych strán?
Koho (asi) budú voliť voliči exvládnych strán, ktoré sa nejakým spôsobom zdiskreditovali? Zostanú naďalej verní týmto stranám, alebo sa presunú inam - kam? Napíše niekto z týchto voličov, ako sa rozhoduje/rozhodol?
Ja si myslím, že tie strany ako smer a hlas majú v cieľovke práve takých ľudí, na ktorých tento "akože záujem" funguje.
Vo výsledku sa sčítava celkový počet hlasov, ten je podstatný.
@jana_eyre_2
@kristiii ich praktiky, kt.predvadzaju uz dnes, ich postoj k ekonomickej slobode obyvatelstva, oni by najradsej mali otvorenu tvoju penazenku na stole a brali by si z nej podla svojho uvazenia a najradsej bez tvojej vedomosti o tom, ich agresivny postoj k nazorom inych, ked nemas taky nazor ako oni, tak ta znicia...oni nie su liberali v pravom slova zmysle, oni su cista lavica, co sa potlacania inych nazorov tyka...ich akoze ekologicke riesenia dopravy a ineho?...jaaj, oni su ti, kt.budu hlasat elektroauta, ale to, ze ich vyroba vobec nie je ekologicka, to ich uz nezaujima, pretoze ved elektro je ekologicke, teba budu nutit k zruseniu osobnej automobilovej doprave a sami budu jazdit dalej...hoci sa bavime o 2%...ale budu velmi ekologicki...oni su cisti amateri, co sa tyka vsetkeho...hlavne, ze budu kreslit ciary a kruhy po asfalte (bratislava)...pre mna su oni zaciatok konca tejto krajiny...budeme tu (nazorovo) ako za totality a to ma desi.. desi ma, ze aj u nich sa legendarne, "nasi ludia" zakorenilo, desi ma ich slogan..."vsetkym dostojnu buducnost"...ja tomu hovorim...chces mat lepsiu buducnost?...postaraj sa sam o seba a svoju rodinu a do prdele nesahaj do mojej penazenky...
@erikavesela presne tak,ale zial niektori nevidia a nechcu vidiet a vediet, co su v skutocnosti zac.
@erikavesela s tou ekológiou súhlasím, ale zvyšok mi prídu len tvoje domnienky. Skús dať nejaký konkrétny bod z ich stránky, kde by bol aspoň náznak toho, čo tvrdíš. K Bratislave sa nevyjadrujem, keďže tam som tak raz do roka, takže to neviem.
@nikajve ked uz budeme vinit rodicov, tak len aby sme nezabudli: Dankov otec vytuneloval pol Rimavskej Soboty a okolia, ozobracil kopu ludi...
A mozme pokracovat. Nariklad Fesi Rasi, tak ten s kamaratmi vytuneloval postupne Kosice, potom zdravotnicstvo a teraz sa pasuje za odbornika na samospravu a zdravotnicstvo (on este ani ako doktor na traumacke nedokazal a to medicinu studoval)
@erikavesela vyborne si to vystihla.Ale este jednu ich vlastnost si zabudla, ze oni neublizuju priamo,aby to videli ostatni,predsa si nebudu kazit PR,ale pekne od chrbta,nenapadne,zlikvidovat tych s inymi nazormi,tych,ktori napr.kritizovali Valla a potom uz zrazu nie-bud im dal pan tolerantny primator ban (ved poziadal kamosov z Mety) alebo pravdu oznacil za hoax, ale kludne aj vymazaval komentare/zablokoval komentare. Preto sa aj PS teraz extra neozyvaju,lebo aj ked sa ozvu,dopada to fiaskom - ako teraz naposledy ich riesenie problemov so splatkami hypotek - ich riesenie je predlzit ich splacanie,ci nejake hypotek.prazdniny...A co uroky,aj tie budu na prazdninach🤦♀️?A ked vidim "experta" na socialne inovacie (na kandidatke je len jeden taky a nie,nie je to Hellebrandt),tak sa mi chce grcat.Kvoli nemu museli prepustat zamestnancov na magistrate, sa obrovsky zdvihli vydavky mesta a tento clovek zariadil v spolupraci s vedenim mesta vypoved osoby,ktora bojovala proti ockovaniu, odfotili jej status na FB,kde volala ludi na protesty a ked ju vyhodili, chvalil sa tym jeho podriadenym.Nechutne.Toto je PS demokracia a sloboda slova v praxi (je to realita,mam to aj zdokumentovane,aj zamestnavanie vo velkom kamaratov z mimovladok,ale najdu sa aj ine ovela vacsie spinavosti)
PS sleduju vsetko, kontroluju s kym sa stykate,na ake stranky chodite. A este sem napisem otazku, co sa vas mozu spytat na pracovnom pohovore: Predstavte si situaciu, ze u kolegu na sukromnom profile FB zbadate extremisticky obsah a vidite ho iba vy, nie je urceny pre verejnost.Nahlasite/Poviete o tom svojmu nadriadenemu?
@viestta a co z toho vyplyva?Ze nikto z nich nie je cisty a treba sa pozerat na to,ake ma ktory politik/cka skusenosti,co vie o fungovani statu,zakonov,ustave.Precitajte si,co som este napisala k PS.Ta Jaurova bola iba vsuvka.Kludne mozem uviest aj priklad,ako bola zamestnana dalsia PS "odbornicka" na zvierata byvala riaditelka BA ZOO,ktorej prijatie nielen,ze bolo protizakonne,ale este vyplavalo na povrch,ze to cim sa chvalila,projekty a tak nikdy ani nezrealizovala.To je tak,kedze islo iba o architektku a o zvieratach vedela prd makovy.
@elmivelmi a ktory politik to nerobi? Co politik! Staci byt veduci na hocjakom urade a uz to ide...
Netvrdim, ze je to spravne, ale spomenme si len vymeny riaditelov statnych nemocnic za ktorejkolvek vlady, od Meciara az po Matovica sa toto dialo v kazdej a celkom casto. Vzdy sa vyberal "nas clovek". O rozdavani dotacii na hocijaky projekt samospravy sa tiez mozme dlho bavit. Vzdy isli peniaze len tam, kde bol spriazneny starosta. Fico postavil zimny stadion v Cani, kto vie kde je Cana tak hned vie aka to bola "zmysluplna" investicia.
Vládu bez klientelizmu a rodinkárstva sme nemali. Ani tie zoskupenia, na ktoré sa nepoukazuje, nemajú čisté ruky - najnovšia aféra je z prostredia prívržencov PS - matka novinárky Moniky T. je zamestnaná ako vedúca sekcie v ZVJS Leopoldov - vo väzení, kde bolo zistené nezákonné odpočúvanie. Je zrejmé, odkiaľ mala novinárka čerstvé informácie.
@elmivelmi nieco ako Matovic a Vallovi PS ludia na ministerstvach, statistickom urade a opacne Matovicovi ludia v komunale? (napr. Jaroslav Kmet - statny tajomnik na min.dopravy,Jakub Kmet - riaditel kancelarie primatora.Alebo bratia Vagacovci,jeden starosta,druhy na ministerstve) 😁.
@nikajve ja netvrdim, ze sa tak nedeje. Ale deje sa to za kazdej vlady. Deje sa to na kazdom magistrate alebo obecnom urade. Deje sa to na statnych uradoch aj v instituciach "vlastnenych" statom, uzemnymi celkami, obcami. Na transparentnost a sme este nedorastli. Ked pojdemem celym politickym spektrom, bku po kuse, tak vsade najdeme rovnake pripady. Na to aby sa u nas veci riesili inac ako cez politicke nominacie si este mozme pockat
Ja by som ti mohla dat XY prikladov z Kosic za cias ked bol Rasi primator, nebolo to ani o piad lepsie. Napriklad parkovacia politika v KE, ziarivy a do neba volajuci pripad je nezvladnutia problemu a protezovania urcitej skupiny s negativnym dopadom na rozpocet mesta a este negativnejsim na jeho obyvatelov
@viestta ved ja netvrdim,ze sa tak nedeje.Vsetci,co su pri koryte kradnu.Kradlo sa vzdy,ale aj ked sa kradlo,nikdy sme sa nemali tak,ako teraz a nemyslim len financne,ale aj kulturne.Chcu tu vladnut blazni/poloblazni/amateri,policiu, NAKU ovladaju politicke strany,vsade same cenzury.Co si to dovoluje ten gej davat za statusy na FB stranke Hoaxy a podvody Policia SR,nie je tu ziadna slusnost,pokora.A to v akom stave to je len nasa chyba a nasa nevsimavost (cest vynimkam).
@nikajve pozri sa, keby sa za Fica, Meciara, kohokolvek nekradlo, tak sme uz davno inde.
A to kto z tych je blazon a poloblazon? Fico je alkoholik, Matelko ten ma jasne priznaky, Kollar je tiez svojim sposobom posahany, Danko je tiez pripad, ktoreho by bolo treba liecit... Nuz vymenovat mozme vsetkych.
@kristiii takze tebe by vyhovovalo,aby na teba pockala hypoteka + uroky za odlozenie?Ja som uviedla iba priklad a zabudla som uviest,ze PS bolo POSLEDNE ,ktore akoze zacali tieto hypoteky riesit,uz davno s tym prisli ine strany.A k tvojej otazke,ja nie som banka ani odbornicka,ale sposoby riesenia si si mohla vypocut od inych politickych stran.Som zvedava,s cim pridu PS sami,okrem stihania ludi za nazor.
@viestta aha,nevedela som,lebo od r. 2021/22 sa zaviedla parkovacia politika po celej BA,TT,neviem,ci uz nie aj v Nitre.A na nu nadavaju ludia tiez a tiez sa este uvidi,kde skoncia poplatky,pricom v BA sa opat zdvihli ceny listkov na MHD,poplatky v zariadeniach mesta,poplatku za hroby,rozne dane,pricom uz ked Vallo nastupil vsetky dane zdvihol.A u mna neobstoji,ze bola covid kriza,ua kriza.Tolko penazi,kolko sa prelajdakalo,to uz asi nikdy neuvidime.Vdaka mimoriadnej situacii (ktora inak stale trva) sa mohli vyuzivat priame vybery vo verejnom obstaravani,nic nemuselo platit a doteraz nemusi,ziadne lehoty,pravidla.
@elmivelmi teraz nerozumiem ja tebe, comu nerozumies 🙂.Skratka ano,PS sa tvari,ako im zalezi na lepsej buducnosti,ale len pre nich.Ja som ich zazila a viem,ake rozpravky vedia narozpravat,co je vsak najhorsie je,ze oni nikdy v zivote nedopustia,aby si mala iny nazor,nez ich.Horsie je,ze maju obrovsku posilu cez zaplatene media,mimovladky,ludia za PS organizuju rozne festivaly, campy, diskusie pre mladych,kde im vymielaju mozgy.Oni su na to trenovani, aby ich zmanipulovali aj na LGBTi (mne nevadi L,G,B ale akceptovat 76 pohlavi uz ano) nasilnu propagandu.Rozvracaju spolocnost,vyvolavaju v ludoch nenavist a pritom kazdy,koho sa spytam povie,mne je jedno,co robi,je to kazdeho zivot.PS je pre mna sekta, ktorej ide iba o ovladnutie spolocnosti.Hovorilo sa,ze vsetko zle ide zo zapadu a to je presne PS.
@nikajve páčilo-nepacilo, ja som brala toľko, aby som to bola schopná splácať aj pri vyšších úrokoch. Nikto príčetný predsa nemohol čakať, že takmer nulové úroky tu budú ďalších 30 rokov. Ja len dúfam, že ak bude v tomto pomáhať štát, tak naozaj len nízkopríjmovým, ktorým pôjde o držku, resp. o strechu nad hlavou. A nie plošne.
@nikajve miestne poplatky sa zdvohli vsade. To je dosledok ineho, nie zalezitost toho kto sefuje magistratu.
A co sa LGBT+ tyka. Su to obcania ako kazdy iny, su danovi poplatnici ako kazdy iny. Preco by nemali mat rovnake prava a nemali by mat pravnu ochranu ako kazdy iny? Ano, som za registrovane partnerstva ale nie len kvoli LGBT+ komunite. Registrovane partnerstva by boli velkym prinosom aj, dokonca hlavne pre statisice heterosexualnych parov.

Ano, ziskanim hlasu volica zaujem politika o volicov konci. V memente zratania hlasov sa volic, obcan stane len pritazou, do popredia vstupia vlasne mocenske zaujmy a zacne bol s politickymi supermi v parlamentnom ringu. Pochybujem, ze v momente ked poslanec sklada prisahu po rozume mu behaju jeho volici, voci ktorym ma mat zodpovednost. Ano, pred volbami "bojuju" o kazdy hlas, pretoze ten im zabezpeci miesto v parlamente. Ale tym to konci. O tom ako bojuju o volica, o tom uz bolo napisane vela vela slov. Iste je len to, ze ten boj je viac spinavy ako cestny a pripustne su vsetky metody. Pretoze ucel svati prostriedky a ucelom je teple miestecko v parlamente. Nerobim si iluzie o nikom, kto do predvolebneho boja vstupi.