icon

Koho voliť vo voľbách túto sobotu?

21. mar 2024

Nepíšem to tu s cieľom rozprúdiť nenávisť, ale ja vážne neviem, koho mám voliť. Absolútne netuším a voľby sú už túto sobotu. Jediné, v čom mám jasno je, že nevolím Kotlebu a Ha-ra-bi-na. Pelle mi tiež veľmi nie je po chuti.

77nelinka
29. mar 2024

@paradajkova tak asi berú Pellegriniho ako menšie zlo

paradajkova
29. mar 2024

@77nelinka to je mozne, ale na zaklade coho. Co take zle urobil Korcok obcanovi SR, ze nevadi, ze Pellegrini viedol informatizaciu, ktora stala 1000 milionov a funguje tak, ako keby stala mozno desatinu z toho ? Ved ked vediem rezort, tak mojou najdolezitejsou ulohou je, aby financie, ktore dostanem, boli pouzite tak, aby z toho benefitoval obcan alebo stat. V beznom zivote, keby pride maliar, zoberie 600 eur za byt a omaluje ti len jednu stenu, tak nanho nadavas roky a v zivote ho nikomu neodporucis. A tu mame obdobneho kandidata na prezidenta a ved vpohode. To ozaj neviem co by mi musel urobit ten druhy maliar, aby som si zas zavolala toho co mi omaloval jednu stenu za 600 eur 🤷‍♀️

77nelinka
29. mar 2024

@paradajkova napríklad, že veľa ľudí je proti pretláčaniu LGBT propagandy, ktorú si spájajú s PS a PS podporuje Korčoka

paradajkova
29. mar 2024

@77nelinka tak v tomto pripade je to extremne smutne. Volic si vyberie Pellegriniho, ktory hlasoval za registrovane partnerstva. Uz pred rokmi hovoril, ze je to prirodzene, ze sa u nas uzakonia po vzore zapadnych krajin. Cize volic je doslova oklamany a voli neshopneho kandidata na zaklade mylnej predstavy o nom.

zmrzlinka8
29. mar 2024

@paradajkova politika je vec pohľadu, nie exaktná veda. netreba nikomu nič nanucovať. čítať viem, počujem tiež, takže už som všetky argumenty zvážila a ďakujem, nechcem sa pridať na tvoju stranu.

77nelinka
29. mar 2024

@paradajkova viem, že Korčok je podľa teba ideálny kandidát na prezidenta, ale veľa ľudí ho tak nevidí. a možno takéto presviedčanie bude mať nakoniec úplne opačný efekt

paradajkova
29. mar 2024

@zmrzlinka8 ved keby toho neshopneho maliara len pre seba zvolia volici, tak no dobre. I ked aj tak by som to nikomu nepriala. Ale horsie je, ze v tomto pripade bude malovat spolocne priestory a jeho recenzie su verejne zname. Cize skoda nebude len pre jeho volicov, ale pre nas vsetkych.

zmrzlinka8
29. mar 2024

@paradajkova tiež som musela vydržať Matoviča, lebo ľudia ho zvolili.

paradajkova
29. mar 2024

@zmrzlinka8 aj ja a tiez som ich od neho odhovarala a tiez mi neverili. Nakoniec ale trpeli vsetci, aj jeho volici.

77nelinka
29. mar 2024

@paradajkova a akú máš istotu, že Korčok bude dobrý prezident?

paradajkova
29. mar 2024

@77nelinka nemam. Mam istotu, ze Pelle nebude, lebo nam to uz roky ukazuje ako dokaze niecomu sefovat a s Korcokom mam sancu 50 na 50.

Ani neslubujem, ze by som ho volila aj dalsie volby. Ak bude lepsi kandidat, kludne zvolim ineho.

77nelinka
29. mar 2024

@paradajkova istotu nemáme pri nikom a pri žiadnych voľbách. politici dokážu sľúbiť všetko len aby boli zvolení. výsledok záleží od toho ako volila väčšina

paradajkova
29. mar 2024

@77nelinka ano vysledok zalezi od toho ako voli vacsina, ale kludne moze volit politika, co ma zle pohnutky. Ak o niekom vieme, ze roky robi veci zle, tak jedine, ze by sme verili, ze sa teraz zmeni. A pri Pellem ozaj nic nenaznacuje, ze by tu zrazu chcel byt pre obcana.

paradajkova
29. mar 2024

@77nelinka a prave preto, ze politici dokazu slubit vsetko, sa ja nepozeram na sluby, ale na to, co robi politik a Pelle hlasoval za registrovane partnerstva, potom vraj za ne nieje. Tvari sa, ze ochrani Slovensko pred “zlym zapadom” a jeho vlada odovzdala cast letiska Americanom, tvari sa ze je jasne, kto ho financuje, ale realita je taka, ze jeho transparentny ucet nehovori nic a noviny co prisli do kazdej schranky zdarma na jeho podporu nevie vysvetlit. Tvari sa, ze je politikom pokoja a cely internet je posiaty fotkami vojny z jeho kampane. Tvari sa, ze aky je skuseny politik a ako nahle dostal velky projekt informatizacie, tak na plnej ciare pohorel. Tvari sa ako je tu pre obcana, ale sam povie, ze do niektorych tem nejde, lebo mu neprinesu politicke body.

Cize pekne slova su jedna vec a realita je niekde uplne inde.

zmrzlinka8
29. mar 2024

@paradajkova že ťa to ešte baví. ale asi áno, kým ti tu niekto reaguje.

zmrzlinka8
29. mar 2024

@paradajkova prosím ťa, Korcok tu tiež nebude pre občana, ale na presadenie progresívnej politiky, kde len bude môcť. a aby bojkotoval koalíciu v rozhodnutiach, aby potom opozícia mohla tvrdiť, že koalícia nič neurobila

paradajkova
29. mar 2024

@zmrzlinka8 nemoze blokovat koaliciu do bodu, ze by to uskodilo obcanovi. Ak aj vrati zakon, mozu ho prerokovat a znova zan zahlasovat. Akurat takym krokom kupi nam obcanom cas, aby sme sa ozvali, ked to bude nieco velmi zle, aby sa opravili chyby. Ak da zakon na ustavny sud a ustavny sud potvrdi, ze to je protiustavne, tak chvala bohu, ze to urobi. Asi nehceme, aby sa prijimali proti ustavne zakony.

To su take strasenia, ze bude blokovat nieco, co by obcanom pomohlo. Strasenia od politikov, co pre obcana nic nerobia. Co SmeroHlas urobil pre obcana odkedy spolu utvorili koaliciu? Co take by realne teraz za posledneho pol roka isiel Korcok zmarit, keby bol prezident, ze by to mne ako obcanovi uskodilo?

viestta
29. mar 2024

@zmrzlinka8 keby mal Korcok vo funkcii prezidenta moznost presadzovat progresivnu politiky, tak to by som bola rada. Lenze na toto nebude mat kompetencie. A obstrukcie? Prosim ta, pozri sa, co tvoj favorit spravil s novelou Trestneho zakona? Dva tyzdne zdrziaval zverejnenie prezidentkou podpisanej novely v Zbierke zakonov, len aby sa nim nemohol zaoberat Ustavny sud, pretoze ten sa moze zaoberat len zakonom, ktory bol v Zbierke zverejneny. Co ho k tomu viedlo? Toto nebola obstrukcia? Ak prezident nepodpise a vrati zakon do Narodnej rady, tak parlament ma moznost vetovat jeho rozhodnutie a koalicia ma na to este stale vacsinu hlasov, takze zas sa tu len strasia ti, ktori o fungovani statu nemaju ani sajnu a zas to tym stasicom zozeru aj s navijakom.

tululu
30. mar 2024

Zeny, hadame sa medzi sebou za ludi,ktorych nepozname, resp. ich pozname takmer len podla toho,podla coho chcu,aby sme ich poznali.Dovolim si tvrdit,ze 95% vodcov,kralov,cisarov,prezidentov a vladcov neplnilo alebo menilo svoje sluby a predsavzatia. Tych zvysnych par percent boli naozaj ludia s charakterom,osobnostou, disciplinou a pokorou. Zle pozeram alebo tu takeho kandidata nevidim,aby som sa zanho bila?

kristiii
31. mar 2024

@tululu lenže tu nejde o bitku za kandidátov, ale za smerovanie a budúcnosť Slovenska a našich detí.

zmrzlinka8
1. apr 2024

@viestta Pellegrini nie je môj úplný favorit, tiež vnímam jeho negatíva a v parlamentných voľbách preto môj hlas nedostal. pre mňa sú práve parlamentné voľby základom demokracie.
v týchto prezidentských voľbách, keď mám voliť medzi Korčokom a Pellegrinim, volím sociálnu demokraciu, to je totiž moje smerovanie. mojim kandidátom na prezidenta by bol Dubček, keby bol medzi živými. Korčoka nechcem ale vôbec.

kristiii
1. apr 2024

@zmrzlinka8 ty máš naozaj pocit, že Pellegrini s jeho bandou je predstaviteľom sociálnej demokracie? A v čom konkrétne prosím ťa?

viestta
1. apr 2024

@zmrzlinka8 napisem ti to tak, ze ak by Smer a Hlas boli naozaj socialno-demokraticke strany tak by to bolo fajn. Ale oni nie su ani socialni a uz vobec nie demokraticki. Od skutocnej socialnej demokracie sa vzdialili na svetelne roky uz davno.

zmrzlinka8
1. apr 2024

@viestta ja ti tvoj názor neberiem. ako sociálny krok vidím napr. konkrétne znižovanie percenta odvodu do 2. fondu v prospech nás všetkých.

zmrzlinka8
1. apr 2024

do 2. dôchodkového piliera , som chcela povedať

viestta
1. apr 2024

@zmrzlinka8 socialne je siahnut na vlastne peniaze pracujucich, ktori platia odvody aby mali na dochodok len preto aby sa zaplatala aktualne diera v socialnej poistovni? Diera v prijmoch socialnej poistovne sa ma zaplatat zvysenim HDP, teda podporou ekonomiky, ekonomickymi stimulmi na rozvoj podnikania, stimulmi na zlepsenie danovej a odvodovej discipliny, pretoze len ekonomicky silna spolocnost dokaze naplnat aj socialne fondy. Siahnut casti obyvatelstva na ich prijmy je ekonmicka a aj socialna samovrazda systemu. Prave tym, ze sa znizia odvody do druheho piliera podpori sa "oklamavanie" odvodovych a danovych povinnosti ekonomicky cinneho obyvatelstva a v konecnom dosledku na to doplatia aj ti socialne odkazani. A ak niekto uveril, ze tento krok vlady bol socialny, tak ma velke medzery vo vzdelani, o tvorbe a vyuzivani HDP sa uci uz na strednych skolach.

zmrzlinka8
1. apr 2024

@viestta ano, je to sociálne. sociálne je myslieť na terajšie dôchodky napríklad, aj keď ja nie som ešte v dôchodkovom veku. sociálne je myslieť na starých, chorých, slabších. samozrejme, nie je to nič pre individualistu, ktorý vidí len seba. preto hovorím, moja orientácia je sociálno demokratická, nie čistý individualizmus, ktorý je dnes v móde.

zmrzlinka8
1. apr 2024

@viestta ano, tento krok vlády bol sociálny, už som to niekde vysvetľovala v diskusii. neskôr nájdem

viestta
1. apr 2024

@zmrzlinka8 nie, nie je to socialne. Socialne by to bolo ak by sa vlada postarala o vacsie prijmy do statneho rozpoctu a nie brala tym, ktori maju. To dokonca nemozes ospravedlnit ani solidaritou tych co maju s tymi co nemaju, lebo tato vlada, ktora o sebe tvrdi, ze je socialna a mysli na tych najodkazanejsich si pozdviha platy o tisice. Mala byt solidarna a usetrit peniaze v statnom rozpocte a dat ich tym najodkazanejsich, ale to nie, kdeze. Oni okradnu tych, ktori si sporia v druhom pilieri. Tie peniaze, ktore teraz ludia d druheho piliera neodvedu im tam uz nikdy nedojdu, a su to ich peniaze, peniaze, ktore oni zarobili a vlada o nich rozsafne rozhoduje.

zmrzlinka8
1. apr 2024

@viestta do roku 2005 2.pilier neexistoval. odvtedy si niektorí (nie všetci, napr. ja som vystúpila, pretože už vtedy som nedôverovala jeho správe) sporia v 2.pilieri takým spôsobom, že polovicu svojich odvodov na dôchodkové poistenie neodvádzaju do spoločnej kasy ako dovtedy, ale si sporia na súkromný účet, a presne táto polovica potom chýba nám všetkým v soc.poistovni, lebo tieto peniaze sa používali na vyplácanie aktuálnych dôchodkov v reálnom čase.