Koho voliť?
Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem
@erikavesela v BA dom za 250 000? To je nejak sakra malo,len ma to zaujalo.
@evamarek77 no to si vôbec nemyslím, keďže sa ma dodatočne pýtala, s ktorou časťou jej tvrdenia nesúhlasím...
@panelacikova mam v rodine dochodcov a neboli na lukrativnych poziciach..ja nepisem, ze dnesni dochodcovia sa maju dobre, ja pisem, ze ti dnesni sa maju najlepsie ako sa kefy dochodcovia mali a budu mat...citaj s porozumenim... ja chcem povedat, ze tak ako sa dnes maju dochodcovia, sa my v ich veku a generacie po nas mat nebudeme...hovorim o pomere cistej mzdy a dochodku...ma to hned viacero dovodov...jednym z nich demograficka kriza...do buducna sa pocita, velmi zhruba napisane, ze 1 pracujuci bude zivit 1 dochodcu, seba, 1 nemakacenka a este si setrit na svoj dochodok...nie nadarmo dnes upozornuju, ze si ludia musia setrit na dochodok, teda zo statneho si nasa generacia bude moct kupit omnoho menej ako si moze kupit generacia tych dnesnych dochodcov...toto je podlozene vypoctami poctu pracujucich, dochodcov, deti, odchadzajucich do zahranicia...ak s tym nic neurobime, tak bude velmi zle na to nasom malom slovensku, prvy krat pocitime skutocne nizke dochodky asi tak za cca.20 rokov...
@viera27 to som udala ako priklad, pretoze neviem realnu/ trhovu hodnotu toho domu dnes...
@annm81 dakujem, ze si mi o tom videu povedala...som sa viac ako uistila, ze simecka je pre tuto krajinu naozaj nebezpecny...on je vlastne to iste, co fico, len chce nasu krajinu znicit inym sposobom...je svojim sposobom velmi obmedzeny...
@erikavesela ja som ťa čítala dosť dobre. a predsa nemôžeme dopustiť to, aby nejaká 80-ročná babička, ktorá šla do dôchodku pred 25 alebo 20 rokmi s platom 6000 sk (dnes cca 200 eur) dostala v súčasnosti primeraný dôchodok k jej vtedajšiemu platu. dôchodky predsa tiež museli ísť "hore". aj to šli o neskutočne smiešnu čiastku, mnohí ľudia majú ledva na základné potreby, dotujú ich aj deti... to, že na naše dôchodky nebude, to mi je úplne jasné. ale zároveň nemôžem tvrdiť, že dôchodcovia sa majú najlepšie, ako sa kedy mali. no jednoducho mi to nejde vypustiť z úst, hoci dobre viem, ako to myslíš. nesúhlasí to však s tvrdením, že dobre sa nemajú (česť výnimkám, ako som spomínala - dobré pozície, výsluhové dôchodky...) jednoducho ak som názoru, že dôchodca sa nemá dobre (finančne), tak nemôžem tvrdiť, že dôchodca sa má najlepšie, ako sa kedy mal. lebo ani to nie je pravda. možno to platilo ešte tak pred 5 rokmi. teraz pri týchto cenách mnohí doslova plačú. a neverím tomu, že máš v okolí dôchodcov vo veku cca 70 a viac, ktorí robili nejakú obyčajnú robotnícku prácu. inak by si písala.
ja napríklad tvrdím, že matky sa majú najlepšie, ako sa kedy mali. a to je pravda.
@vvrka neviem odkiaľ si vytiahla túto sumu. Už minule som od teba chcela link, kde toto majú uvedené a nič si nedala. Toto je nereálne aby niekedy prešlo aj keby to niekto navrhol. Odporcovia PS strašia takýmito nezmyslami. Rovnako ako tým, že LGBTI budú mať neviem aké práva a ohrozovať hetero páry a ich deti. To je rovnaká kravina ako tieto dane čo píšeš. To by som chcela vidieť ako by schválili dane za byt 5000 Eur. Nie sú takí blbci ako si o nich myslíš.
@erikavesela to odkiaľ berieš presvedčenie že dnešní dôchodcovia sa majú najlepšie ako sa kedy mali? Máš na to nejakú štatistiku? Pozerám, že si z Bratislavy. Tam je možné, že máš okolo seba ľudí s vyššími dôchodcami, lebo platy sú tam najvyššie v celom štáte. Ale priemerný dôchodok nie je vysoký a minule som niekde čítala, že polovica dôchodcov má dôchodok nižší ako 400 Eur a nejaké drobné. To fakt nie je suma, z ktorej sa dá vyskakovať. Pritom sú to ľudia čo celý život robili, ale nemali vysoké platy alebo sú na dôchodku dlho. Najnižšie dôchodky majú ľudia čo išli do dôchodku už dávno a počítal sa im z vtedajších platov. Valorizácia nikdy nepokrila skutočnú infláciu a nárast platov za tie roky. Ďalšia skupina sú živnostníci, ktorým sa počíta dôchodok z polovičného vymeriavacieho základu. Čiže pri rovnakom plate majú oproti zamestnancom polovičný dôchodok. Sama takých poznám. Robili celý život a dôchodok nemajú ani tých 400 Eur. Jediné s čím súhlasím je, že my na tom budeme ešte horšie a na dôchodok si treba šetriť.
@panelacikova ty vobec nechapes, ze su to dva uplne odlisne vyroky, kt.spolu ale absolutne nesuvisia, kt.vypovedaju kazdy nieco ine, pricom tie dve veci nie su v absolutne ziadnom vztahu...teda...povedzme mam 1000€mesacne na zivot je to najviac, kolko som kedy mala a najviac kolko kedy mat budem...to ale nic nehovori o tom, ze tych 1000€ je dostatnych na vyzitie
@matabb73 Samozrejme, strašiť musia. A toto je len začiatok, Fico, Blaha a podobné kreatúry stiahnu túto kampaň do neskutočnej špiny - veď vidíme, ako sa vyjadrujú o prezidentke (hodnotovo blizka PS).
Vlastne, keď sme pri vyjadreniach na adresu prezidentky, tak tu máme peknú ukážku ficovych klamstiev - to nie je bežné politické zatĺkanie, keď sa na niečo príde, alebo keď sa objaví problém (vlastne nie len politické, robia to bežne aj nepolitici). To sú otvorené klamstvá, ktoré sa dajú z ľahko dostupných zdrojov jednoducho overiť už v dobe, keď ich vyslovuje. On klame, aj keď vie, že my vieme, že klame. Ale jeho voliči zdá sa veria tomu, čo práve povedal - ak povedal, že sa nikdy nevyjadril o prezidentke ako o americkej agentke, tak sa tak nikdy nevyjadril- bez ohľadu na to, že to od neho počuli na vlastné uši. Ale z nejakých dôvodov majú títo voliči zrazu problém, že niekto VRAJ klame, hoci pre to klamstvo zatiaľ žiadne dôkazy nemajú. A tu sa zasa nebavíme o tom, čo sa dá očakávať od všetkých - že nejaká miera korupcie sa určite preukáže, že veľa sa toho z programu strany presadiť nepodarí, lebo (vďakabohu) nemáme tu (zatiaľ ) vládu jednej strany, ale o cielených orvorených klamstvách.
@matabb73 este raz si precitaj, co som pisala.... tie 2 vyroky spolu nijako nesuvisia...splietas 2 uplne rozdielne veci, pricom prva nevypoveda nic o druhej a druha o prvej...nauc sa citas s porozumenim...veta dnesni dochodcovia sa maju najlepsie ako sa kedy dochodcovia mali a budu mat hovori o tom, ze dochodcovia pred tymi dnesnymi a dochodcodcovia po tych dnesnych sa nemali a nebudu mat lepsie ako ti dnesni...veta, dnesni dochodcovia sa nemaju dobre hovori o tom, ze ich dochodok nestaci...preboha rozosnavaj 2 spolu absolutne nesuvisiace vyroky
@evamarek77 A zdražovanie (drastický pokles životnej úrovne), kradnutie na každom kroku, ponižovanie za čias Fica ti teda neprekáža? Lebo ak nechceš nikoho, kto sa ukázal neschopný, ani nikoho, kto ešte vo vláde nebol, tak stále môžeš voliť KDH alebo trebárs Dzurindu, ktorí tam boli a aj niečo dokázali a dokonca to malo úroveň. Takže? Čo konkrétne ťa ťahá k Ficovi tak, že ti nevadí jeho kradnutie (neporovnateľné s Dzurindom, neporovnateľné s minulou vládou, dokonca s Mečiarom) ani jeho úroveň (jeho slovník a prístup k novinárom a oponentom nebol ani v minulosti nič moc, ale teraz je to to najhoršie, čo sme v politike mali - ešte ani ĽSNS sa takto nevyjadrovali). A ešte k tomu, jeho vlády nás dostali na chvost EÚ. Teda?
To vás ešte baví politika po tom všetkom čím sme si prešli za posledné roky? Seriem im na celé voľby a tie prevolebné divadielka. Je to jedna žumpa a nestojí mi za to aby som sa ňou zaoberal. Vojna do septembra aj tak neskončí, takže tu budú vládnuť progresívci. Taký je plán.
@avicii18 nestras
@evamarek77 takze tebe vobec nevadi, ze za fica, ktory vydlazdil cestu Bodorovi, tu vznikol mafiansky stat v state? Stretnutia na najvyssom poschodi Hiltonu, kde Bodor rozdaval ulohy, ziskaval statne zakazky, riadil policiu, financnu spravu... kto ma co vysetrovat, kto sa vysetrovat nebude, kde sa ake miliony uleju, kto zakazku nedostane, koho z podnikatelov vypalime atd.? toto ti vobec nevadi, ze zivil a vybudoval mafiu, ktora riadila stat? a ze vsetko co teraz robi, robi len preto aby tych ludi dostal z vazenia a ti mohli zase rozkradat stat? vobec ti toto nevadi?
@evamarek77, lenže to nie je vládou ani Ficom. Keby tu bol vládol posledné tri roky Fico s jeho bandou, tak už dávno mohol len posledný zhasnúť svetlo. Zdražovanie a inflácia je momentalne vážnym problémom v celej Európe a napodiv Slovensko patrí medzi tie menej postihnuté krajiny (ja viem, ze to znie ako irónia a výsmech, ale je to fakt). Fico nie je alternatíva a už vôbec nie riešenie. Lenže žiaľ, nevidím ani alternatívu ci riešenie v PS. Zato v nich vidím sofistikovanejšiu a modernejšiu verziu Fica, tak ako bol bol kedysi sofistikovanejšou a modernejšou verziou Mečiara.
@evamarek77 "Fica som nikdy nevolila, no v dnešnej dobe budem, nemám na výber, ak nechcem zažívať opäť to, čo tu je teraz. Ten chaos, enormné zdražovanie, nedostupnosť liekov, kradnutie na každom kroku, ponižovanie, úplná ignorácia občanov..... už to nechcem nikdy zažiť."
@chillibubble nie, samozrejme, ze im to nevadi. Oni vedia, ze Fico kradne a ma dosadenych svojich ludi. Len dufaju, ze Fico sa s nimi trochu aj "podeli", na rozdiel od PS, Sas a inych povedzme liberalov, ktori v ich ociach budu kradnut rovnako ako Fico, ale s ludmi sa "nepodelia" a riadenie krajiny odovzdaju do ruk Amerike. Oni (volici ako evamarek77 chcu hlavne pokoj a nejaku kost od politikov, ktoru by mohli spokojne zozrat (vlaky zadarmo, vratku za plyn, obedy v skolke zadarmo, trinaste dochodky). To, ze maju hole zadky ich nezaujima, dolezite je, aby sa ini (liberali, podnikatelia) nemali lepsie ako oni. A este k tomu, co pisala evamarek77 - este si aj myslia, ze Fico by ich ochranil od (globalnych) problemov ako zdrazovanie, inflacia, vojna netykali a nejakym sposobom by mali od toho pokoj a ze stat (Fico) sa o to postara.
Naivne, hlupe, kratkozrake, sialene? Pre niekoho, kto vidi sirsi kontext a vnima spravy a kauzy, samozrejme. Ale taki su tu ludia a nie je ich malo. Oni reaguju na strach, su v chaose a neistote (co je samozrejme objektivne, covid, inflacia, vojna, pohroma menom Matovic da zabrat aj otrlym obcanom) a Fico ich drzi v prevadzkovej teplote novym a novym strasenim. Americka agentka, po novom je premier uradnickej vlady riadeny Sorosom, no furt im chce niekto ublizovat. Oni na to reaguju, realne sa boja, ze im lgbti ludia zacnu konvertovat deti, aby sa stali homosexualmi, ze nas tu bude okupovat Amerika, ze budeme mat zakazane jazdit na autach, ze budeme platit 5 tisic rocne dan z bytu, ze nas EU chce otravit odpadovymi potravinami, ze dva roky po ockovani na covid umrieme, lebo zem je preludnena (haha, tento prispevok pisem asi z hrobu alebo co).
My, co Fica nepocujeme prvy raz, vieme, ze to je cista pretvarka. Fico je dokonaly manipulator a jeho zaujima len on sam, aby sa nedostal do basy (preto tolko riesi policajtov vysetrovatelov) a obcanov ma uplne u riti. Ved ako im pomohol za 12 rokov svojej vlady? Realne si viete spomenut na nieco, co Fico spravil dobre v prospech obcanov, okrem vlakov zadarmo? No skuste. Dialnice nie su, zeleznice sa rozpadaju, zdravotnictvo v otrasnom stave, skolstvo zanedbane a zaostale, investori ziadni (no dobre, tak Jaguar pri Nitre, co nie je bohvie co, hnedze hned kusok je dalsia automobilka). Sulik je tak trochu bulo, ale robit vie - pritiahol Volvo na vychod za jeho kratkej vlady.
Dobrá haluz, kocúr.
@cubo2 pekne napisane, dakujem 🙂
@cubo2 A to si ešte len pri "plnom bruchu", ale títo voliči sa strašne boja LGBT agendy, ale nevadí im, že vysoko postavení členovia "ich" spasiteľských strán "ošukááávajú" trinástky (ospravedlňujem sa za termín, ale len citujem), chodia znásilňovať deti, ktoré rodičia zverili do starostlivosti štátu, obmedzujú práva detí bez rodičov atď.
Morálny kompas týchto voličov ... ani neviem, čo napísať, aby som ich ťažko neurazila.
@evamarek77 veď mi daj link, kde sa to píše. Toto sú len také kecy. Keď niečo tvrdíš, máš to vedieť dokázať a nie že hľadaj si na nete. Ja si to nemám prečo hľadať. Ty to tvrdíš.
@annm81 jasné, že mnohí klamú a hlúpi ľudia im to žerú. Dobrá bola diskusia s Ficom na Markíze. Náhodou som prepla a dobre som sa nasmiala. "Ja som nikdy nepovedal. že prezidentka je americká agentka." Pustili mu dôkaz, kde to hovorí: " Tak dobre, povedal som to raz". Dali mu ďalší dôkaz: " No tak dva krát." Dostal ďalšie dôkazy. Klamstvo v priamom prenose a ľudia ho aj tak idú voliť. Stačí čítať túto diskusiu. Je mi zle z toho čo dokážu ľudia prehliadať a tolerovať.
@erikavesela máš štatistiku, na základe ktorej toto tvrdíš alebo je to len tvoj pocit?

@erikavesela vôbec nesúhlasím s vetou, že dôchodcovia sa majú najlepšie, ako sa kedy budú mať... ak som ťa správne pochopila. buď to nemáš v rodine dôchodcov, alebo máš dôchodcov z lukratívnych pozícií...