Koho voliť?
Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem
@evamarek77 a kto vlastni tie byty a domy, v ktorych ludia na zapade byvaju v podnajme? a kam ti ludia idu na dochodok? ci maju take dochodky, ze si dozivotne mozu platit prenajom?
@viera27 ved ceny dzn su ine v kazdej lokalite...ty kde zijes?...
Co myslis tymto?
,chces investovat? Nech sa paci,ale plat a vrat aspon nieco.....co ma vratit?...ved prachy, co clovek investuje uz zdanil...ako sa to lisi od toho, ci ma 3 auta alebo 3 domy?
@evamarek77 ale kto vlastni tie tisice bytov a domov, v ktorych ziju v podnajme? ci su statne?
@chillibubble...v de dzn majitel zo zakona moze v.plnej vyske vyskd preniest na najomcu...a ano celozivotne si ludia platia z dochodku najom...nie je vyminkou WG starych ludi...teda zdielana domacnost...nieco ako u nas studenti...kazdy ma 1 izbu...takto chces zit?...nie kazdy nemec chodi po dovolenkach na dochodku....zila som tam...
@chillibubble nue su statne...su sukromne tych statnych je napr.v de malo
@erikavesela ale to potom niektori musia mat xy nehutelnosti, ktore prenajimaju. alebo takto. my tu nebudeme mat na to, aby sme vlastnili nehnutelnost, takze komu ich vsetci predame? kto bude mat na to, kupit xy bytov a prenajimat ich ludom, ktori si ich nevedia kupit?
@evamarek77, ty brdo, už aj môj zahraničný mobil napichli 🤣🤣🤣
@annm81, áno, evidentne. U teba. Čiže budú financovať výpadky príjmami z daní, ktoré sú momentálne v nulovej výške bez toho, aby ich zvyšovali. Áno. To je úplne logické a vyplývajúce z textu. Trochu je to matematicky mimo reality, ale čo tam po realite, keď je to sociálne a progresívne. No jo, pobavilo. Niekedy netreba otrocky slúžiť predstavám politickej korektnosti, oplatí sa - aspoň občas - aj použiť vlastný mozog. Ale každý nech voli, co uzná za vhodne, hľadala som akýkoľvek rozumný argument, prečo niekto chce voliť ps. Ze sa chcú angažovať v právach menšín je chvályhodné a bytostne potrebné. Ale nie postačujúce ako program. Ich ostatné body sú pre mňa no go.
@mondolina Čo tak ateistických čiernych homosexuálnych utečencov s ukrajinskými koreňmi a P.O. BOXOM na "volstrít", ktorí sú ale mužmi len každý párny týždeň a v nepárny hulia vo veľkom marišku a kujú plán ako mi rozbiť rodinu a ukradnúť deti? Keď už hate a xenofóbia, tak nech to progresívci neflákajú a idú na vec na plné gule.
Nestacim sa cudovat, kde az tato debata zasla. Teda, co sa cudujem. Ona zasla presne tam kde zajde vzdy.
@erikavesela vsak jasne,urcuke si mesto. Ale dziiiizis,vsak ked si to rozratas na mesiac,je to smiesne. Lisi sa to napriklad tak,ze v mojom rodnom meste neexistuje uz pomaly ani meter volny nicoho. Som na to pozerala ako blazon. Su ludia,ktori tam skupuju vsetko co sa len da. Lebo investicie. Nam ked zomrel krstny a riesil sa po nom byt,tak este v den jeho smrti zacali drncat telefony a neprestali az do predaja. Humus. Ale na druhej strane ich clovek chapal,lebo akonahle sa co len nieco uvolni,tak sa kazdy snazi to uchytit skor ako "vykupcovia".
PS
@erikavesela to vážne? dôchodcovia sa majú najlepšie ako sa kedy mali a budú mať? máš na mysli nejakých výsluhových generálov či ako?
@vroni aj u nás (ZA) ostala daň z nehnuteľností rovnaká ako minulý rok. ale šialene šli hore smeti (odvoz odpadu). a to až o 40%...
@panelacikova nie...to je realita...s ktorou castou tej vety nesuhlasis?
@chillibubble ano su taki, co vladtnia xy nehnutelnosti...clovek, u kt.sme byvali my vlastnil min 50 bytov, ak nie viac
@viera27 ja napr.v Ba z dom platim asi 200€...ked to bude len 1% z trhovej ceny, co je asi 250 000, tak budem rocne platit 2500€, co je cca. 208€ na mesiac...lahka matematika

@annm81
čudujem sa, že máš ešte trpezlivosť 😉
PS stúpajú preferencie takže treba robiť antipropagandu...veď vidíš vyššie 🤣 zoberú ti byt keď nezaplatíš daň 5000€....vidíš s kým máš dočinenia 🙈