Koho voliť?
Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem
@evamarek77 Takže Smer nás za dobrých čias dostal z "Tigra Európy" na jej úplný chvost a ty očakávaš, že za celosvetovej krízy (pandémia, vojna na Ukrajine, inflácia, potravinová kríza..) by sa predviedli ako dobrá vláda? Pozoruhodná úvaha...
@erikavesela výška dôchodkov stúpa, lebo stúpa aj priemerná mzda. Druhá vec je, čo si môže človek z toho kúpiť. Takže to, že boli pred 10-timi rokmi dôchodky nižšie, neznamená, že sa vtedy mali horšie. To je len príklad. Ty, keď niečo tvrdíš, máš vedieť dať dôkaz o tom, že je to pravda. Inak sú to len prázdne reči a tvoj názor.
@evamarek77 Prezradíš nám koho ideš voliť ty? Ja nie som obdivovateľ žiadnej strany. Sú veci, ktoré preferujem a veci, ktoré nebudem nikdy tolerovať. Podľa toho si vyberám koho idem voliť. Dokážem zmeniť názor, ale na základe dôkazov. A nech sa pozerám ako pozerám, žiadny dôkaz som zatiaľ nedostala.
@mamula20 diskusné relácie prerazili dno. Nevolila som Fica ani ho voliť nebudem, ale čo Kovačič predvádzal v Na Telo tento týždeň bolo vyslovene trápne. Mne je totálne jedno ako občanovi či Fico nazval alebo nie Čaputovú americkou agentkou. Mňa ako radového občana zaujímajú úplne iné veci. Ak Fico prestane osočovať opozíciu znamená to, že zlacnie mäso v obchodoch? No asi ťažko. A keď už sme pri tom, tak to, že vládna garnitúra osočuje lavicu je akože ok? Tiež tu boli podobné výrazy ako ruskí agenti a podobne (aj keď vieme, že Fico sa od EU nikdy neodtrhne, takže táto hrozba tu ozaj nie je reálna). A naši úžasní ex-ministri z Edovej vlády to dotiahli s tými urážkami až do dokonalosti - viď Káčer, alebo aj Matovič s tým jeho zbrojením proti LGBTI.
Môj subjektívny pohľad - mne je srdečne jedno či budú povolené napríklad registrované partnerstvá, dokonca som v referende sama hlasovala za ÁNO. Ale to ako sa táto problematika zneužíva, ako si na tom liberáli doslova až nechutne stavajú svoje kampane, ako to médiá až chorobne tlačia ľuďom, to je to čo ma znechucuje. Menej je niekedy viac.
PS je len opačný extrémizmus oproti Ficovi alebo Republike v tomto prípade. Extrémizmus, ktorý výrazne poškodí záujmy občanov SR a nikto okrem PS ma nepresvedčí o opaku.
@matabb73 preboha, tvoje analiticke myslenie je na murphyho cenu...a naozaj by som ho mat nechcela...ty trepes tak neskutocne somariny, ze az...ty aj po sebe citas, co pises??..nechces statistiky za poslednych 50 rokov?...
@erikavesela rétorika hodná Fica. Blahoželám.
@evamarek77 nie, ja si to teda vobec neuzivam, mal som tlak 200 ked som videl tu legendarnu Matovicovu tlacovku, na ktorej obvinil Sulika z toho, ze nenakupil testy a tym sposobil smrt 4000 ludom ci kolko. Vtedy mi bolo jasne, ze ten clovek je hlboko a nenapravitelne psychicky chory a je to cista pohroma. Ja s tebou suhlasim, ze ta vlada bola hrozna, to co predvadzali bolo strasne. Vnimam to ako anomaliu (vsetci volili Matovica a nevsimali si jeho kandidatku a potom sa dostalo do parlamentu 50 strasnych nimandov a uz to islo dole vodou) a verim, ze slovensko este zvoli zodpovednu vladu kompetentnych ludi.
Trochu si rozoberiem, co vravis:
- "nekontrolovatelny chaos" - bezvyhradne suhlasim
- "nulovou pomocou občanom". To je hlupost, alebo si zila na Marse. Covidove kompenziacie boli a to dost stedre. Vlada zastropovala ceny energii (elektriny a plynu) na rozdiel od zahranicia, kde im to stuplo aj dva tri nasobne. To je VELKA pomoc. Zvysovali sa dochodky. Zvysil sa danovy bonus na deti (to pracujuci ludia dost pocitili).
- "zvyšovaním cien energií - vid predchadzajuci odstavec
- "zvyšovaním cien potravín" - za to moze inflacia a vojna, nie vlada
- "kradnutie" - kde? akurat tato Vlcanova kauza. Prave naopak, peniaze su, ale vlada nekompetentnych idiotov ich nedokaze ani len minut (plan obnovy - nemocnica razsochy, dialnice, etc)
- "Niektoré rezorty nefungujú vôbec" - ano, bohuzial ich riadili idioti z OLANO, ktorych jedine schopnosti boli pritakavat matovicovi a modlit sa
- "Protiústavné konanie niektorých ministrov" - urcite myslis Nada. Je to hlupost, Pomoc ukrajine je velka a dobra vec a historicky sa ukaze ako velmi spravna.
- "management celej pandémie" - vlada urobila co mohla, bezplatne ockovanie predsa bolo zorganizovane. Tu je skor problem v nevzdelanych ludoch, ktori nerozumeju mechanizmu ockovania a radsej zrali dezinformacie a bali sa dat zaockovat, lebo ruska propaganda do nich tlacila, ze po ockovani umru a budu mat v tele mikrocipy. Aj tu na konovi toho bolo bohato. Tak namiesto ockovania tito ludia zrali drahe tabletky pre dostihove kone a ked sa nakazili, tak sa dusili a zomierali. Darwin v praxi sposobeny vysokou nedoverou k autoritam (to je na inu dlsiu debatu).
Kontrolorka na magistrate zistila pochybenia,
1 400 000 sa nevie zdokladovať. Pači sa mi myšlienka utahovania opaskov v čase krizy. Škoda, že sa nikdy netyka tých, kt.maju najväčšie platy a pristup k peniazom..Hoci jedna žena na Vala a jeho nohsledov a jeho šafarenie opakovane upozorňovala, dostal 80%hlasov a takto je to so všetkym..Ludia volia na zaklade pekneho učesu, ĺubivych slov, kto sa ako usmieva do kamery, skutky nie su podstatné
Každa dalšia vlada bude len pre seba hrabat..To by nam mohlo byt jedno, keby ludom nechali dychat, ale dat 4x vyššie ceny ako v zahraniči a 4x nižsie platy, toto uź je extrem a utahovanie tych skrutiek sa stava problemom..A je jedno, ze je vojna a pandemia, ceny maju byt nastavene tak, ze aj ten posledny si z platu zaplati najom, dopravu, jedlo, vreckove a to sa tu nedeje !!
@annm81 este som chcel reagovat na teba "Ah bože, ja sa vzdávam... zasa som strávila neprimerane veľa času vysvetľovaním elementárnych vecí"
Mne je jasne (malo by byt aj tebe), ze ludi ako mamula20, evamarek nijako nepresvedcis o opaku toho co si myslia. Ale zmysel pisat sem ma, lebo toto je verejna diskusia a citaju to aj ini ludia, ktori mozno na to este nemaju nazor a prave si ho tvoria. Tak je dolezite poskytnut aj iny pohlad, ktory oponuje zjavnym hlupostiam ("babka bude platit 5000 eur rocne dan", "nulova pomoc vlady" a podobne).
@evamarek77 ok, nasiel som nieco taketo, zaujimava stranka. : https://www.marki.sk/kauzy-vlady-igora-matovica/
Ale ak sa bavime o kradnuti, tak mozeme ignorovat taketo blobost: "Vicepremiér Holý sa nechce preukázať negatívnym testom na COVID-19 po prílete z Veľkej Británie"
Cize problem bol v covidovych dotaciach (ano, takze casy, trochu divocina, neviem si to predstavit za Fica, to by bol penazovod). Krajci nakupil zle testy (nekompetentnost), slovensky pozemkovy fond - korupcna klasika, obvineny Pcolinsky - gang Sme rodina to nema cenu ani riesit, ti vo vlade nemali nikdy byt.
@evamarek77 ano, Fico bude viest mimoriadne spinavu kampan. Zneuzije hocico. Este si pamatam, ako kydal na prezidenta Kisku, ze ogrcal lietadlo, ci co to bolo.. nechutne, samozrejme, ale ten netvor sa nestiti nicoho.
@evamarek77 Na to, že žiadnu kampaň nemusí robiť, sa do nej pustil s poriadnou vervou a aj predstihom pred ostatnými - od mítingov až po klamstvá s účelovým zostrihom nahrávok policajtov.
@evamarek77 A si schopná použiť aj nejaké argumenty, či len takéto detské prekáračky? Stále si totiž nezodpovedala, odkiaľ máš to tvrdenie, že PS priznala, že plánuje zvyšovať dane ani to, čím ti konkrétne imponuje Fico, alebo prečo, ak si konzervatívec, neuprednostníš konzervatívne strany, ktorých vlády už boli v minulosti úspešné. Ale asi to je len rečnícka otázka, táto vaša skupina stále nadhodí nejaký výmysel, prekrútenú realitu alebo doslova hlúposť a keď to človek chce rozviesť, tak utečiete k ďalšiemu bodu - taká nezmyselná naháňačka (či útek pred argumentáciou).
@evamarek77 nech sa paci, tu mas kampan roberta fica a smeru
Peter Kosc, Lubica Roskova, Marian Kocner, Frantisek Bohm, Branislav Zurian, Bernard Slobodnik, Lenka Wittenbergerova, Miroslav Vyboh, Dobroslav Trnka, Michal Suchoba, Martin Kvietik, Ludovit Mako, Juraj Kozuch, Kajetan Kicura, Peter Kazimir, Daniel Cech, Jozeg Brhel, Ladislav Bastrnak, Norbert Bodor, Boris Bena, Robert Krajmer, Peter Hrasko, Robert Kalinak, Frantisek Imrecze, Peter Ziga, Monika Jankovska, Milan Lucansky, Tibor Gaspar, Dusan Kovacik...
oproti tomu je "kauza" vypity bar nic...
a napriklad medzinarodna kauza Vietnamec, kedy sa slovenska republika podielala na unose...
@evamarek77 Hej, dávali ste linky - a všetky tri (či aj viac vás snáď bolo) ste zjavne neschopné pochopiť, že zmena daňového mixu sa zásadne líši od celkového zvýšenia daňového zaťaženia, ergo, že rovnako ako vyhlasovať, že PS priznala plán zvyšovania daní, sa dá povedať, že PS priznala plán znižovania daní.
@annm81 on ich nemusi planovat zvyšit.Povie, že nezvyši, ludia ho za to zvolia a prve, čo po nastupe urobi, že ich zvyši.Ja sa smejem, že po 20 rokoch este niekto veri na slovo politikovi? Nikto ti nemože tolko dať, kolko ti može politik slubit..Republika je 3x tak zadlžena, niekde sa hovori dokonca pred krachom A pretože Pellegrini slubil nezvyšit dane, ty mu veriš?..A odkial poteču peniaze do pokladnice prosim ťa? Tym, že si politici utiahnu opasok? Nie, tym naspodu, ktori su už teraz na hrane, tym zvyšia poplatky..Ja som este nevidela politika, ktory by začal setriť od seba

@matabb73 o com tocis? nechces pisomne vyjadrenie statistickeho uradu?..na to ti staci zdravy rozum a kriticke myslenie...co asi teda postradas..ze ty nevies zhodnotit situaciu, citat s porozumenim a rozlisovat vyznam viet, zial nie je moj problem