Koho voliť?
Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem
@oliva276 to je tym, ze ludia chcu len dostavat a to sa deje u laviciarov...pravica znamena makat a to sa im nechce...lahsie je pistat, ze mam malo
@evamarek77 ja som pravdepodobne starsia ako ty...a velmi dobre si pamatam dzurindu a aj jeho reformy, kt.umoznili velky ekonomicky rozvoj slovenska, ale nie som lavicovy volic...pravica je pre mna to prave...
@zuziiiii 🤣
@evamarek77 akurát zabudol povedať, že tých 200 eur nedostane ani zďaleka každé dieťa 🙄
No a k comu ste sa dopracovali?🙂)
@mima1608 staci mat vyssi plat...a navyse to ani nepovedal...vies si prefstavit, ze by 200€ dostali na kazde dieta cigani???...to by mali basavel kazdy den...
@erikavesela a prečo by to mali dostať, keď nepracujú? Veď daňový bonus sa odvíja od platu. A práve tí, ktorí pracujú naozaj za smiešne peniaze, tak DB v plnej výške nemajú (a nie sú to cigáni). Rovnako ak má niekto viac detí, tak mu to jednoducho nevyjde, aj keď má "slušný" plat (oproti iným).
tak danovy bonus nie su peniaze navyse. to su peniaze, ktore nam nie su strhnute z vyplaty. kto zaraba menej plati nizsie dane, kto zaraba viac plati vyssie dane. preto ked sa "vyplaca" ulava na dani, tak ten kto platil nizsiu dan, tak dostane menej. ten kto odviedol vyssiu dan, dostane viac.
@mima1608 ved pisem to iste ako ty...to, ze na dieta nizkozarabajuceho rodica nedostane rodic plnu vysku, je zial tak...ak by rodic zarabal viac, viac dostane...odvedie nizsiu dan, dostane menej...nikdy nepostihnes vsetky mozne a nemozne pripady...
@evamarek77 Niekto sa rád riadi dojmom a niekto uprednostní fakty, podložené číslami...
Každopádne je pravdepodobné, že po voľbách vzniknú tri bloky:
- Smer + Republika + (ak sa dostane do parlamentu ) SNS s 3-4 stranami, ktoré tam plánujú vstúpiť
-Matovičove Oľano (z reakcií ľudí na jeho turné po kulturákoch usudzujem, že so vstupom do parlamentu nebude mať problém)
- ostatné strany - pravica a liberáli - čiže Demokrati , PS,KDH a SAS, niektoré s veľkými otáznikmi, či sa vôbec do parlamentu dostanú
+ medziblok - lavírujúci Hlas, ktorý zrejme bude ochotný ísť do vlády s kýmkoľvek (a rýchlo z nej aj vystúpiť.)
Málo pravdepodobný je vstup Remišovej a Kollára do parlamentu. Alliancia či MF sú tiež otázne. Asi dosť strán bude oscilovať pod piatimi percentami.
Poskladať vládu z týchto nesúrodých subjektov bude herkulovská úloha, dosť možná bude patová situácia s predĺženou úradníckou vládou.
A možné je aj to, ako som už písala, že pôjdeme bulharskou cestou, kde počas rokov 2021 - 2023 mali 5 x parlamentné voľby, nedá sa tam poskladať kooperujúca vláda.
@evamarek77 Snáď si to vieš vygoogliť nie? Dala som ti graf, ktorý potvrdzuje moje tvrdenie, snáď nemám svoj čas venovať tomu, aby som niekomu hľadala dáta na jeho vyžiadanie. Mimochodom, tá krivka je mimoriadne zaujímavá aj preto, že je porovnaná s okolitými krajinami a je tak vidieť, aký rast naštartovali Dzurindove vlády, hoci na začiatku stáli ťažké reformy a je z nej jasné, prečo nás volali stredoeurópsky tiger. Kde sme po Ficovom bačovaní? Poľsko a Maďarsko nás predbehli. Predbehlo nás ešte aj Rumunsko. Ak by ostal Dzurinda pri moci a pokračoval by nastolený trend, naši lekári, zdravotné sestry a itečkari nemuseli odchádzať do Česka, lebo by sme ho životnou úrovňou dobehli. A pritom tu nehovoríme o nejakom abstraktnom čísle, ten graf hovorí, koľko si Slováci mohli zo svojho platu dovolit.
Okrem ekonomických ukazovateľov je tu potom aj reputácia. Takého Mikloša si ako poradcu platia krajiny, čo sa chcú dostať do EÚ, nech im pomôže zopakovať slovenský úspech u nich. V zahraničnej tlači sa o SR hovorilo v superlatívoch. O čom sa písalo za Fica? Únos Vietnamca? Policajti, čo poslali po turistovi výbušninu? Vražda novinára? Streľba policajtov po nevinných ľuďoch na diaľnici?
@annm81 o kalinakovych motorkach...
@evamarek77 Diskusia na tému či bol lepší Fico, či Dzurinda, s tebou asi naozaj nemá ďalej zmysel. Pravda nie je moja,.tvoja, nejaká tretia. Pravda je vždy jedna jediná a vychádza z faktov, líšiť sa môžu ešte tak dojmy... ale to je veľký problém mnohých ľudí - že si zamieňajú názor s pravdou/faktami.
@annm81 nebolo to náhodou za vlády Dzurindu, keď na Slovensku atakovala nezamestnanosť 20%, doslova tu vznikali tzv. hladové doliny, bez práce bolo cca pol milióna Slovákov a doteraz si pamätám škandál, kedy jeden pán prišiel o invalidný dôchodok po ich zmene pravidiel, lebo "však jednu nohu má, tak pracovať môže". Či to sú fakty, ktoré ľudia ako ty zámerne vytesňujú?
A nemontuj do toho Fica, lebo napríklad ja osobne som ho nikdy nevolila a nikdy nebudem. Len mi je vtipné, akú selektívnu pamäť tu niektorí majú ☺️
Nič v zlom, ale znieš mi úplne ako Matovič a to jeho "Lebo Fico".
@mima1608 A čo tomu predchádzalo? Umelá prezamestnanosť, kindermanažment v každej druhej štátnej firme (každá prvá už bola skrachovaná). Mečiar nás stiahol totálne na dno. Vďaka nemu museli byť reformy tak drastické, aké boli. Preboha, pár príspevkov vyššie máš graf z dát eurostatu, kde vidieť na akej úrovni začínal Dzurinda a na akej končil - to sú fakty, nie selektívna pamäť.
@annm81 chápem. Matovičove ovce budú vždy kričať lebo Fico a Dzurindove lebo Mečiar. Ale táto konkrétna kauza nebola Mečiarova a bol to práve Dzurinda, ktorý nás pripravil o tie štátne firmy tým, že ich rozpredal a ešte na tom aj prerobil miliardy.
Poďme súhlasiť, že súhlasiť nebudeme a pekný zvyšok večera.

@evamarek77 však ja sa na tom smejem, že Mečiar sluboval, že Slovensko bude male Švajčiarsko, akurat zabudol povedat, že len pre seba.Do dnešneho dña nechapem, ako niekto može verit politickým slubom