icon

Koho voliť?

16. máj 2023

Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem

zmrzlinka2021
16. máj 2023

@tanyan Suhlasim s tebou, ale je to predsa len jednoduchsie, lebo mozno tam zaskolis cloveka za 2-4 tyzdne, u nas je to 5-6 mesiacov a aj tak mozem povedat ze "hotovy" je tak po 2 rokoch.

iva812
16. máj 2023

Ja budem voliť tak ako aj naposledy Progresívne Slovensko.

0silvia0
16. máj 2023

@oliva276 ani sa necudujem, robit na zmeny, 850 v cistom. A tu v diskusiach o rodinnych financiach je takyto muzsky plat odsudeny na vysmech.
Cize takyto plat moze byt dostacujuci pre slobodnych, byvajucich s rodicmi, nie pre otcov rodin so zavesenymi hypotekami na krku.
S takymto platom ta fluktuacia bude trvat aj nadalej...

panelacikova
16. máj 2023

@zmrzlinka2021 v podstate s tebou nemôžem nesúhlasiť. len jednu poznámku možno mám. už keď zamestnáš niekoho za 1800 v čistom, prečo to zmluvne nepodchytíš? očakávanie toho, že bude pracovať aspoň 2 roky v danej oblasti u daného zamestnávateľa? (mimo PN, OČR). inak podmieniť pokutami? to by bolo riešenie, nie?
mimochodom, za 1800 v čistom a za podmienok, ktoré si uviedla, ti budem s radosťou k dispozícii 24 hodín denne 😀 v porovnaní s mojím smiešnym asistentským platom v školstve (pán boh zaplať aj zaň) 🙂

tanyan
16. máj 2023

@zmrzlinka2021 A po tých dvoch rokoch, keď už je konečne hotový sa začne obzerať po postupe / povýšení alebo ti ho pretiahne iné oddelenie alebo ti ho stiahne centrála alebo v rámci reštrukturalizácie a zvyšovania efektivity sa prerozdelia kompetencie a zodpovednosti a stratí sa kontinuita aj skúsenosti.

erikavesela
16. máj 2023

U mna je vyslovene nevolitelne PS, fico, pele, kollar

mamula20
Odpoveď bola odstránená
rik01lulaka
16. máj 2023

No tak človek, ktorý sa ide radiť o tom koho voliť na sociálnych sieťach by radšej nemal ísť voliť 🙄

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
ankare
16. máj 2023

Buď Hlas, alebo Sme rodina.

zmrzlinka2021
16. máj 2023

@panelacikova Zmluvne preto, lebo nemozes - zamestnavatel je v podstate na slovenskom trhu chudak. Zamestnanec moze velmi vela veci, co zamestnavatel nemoze. On ti moze dat vypoved pocas svojej PN, ty jemu nie. On ti moze dat vypoved hocikedy, ty len zo zakonych dovodov a x dalsich veci. Toto je extremna psychicka zataz na podnikatelov, na ludi, co vytvaraju pracovne miesta.
A ano, su profesie, kde su slabe mzdy, ale su - ti ludia nie su odkazani na socialne davky, samy sa nevedia zamestnat, vytvorit si pracovne miesta ale maju aspon mzdu, z ktorej sa dokazu uzivit.

erikavesela
16. máj 2023

@evamarek77 ja vidim PS ako zacistok konca tejto krajiny...cista smrt

mima1608
16. máj 2023

@evamarek77 nejde len o hodnoty (aj keď to hrá veľkú rolu), ale v dnešnej dobe, keď ľudia dvakrát obrátia každú mincu, tak oni chcú ešte zavádzať nové dane, zvyšovať už existujúce dane a rušiť sociálne istoty. Ak sa Slováci nimi nechajú oklamať a nedajbože sa dostanú k moci, tak si neviem predstaviť ako táto krajina a hlavne ľudia žijúci v nej dopadnú. A je mi naozaj vtipné, keď sociálny demokrat ako Pelle inklinuje k takej strane... Veď čo už je na ich programe sociálne? Teda okrem pretláčania LGBTI agendy.

vroni
16. máj 2023

@mima1608, akože čo? Ved to, co tvorí základ sociálnych teórii. Okradneme tých, ktorí majú a co nezvládneme rozkradnut sami, rozdame tým, ktorí nás z vďačnosti nechajú pri koryte. Robí to Fico, Pele a bude to robiť aj PS. Meniť sa bude len cieľová skupina "vďačných". PS vsadilo na lgbti a nekonzervativnych.

zmrzlinka2021
16. máj 2023

@mima1608 počkať, ale na "socialne istoty" musis predsa zdierat pracujuceho cloveka?
To je podstata lavicovej politiky - trestat uspesnych a dotovat vselijakych darebakov

erikavesela
16. máj 2023

@zmrzlinka2021 to ale mnohym nevadi, hlavne, ze budu mat "socialne istoty"...ved ini sa zoderte, studujte, makajte a ja budem mat...

zmrzlinka2021
16. máj 2023

@erikavesela
Lenze ludia na to pocuvaju. Z minuleho rezimu su ludia nauceni "stat sa ma o mna starat" a trasu sa, ze budu musiet prevziat zodpovednost za svoj zivot.
A kedze sme nauceni na socialne debility, potom tu mame ludi s 10timi tazkymi diagnozami, co su radi, ze sa rano zobudia a musia zivorit s invalidnym vo vyske 200 EUR... no zial.. presne toto su tie ficove istoty.

iv007
16. máj 2023

Toho kto bude podla prieskumov na 3. mieste hned za smerom a hlasom..nechcem aby nas tahali na vychod a mimo civilizovany svet

erikavesela
16. máj 2023

@zmrzlinka2021 ja viem....lebo su neschopni sa sami o seba a svoje rodiny postara a vidia, ze ini maju, tak chcu tiez a potom sa tym, kt.to ozaj potrebuju ujde len almuzna...smutne a to si hovorime socialny stat...zial to mnohi zneuzivaju...ja som presny opak...kazdy (samozrejme, kto realne moze) nech maka a ked sa neda, pomoze stat a nie milion prispevkov na to, na to a potom je malo a kazdy chce viac a viac "socialnych istot" ale sam nic pre to neurobi...ako hovori moj manzel...ja som makal ZS, SS, VS..a teraz mam podporovat tych, co sa mi smiali, ze sa ucim...ani omylom...

maryetta
16. máj 2023

@erikavesela asi tak. Ono niekedy je “kratsia cesta” ist volit tym systemom koho tam urcite nechcem.

mima1608
16. máj 2023

@zmrzlinka2021 trochu odveci komentár. Ja sama som pracovala od 16tich rokov popri škole, takže určite nie som z tých, ktorí využívajú systém, ani nikto z môjho blízkeho okolia to nerobí. Skôr som mala na mysli to, ako "sociálna demokracia" nemôže mať nikdy programový prienik so stranou ako je Progresívne Slovensko. Neviem čo je na tom nepochopiteľné.

karolinakr
16. máj 2023

@evamarek77 na Slovensku sa platy dvihat nebudu okrem ministrov. Ked sa niekomu zda adekvatna cena4e/hod pri tychto horibilnnych sumach a este sa tym ministri chvalia...preboha a čo dôchodci? minule sme sa o tom rozpravali, moja mama by potrebovala dôchodok x2, aby sa dostala na nulu..čo su toto za ceny, ludia spokojni, štrajky žiadne...kto si zaistil plat 1500a vyššie, prežije ostatni neviem- vsak si na fcb, každy den samovražda, skok z okna, pred vlak a pod most...proste ja kazdy den dojdem z obchodu s otvorenymi ustami, nič sa zvyšovat nebude, naopak zdražovat...tato vlada zije naoblačiku mimo realitu uplne v Matrixe nema o problemoch ani šajnu

erikavesela
16. máj 2023

@karolinakr pises o dochodcoch...dnesni dochodcovia sa maju najlepsie akp ss kefu na Skk dochodcovia malina bufu mat...co myslis, ako sa budes mat na dochodku ty?...staci, ked dochodca napr.preda svoj velky byt/ dom pojde do mensieho ....nie vzdy musia deti dedit...ako bolo povedane...na prijmy na skk maju dochodcovia nadpriemerne dochodky...

divokykonik
16. máj 2023

Ja nejdem voliť nikoho. Čo strana, to banda. 😁

annm81
16. máj 2023

@mima1608 Ja sa priznám, že som sa trocha stratila v príspevkoch. To myslíš PS? Kedy tí deklarovali, že majú v úmysle zvyšovať daňové zaťaženie? Čo som registrovala, hovorili max. o zmene daňového mixu... čo mimochodom by sa asi malo čakať skôr od Smeru, keď už sa tituluje ako sociálna demokracia, ale tomu akosi vždy viac išla podpora finančných skupín a zdaňovanie práce živnostníkov, študentov, dôchodcov, mamičiek na materskej a tak podobne.

erikavesela
16. máj 2023

@annm81 ano...ps uz deklarovalo zvysenie dani...

mima1608
16. máj 2023

@annm81 spomínal to Šimečka v jednom rozhovore. Kde presne, to už si, žiaľ, nepamätám. Hovoril vtedy aj o tých nových daniach z nehnuteľností, ktoré by mali podľa neho Slováci platiť.

annm81
16. máj 2023

@erikavesela
@mima1608 Mňa by naozaj zaujímalo, kde presne to spomínal, lebo čo som videla a čítala pár rozhovor ja, tak všade bolo zdôraznené, že daňové zaťaženie občanov nemajú v úmysle zvyšovať.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená