Koho voliť?
Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem
@annm81 v mnohych podcastoch, rozhovoroch...nedavno som to niekde aj citala...skusim najst...
@annm81, ale no. Majú to aj na svojej stránke, zvyšovanie daňového zaťaženia, nové dane, samozrejme v libivom obale, ako budú z novoziskanych zdrojov podporovať tých čo oných (áno, pekne, a tie novoziskane zdroje budú plynúť odkiaľ?), plánujú zvýšiť zdaňovanie obci, zaviesť cestnú daň.... Ale inak nie, vôbec sa nechystajú zvyšovat dane 🤣🤣🤣
@erikavesela Stačí mi jeden, kde potvrdzujú, že plánujú zvyšovať celkové DAŇOVÉ ZAŤAŽENIE.
@vroni Vieš mi z toho zacitovať? Čo si spomínam na volebný program z minulých volieb, mali tam zmenu daňového mixu - napr. zdanenie poškodzovania prírody, ale zníženie dane z príjmu.
@evamarek77 Veď to potvrdzuje to, čo píšem!
@annm81 výpadok financií v štátnom rozpočte sa bude vyrovnávať napríklad aj daňami z nehnuteľností, ktoré budú enormné - podľa predstaveného modelu to robí napríklad 4000 eur ročne mojim starým rodičom - z čoho to akože zaplatia, keď majú dokopy 800 eur dôchodok? Keď sa zvýšia dane firmám a samosprávam, tak to jednoducho tieto premietnu na radového občana, takže tak či tak to v konečnom dôsledku zaplatíme my všetci, najmä tí pracujúci, ktorí podľa ideológie PS majú len drieť ako kone a ideálne nič nevlastniť. A keď už si dovolíme niečo vlastniť, tak si za to riadne zacvakáme.
@erikavesela Pane bože, asi škoda strácať ďalej čas v tejto diskusii. Skúste si to obe prečítať ešte raz POMALY a so snahou POROZUMIEŤ.
@annm81 citaj...chcu zvysit dane...DZN, dan z dedicstva a darov...enviromentalne dane...to su dane z emisii, za pohonne hmoty s pod.
@erikavesela ja mám taký pocit, že to pani NECHCE pochopiť, takže zbytočná snaha
@annm81 ja citat viem...v com sa mylim??
@annm81 chcu znizit danove a odvodove zatazenie prace a zvysit ostatne dane...
tosku mimo..hojsik sa dal pocut, ze obdobie individualnej dopravy skoncilo...
@erikavesela v konečnom dôsledku nás to bude stáť 100krat viac ako teraz, keď si pozrieme čo plánujú zvyšovať a zavádzať. Ešte len potom budú v správach na dennom poriadku samovraždy...
@mima1608 ps to robi dobre...to treba uznat...cusi ako vos pod chrastou...program napise tak, ze jednoduchy clovek ani nevie, co cita a potom, ked budu zvoleni, tak nebudeme usta stihat zatvarat...oni su v skutocnosti komunisti ako svina...netreba si zamienat politicke a ekonomicke snahy...
@evamarek77 presne...
@evamarek77
Ake vyhody pre ludi?
Vsetko si to ti ludia zaplatia, len inou cestou.
Sme fakt ako narod natolko vytrety, ze si myslime, ze niečo existuje "zadarmo" a ze chceme byt zavisli na nejakych benefitoch od statu? Kazdy tento "socialny" experiment si ludia zaplatia v inych podobach.
To fakt nechceme byt narod vzdelanych, sikovnych ludi, co sa vedia o seba postarat, vedia mat vlastny biznis, vedia zamestnavat inych ludi...?
@mima1608
Ale ved samovrazdy nie su len kvoli zlej ekonomickej situacii.
VAcsinou su to dlhodobe neriesenie psychiatricke diagnozy, drogy, alkoholizmus... potom tazke zivotne situacie, rozvody, nasilie...
Som krestanka ale prosim ta - nikdy nekop do ludi, ktorií svoju sexualitu vnimaju inak. Si matka. A kde deti maju vidiet toleranciu, ohladuplnost, lasku, ak nie vo vlastnej rodine - a to aj lasku k ludom ktori su ini ako sme my.
Je rok 2023 - uz ako narod by sme sa mali posunut a zacat byt citlivejsim, nie sudit, urazat a v podstate ponizovat ludi, ktori maju inu sexualnu orientaciu, resp. vnimanie svojho pohlavia.
Nebudme ako zadebnenci niekde, kde sa vrany otacaju, ktorych dieta zije s partnerom 500 km od nich a oni o tom nevedia... lebo by mu ublizovali
@zmrzlinka2021 asi tak. akurat je v nasej mestskej skupine prispevok, ze dan z nehnutelnosti sla hore o 62%. ved ano, ked matovic zobral samospravam podielove dane na vyplacanie danovych bonusov, tak to tie samospravy musia niekde zaplatat...
@chillibubble
Pre mna je vsak stale zahadou, ze ludia tomu nerozumeju. A chybu preto vnimam hlavne v skolstve - stale plati, ze 2+2 sú 4 a tu "nazory" či "dojmy" neplatia.
@chillibubble, kde šla daň z nehnuteľností hore? Platila som minulý týždeň, rovnakú sumu ako pred rokom. V BA.
@zmrzlinka2021, nuž lebo keď si doteraz platila dva plus dva, tak po novom zaplatíš zjednodušene 10 Ferovi namiesto Jana, Jano ti 2 eura vráti a jednoduchší sa budú strašne tešiť, ako "chudoba" konečne bude kasirovat. Chybu vo výpočte im nevysvetlis, lebo pred tým nedostávali nič a teraz dostávajú 2 eura a konečne je nastolena "spravodlivosť"....

@evamarek77 Znova sa pýtam, kde konkrétne PS tvrdí, že bude zvyšovať daňové zaťaženie napr. teba osobne. Lebo je rozdiel, či ty ako priemerný pracujúci občan s priemerným majetkom a priemernou mzdou budeš platiť viac na DPH a odvodoch, alebo sa ti daň z práce naopak zníži a výpadok financii v štátnom rozpočte pokryje zvýšená daň zo zisku pre TMR alebo pre fabriku, cov tvojom meste znečisťuje vodné zdroje.