Koho voliť?
Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem
@zmrzlinka2021 a presne tie ťažké životné situácie sa začnú hromadiť, tie často vedú práve k depresiám, alkoholizmu, drogám a sme presne tam, kde nechceme byť. My s mužom vychádzame mesačne v pohode. Ale ozaj si neviem predstaviť ani len vo sne, že nám príde zaplatiť daň za nehnuteľnosť 5000 eur, napríklad. Alebo že kvôli emisiám sa dvihnú ceny nafty a benzínu o niekoľko desiatok percent - a to je to čo reálne hrozí za vlády PS (a ešte oveľa oveľa viac). Potom aj tá stredná vrstva sa ľahko prepadne do pásma chudoby a tí, čo už teraz sú na hranici alebo pod hranicou chudoby si to ozaj pôjdu asi len hodiť, žiaľ. A to nehovorím o vyciciavačoch systému. Poznám v mojom okolí rodiny, ktoré žijú z príjmu 1300 eur mesačne a niektorí aj menej. Už teraz čarujú, aby to zvládali. A teraz si predstav, že tým rodinám síce na jednej strane pridajú možno 100 eur, ale ja druhej strane im 500 zoberú. A znovu na všetko doplatia len a len obyčajní ľudia.
@mima1608 aka dan 5 litrov z nehn? Prepac, to su hoaxy. Maju niekde v programe strany to takto popisane?
Ja nie som volička PS, ale proste pre mna su podstatne fakty, nie toto strasenie.
Namiesto strasenia, namiesto delenia na konzervy a liberalov, namiesto hladania "vinnikov" by sme mohli pracovat na lepsom slovensku - mieste, kde bude sa zit kvalitne, bez ohladu na postavenie, sexualnu orientaciu, narodnost, farbu pokozky...
@zmrzlinka2021 chcú rátať dane z nehnuteľností na HODNOTOVOM princípe. Takže namiesto pár desiatok eur človek zaplatí pár stoviek až tisícov eur. To nie je hoax, to je ich program.
Také Slovensko aké opisuješ by sme chceli všetci, ale v tejto situácii je to utopia, lebo ani jedna strana, z tých čo sa majú šancu dostať do parlamentu, nikdy neuprednostní občana a štát pred svojimi vlastnými záujmami.
@mima1608 tak ak sa to odvija od hodnoty nehnutelnosti, tak sa bat nemusis - ako sa tu hovori "my obycajni" ludia nemame take majetky 🙂 My si len tak obycajne zijeme, to len ti papalasi 😉
@zmrzlinka2021 vieš, že to nie je realita. Väčšina ľudí má domy na hypo. A tie domy nemajú zrovna malé hodnoty. Ako som spomínala mojich starých rodičov, prednedávnom dávali ohodnotiť dom, lebo lebo ho poskytli bratrancovi ako zálohu na hypo na pol roka, kým dostavia svoj a vyšla tam hodnota nejakých 170000. Nie sú to papaláši, celý život makali, starký ešte aj popri dôchodku. A teraz poberajú smiešnych cca 800 eur dôchodky (dokopy). Takže napríklad oni z čoho majú zaplatiť takú daň? Poprípade ich susedia s podobnými domami? My sme takisto dom zdedili po mužovej starkej a určite nebudeme mať na to len tak vycálovať zopár tisícov za nezmyselnú daň. A to ešte nehovorím o ostatných zvýšených daniach, o ktorých bola a je reč v ich programe.
Na to, že nie si ich volička si ich až prehnane tu zastávaš (a to zjavne nemáš ani páru o ich reálnom programe).
@mima1608 ty tu prestan sirit taketo kraviny, ktore len strasia nezorientovanych ludi a ti potom podliehaju vymyslom zo strany antisystemu.
5 000-eurova dan z nehnutelnosti pre bezneho cloveka, nebodaj dochodcu, je TOTALNA KRAVINA. Nikto to takto nenavrhuje a nikdy by to ani nepreslo.
Tuto tento pán mi píše priam z duše, co a kto je PS https://dennikn.sk/blog/1010296/ps-ovela-viac-s...
Článok je starší, zmenil sa predseda, ale nie obsah, je stále platný.
@erikavesela V čom sa mýliš? V pochopení toho, čo znamená "zvyšovať dane". Lebo tvrdenie, že PS chce zvyšovať dane je rovnako pravdivé ako tvrdenie, že PS chce znižovať dane.
Inak s tymi danami z nehnutelnosti som za. Pumpne to hlavne "investicne" nehnutelnosti,ktorymi je trh tak zdeformovany.
@evamarek77 kde si vyratala sumu 5 000 eur?
@annm81, PS chce zvyšovať daňové zaťaženie. To neznamená, ze sa chystajú zvýšiť sadzbu DPH alebo plošne zvýšiť daň zo mzdy. Na priame dane si dajú pozor, tie sú priehľadné. Chystajú sa zvýšiť niektoré dane ako napríklad daň z nehnuteľností alebo cestnú daň a tiež majú v programe (znovu-)zavedenie novych daní ako napríklad dan z dedičstva, darovania ci ekologickú daň a vo vzduchu visí aj návrh dane z majetku. Tiež uvádzajú, ze budu žiadať o návrat progresívnej dane zo mzdy. Toto nazvať nezvysovanim daní je čistá manipulácia. Aj keď sa priame dane zvysovat nebudu.
@evamarek77 200 Eur na dieťa máš len do roku 2025 a je to populistický nezmysel. Nemusia ho ani rušiť, stačí keď to nepredĺžia. Tento štát je tak zadĺženy vďaka podobným nezmyslom, že každá vláda, ktorá príde bude musieť začať šetriť. Už teraz sa to vie.
@annm81 nie je...pretoze vsetky tie ich supernapady vyzaduju obrovske mnozstvo financii, kde asi tie prachy zoberu???...z nasich dani..nezabudaj, ze dzn je ista dan a nimk ovplyvnitelna, vyrubuju to z ceny, kt.urcuju oni
Precitaj si toto, co sem pridala
@vroni
https://dennikn.sk/blog/1010296/ps-ovela-viac-s...
Ak zarabas, co i len trosku nadpriemerne a vlastnis nehnutelnost, tak sa sama seba opytaj, ci dokazes 100-200€ mesacne navyse platit...
@chillibubble u nás zdvihli dane za byty na dvojnásobok. Vďaka daňovému bonusu na deti, na ktorý vzali peniaze samosprávam. Ľudia sú tak hlúpi, že toto nevidia.
@viera27 a v com je problem s investicnymi nehnutelnostami?... je to sposob zarabania, takze teraz zdanme vsetkych, kt.sa snazia a co s ludmi, kt.byvaju v najme?...co myslis ako sa zvysi ich najom???
Takže dámy, už tu vyššie máme citovaný text z ich volebného programu z minulých volieb (aktuálny tuším ešte nie je zverejnený), ktorý potvrdzuje moje tvrdeniem Tiež som si schválne kvôli vám našla asi poslednú Šimečkovu diskusiu (so Sulíkom dva týždne dozadu na Denníku N, mimochodom, konečne slušná vecná debata na ktorú sa dalo pozerať bez pocitu trápnosti - máteju zadarmo na youtube), téma daní tam začína na ca 30. minúte a potvrdzuje moje tvrdenie. Viete mi teda niektorá z vás konečne dodať zdroj tvrdenia, že PS sa vyjadrila za zvyšovanie daňového zaťaženia? Či tradične dokážete len papagájovať dezinfoweby?
@annm81 akoze sa najde vo vesmire človek, ktory veri, že čo politik slubi pred volbami, na 100% splni? 90% ak nie viac slubov je klamstvo, a potom dalej to upravuju podla okolnosti
@erikavesela ja v nich nevidim problem,sama mam tiez nieco 🤣. Problem je vo vyrabovani trhu s nehnutelnostami,kde sa potom normalny clovek k byvaniu nedostane. Samozrejme ze to aj navysuje cenu. Ja som ako vravim za,chces investovat? Nech sa paci,ale plat a vrat aspon nieco. Nie,ked sa nad tym zamyslis,danenie podla metraze ako je to teraz je proste hovadina. Musia byt rozdiely podla lokality/ceny,je to jednoducho spravodlivejsie. Tak ako by mali byt aj rozdiely v tabulkovo platenych pracach podla lokality.
@karolinakr
@evamarek77 Pre tie, čo ste to nepochopili, to môžem zopakovať ešte raz, keďže mám dobrú náladu - dodajte mi konečne nejaký dôkaz, kde PS vraj potvrdila, že plánuje zvýšiť daňové zaťaženie. Nepýtam sa na pravdepodobnosť splnenia predvolebných sľubov (že sa práve týmto bude ohánáť volič Smeru je vskutku úsmevné), pýtam sa na podloženie vašich tvrdení.

@vroni v nitre