icon

Komu je smutno z konsolidačného balíčka?

fiirsttiime
9. sep 2025

Komu ešte prišlo slabo
Z konsolidacneho balíčka 🙈

ibatanecnica
9. sep 2025
@777januska777

@fiirsttiime asi budem za trubu, ale ja som aj rada za ten balíček, lebo zobrať ľuďom peniaze a pohodlie moze jedine zmenit ich nastavenie. Slovákom nepomáha vysvetľovanie, az kým sa ich skutočne veci nedotknu. Smerakov moze vyhnať iba ich vlastná nenazranost.

@777januska777 len sa obavam ze.po nich pridu taki isti. Kazdy bude chabrat na svoju stranu. Na zalepenie oci nechaju sviatky a ulievat prachy si budu aj nasledujuce vlady

deedol
9. sep 2025
@sevrin

@denkabemommy ja byť Šimečkom rozhodne by som sa po voľbách do vlády netlačil 😅
Po týchto smeráckych kriploch to už ani svatá mária nedá tak skoro dokopy.

@sevrin toto presne. Akakolvek dalsia racionalna vlada nide musiet robit nepopularne opatrenia, a ludia zas zabudnu a po 4 (alebo menej) rokoch zas zvolia fica alebo jemu podobnych.

777januska777
9. sep 2025
@ibatanecnica

@777januska777 len sa obavam ze.po nich pridu taki isti. Kazdy bude chabrat na svoju stranu. Na zalepenie oci nechaju sviatky a ulievat prachy si budu aj nasledujuce vlady

@ibatanecnica ale prosím ta, aj ten blbec matovic bol lepší ako tato vláda. Všetkým vadilo za matovica, ze sa museli ist raz za týždeň otestovať, fakt veľká katastrofa. Ale to, se im zvýšil prídavky, ze pomohol v kríze zamestnancom a firmám uz nejako neriešil nik. A odor jeden najschopnejsi clovek, znížil dlh štátu a nerobil opatrenia. Ale ano co počúvame od Fica, hlasu a aj uhrika, ze odor je blbec. Ved jasne, ze je, lebo nekradol. Kazdy je lepší ako fico, ktory ide uplne bez hanby, to ti malo byt jasne uz na zaciatku, ved priorita Fica bola najskôr zvýšenie platu a potom zmena trestného zákona, to boli prvé veci co urobil.

mamina7070
9. sep 2025
@777januska777

@ibatanecnica ale prosím ta, aj ten blbec matovic bol lepší ako tato vláda. Všetkým vadilo za matovica, ze sa museli ist raz za týždeň otestovať, fakt veľká katastrofa. Ale to, se im zvýšil prídavky, ze pomohol v kríze zamestnancom a firmám uz nejako neriešil nik. A odor jeden najschopnejsi clovek, znížil dlh štátu a nerobil opatrenia. Ale ano co počúvame od Fica, hlasu a aj uhrika, ze odor je blbec. Ved jasne, ze je, lebo nekradol. Kazdy je lepší ako fico, ktory ide uplne bez hanby, to ti malo byt jasne uz na zaciatku, ved priorita Fica bola najskôr zvýšenie platu a potom zmena trestného zákona, to boli prvé veci co urobil.

@777januska777 a vies o tom ze to co dnes priniesli ako konsolidacny balik su vlastne lego kocky, ktore navrhol Odor ako opatrenia na konsolidaciu?

Samozrejme tam boli aj ine ale podstata je ze Smer vlastne plni program Odora a PS

777januska777
9. sep 2025
@mamina7070

@777januska777 a vies o tom ze to co dnes priniesli ako konsolidacny balik su vlastne lego kocky, ktore navrhol Odor ako opatrenia na konsolidaciu?

Samozrejme tam boli aj ine ale podstata je ze Smer vlastne plni program Odora a PS

@mamina7070 prosím ta netrep. Odor povedal, ze staci urobit jednu vec a problem sa vyrieši. To fico povedal, ze to vsetko odor navrhoval, pritom to nebola nikdy pravda. Ale ako inak ked nieco povie fico, tak nič ine nas nezaujíma, vsetci ostatni klamú a nepočúvame nikoho, lebo vsak zapredane média. Stačilo si pozriet tie ficove videa z chaty a videla by si co je to za cloveka.

mamina7070
9. sep 2025
@777januska777

@mamina7070 prosím ta netrep. Odor povedal, ze staci urobit jednu vec a problem sa vyrieši. To fico povedal, ze to vsetko odor navrhoval, pritom to nebola nikdy pravda. Ale ako inak ked nieco povie fico, tak nič ine nas nezaujíma, vsetci ostatni klamú a nepočúvame nikoho, lebo vsak zapredane média. Stačilo si pozriet tie ficove videa z chaty a videla by si co je to za cloveka.

@777januska777 mna fico nezaujima a ani tvoje "hodnotne " prispevky lebo zjavne nevies napisat nic k veci

tu je clanok Dennik N k lego kockam Odora precitaj si s porozumenim https://e.dennikn.sk/3605161/odor-ukazal-lego-k...

tu mas ich cely zoznam a proste je to tak ze teraz si z nich len proste vybrali https://ulozisko.institutfinancnejpolitiky.sk/W...

anonym_49e9a4
9. sep 2025

Tak čo sa tyka matiek to je celkom fajn ze uznajú roky do dôchodku počas MD a RD a plat uznajú ten pred materskou

mizoko
9. sep 2025

@fiirsttiime mňa to celé iba utvrdzuje v tom, že odísť z krajiny bol dobrý nápad. Nie je to ľahké ale keď vidím čo sa deje na SK tak neľutujem. Aj keď je mi smutno z toho čo sa na SK deje. Je to moja rodná krajina a mám ju rada. Ale nechcem živoriť len aby si politici namastili vrecká a brucha

mizoko
9. sep 2025
@mamina7070

@mamina7070 program PS? PS vo vláde nikdy neboli a keď bol v dočasnej vláde Odor tak ešte nebol v PS

mamina7070
9. sep 2025
@anonym_49e9a4

Tak čo sa tyka matiek to je celkom fajn ze uznajú roky do dôchodku počas MD a RD a plat uznajú ten pred materskou

@anonym_49e9a4 tym ktore pracovali na normalny TPP a nie pokutne tak je to samozrejme vyhodnejsie dotkne sa to tych co predtym nepracovali

anonym_bc3aff
9. sep 2025
@anonym_49e9a4

@anonym_49e9a4 to nie je dobre. Si zober, ze ak mas druhy pilier vláda ti platila odvody do druhého piliera pocas materskej aj rodičovskej. Teraz uz nebude a teda teba oberie o tie roky co si si mohla šetriť do dôchodku. Takto ta v konečnom dôsledku oberie o dochodok. Takze uplne opak co tam maju uvedené.

anonym_3a2292
9. sep 2025
@mizoko

@fiirsttiime mňa to celé iba utvrdzuje v tom, že odísť z krajiny bol dobrý nápad. Nie je to ľahké ale keď vidím čo sa deje na SK tak neľutujem. Aj keď je mi smutno z toho čo sa na SK deje. Je to moja rodná krajina a mám ju rada. Ale nechcem živoriť len aby si politici namastili vrecká a brucha

@mizoko vyskúšaj Francúzsko. Tam ti bude dobre.

777januska777
9. sep 2025
@mamina7070

@777januska777 mna fico nezaujima a ani tvoje "hodnotne " prispevky lebo zjavne nevies napisat nic k veci

tu je clanok Dennik N k lego kockam Odora precitaj si s porozumenim https://e.dennikn.sk/3605161/odor-ukazal-lego-k...

tu mas ich cely zoznam a proste je to tak ze teraz si z nich len proste vybrali https://ulozisko.institutfinancnejpolitiky.sk/W...

@mamina7070 ako som uz povedala v prvom príspevku, pises Ficove hluposti, malo sa konsolidovat iba nieco. Nezabudaj na Ficove uz zvýšenie DPH. A DPH je sakra veľká položka. Preco ten dlh stale rastie? Pritom taky matovic mal nižší dlh. A to sme mali vela kompenzácii a prídavkov. Kde dava fico vsetky peniaze? No musi živiť svojich ludi, ved cely smer a vsetci kamosi zo smeru uz roky rokuce ziju len na štáte.

mizoko
9. sep 2025
@anonym_3a2292

@mizoko vyskúšaj Francúzsko. Tam ti bude dobre.

@anonym_3a2292 prečo by som mala ísť práve tam? 😏

sevrin
9. sep 2025

Pokým tie smerácke prasce nezačnú konsolidovať svoje dvojnásobné platy a doživotné renty, tak im tie kecy o potrebe nejakej konsolidácie neverím. Ale dnes večer sa kvôli tým kriplom už rozčuľovať nebudem.

anonym_49e9a4
9. sep 2025
@anonym_bc3aff

@anonym_49e9a4 to nie je dobre. Si zober, ze ak mas druhy pilier vláda ti platila odvody do druhého piliera pocas materskej aj rodičovskej. Teraz uz nebude a teda teba oberie o tie roky co si si mohla šetriť do dôchodku. Takto ta v konečnom dôsledku oberie o dochodok. Takze uplne opak co tam maju uvedené.

@anonym_bc3aff ževraj do druhého piliera štát neplatí nič

manzanillaa
9. sep 2025

Všimli ste si,že 13te dôchodky nechali tak? Sama mam mamu,co poberá nízky dôchodok a tento jej pomôže,ale však doteraz neboli a žilo sa. Žeby voličská základňa? A pritom je sociálna poisťovňa v sračkách. Odkiaľ nato vezmú? Aktuálne som PN, asi covid,ale nevadí. Po týždni opäť do práce, nezneuzívam to,ale zvýšiť počet dní,kedy mi bude platiť zamestnávateľ... šak ten platí malo a stat namne ušetrí vo chvíli keď sa cítim zle,bravo. Takisto som ešte nikdy nebola na úrade práce. Ale v hlave som to mala v pozadí,že keď už naozaj vyhorím v práci,tak si chvíľu oddýchnem s pomocou dávky... zas ma ošmeknú. No,je tam veľa pikosiek. Som zvedavá, čo nato živnostníci... tým tam nasekali. Keby aspoň fakt tie peniaze na niečo šli,tak vydržím. Ale podľa mňa je to zbytočné a aj 2.pilier vykradnú

anonym_23c036
9. sep 2025

Ja sa ospravedlňujem,ze vyzniem ako analfabet....ale mala som dnes veľmi náročným deň s dcérkou ( má zdr.problemy) 😔Nedokazem sa sústrediť a rozmýšľať.Bol by niekto ochotný a nejako jednoducho mi vysvetlit ako sa tento balicek dotkne mamičiek ako som ja napríklad?- Mam schválený predĺžený rodičovský,pre nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa.Zamestnana som na dobu neurčitú.Mam aj druhý pilier už mnoho rokov.
Ďakujem.

anonym_49e9a4
9. sep 2025
@anonym_bc3aff

@anonym_bc3aff bolo a ešte je,ze si poistenec štátu- roky sa rataju do dôchodku ale suma za tie roky je nula do dôchodku

mizoko
9. sep 2025
@manzanillaa

Všimli ste si,že 13te dôchodky nechali tak? Sama mam mamu,co poberá nízky dôchodok a tento jej pomôže,ale však doteraz neboli a žilo sa. Žeby voličská základňa? A pritom je sociálna poisťovňa v sračkách. Odkiaľ nato vezmú? Aktuálne som PN, asi covid,ale nevadí. Po týždni opäť do práce, nezneuzívam to,ale zvýšiť počet dní,kedy mi bude platiť zamestnávateľ... šak ten platí malo a stat namne ušetrí vo chvíli keď sa cítim zle,bravo. Takisto som ešte nikdy nebola na úrade práce. Ale v hlave som to mala v pozadí,že keď už naozaj vyhorím v práci,tak si chvíľu oddýchnem s pomocou dávky... zas ma ošmeknú. No,je tam veľa pikosiek. Som zvedavá, čo nato živnostníci... tým tam nasekali. Keby aspoň fakt tie peniaze na niečo šli,tak vydržím. Ale podľa mňa je to zbytočné a aj 2.pilier vykradnú

@manzanillaa živnostníci to zabalia. A ešte mi prosím niekto vysvetlite ako môže byť 13 dôchodkov z 12 platov. Vdaka

17alexis
9. sep 2025

Zeny, kluuud. Mame v ustave dve pohlavia? Mame. Tak je vsetko v poriadku. 👌👌👌

anonym_bc3aff
9. sep 2025
@anonym_49e9a4

@anonym_bc3aff ževraj do druhého piliera štát neplatí nič

@anonym_49e9a4 platí. Normalne za teba platí odvody a platí ti aj do druhého piliera, to bola teraz veľká vyhoda zien na materskej, ze mali statom chraneny dochodok. Teraz uz nebude. Oberie ta o dochodok v konečnom dôsledku.

anonym_49e9a4
9. sep 2025
@anonym_23c036

Ja sa ospravedlňujem,ze vyzniem ako analfabet....ale mala som dnes veľmi náročným deň s dcérkou ( má zdr.problemy) 😔Nedokazem sa sústrediť a rozmýšľať.Bol by niekto ochotný a nejako jednoducho mi vysvetlit ako sa tento balicek dotkne mamičiek ako som ja napríklad?- Mam schválený predĺžený rodičovský,pre nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa.Zamestnana som na dobu neurčitú.Mam aj druhý pilier už mnoho rokov.
Ďakujem.

@anonym_23c036 teraz tvrdia ze od roku 2026 budu sa ti nielen do dôchodku rátať roky a za tie roky do dochodku nula ako to bolo doteraz
ale aj príjem a ten príjem má byť ten ktory si mala ako pred materskou

anonym_49e9a4
9. sep 2025
@anonym_bc3aff

@anonym_49e9a4 platí. Normalne za teba platí odvody a platí ti aj do druhého piliera, to bola teraz veľká vyhoda zien na materskej, ze mali statom chraneny dochodok. Teraz uz nebude. Oberie ta o dochodok v konečnom dôsledku.

@anonym_bc3aff no ževraj to tak nieje ze sa ráta doteraz nula a iba roky

tramtada31
9. sep 2025
@mizoko

@manzanillaa živnostníci to zabalia. A ešte mi prosím niekto vysvetlite ako môže byť 13 dôchodkov z 12 platov. Vdaka

@mizoko no problem je, že najviac sa tu odrbava na zivnosti. Vela ludi vykonáva závislú cinnost, nepracuju na TPP, potom veľa živnostníkov nepriznáva prijem - kadernicky, kozmeticky, nechtarky, pneuservisy, male autoservisy,.. Keby všetci priznávali prijmy, na daniach sa vyberie vec.. druha vec je, že čo potom, keď sa to aj tak rozkradne… ľudia okrádajú stat, stat okráda ludi, taký začarovaný kruh…

vierkainka
Autor odpoveď zmazal
mizoko
9. sep 2025
@tramtada31

@mizoko no problem je, že najviac sa tu odrbava na zivnosti. Vela ludi vykonáva závislú cinnost, nepracuju na TPP, potom veľa živnostníkov nepriznáva prijem - kadernicky, kozmeticky, nechtarky, pneuservisy, male autoservisy,.. Keby všetci priznávali prijmy, na daniach sa vyberie vec.. druha vec je, že čo potom, keď sa to aj tak rozkradne… ľudia okrádajú stat, stat okráda ludi, taký začarovaný kruh…

@tramtada31 pravda je že najväčšie zaťaženie majú práve živnostníci. Taká daň zo straty je úplne na hlavu. Máš platiť za to,že máš stratu. A z čoho prosím? Nie je všetko také ako sa zdá. Živnostníci toho majú na pleciach. Štát svoje chce ale práve štát je najväčší neplatič. Vyskúšaj si robiť na živnosť a uvidíš. Hlavne tie zákazky pre štát kde ti povedia že ti nezaplatia lebo wups,oni vlastne nemajú peniaze. Radosť podnikat

anonym_bc3aff
9. sep 2025
@anonym_49e9a4

@anonym_bc3aff no ževraj to tak nieje ze sa ráta doteraz nula a iba roky

@anonym_49e9a4 ale je. Dôchodky su trosku zložitejšia téma a chapem, ze im ludia uplne nerozumejú. Ale ako ti vravim, štát ti platí počas materskej druhy pilier a peniaze sa ti normalne zhodnocuju. Niektoré zeny práveže maju počas materskej dokonca vyššie odvody od štátu. Ale to uz je téma ovela zložitejšia. Takze ked tam napisali, ze ti pomáhajú, tak nie nepomáhajú, v skutočnosti ta oberajú o dochodok. Rovnaké motanie o dôchodkoch zo strany smeru boli počas toho ked otvorili druhy pilier a obrali ludi o úspory.

anonym_23c036
9. sep 2025

A tie odvody počas rodičovskej,s tym to bude ako?

mizoko
9. sep 2025
@anonym_23c036

A tie odvody počas rodičovskej,s tym to bude ako?

@anonym_23c036 odvody počas rodičovskej? To čo je? 😅😅😅