Komu je smutno z konsolidačného balíčka?
Komu ešte prišlo slabo
Z konsolidacneho balíčka 🙈
@fiirsttiime tak ale si zober stat ti vyznamne prispieva na skolku ty si doma s RP a este mozes mat aj maximalnu podporu aj ked sa ti znizuju percenta aj tak to predsa nie je slaba podpora ci ?
a preco sa nevratis do prace ked sintam 15 rokov robila?
@mamina7070 tebe sa tu paradne vypisuju tieto smerohlasns dristy, ked na tepluckom statozamestnaneckom poste vyzieras statny rozpocet, uzivas si sluzobky v zahranici a nadstandartny plat s neskutocnumi odmenami, vsak? Staci byt lojalny so smerohlasns mafianmi pri koryte a zivot na Slovensku pre takych ako ty je jedna parada...
@mizoko no problem je, že najviac sa tu odrbava na zivnosti. Vela ludi vykonáva závislú cinnost, nepracuju na TPP, potom veľa živnostníkov nepriznáva prijem - kadernicky, kozmeticky, nechtarky, pneuservisy, male autoservisy,.. Keby všetci priznávali prijmy, na daniach sa vyberie vec.. druha vec je, že čo potom, keď sa to aj tak rozkradne… ľudia okrádajú stat, stat okráda ludi, taký začarovaný kruh…
@tramtada31 a preco okrádajú štát? Lebo štát okráda ich. Drobný živnostník nema šancu ak chce aspon cosi zarobit musi klamať štát, lebo dane ho zničia. Fico vzdy okrádal drobných živnostníkov a podnikateľov a aky je výsledok? No mame tu len automobilový priemysel zo zahraničia, ktory ma sidlo v zahranici a tak vie lahsie okradat štát, teda väčšina firiem tu realne neplati skutočné dane. Fico zničil podnikateľské prostredie a odsúdil nas na poradne zaplatené prace.
@fiirsttiime nie smutno, grcno mi je!!!
@tramtada31 pravda je že najväčšie zaťaženie majú práve živnostníci. Taká daň zo straty je úplne na hlavu. Máš platiť za to,že máš stratu. A z čoho prosím? Nie je všetko také ako sa zdá. Živnostníci toho majú na pleciach. Štát svoje chce ale práve štát je najväčší neplatič. Vyskúšaj si robiť na živnosť a uvidíš. Hlavne tie zákazky pre štát kde ti povedia že ti nezaplatia lebo wups,oni vlastne nemajú peniaze. Radosť podnikat
@mizoko my podnikáme, ale prijem všetok priznávame (máme taký druh podnikania, že nezatajis jedine euro). Je to narocne, lebo nevieme a nemôžeme všetko premietnuť do ceny zákazníkov
@tramtada31 a preco okrádajú štát? Lebo štát okráda ich. Drobný živnostník nema šancu ak chce aspon cosi zarobit musi klamať štát, lebo dane ho zničia. Fico vzdy okrádal drobných živnostníkov a podnikateľov a aky je výsledok? No mame tu len automobilový priemysel zo zahraničia, ktory ma sidlo v zahranici a tak vie lahsie okradat štát, teda väčšina firiem tu realne neplati skutočné dane. Fico zničil podnikateľské prostredie a odsúdil nas na poradne zaplatené prace.
@777januska777 ak by každý platil dane ako má, mohli by byt nizsie dane ako v Svajciarsku, lebo by sa ludom neoplatilo riskovat… nemozeme ukazovať len na Fica, keď sa sprava úplne rovnako ako každý druhy zivnostnik… suhlasim, že by si mali posvietiť aj na veľké firmy a reťazce, ktoré platia dane doma a nie tu a akym spôsobom si dostavaju peniaze do domovskej krajiny…
@777januska777 ak by každý platil dane ako má, mohli by byt nizsie dane ako v Svajciarsku, lebo by sa ludom neoplatilo riskovat… nemozeme ukazovať len na Fica, keď sa sprava úplne rovnako ako každý druhy zivnostnik… suhlasim, že by si mali posvietiť aj na veľké firmy a reťazce, ktoré platia dane doma a nie tu a akym spôsobom si dostavaju peniaze do domovskej krajiny…
@tramtada31 ty si niekedy podnikala na živnosť? Vrelo odporucam
Ja sa ospravedlňujem,ze vyzniem ako analfabet....ale mala som dnes veľmi náročným deň s dcérkou ( má zdr.problemy) 😔Nedokazem sa sústrediť a rozmýšľať.Bol by niekto ochotný a nejako jednoducho mi vysvetlit ako sa tento balicek dotkne mamičiek ako som ja napríklad?- Mam schválený predĺžený rodičovský,pre nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa.Zamestnana som na dobu neurčitú.Mam aj druhý pilier už mnoho rokov.
Ďakujem.
@anonym_23c036 druhy pilier funguje tak, ze tvoje peniaze sa zhodnocuju, dss ich investuje, to nie je len ako nejaky ucet, kde si ich akože ukladáš a zhodnocuju sa ti podla toho aku stratégiu máš zvolenú. Ano ak si mala druhy pilier aj pred materskou, tak tie peniaze co tam uz máš sa ti budu stale zhodnocovať aj počas materskej, ale uz ti tam nebudu prichádzať ďalšie počas celého obdobia co budes na materskej. A to v konečnom dôsledku oberie tvoj dochodok o roky co si bola na materskej. A uz nikdy tie roky nedobehneš, lebo to obdobie materskej ti bude chýbať.
@tramtada31 ty si niekedy podnikala na živnosť? Vrelo odporucam
@mizoko ty si niekedy zamestnával ludi na TPP? Ja som robila aj jednoduche účtovníctvo živnostníkom, viem ako fungujú. Poukazujem na to, že tu je hnily cely kosik, nie je to len o tom, že je zlý Fico, vôbec sa ho nezastávam, ale tie opatrenia by robila aj Simeckova vlada. Skôr sa cudujem, že ich robi takto radikálne, keď už je “socialny”… tie opatrenia sú drastické, nám napr zvysena DPH robi problem. Premietať ju do ceny nevieme, lebo musíme byt konkurencieschopní a stoji nás to mesačne jedného veľmi kvalitneho človeka na TPP
@tramtada31 ako povedať, ze si nikdy nepodnikala bez toho aby si to priamo povedala. Takto ti to poviem, ty ako začínajúci podnikatel sa trapis s reklamou, najmom, energiami, zákazníkmi a fakt mas minimalne 5 rokov aby si sa ako tak uchytil. Ale to stat nezaujíma, ty musis dane odviesť ci mas alebo nemáš obrat. A ak mas este rodinu ktorú musis živiť, tak sa na cele podnikanie vykasleš, lebo nemáš šancu uživiť rodinu. Kdežto ak by ta štat podporil a pomohol ti ako podnikateľovi, tak ty by si sa uchytil a zamestnal ďalších ludi, za nich by si potom platil realne odvody, lebo by nechceli u teba robiť, kedze by si mal konkurenciu okolo seba v podobe ďalších podnikateľov, atd atd. Ak chces podporiť ekonomiku, daj ľuďom zarobit, ten čo zarobi, tie peniaze míňa a teda dava zatobit inde. Ak chceš zničiť ekonomiku ber a ten clovek prestane míňať a začne šetriť a vdaka nemu budu šetriť dalsi a ďalší a prežijú potom uz len taky podnikatelia co stale maju dopyt.
@mizoko ty si niekedy zamestnával ludi na TPP? Ja som robila aj jednoduche účtovníctvo živnostníkom, viem ako fungujú. Poukazujem na to, že tu je hnily cely kosik, nie je to len o tom, že je zlý Fico, vôbec sa ho nezastávam, ale tie opatrenia by robila aj Simeckova vlada. Skôr sa cudujem, že ich robi takto radikálne, keď už je “socialny”… tie opatrenia sú drastické, nám napr zvysena DPH robi problem. Premietať ju do ceny nevieme, lebo musíme byt konkurencieschopní a stoji nás to mesačne jedného veľmi kvalitneho človeka na TPP
@tramtada31 simeckova vláda by si práveže realne nedovolila to co ficova a vies preco? Lebo voliči simecku nemajú problem ho kritizovať aj dnes. A on by si fakt dával pozor co robí, takze na 100% by si nezvýšil platy, nezaložil ministerstvo a neusporaduval by pompezne oslavy. Lebo simecka vie, ze musi byt opatrný, kedze dovera jeho voličov a dovera voličov Fica je diametrálne odlišná.
@mamina7070 tebe sa tu paradne vypisuju tieto smerohlasns dristy, ked na tepluckom statozamestnaneckom poste vyzieras statny rozpocet, uzivas si sluzobky v zahranici a nadstandartny plat s neskutocnumi odmenami, vsak? Staci byt lojalny so smerohlasns mafianmi pri koryte a zivot na Slovensku pre takych ako ty je jedna parada...
@anonym_339dec mna plati plne Europska unia. Cele naklady na mna a moj tim su plne refundovane. 😉
a nie som volic smerohlasu a nemam prijem ako poses ak nieco vies co ja nie nech sa paci OCTK
ja som na odbornej pozicii, a prezila som tam uz viacere garnitury
A ten poondiaty tehotensky prispevok pre ZDRAVE tehotne PRACUJUCE zeny nezrusia ani za toho pana😡 My budeme chodit cez sviatok do prace aby si buduce mamicky mohli znackove veci pre deti nakupit🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@majkakoc ale ešte to nepreslo, nie? V piatok alebo pondelok budú hlasovať. No dofrasa, ja som dúfala že aspoň 17teho nám tohto roku ešte nechajú.
@janagem no v konsolidacnom balíku to bolo napísané, že platí už tento rok, tak asi žiadne hlasovanie 🤷 neviem
A preklep, nie 8.5 ale 1.5 sa dočasne ruší 🙈
@janagem no v konsolidacnom balíku to bolo napísané, že platí už tento rok, tak asi žiadne hlasovanie 🤷 neviem
A preklep, nie 8.5 ale 1.5 sa dočasne ruší 🙈
@majkakoc ja som citala,ze 8.5 sa docasne rusi,1.5 je moc velky sviatok na to,aby ho rusili,resp.len docasne obmedzili na ten buduci rok.
@fiirsttiime asi budem za trubu, ale ja som aj rada za ten balíček, lebo zobrať ľuďom peniaze a pohodlie moze jedine zmenit ich nastavenie. Slovákom nepomáha vysvetľovanie, az kým sa ich skutočne veci nedotknu. Smerakov moze vyhnať iba ich vlastná nenazranost.
@777januska777 s ludmi to nepohne, im staci , ze Robert povie ,ze to len napravaju chyby predoslej vlady a to im staci....bohuzial:(
@majkakoc ja som citala,ze 8.5 sa docasne rusi,1.5 je moc velky sviatok na to,aby ho rusili,resp.len docasne obmedzili na ten buduci rok.
@vladuska20 áno, máš pravdu, 8.5 sa ruší
Tak som sa zle opravila 😆🙈 nepamätala som si to presne. no ale aj tak, škoda tých sviatkov 😏
@vladuska20 áno, máš pravdu, 8.5 sa ruší
Tak som sa zle opravila 😆🙈 nepamätala som si to presne. no ale aj tak, škoda tých sviatkov 😏
@majkakoc ale veď oni oslavujú aj tak 9.5 takže je to ok 😜
Jedna zlodejska banda z ktorej mi je na grc.... a este stale ich volici velebuju ako zachranu SVK,ale sme tupci brrrr
@anonym_fc5dbe Preto nesledovať, ignorovať, ovplyvniť teraz nevieš nič.
@gribka1 vieme veci ovplyvniť. Politikom ale veľmi vyhovujú ľudia ako Ty, ktorí veria, že sú bezmocní, lebo sa skôr či neskôr vždy podriadia. Keby sme sa konsolidácii vzopreli, minimálne by museli urobiť nejaké ústupky.
@gribka1 vieme veci ovplyvniť. Politikom ale veľmi vyhovujú ľudia ako Ty, ktorí veria, že sú bezmocní, lebo sa skôr či neskôr vždy podriadia. Keby sme sa konsolidácii vzopreli, minimálne by museli urobiť nejaké ústupky.
@qrstxyz Politikom vyhovujú ľudia ako ja? Ach jaj. Keby boli ludia ako ja, tak takto by ten náš úbohý štát nikdy nevyzeral. Pochopila som až po týchto viľbách, nech si to tí voliči vyžerú do dna. Ja prežijem tak, či tak. Povedz mi však, čo si ty dokázala urobiť, aby to tak nebolo, lebo sledovať politiku, hnevať sa a nadávať asi nič nezmenilo. Alebo je niečo, čo môžem po tvojom vzore robiť? Mimochodom páči sa mi ftancúzsky štýl reakcie.
Smutno? To je.. ALE☝🏻iná cesta aby si ficovolici uvedomili ako tupo volili podľa mňa nie je.. len takéto riadne facky..
@qrstxyz Politikom vyhovujú ľudia ako ja? Ach jaj. Keby boli ludia ako ja, tak takto by ten náš úbohý štát nikdy nevyzeral. Pochopila som až po týchto viľbách, nech si to tí voliči vyžerú do dna. Ja prežijem tak, či tak. Povedz mi však, čo si ty dokázala urobiť, aby to tak nebolo, lebo sledovať politiku, hnevať sa a nadávať asi nič nezmenilo. Alebo je niečo, čo môžem po tvojom vzore robiť? Mimochodom páči sa mi ftancúzsky štýl reakcie.
@gribka1 vždy idem na protest, ak sa protestuje za niečo, čo považujem za dôležité. A nemám síce dobrý odhad na počty, ale vždy keď som bola, mala som pocit, že nás je málo. Ako chápem, sú aj príjemnejšie aktivity ako protestovať, ale nemôžeme si nechať kadiť na hlavy. A hej, francúzska reakcia sa páči aj mne a ešte viac mi imponuje nepálska. V tomto by sme si mali brať príklad.
Smutno? To je.. ALE☝🏻iná cesta aby si ficovolici uvedomili ako tupo volili podľa mňa nie je.. len takéto riadne facky..
@jana_eyre_2 lenže na to doplácajú všetci. Aj takí, čo Fica jakživ nevolili. A ficovoliči si vždy nájdu spôsob, ako ospravedlniť konanie tejto vlády, takže šance, že sa spamätajú sú dosť nízke 🫤
@gribka1 vždy idem na protest, ak sa protestuje za niečo, čo považujem za dôležité. A nemám síce dobrý odhad na počty, ale vždy keď som bola, mala som pocit, že nás je málo. Ako chápem, sú aj príjemnejšie aktivity ako protestovať, ale nemôžeme si nechať kadiť na hlavy. A hej, francúzska reakcia sa páči aj mne a ešte viac mi imponuje nepálska. V tomto by sme si mali brať príklad.
@qrstxyz Ja som za, ale ako vravíš, je nás málo. Sllamaná som. Preto dúfam, ze tí, ktorí tomu dopomohli sa spamätajú, ale spamätajú?
@qrstxyz ale nemame na to gule,zaludok a vsetko tak strajkovat ako to vidime v tv.
Všimli ste si,že 13te dôchodky nechali tak? Sama mam mamu,co poberá nízky dôchodok a tento jej pomôže,ale však doteraz neboli a žilo sa. Žeby voličská základňa? A pritom je sociálna poisťovňa v sračkách. Odkiaľ nato vezmú? Aktuálne som PN, asi covid,ale nevadí. Po týždni opäť do práce, nezneuzívam to,ale zvýšiť počet dní,kedy mi bude platiť zamestnávateľ... šak ten platí malo a stat namne ušetrí vo chvíli keď sa cítim zle,bravo. Takisto som ešte nikdy nebola na úrade práce. Ale v hlave som to mala v pozadí,že keď už naozaj vyhorím v práci,tak si chvíľu oddýchnem s pomocou dávky... zas ma ošmeknú. No,je tam veľa pikosiek. Som zvedavá, čo nato živnostníci... tým tam nasekali. Keby aspoň fakt tie peniaze na niečo šli,tak vydržím. Ale podľa mňa je to zbytočné a aj 2.pilier vykradnú
@manzanillaa Odkiaľ vezmú na dôchodky? No tak, že zoberú mne, matke 4 detí, ktorá poctivo pracuje - približne o 70 eur viac budem platiť každý mesiac, aby bolo pre dôchodcov. Teraz platím približne 350 eur všetky odvody. A ja ako živnostníčka budem mať aj tak mizerný dôchodok.

@anonym_23c036 odvody počas rodičovskej? To čo je? 😅😅😅
@mizoko asi som sa zle vyjadrila .. pardón.nechaj tak 🙂