icon

Komu je smutno z konsolidačného balíčka?

fiirsttiime
9. sep 2025

Komu ešte prišlo slabo
Z konsolidacneho balíčka 🙈

anonym_08e3cd
10. sep 2025
@manzanillaa

Všimli ste si,že 13te dôchodky nechali tak? Sama mam mamu,co poberá nízky dôchodok a tento jej pomôže,ale však doteraz neboli a žilo sa. Žeby voličská základňa? A pritom je sociálna poisťovňa v sračkách. Odkiaľ nato vezmú? Aktuálne som PN, asi covid,ale nevadí. Po týždni opäť do práce, nezneuzívam to,ale zvýšiť počet dní,kedy mi bude platiť zamestnávateľ... šak ten platí malo a stat namne ušetrí vo chvíli keď sa cítim zle,bravo. Takisto som ešte nikdy nebola na úrade práce. Ale v hlave som to mala v pozadí,že keď už naozaj vyhorím v práci,tak si chvíľu oddýchnem s pomocou dávky... zas ma ošmeknú. No,je tam veľa pikosiek. Som zvedavá, čo nato živnostníci... tým tam nasekali. Keby aspoň fakt tie peniaze na niečo šli,tak vydržím. Ale podľa mňa je to zbytočné a aj 2.pilier vykradnú

@manzanillaa ano a aj prispevok pre tehotne nechali.

gribka1
10. sep 2025
@anonym_08e3cd

@anonym_08e3cd No a teraz si predstav pracujúcich s nízkou mzdou a deťmi. Im kto dá? Ale kľudne sa poteš, tvojej mamke doprajem dosť peňazí, ale ty už budeš v budúcnosti žobráčiť,, nevadí? Keby sa pracujúci mali dobre, svojim rodičom pomôžu a nepotrebujú 13.dôchodok.

tramtada31
10. sep 2025
@777januska777

@tramtada31 simeckova vláda by si práveže realne nedovolila to co ficova a vies preco? Lebo voliči simecku nemajú problem ho kritizovať aj dnes. A on by si fakt dával pozor co robí, takze na 100% by si nezvýšil platy, nezaložil ministerstvo a neusporaduval by pompezne oslavy. Lebo simecka vie, ze musi byt opatrný, kedze dovera jeho voličov a dovera voličov Fica je diametrálne odlišná.

@777januska777 Simecka je v koalícii so SaS a team Bratislava v Bratislave, založili úplne zbytocny MIB so 120 zamestnancami architektmi, ktori davaju robit architektonické sutaze externistom, ani neprojektuju sami, samozrejme nie sú financie na realizaciu ich omalovaniek, čiže je cely MIB zbytocny, Magistrat má dnes o 400 zamestnancov viac, služby biedne, zvysovali sa miestne dane 2x, všetko zdražovali vodné, stočné, poplatky OLU, cestovne tiež už 2x, atd. Preto si nemyslím, že by nefungovala prezamestnanost a nezvyšovali by sa dane, lebo v Ba vidime, že je to tu skazené ako kdekoľvek na Slovensku, aj keď to v rukach majú ti “správni”… žiaľ, všetci sú rovnaki.. a ako som písala, podnikáme, my priznávame všetky prijmy, musíme. Nás zabíja aj to, že predávame aj v rámci EU, tam musíme odvádzať jednotlivým štátom celu DPH, ktorú si nemôžeme ponížiť. Takze po odrátaní vsetkych nakladov nám niektoré mesiace vysli tak, že napr do Čiech sme za mesiac predali produkty za 15000 eur a po splnení vsetkych danovych povinnosti, marketingu sme boli v zisku 450 eur a nie, nevieme navysit ceny z konkurenčných dovodov… ale veľa ludi tie prijmy nepriznáva, ako píšem, robila som jednoduche ucto viacerým živnostníkom, ktori podnikajú 10-20 rokov… na to doplácajú mali a strední podnikatelia, že proste väčšina neplati statu to, čo má…

nivea777
10. sep 2025
@anonym_76e335

Ja osobne neviem pochopiť tu výluku výnimky platenia poistného počas PN a materskej. To bude ako teraz.

Celkovo aj tá podpora, resp to čo teraz majú dostať ľudia mi príde úplne choré. Jediní kto na to doplati sú pracujuc ľudia a firmy čo aj reálne všetko platia

@anonym_76e335 neviem, ci ti odpísal niekto. Idem po rade,ale to je keď ti vyplatia nejakú odmenu,prémiu. Platilo sa len ZP a urazove, teraz sa budú platiť všetky odvody do SP

777januska777
10. sep 2025
@tramtada31

@777januska777 Simecka je v koalícii so SaS a team Bratislava v Bratislave, založili úplne zbytocny MIB so 120 zamestnancami architektmi, ktori davaju robit architektonické sutaze externistom, ani neprojektuju sami, samozrejme nie sú financie na realizaciu ich omalovaniek, čiže je cely MIB zbytocny, Magistrat má dnes o 400 zamestnancov viac, služby biedne, zvysovali sa miestne dane 2x, všetko zdražovali vodné, stočné, poplatky OLU, cestovne tiež už 2x, atd. Preto si nemyslím, že by nefungovala prezamestnanost a nezvyšovali by sa dane, lebo v Ba vidime, že je to tu skazené ako kdekoľvek na Slovensku, aj keď to v rukach majú ti “správni”… žiaľ, všetci sú rovnaki.. a ako som písala, podnikáme, my priznávame všetky prijmy, musíme. Nás zabíja aj to, že predávame aj v rámci EU, tam musíme odvádzať jednotlivým štátom celu DPH, ktorú si nemôžeme ponížiť. Takze po odrátaní vsetkych nakladov nám niektoré mesiace vysli tak, že napr do Čiech sme za mesiac predali produkty za 15000 eur a po splnení vsetkych danovych povinnosti, marketingu sme boli v zisku 450 eur a nie, nevieme navysit ceny z konkurenčných dovodov… ale veľa ludi tie prijmy nepriznáva, ako píšem, robila som jednoduche ucto viacerým živnostníkom, ktori podnikajú 10-20 rokov… na to doplácajú mali a strední podnikatelia, že proste väčšina neplati statu to, čo má…

@tramtada31 počkaj zaujima ma to hneď prvé co pises simecka je v koalícii? Ved simecka ani nikdy vo vláde nebol. Ci ako si to myslela?

anonym_339dec
10. sep 2025
@mamina7070

@anonym_339dec mna plati plne Europska unia. Cele naklady na mna a moj tim su plne refundovane. 😉
a nie som volic smerohlasu a nemam prijem ako poses ak nieco vies co ja nie nech sa paci OCTK
ja som na odbornej pozicii, a prezila som tam uz viacere garnitury

@mamina7070 neskryvaj sa tu pokrytecky za financie z EU, je to absolutne trapne vzhladom na tvoje sympatie k smerohlasns mafii, ktorej drancovanie krajiny dlhodobo podporujes, obhajujes a vyhlasujes, ze tu budu naveky!
Jo a zabudla som este minimalne 10 dni dovolenky navyse, co si uzivas ako statny zamestnanec.
Hanbila by som sa jak pes za take nazory!

mamina7070
10. sep 2025
@anonym_339dec

@mamina7070 neskryvaj sa tu pokrytecky za financie z EU, je to absolutne trapne vzhladom na tvoje sympatie k smerohlasns mafii, ktorej drancovanie krajiny dlhodobo podporujes, obhajujes a vyhlasujes, ze tu budu naveky!
Jo a zabudla som este minimalne 10 dni dovolenky navyse, co si uzivas ako statny zamestnanec.
Hanbila by som sa jak pes za take nazory!

@anonym_339dec pomaly aby tie cievka nepraskla. Hadam ja najlepsie viem kto financuje moju mzdu a kde jentych 10 dni dovolenky navyse ? hned ju beriem
a uz som to tu niekolkokrat pisala v poslednych volbach som volila PS

nejako ti to nevychadza 😁

manzanillaa
10. sep 2025
@anonym_08e3cd

@anonym_08e3cd no veď vieme prečo tak urobili

mapa
Autor odpoveď zmazal
tramtada31
10. sep 2025
@777januska777

@tramtada31 počkaj zaujima ma to hneď prvé co pises simecka je v koalícii? Ved simecka ani nikdy vo vláde nebol. Ci ako si to myslela?

@777januska777 v komunalnych volbach v Bratislave isli v koalícii PS, SaS a Team Bratislava a vyhrali, v niektorých mestskych castiach majú väčšinu poslancov napr nejaké nove mesto tam je 23 poslancov z tejto koalície, v Starom meste majú 25 miestnych poslancov z 25. Pozri si všetky kauzy, ako hlasujú a že toto zoskupenie je druhy Fico… kupovanie hlasov, schvalovanie VZN v prospech oligarchov a developerov

777januska777
10. sep 2025
@tramtada31

@777januska777 v komunalnych volbach v Bratislave isli v koalícii PS, SaS a Team Bratislava a vyhrali, v niektorých mestskych castiach majú väčšinu poslancov napr nejaké nove mesto tam je 23 poslancov z tejto koalície, v Starom meste majú 25 miestnych poslancov z 25. Pozri si všetky kauzy, ako hlasujú a že toto zoskupenie je druhy Fico… kupovanie hlasov, schvalovanie VZN v prospech oligarchov a developerov

@tramtada31 tak to uz neviem. Komunálnu politiku v BA nepoznám. Takze nemozem potvrdiť ani vyvrátiť co vravíš. Za mna 4 roky vlády PSka su ovela lepšia alternatíva ako 4 roky smeru a hlasu. A to hlavne preto, ze ako strana su pre mna nový. Ja osobne som ani za matovica nebola a v ziadnom pripade som ho nevolila (tiez su okolo neho rozne reči) a predsa s jeho vládou som bola ovela spokojnejšia. Uz som sa naučila, ze reči a strachy pre mna nie su cesta.

anonym_59c907
10. sep 2025

mozte mi prosim vysvetlit ak zrusili zakaz predaja cez sviatky , tym padom budu obchody otcorene kazdy den 365 dni v roku ?nerozumiem tomu uplne. dakujem

uzivajden25h
10. sep 2025
@777januska777

@tramtada31 a preco okrádajú štát? Lebo štát okráda ich. Drobný živnostník nema šancu ak chce aspon cosi zarobit musi klamať štát, lebo dane ho zničia. Fico vzdy okrádal drobných živnostníkov a podnikateľov a aky je výsledok? No mame tu len automobilový priemysel zo zahraničia, ktory ma sidlo v zahranici a tak vie lahsie okradat štát, teda väčšina firiem tu realne neplati skutočné dane. Fico zničil podnikateľské prostredie a odsúdil nas na poradne zaplatené prace.

@777januska777 napíš mi o vo vyššie dane od zamestnancabude platiť drobný živnostník?. Keď ich okráda stat

777januska777
10. sep 2025
@uzivajden25h

@777januska777 napíš mi o vo vyššie dane od zamestnancabude platiť drobný živnostník?. Keď ich okráda stat

@uzivajden25h ako? Nechapem. Akoze chces vediet rozdiel v daniach živnostníka a zamestnanca? Ci ako?

tramtada31
10. sep 2025
@777januska777

@tramtada31 tak to uz neviem. Komunálnu politiku v BA nepoznám. Takze nemozem potvrdiť ani vyvrátiť co vravíš. Za mna 4 roky vlády PSka su ovela lepšia alternatíva ako 4 roky smeru a hlasu. A to hlavne preto, ze ako strana su pre mna nový. Ja osobne som ani za matovica nebola a v ziadnom pripade som ho nevolila (tiez su okolo neho rozne reči) a predsa s jeho vládou som bola ovela spokojnejšia. Uz som sa naučila, ze reči a strachy pre mna nie su cesta.

@777januska777 ale to nie sú reci a strachy. Tu ti dam video Matúša Valla, toto videjko vypustil pred volbami pred 7 rokmi, bol vykreslený ako aktivista, gitarista skupiny Para, ktorý má víziu

https://www.youtube.com/watch?v=i5NZ2e_U4oY

(aj to video si pozri, že nestalo 5 korun) my túžiaci po zmene, sme ho volili, prišla zmena, ale taká, že sme cumeli. Vôbec nám nedošlo, že to je postavená figúrka od developerov, že tá kampan tak za 2 miliony eur realne nemohla byt hradená jednym chudacikom mladým aktivistom. Po volbach prišlo hneď zvysovanie dani, zmeny územných planov v prospech developerov, dozvedeli sme sa, že stoji za projektami, kde jeho atelier Vallo & Sadovsky projektoval megalomanské projekty, kde sa vyklcovala priroda, vinohrady. Minule volby so Simeckom starším ovládli Bratislavu, všade si podosadzali svojich neschopných starostov (napr Cupka v Novom meste presťahoval miestny urad do priestorov za ročne najomne 1,5 miliona eur, vraj je budova na junackej nevyhovujúca (zatiaľ mu hygiena pozatvárala telocvične, detom podali strechy skolok na hlavy), jeden bývalý poslanec nasiel plan územia, kde j&T už pocita z prestavbou miestneho uradu na luxusnú budovu, len zabudli povedat, že tá budova je ešte vo vlastníctve Noveho mesta a asi sa jej poza buckx lacno chceli zbaviť atd. To iste chceli prenajat Kuchajdu sukromnikovi za lacno, lebo ten predal svoje pozemky J&T. Rozumiem, že v Ba komunal nesledujes, ale ja ho sledujem a divila by si sa, aké svinstva sa tu robia. Sucasny magistrat hlavneho mesta má priznaných 73 pracovníkov marketingu(taký tim nemá ani Urad vlády), aby všade vymyval mozgy obcanom, aký je skvelý a kde ako povysadzal kvetinky, zatiaľ čo kvôli nemu prichádzame o dotácie z eurofonfondov, lebo nebol schopny skolaudovať Karlovesku radialu a spravili veľa chýb, to iste Petržalska elektricka… to Bratislavu stali miliony, nespominam Lido, kde sa kupovali poslanci magisnskymi praktikami. Preto ako Smer, nie je za mna absolútne priechodné ani PS, aby tu vládli. A ak mám byt uprimna, ako celoživotný pravicový volic po skúsenostiach s PS v Ba som bola radšej, že vyhral Fico ako oni.

bennn
10. sep 2025

Väčšina koníka si to zvolila, takže môžte sa tešiť nad konaním vašich bohov a jeho služobníkov. A keď nie koníka, tak rodičov tých na koníkovi. To je trest za to, že nespravíte službu Slovensku a neschováte babičkám občianske preukazy v deň volieb.

anonym_3a2292
11. sep 2025
@tramtada31

@mizoko no problem je, že najviac sa tu odrbava na zivnosti. Vela ludi vykonáva závislú cinnost, nepracuju na TPP, potom veľa živnostníkov nepriznáva prijem - kadernicky, kozmeticky, nechtarky, pneuservisy, male autoservisy,.. Keby všetci priznávali prijmy, na daniach sa vyberie vec.. druha vec je, že čo potom, keď sa to aj tak rozkradne… ľudia okrádajú stat, stat okráda ludi, taký začarovaný kruh…

@tramtada31 áno súhlasím, v živote som nedostala blok u kadernícky alebo kozmeticky

anonym_3a2292
11. sep 2025
@bennn

Väčšina koníka si to zvolila, takže môžte sa tešiť nad konaním vašich bohov a jeho služobníkov. A keď nie koníka, tak rodičov tých na koníkovi. To je trest za to, že nespravíte službu Slovensku a neschováte babičkám občianske preukazy v deň volieb.

@bennn do Márie, ty si myslíš, že PS je naozaj to práve orechove? To fakt? Za všetko vinis iba dôchodcov. Spamataj sa.

anonym_3a2292
11. sep 2025
@anonym_08e3cd

@anonym_08e3cd až vtedy by BOL OHEN NA STRECHE keby siahli na 3 rocne materske. Toto existuje iba na SK. . ANO, mala by sa znížiť materská dovolenka. 3 roky vegetit doma, choré!!!

anonym_b6f569
11. sep 2025

Z tejto vlady sa mi chce vracat. To, co uz oni robia, na to sa neda pozerat. Ludom beru doslova z vyplaty, sebe zvysia platy, z ktorych ani odvody neplatia, dozivotne renty, vytvoria ministerstvo sportu... a mnoho dalsieho. Robia nezmyselne, nevysvetlitelne a nebezpecne veci. Su to klamari. Ja sa cudujem, ako sa mozu na seba pozriet do zrkadla. A najviac ma desi, ze tento narod straca hodnoty a zdravy usudok. Ich volici im este zatlieskaju a podakuju. Fuj

pictbridge
11. sep 2025

Manžel SZČO ja SZČO a pomaličky prideme na to , že nam nebudu stačiť ano peniaze zarobené v Nemecku na život na Slovensku. Cele zle. Už teraz odvadzame viac ako jednu priemernú mzdu na Slovensku tak neviem čo to chce byť dalej.

anonym_d23800
11. sep 2025
@sevrin

@anonym_ea3250 fico škrieka že firmám chýba 100 000 ľudí. Tak prečo nejde štát šetriť na sebe a nezačne prepúšťať zo štátnej správy? Za pásom je roboty až až! No však vieme veľmi dobre prečo.

@sevrin pracujem v statnej sprave a idu nas prepustat (hovori sa o 10 az 15%), uz dlhsiu dobu nenahradzaju odchody do dochodku ani materske. Robota sa rozdeli medzi ostatnych, ti samozrejme nestihaju a padaju na hubu. Ludia potom dlho cakaju na davky a je aj vacsia chybovost - robim v SP xy rokov, takto zle ako teraz nebolo ani cez kovid..

777januska777
11. sep 2025
@tramtada31

@777januska777 ale to nie sú reci a strachy. Tu ti dam video Matúša Valla, toto videjko vypustil pred volbami pred 7 rokmi, bol vykreslený ako aktivista, gitarista skupiny Para, ktorý má víziu

(aj to video si pozri, že nestalo 5 korun) my túžiaci po zmene, sme ho volili, prišla zmena, ale taká, že sme cumeli. Vôbec nám nedošlo, že to je postavená figúrka od developerov, že tá kampan tak za 2 miliony eur realne nemohla byt hradená jednym chudacikom mladým aktivistom. Po volbach prišlo hneď zvysovanie dani, zmeny územných planov v prospech developerov, dozvedeli sme sa, že stoji za projektami, kde jeho atelier Vallo & Sadovsky projektoval megalomanské projekty, kde sa vyklcovala priroda, vinohrady. Minule volby so Simeckom starším ovládli Bratislavu, všade si podosadzali svojich neschopných starostov (napr Cupka v Novom meste presťahoval miestny urad do priestorov za ročne najomne 1,5 miliona eur, vraj je budova na junackej nevyhovujúca (zatiaľ mu hygiena pozatvárala telocvične, detom podali strechy skolok na hlavy), jeden bývalý poslanec nasiel plan územia, kde j&T už pocita z prestavbou miestneho uradu na luxusnú budovu, len zabudli povedat, že tá budova je ešte vo vlastníctve Noveho mesta a asi sa jej poza buckx lacno chceli zbaviť atd. To iste chceli prenajat Kuchajdu sukromnikovi za lacno, lebo ten predal svoje pozemky J&T. Rozumiem, že v Ba komunal nesledujes, ale ja ho sledujem a divila by si sa, aké svinstva sa tu robia. Sucasny magistrat hlavneho mesta má priznaných 73 pracovníkov marketingu(taký tim nemá ani Urad vlády), aby všade vymyval mozgy obcanom, aký je skvelý a kde ako povysadzal kvetinky, zatiaľ čo kvôli nemu prichádzame o dotácie z eurofonfondov, lebo nebol schopny skolaudovať Karlovesku radialu a spravili veľa chýb, to iste Petržalska elektricka… to Bratislavu stali miliony, nespominam Lido, kde sa kupovali poslanci magisnskymi praktikami. Preto ako Smer, nie je za mna absolútne priechodné ani PS, aby tu vládli. A ak mám byt uprimna, ako celoživotný pravicový volic po skúsenostiach s PS v Ba som bola radšej, že vyhral Fico ako oni.

@tramtada31 pozri to su vsetko len reči, dané pozadie nepoznám a nemozem to ani okomentovať ani nejako reagovať. Toto je modry konik je to anonymná stranka, kde ma kazdy vlastny profil, ktory moze byt uplne iny aky clovek je a absolitne ta nepoznam, takze si to nemam ani k ku komu priradit. Takze bola by moja hlúposť, ak by som len tak verila akejkoľvek kauze bez dôkazov, jediná cesta je, zeby som si o tom nieco zisťovala a az potom na to reagovala. Ale to sa mi tiez nechce, kedze každé mesto ma vlastne kauzy.
Ale čo by ma v tvojom prípade skor zaujímalo preco sa z voliča ako ty stane obhajovatel Fica, to osobne nepochopím, poznam par takych, ale to su ludia co boli unavení zo zivota a nejako hľadali alternatívu a zapáčili sa im tie reči ficove (ktore su podla mna fakt dobre). Preto by ma skor zaujimal tvoj pribeh ako to co hovoríš.

jana_eyre_2
11. sep 2025
@qrstxyz

@jana_eyre_2 lenže na to doplácajú všetci. Aj takí, čo Fica jakživ nevolili. A ficovoliči si vždy nájdu spôsob, ako ospravedlniť konanie tejto vlády, takže šance, že sa spamätajú sú dosť nízke 🫤

@qrstxyz ja viem že doplácajú všetci, tiež tu zijem a nikdy som ich nevolila..
Práve som dala zhruba prepočítať chatgpt ako sa zmeny dotknu našej rodiny príjmy vs výdaje a vychádza to skoro 400€ mesačne, že stratíme (lebo vyššie odvody, nižší bonus atď)

Lenže si myslím, že ľuďom sa inak neotvoria oči len ak sa ich to dotkne a tvrdo.. a je jasné že mnohým nepomôže ani to, lenže ešte stále su tu ľudia ktorí majú niekde vzadu v mozgu kúsoček uvažovania a tým to naozajstnou krízou zapne.. minimálne zapne ľuďom čo minule voliť neboli a snáď o dva roky pôjdu, keď už uvidia prázdno aj vo svojej spajzi..

jednoduchomaria89
11. sep 2025

Ja len akosi nerozumiem načo platím odvody a dane a dph, keď nič z toho . Mna najviac šokovalo to okresanie podpory v nezamestnanosti (súhlasím s nejakou redukciou pre takých , ktorý to poberajú každé dva roky pravidelne ) , ale takí čo ju v zivote nebrali kľudne môžu hocikedy prísť o prácu (vďaka fantastickemu pracovnému prostrediu , nulovým investíciám ) ti sa pôjdu past alebo čo ,odvádzam 50% superhrubej mzdy , vykopne ma zamenstnavatel , čo keď ani rok si nenájdem prácu . Hlavne , že živime plejádu asistentov , tajomníkov , vymyslených prác pozícii ako napr tabaková na min športu (ktoré ani nemalo vzniknúť ) . Nech znížia dane a odvody , aj tak za nich je protihodnota žalostná , ani cesty , ani mosty nič

pictbridge
11. sep 2025
@jednoduchomaria89

Ja len akosi nerozumiem načo platím odvody a dane a dph, keď nič z toho . Mna najviac šokovalo to okresanie podpory v nezamestnanosti (súhlasím s nejakou redukciou pre takých , ktorý to poberajú každé dva roky pravidelne ) , ale takí čo ju v zivote nebrali kľudne môžu hocikedy prísť o prácu (vďaka fantastickemu pracovnému prostrediu , nulovým investíciám ) ti sa pôjdu past alebo čo ,odvádzam 50% superhrubej mzdy , vykopne ma zamenstnavatel , čo keď ani rok si nenájdem prácu . Hlavne , že živime plejádu asistentov , tajomníkov , vymyslených prác pozícii ako napr tabaková na min športu (ktoré ani nemalo vzniknúť ) . Nech znížia dane a odvody , aj tak za nich je protihodnota žalostná , ani cesty , ani mosty nič

@jednoduchomaria89 presne toto. Manžel pracuje 29 rokov od svojej 18 ky nonstop . Teraz odišiel do nemecka plati brutálne odvody plus plati si dobrovoľne nezamestnanost. Rozmyslal ze by si doprial od júna raz za 20 rokov podporu a oddychol si od prace a bok dima s nami lebo uz toho je ozaj moc. A hĺa. Tiež sa pýtam. Načo si dobrovoľne plati tolko. A kto sa nevyzna nech radšej nekomentuje preco chce ísť na podporu lebo štátu odvádza brutálne peniaze takze si zaslúži.

anonym_6fd761
11. sep 2025
@pictbridge

@jednoduchomaria89 presne toto. Manžel pracuje 29 rokov od svojej 18 ky nonstop . Teraz odišiel do nemecka plati brutálne odvody plus plati si dobrovoľne nezamestnanost. Rozmyslal ze by si doprial od júna raz za 20 rokov podporu a oddychol si od prace a bok dima s nami lebo uz toho je ozaj moc. A hĺa. Tiež sa pýtam. Načo si dobrovoľne plati tolko. A kto sa nevyzna nech radšej nekomentuje preco chce ísť na podporu lebo štátu odvádza brutálne peniaze takze si zaslúži.

@pictbridge tvoj muz pracuje v Nemecku plati tam odvody a preco chce ist na podporu na Slovensku ?
a ako si vobec moze dobrovolne platit soc poistenie v nezamestnanosti ked sa to uz vela rokov samostatne platit neda ?
sak nech si poziada v Nemecku ked tam pracuje a plati dane a odvody ci?

leni1977
11. sep 2025
@anonym_6fd761

@pictbridge tvoj muz pracuje v Nemecku plati tam odvody a preco chce ist na podporu na Slovensku ?
a ako si vobec moze dobrovolne platit soc poistenie v nezamestnanosti ked sa to uz vela rokov samostatne platit neda ?

@anonym_6fd761 som SZČO a od júla si dobrovoľne platím odvody na poistenie v nezamestnanosti. Takže máš zlé info.

pictbridge
11. sep 2025
@anonym_6fd761

@anonym_6fd761 ako haló. Načo píšeš ked nevieš nechápem. Vrtaš sa v niecom o čom nemas ani šajnu. Moj muž pracuje v Nemecku na Slovensku živnosť. Platí povinné odvody plus si dopláca DOBROVOLNE poistenie v nezamenstnosti z určitej teda maximálne výšky vymeriavacieho základu. Najprv si o tom niečo pozisťujem a potom sa vyjadrujem či ?

sevrin
11. sep 2025
@anonym_d23800

@sevrin pracujem v statnej sprave a idu nas prepustat (hovori sa o 10 az 15%), uz dlhsiu dobu nenahradzaju odchody do dochodku ani materske. Robota sa rozdeli medzi ostatnych, ti samozrejme nestihaju a padaju na hubu. Ludia potom dlho cakaju na davky a je aj vacsia chybovost - robim v SP xy rokov, takto zle ako teraz nebolo ani cez kovid..

@anonym_d23800 veľa ľudí nevie, že kopa vecí sa dá vybaviť elektronicky a sú aj takí, čo sa im to nechce. Mne to ušetrilo hromadu času, ja už ani neviem aké to je ísť na Okresný úrad, Živnostenské oddelenie, Daňový úrad, Zdravotnú či Sociálnu poisťovňu a pod. Treba ľudí učiť, že si nemusia k vám drať laby, ale že sa to dá cez internet.