icon

Konflikt medzi Izraelom a Iránom počas Ramadánu

28. feb 2026

Tak som myslel ze sa nic nezacne cez Ramadan,
ale Izrael a USA zautocili na Iran, no a Iran ako odvetu striela krizom krazom na spojencov, takze Kuwait, UAE, Bahrain, Saudska Arabia su odstrelovane , Dubai hlasi podla Khaleej Times mrtvych.

eva8
4. mar 2026

A Trump je nespokojny so Spanielskom. Pretoze mu nedovoli pouzivat jeho zakladne na juhu. Cez Slovensko veselo litaju stihacky. Keby to vsetko aspon pomohlo j oslabeniu Ruska a moznosti ukoncenia vojny na Ukrajine

vevesh
4. mar 2026
@eva8

@vevesh podla americkych medii pracuje CIA na vyzbrojeni kurdskych sil, aby vyvolali nepokoje v Irane. Zdroj: Prve televizne noviny na Markize. Tam bude obcianska vojna. Nielen kvoli novemu rezimu, ale aj medzi obyvatelmi. Bude bojovat kazdy s kazdym. Zaciatok zmätku ako v Alziri v 70 (?) rokoch. Tam uz nikto nevedel proti komu a s kym vlastne bojuje... A v Afganistane tiez, kazda skupina slubovala, ze bude lepsie, az prisiel Taliban. Je to velmi smutne. Fakt, vzdy ked zapnem TV nechapem :(

@eva8 no to by im tak pasovalo- uz to urobili v iraku, syrii- kde momentalne prebieha genocida kurdov a turci pojdu ako srani na iran- fasa...🙄🙄🙄dufam v zdravy rozum kurdov a ze sa nedaju opat ojebabrat....🤐🤐🤐🤐

haley7897
4. mar 2026
@vevesh

@eva8 no to by im tak pasovalo- uz to urobili v iraku, syrii- kde momentalne prebieha genocida kurdov a turci pojdu ako srani na iran- fasa...🙄🙄🙄dufam v zdravy rozum kurdov a ze sa nedaju opat ojebabrat....🤐🤐🤐🤐

@vevesh to len ukazuje aký zúfalí (us) su. Trump dostal us aj celý zapad do poriadnych 💩.

eva8
4. mar 2026
@vevesh

@vevesh snad to nebude. Nechapem ten svet. Ti stari "skuseni" chcu byt radikalni, lebo uz nemaju cas. Trump aj Putin uz vela zazili, vari dospeli k tomu, ze len nasilim sa nieco dosiahne? Plnia si detsky sen?

haley7897
4. mar 2026
@eva8

@vevesh snad to nebude. Nechapem ten svet. Ti stari "skuseni" chcu byt radikalni, lebo uz nemaju cas. Trump aj Putin uz vela zazili, vari dospeli k tomu, ze len nasilim sa nieco dosiahne? Plnia si detsky sen?

@eva8 trumpovi nejde o zmenu režimu, on ma vlastné, zmätene záujmy, ale hlavne poslúcha Bibiho. Rúti sa sam do záhuby. Uprimne , toto je prva vojna po dlhej dobe o ktorej si myslím, ze zlomí US väz. Aj ked teda následky budú pre všetkých zúčastnených aj prihliadajucich oveľa komplexnejšie. Rutime sa s ním okrem iného do obrovskej ekonomickej krízy

eva8
4. mar 2026
@haley7897

@eva8 trumpovi nejde o zmenu režimu, on ma vlastné, zmätene záujmy, ale hlavne poslúcha Bibiho. Rúti sa sam do záhuby. Uprimne , toto je prva vojna po dlhej dobe o ktorej si myslím, ze zlomí US väz. Aj ked teda následky budú pre všetkých zúčastnených aj prihliadajucich oveľa komplexnejšie. Rutime sa s ním okrem iného do obrovskej ekonomickej krízy

@haley7897 kto je Bibi?

haley7897
4. mar 2026
@eva8

@haley7897 kto je Bibi?

@eva8 Benjamin "bibi" Netanyahu

eva8
4. mar 2026
@haley7897

@eva8 Benjamin "bibi" Netanyahu

@haley7897 jaaaj 🙂

haley7897
4. mar 2026
@vevesh

@vevesh btw videla si toto? Israel list "potenciálnych hrozieb" je nekonečný...
https://youtube.com/shorts/kaOWgujCHtA?si=bUN55...

eva8
4. mar 2026
@haley7897

@haley7897 prave citam toto:
"Podľa Politica smrť iránskeho vodcu spustila u Putina dva z jeho najsilnejších pudov: hlbokú paranoju o vlastnej dĺžke života a nutkavú snahu udržať sa pri moci prostredníctvom víťazstva nad Ukrajinou – bez ohľadu na cenu."
https://www.ta3.com/clanok/1037013/smrt-chamene...
Mylila som sa, ked som dufala, ze sucasna situacia na Blizkom vychode oslabi Rusko

eva8
4. mar 2026

"Tento motív bol zrejmý v krátkom vyhlásení na webe Kremľa, kde Putin označil zabitie Chameneího za „vraždu … spáchanú cynickým porušením všetkých noriem ľudskej morálky a medzinárodného práva“. Reakcia bola pritom silnejšia než po zajatí ďalšieho bývalého ruského spojenca, Venezuelčana Nicolása Madura. Putin však nemenoval krajiny zodpovedné za jeho smrť."

haley7897
4. mar 2026
@eva8

@haley7897 prave citam toto:
"Podľa Politica smrť iránskeho vodcu spustila u Putina dva z jeho najsilnejších pudov: hlbokú paranoju o vlastnej dĺžke života a nutkavú snahu udržať sa pri moci prostredníctvom víťazstva nad Ukrajinou – bez ohľadu na cenu."
https://www.ta3.com/clanok/1037013/smrt-chamene...
Mylila som sa, ked som dufala, ze sucasna situacia na Blizkom vychode oslabi Rusko

@eva8 ani nie. Oslabi hlavne západ. Irán je na vojnu pripravený, oni vzdy vedeli, ze us na nich v buducnosti zaútočí, na tuto situáciu sa pripravovali posledných 20 rokov. US si na nich vylomi zuby. Zachviľu budú nútení k pozemnej operácii, a to nieje co planovali. Ak teda trump vobec nieco planoval.
A co sa týka toho vyjadrenia, Putin ma v tomto pravdu. Celá tato vojna je nelegálna, porušuje medzinárodne pravo a I a uz teraz ma iny výsledok ako sa tvaril, ze chce dosiahnuť. Aj ľudia ktorí chceli zmenu režimu v Iráne su teraz v situácii , ze sa oveľa viac boja toho co pride a toto nieje zrovna akoby to chceli dosiahnuť...

eva8
5. mar 2026
@haley7897

@eva8 ani nie. Oslabi hlavne západ. Irán je na vojnu pripravený, oni vzdy vedeli, ze us na nich v buducnosti zaútočí, na tuto situáciu sa pripravovali posledných 20 rokov. US si na nich vylomi zuby. Zachviľu budú nútení k pozemnej operácii, a to nieje co planovali. Ak teda trump vobec nieco planoval.
A co sa týka toho vyjadrenia, Putin ma v tomto pravdu. Celá tato vojna je nelegálna, porušuje medzinárodne pravo a I a uz teraz ma iny výsledok ako sa tvaril, ze chce dosiahnuť. Aj ľudia ktorí chceli zmenu režimu v Iráne su teraz v situácii , ze sa oveľa viac boja toho co pride a toto nieje zrovna akoby to chceli dosiahnuť...

@haley7897 Putin ked hovori o vojne, akoby hovoril o sebe. Invazia bola iezbporusenim medzinarodneho prava. Mna skor zaujalo to, ze ho smrt Chomejniho este viac primäla k tomu, ze vojnu musi vyhrat. Cize ziaden ustupok kvoli tomu, ze nebude mar dony z Iranu.
A v Irane nech nenastane este tvrdsi rezim nez mali, kvoli tomu, aby sa vyhli obrovskemu vnutornemu krviprelievaniu =obciansla vojna, potom medzi sunitmi a sitmi, Kurdami a Irancanmi.,

vevesh
5. mar 2026
@eva8

@haley7897 Putin ked hovori o vojne, akoby hovoril o sebe. Invazia bola iezbporusenim medzinarodneho prava. Mna skor zaujalo to, ze ho smrt Chomejniho este viac primäla k tomu, ze vojnu musi vyhrat. Cize ziaden ustupok kvoli tomu, ze nebude mar dony z Iranu.
A v Irane nech nenastane este tvrdsi rezim nez mali, kvoli tomu, aby sa vyhli obrovskemu vnutornemu krviprelievaniu =obciansla vojna, potom medzi sunitmi a sitmi, Kurdami a Irancanmi.,

@eva8 aj ked sa mi to celkom nepaci, ale z pravneho hladiska invazia na ukrajinu nebola porusenim medzinarodneho prava. Rusi dodrzali pravne postupy a chartu osn - su na to uz pravnicke studie.

vevesh
5. mar 2026
@haley7897

@haley7897 ale planovali pozemnu operaciu. Us vojska totizto nikdy neopustili uzemie iraku- len ich presunuli do kurdskych provincii (a kedze iracky kurdistan je autonomna provincia, tak bolo hlasane, ze akoze opustili irak🤫🤫), kde stepuju uz par dobrych mesiacov. Cize aj kurdom, aj iranu bolo jasne, ze ide aj pechota. Plus nahromadili vojska na hraniciach armenska a adzerbajdzanu (co trump ani vyslovit nevie🙄), takze ono to pojde...len "musia ist pomahat bud kurdom, armencom, adzerbajdzancom alebo nejakej inej mensine" v irane. Ale ze z druhej strany syria masakruje kurdov (kedze su vyhlaseni oficialne za kafirov) a prezident sa opat oficialne prihlasil k myslienkam alkaidy, potom, co sa "zazracne vyliecil z radikalneho islamu", ked ho potrebovali dosadit namiesto asada....tak o tom sa pekne mlci....

eva8
5. mar 2026
@vevesh

@haley7897 ale planovali pozemnu operaciu. Us vojska totizto nikdy neopustili uzemie iraku- len ich presunuli do kurdskych provincii (a kedze iracky kurdistan je autonomna provincia, tak bolo hlasane, ze akoze opustili irak🤫🤫), kde stepuju uz par dobrych mesiacov. Cize aj kurdom, aj iranu bolo jasne, ze ide aj pechota. Plus nahromadili vojska na hraniciach armenska a adzerbajdzanu (co trump ani vyslovit nevie🙄), takze ono to pojde...len "musia ist pomahat bud kurdom, armencom, adzerbajdzancom alebo nejakej inej mensine" v irane. Ale ze z druhej strany syria masakruje kurdov (kedze su vyhlaseni oficialne za kafirov) a prezident sa opat oficialne prihlasil k myslienkam alkaidy, potom, co sa "zazracne vyliecil z radikalneho islamu", ked ho potrebovali dosadit namiesto asada....tak o tom sa pekne mlci....

@vevesh ak som vcera v tel.npvinach dobre zachytila, samotny Iran ma dobre vzdusne sily, ale co sa tyka pozemneho vojska, je slaby

anonym_f18f2c
5. mar 2026
@vevesh

@eva8 aj ked sa mi to celkom nepaci, ale z pravneho hladiska invazia na ukrajinu nebola porusenim medzinarodneho prava. Rusi dodrzali pravne postupy a chartu osn - su na to uz pravnicke studie.

@vevesh charta OSN aj právne postupy súhlasia s únosmi ukrajinských detí do Ruska na prevýchovu a adopcie
dodržanie právnych postupov je aj zastreliť týmto deťom rodičov 🙈

vevesh
5. mar 2026
@haley7897

@haley7897 mna desi, ze listinu bibiho z 90tych rokov z osn si pekne odfajkali a nikto nic zo zapadu a vsetci su vsetecne presvedceni, ze iran je problem (ako kedysi asad, kadafi, sadam, bin ladin....)- vsetky krajiny, ktore boli bibiho "protivnikmi" na tej listine, znicil. A ani po 10, 20, 30 rokov tie krajiny nie su schopne fungovat kvoli tej "dovezenej demokracii" a opat nikde nic- ani svetlo, ani zvuk a kazdy len placa o demokracii...🤐🤐🤐

eva8
5. mar 2026
@vevesh

@vevesh a fakt to speje vsade k tomu, ze sa zavedie tvrdy rezim po nepomojoch. Aj na Slovensku koalicia od zaciatku zavadza "nedotknutelnost moci".Tak to bude aj po vyhre krajnej pravice v Europe.
Stale som optimista, snad sa mylim a vidim len cierne scenare, ale fakt je toho na mna vela. Asi ked zacnem kazdodenne sledovat dianie ako v minulosti, nebudu ma tie "nove" spravy tak bombardovat.

vevesh
5. mar 2026
@anonym_f18f2c

@vevesh charta OSN aj právne postupy súhlasia s únosmi ukrajinských detí do Ruska na prevýchovu a adopcie
dodržanie právnych postupov je aj zastreliť týmto deťom rodičov 🙈

@anonym_f18f2c nie, hovorime o vstupe vojsk na uzemie ukrajiny, nie o tom, co sa uz vo vojne deje. Tieto veci este nie su uzavrete, kedze vo vojne sa tazko cosi vysetruje....

eva8
5. mar 2026
@vevesh

@anonym_f18f2c nie, hovorime o vstupe vojsk na uzemie ukrajiny, nie o tom, co sa uz vo vojne deje. Tieto veci este nie su uzavrete, kedze vo vojne sa tazko cosi vysetruje....

@vevesh vsak Ruske vojska su jednoznacne nepravom na Ukrajine

vevesh
5. mar 2026
@eva8

@vevesh ak som vcera v tel.npvinach dobre zachytila, samotny Iran ma dobre vzdusne sily, ale co sa tyka pozemneho vojska, je slaby

@eva8 maju kurdov, to je dobra divizia. Len ich potrebuju na svojej strane, preto ta bitka o nich, na ktorej strane budu. Kurdi su jedini narod, ktory pojde do poslednej gulky a nemaju s tym ani problem...

vevesh
5. mar 2026
@eva8

@vevesh vsak Ruske vojska su jednoznacne nepravom na Ukrajine

@eva8 aj ked sa mi to nepaci, su tam pravom. Dodrzali medzinarodne postupy osn. I ked je to ako "obabrat zakon" , ale defacto naozaj ozbrojenym vstupom na ukrajinu rusko nic neporusilo. Je k tomu aj vyhlasenie osn.

eva8
5. mar 2026
@vevesh

@eva8 maju kurdov, to je dobra divizia. Len ich potrebuju na svojej strane, preto ta bitka o nich, na ktorej strane budu. Kurdi su jedini narod, ktory pojde do poslednej gulky a nemaju s tym ani problem...

@vevesh Kurdi neboli utlacani, aj ked maju autonomnu oblast?

vevesh
5. mar 2026
@eva8

@vevesh Kurdi neboli utlacani, aj ked maju autonomnu oblast?

@eva8 definuj utlacani. Kurdi chcu vlastny samostatny stat- je to okolo 50 milionov ludi na svete V autonomnej casti iraku ich zije 5. A ta autonomna cast je autonomna, pokial nejde o ropu, plyn a viac pravomoci ako maju doteraz...🤷‍♀️🤷‍♀️cize su defacto autonomni, pokial to usa vyhovuje (iraku to teda vobec nevyhovuje, ale kedze nie su volni v rozhodnutiach, tak to preglgnu...)🤷‍♀️

eva8
5. mar 2026
@vevesh

@eva8 definuj utlacani. Kurdi chcu vlastny samostatny stat- je to okolo 50 milionov ludi na svete V autonomnej casti iraku ich zije 5. A ta autonomna cast je autonomna, pokial nejde o ropu, plyn a viac pravomoci ako maju doteraz...🤷‍♀️🤷‍♀️cize su defacto autonomni, pokial to usa vyhovuje (iraku to teda vobec nevyhovuje, ale kedze nie su volni v rozhodnutiach, tak to preglgnu...)🤷‍♀️

@vevesh myslela som to tak, ze ci Iran respektoval ich autonomiu

vevesh
5. mar 2026
@eva8

@vevesh myslela som to tak, ze ci Iran respektoval ich autonomiu

@eva8 tu iracku, jasne. U seba, absolutne nie😀😀😀u cudzieho neboli....🫣🫣🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_078ffd
6. mar 2026
@vevesh

@vevesh Tu si pekne mimo. Ako moze byt utok a vojna podla nejakeho prava? Cize ak ty mas na nestastie pipinu a niekomu sa prave zachcelo sex, tak si ta moze podla tvojho prava znasilnovat od rana do vecera, kolko sa mu zachce?
Aj nemci si vymysleli utlak mensin ako zamienku pre utok na CSR, zinscenovali utok na hraniciach, aby zautocili na Polsko, japonci sa neunuvali s "pravnymi" dovodmi a prepadli Pearl Harbour bez vyhlasenia vojny. Vymysleny dovod neznamena pravo.

anonym_078ffd
6. mar 2026

Niekde hore zaznelo, ze islamisti sa sem tlacia, lebo im zapad zbombardoval krajinu. Turci vyvrazdovali obyvatelstvo v Europe v stredoveku (14-17 storocie, od Mohaca 1526 po porazku pri Viedni 1683) a nikto sa im tam netlaci, ani nechce odskodnenie.

vevesh
6. mar 2026
@anonym_078ffd

@vevesh Tu si pekne mimo. Ako moze byt utok a vojna podla nejakeho prava? Cize ak ty mas na nestastie pipinu a niekomu sa prave zachcelo sex, tak si ta moze podla tvojho prava znasilnovat od rana do vecera, kolko sa mu zachce?
Aj nemci si vymysleli utlak mensin ako zamienku pre utok na CSR, zinscenovali utok na hraniciach, aby zautocili na Polsko, japonci sa neunuvali s "pravnymi" dovodmi a prepadli Pearl Harbour bez vyhlasenia vojny. Vymysleny dovod neznamena pravo.

@anonym_078ffd mylis si pojmy a dojmy a porovnavas hrusky s jablkami uplne mimo kontext. Ide o medzinarodne pravo odsuhlasene osn, je tam par chart a to pravo je platne vsade v clenskych statoch osn (ciue v cca. 193). Ide o clanok I a VII, kde sa pise o neutoceni a braneni. A bohuzial, rusi ani jeden z tychto clankov neporusili (preco, si mozes sama nastudovat), usa a izrael jeden za druhym porusili, co sa len dalo, odhora zdola...