Je Izrael súčasťou západnej civilizácie?
Myslíte si, že Izrael je súčasťou západného sveta?
Veď sa hovorí o našich hodnotách, ako židovsko-kresťanských a Slováci uctievajú Boha židov.
A predsa niektorí považujú Izrael za súčasť stredného východu a nie Západu.
v Izraeli naozaj plati ze svoje si nedame a cudzie nechceme. Bol som viackrat , a pocit mam ako z navstevy sukromneho klubu kam sice nepatrim ale mozem sa ist kuknut na nich ak im tam nebudem robit bordel
@anonym_autor Je to vychod -Židia aj Arabi sú Semiti, čiže patria do tej istej širokej jazykovo‑etnickej rodiny.
@anonym_autor Je to vychod -Židia aj Arabi sú Semiti, čiže patria do tej istej širokej jazykovo‑etnickej rodiny.
@anonym_767823 yiddisch nieje semitsky ale skor germansky a hebrejsky rozpravaju az od ww2 . Dovtedy to bola hebrejcina rec iba liturgicka a este mrtvejsia ako latincina ale ako jediny jazyk v dejnach ludstva bol zase "vzkrieseny"
@anonym_autor
Izrael diktuje celemu svetu, co ma robit.
On nepatri nikam. On ma svoje vlastne pravidla.
@anonym_767823 yiddisch nieje semitsky ale skor germansky a hebrejsky rozpravaju az od ww2 . Dovtedy to bola hebrejcina rec iba liturgicka a este mrtvejsia ako latincina ale ako jediny jazyk v dejnach ludstva bol zase "vzkrieseny"
@martinmmartin Ale coby, jidiš je europsky jazyk, mix. Hebrejcina je dominantna, jidiš uz takmer zanikol.
@anonym_autor
Izrael diktuje celemu svetu, co ma robit.
On nepatri nikam. On ma svoje vlastne pravidla.
@anonym_0eaeb3 Schopnejsi bude vzdy ovladat neschopneho ....
@martinmmartin Ale coby, jidiš je europsky jazyk, mix. Hebrejcina je dominantna, jidiš uz takmer zanikol.
@julish Ano ale az od ww2 , dovtedy vsetci Jidisch a hebrejcinu iba Rabi v synagoge
@martinmmartin Zidia a Arabi to je jedno a to iste.
@julish Aké deti vraždí? Vieš mi o tom povedať viac?
@anonym_autor Najnovsie izraelsky minister bezpecnosti vyzyval k vrazdeniu palestinskych ludi a deti. A informacii o mrtvych je plno, napr https://www.unicefusa.org/stories/more-50000-ch...
tak si pozrite IG našej bývalej konikarky Telavian_from_bratislava a budete mať všetko v priamom prenose .
@anonym_autor Najnovsie izraelsky minister bezpecnosti vyzyval k vrazdeniu palestinskych ludi a deti. A informacii o mrtvych je plno, napr https://www.unicefusa.org/stories/more-50000-ch...
@puertorico
@julish ya blogerka vysvetlovala, ze bol zly preklad a pochopenie toho, co ten minister povedal. Vraj vyznam je - zabijat len teroristov. Ale akosi, pri takej perfektnej vojenskej technike, zabijaju nie teroristov, mieria na miesta s najvacsou hustotou pri rozdavani stravy atd?

Geograficky je samozrejme súčasťou Blízkeho Východu, ale kultúrne a politicky sa od svojich susedov výrazne líši. A je to v regióne jediná demokracia, aj keď (ako všade inde) nie dokonalá.