icon

Kto stojí za radikálnou zmenou správania sa Fica

eva8
4. feb 2026

Niektore ma poznate. Mozno sa pamatate, ked som filozofovala, ze za Ficovou radikalnou zmenou v spravani musi nieco stat. Nejaky tlak. Nielen slovenska "mafia" . Musel sa dostat k moci, aby zabezpecil novely TZ. Ale stale este nieco neidentifikovatelne viselo v povetri, nieco, co malo vplyv na jeho identitu. Nieco ho tlacilo. A je to tu. Steve Bannon. Ako pekne do seba vsetko zapada. Aj prislovie: Podla seba sudim teba. Fico sa kvoli chceniu zvysenia vlastnej prestize dostal do podrucia. Preto preventivne zacal utocit na mimovladky, dalej na ovplyvnovanie volieb z Anglicka.... Pretoze to sam praktizoval. Najlepsia obrana je utok. Ja som si myslela, ze sa boji, on chcel len na vyslnie. Teda sa dostal pod tlak. Babka. V sucasnosti je strateny. A mozno sa uz naozaj boji.

la_dolce_vita
4. feb 2026
@anonym_612599

@jimbean keď prevezme moc Ten opicak Simecka, ceny v potravinách klesnú na polovicu a prídavky sa zvýšia o 300%

@anonym_612599 ale ten "opicak" nic take neslubuje... na rozdiel od tvojich oblubencov. Ti slubovali a naivni uverili.

enmery
4. feb 2026
@anonym_612599

@jimbean keď prevezme moc Ten opicak Simecka, ceny v potravinách klesnú na polovicu a prídavky sa zvýšia o 300%

@anonym_612599 Prečo človeku nadávaš do opičiakov. Primitivizmus najhrubšieho zrna.

eva8
autor
4. feb 2026
@anonym_fb53e5

@eva8 táto vláda vie, že ďalšie volby nevyhrá, preto rozkrasava tento štát vo veľkom. Aby sa potom mohli biť do hrude, že "máte čo ste chceli". To isté urobili Matovicovi - ktovie ako by to dopadlo, keby nebol dôvod a vojna. Ja ako matka som sa za Matovicov3j vlády mala dobre

@anonym_fb53e5 uz moc nerozkradaju, uz len cielavedomo rujnuju tento stat, aby sme sa mali co najhorsie. Naspirili si, buducnost ostatnych ich nezaujima. Ale kto vie? Aj mi niekedy napadlo, ze si zabezpecia dozivotne pozicie nejakymi novelami/zmenami zakona/ustavy 😉 Ale ked vidia, ako nevedia udrzat Slovensko, tak rozhadzuju peniaze.... Mozno este kumpani uzavru pusu ponuknutim/ predajom niekolkych akcii Kalinakovho zbrojarskeho biznisu. No uvidime, co bude...

loyda
4. feb 2026
@anonym_fb53e5

@eva8 táto vláda vie, že ďalšie volby nevyhrá, preto rozkrasava tento štát vo veľkom. Aby sa potom mohli biť do hrude, že "máte čo ste chceli". To isté urobili Matovicovi - ktovie ako by to dopadlo, keby nebol dôvod a vojna. Ja ako matka som sa za Matovicov3j vlády mala dobre

@anonym_fb53e5 Matovič dostal do vienka všetko čo mohol, pandémiu, vojnu. Nech je aký je, riešili sa kauzy a nie "naši ľudia". A aj ja ako matka a matka samoživiteľka som si vedela aj ušetriť. Teraz? Teraz som rada, že vyjdeme k ďalšej výplate. A to sme už traja.
Každopádne, ak už toto, čo sa momentálne deje, neotvorí oči voličom smeru a hlasu (áno, aj hlasu), tak ja už neviem. Aj keď...moja ex takmer svokra mi vravela - "aj tak je to len naraficene, veď Lajčák taký solídny pán" takže no...

lienka.7
4. feb 2026

@eva8 šiblo mu z atentátu. Už to povedali aj lekári.

eva8
autor
4. feb 2026
@la_dolce_vita

@anonym_612599 ale ten "opicak" nic take neslubuje... na rozdiel od tvojich oblubencov. Ti slubovali a naivni uverili.

@la_dolce_vita presne. Praveze sucasna opozicia otvorene uvazovala o zvyseni dani.. Odor by bol za rovnu dan, ze ta nastartuje ekonomiku. Koalicia tvrdi, ze rovna dan prehlbi rozdiel medzi chudobnymi a bohatymi

eva8
autor
4. feb 2026
@anonym_612599

@anonym_612599 fakt, vyjadrujme sa na urovni 😉

eva8
autor
4. feb 2026
@lienka.7

@eva8 šiblo mu z atentátu. Už to povedali aj lekári.

@lienka.7 je to mozne, ma traumu. Mozno ho zacala prenasledovat aj vrazda, po ktorej ho nahradil na poste premiera Pellegrini

anonym_984ae7
5. feb 2026
@anonym_191afb

@anonym_ebe0e3
@anonym_cde029
@anonym_984ae7 mne sa paci, ze miesto toho, aby ste uznali, ze ste tupi a ze ste volili hnoj, namiesto toho nezabudnete spomenut Simecku. V kazdej vete a prispevku. Co z tohto hnoja urobil Simecka?? Poprosim vymenovat. Hanba by ma fackala takto zahmlievat. Dobre viete, ze len uplny primitiv voli tuto vladu a za boha si to nepriznate. Miesto toho len tliachate o Simeckovej starej materi. Lebo na nic ine nemate mozgovu kapacitu. Pozrite sa na strareho alkoholika, co vam rozkrada republiku. Cnostny vzor tradicnej slovenskej rodiny, co sa curwi vo Vietname, potom fetak Kali, co zasobuje zbranami vami nenavidenu Ukrajinu a dobre na tom zaraba. Potom teply Peto-aj ked nenavidite buzerantov. Teply prezident mieru, ktory strasi vojnou a zaroven sa pcha do riti vojnovemu stvacovi. Primitivi ala huliak, nabozenski retardovani fanatici typu Kufa. Ozran a dement Danko.
Keby som mala cely ten hnoj vymenovat, tak by mi nestail den.
Ale kto je na vine, ze neprosperuje nasa republika, ze mame najdrahsie potraviny, najdrahsie energie, ze sa menime na rit Europy a rusku gubverniu??
No jasne, ze za to moze SIMECKA!!!!!!!

@anonym_191afb ja som fica nevolila, ani ho nezastavam, len poukazjem na to ako su ficovolici tupi a ti co volili simecku mudri v kazdej diskusii sa to zvrhne tymto smerom, simecku volila bratislava fica zvysok Slovenska treba sa zamysliet preco

anonym_191afb
5. feb 2026
@anonym_984ae7

@anonym_191afb ja som fica nevolila, ani ho nezastavam, len poukazjem na to ako su ficovolici tupi a ti co volili simecku mudri v kazdej diskusii sa to zvrhne tymto smerom, simecku volila bratislava fica zvysok Slovenska treba sa zamysliet preco

@anonym_fb53e5 bohuzial volby opat vyhraju. Mame tu neuveritelne vela hlupakov volicov. Ludia nemaju sudnost a rozum.
@lienka.7 jemu sibalo aj bez atentatu. len teraz vedel, ze za kazdu cenu musi vladnut, inak by isiel do basy.

@anonym_984ae7 ale Simecka nikoho nevodil za nos planymi slubmi. Kto nam sluboval lacne potraviny? Simecka? Kto nam slubil lacne energie? Simecka? Kto nam sluboval lacny benzin? Simecka?
Ved PS dopredsu upozonovalo, ze niektore veci budu musiet ist hore, aby sme nedopadli ako grecko. PS by zvysovalo ceny, ale terz uz viem ze nie tak velmi ako tato "socialna vlada". Ved uplne zlikvidovali strednu triedu.

eva8
autor
5. feb 2026

Pocuvam nedelnajsiu O 5 min 12. Co mi "padlo do ucha"
1.
Ficovo Do pekla na bielom koni.... Kto bude zneuzity ako biele kone? - toto napadlo mne. Dankovi Don Quijote. Vacsina hovori o pekle,
2.
Danko: "Fico skodi sam sebe. Skodi nasim volicom"
Halo, pan Danko, zabudli ste na najdolezitejsie - na to, ze skodi Slovensku, Slovakom. Opat v priamom prenose ukazane, ze najdolezitejsi ste len vy a nic ine vas nezaujima, len ziskat a udrzat si volicov.
Simecka vzdy hovori o Slovensku, nie o volicoch opozicie.
3.
Dankova retorika: Ja (Ja som hovoril... a na mna take a take reakcie) Cize len ja, ja, ja, jenom ja... Cista autokracia 😉
Simeckova: My (spravili by sme to tak... a pod.)

Uz len na takychto malickostiach v prejave je vidiet, komu na kom/com zalezi 🙂

anonym_d6e249
5. feb 2026
@eva8

@anonym_d6e249 preco by si mali pustat na uzemie niekoho radikalneho, aby mali este vacsi bordel?
Ani ja som nedostala viza do Anglicka

@eva8 podľa tvojej odpovede neovládaš angličtinu a nepochopila si o čom je rozhovor, alebo si príliš jednoduchá a nechápeš čo sa deje v Európe, má to rovnaké dopady na SK.

eva8
autor
5. feb 2026
@anonym_d6e249

@eva8 podľa tvojej odpovede neovládaš angličtinu a nepochopila si o čom je rozhovor, alebo si príliš jednoduchá a nechápeš čo sa deje v Európe, má to rovnaké dopady na SK.

@anonym_d6e249 dakujem za zhodnotenie mojej osoby 🙂
Prosim, preloz mi ten rozhovor.

Ta dievcina nie je len velmi pekna, ale mala aj vyborne vysledky v skole. Bohuzial, dostala sa pod silny extremisticky vplyv.

Teraz mi napis suvis medzi UK a Slovenskom. Narazas na diktaturu? Na migraciu? Vsak p. Fico tu pozval Uzbekistanov. Aj Cinanov. A nasi odchadzaju. Cize celkovo je velka migracia, velke "stahovanie narodov"

Trosku do historie::
Parizskou zmluvou sa "zahajila" migracia v kontexte europskej migracie (praca) Maastrichtskou zmluvou sa zaviedlo obcianstvo unie, teda aj rovnake prava.
V 2008 sme vstupili do EU, mali sme stastie, vsak? Referendum o Brexite bolo pred 10 rokmi. Cize po nastupe PS nastane situacia na Slovensku ako v UK? Slexit? Narazas na cenzuru slova tym komunizmom? Vsak na zasadnuti narodnej rady uz bola schvalena.

Po neznej revolucii UK otvorila brany nielen pre Au-Pair, pre sezonnych pracovnikov, dalo sa cestovat, viza sa dostavali na mieste. Potom bol bezvizovy styk. Neskor kvoli hromadnemu navalu nasej mensiny sa zaviedli viza, od skoreho rana boli dlhe fronty pred ambasadou v Bratislave. Cize uz predtym sa branili nepovolanym hostom. Potom opat nastal bezvizovy styk. V sucasnosti je potrebna registracia. Ale pravdepodobne to vsetko ovladas, pretoze citim, ze ti je UK blizke, boli ta, ako sa meni krajina.

Meni sa zlozenie obyvatelstva v celej Europe, na to narazas v tvojom poslednom prispevku? . Azylova politika je neustale horucou temou. Okolo r. 2015 vyvrcholila migracna kriza. Boli 2 hlavne prudy: vojnovi utecenci a ekonomicki migranti. ZBlizkeho vychodu a z Afriky. Viacerymi cestami prichadzali. Vtedy na Slovensku nastal rapidny narast rasizmu, pritom sme ani migranta nevideli. . Cely svet bol zhrozeny z teroristickych itokov (isis), priserny Silvester v Koline.... Vsetci sme mali strach.
V sucasnosti sa nadava na Ukrajincov.

Chcem sa opytat - preco si zila 20r. v UK? Pretoze sa ti tam pacilo. Cize vsetci idu za lepsim, ovsem, ak neutekaju pred vojnou. Integracia zlyhala.
K danej dievcine - UK ma pravo odmietnut vstup. Reagovala som v suvislosti s komunizmom a PS. Alebo mi nieco uslo? Odtazu pises, ze sa mam rozhliadnut, co sa deje vo svete? Narasta masilie, nenavist, sirenie strachu, miesto riesenia problemov, snahy o spolupracu. Jednota EU slabne. Cim viac egoizmu, tym horsie. Historia sa opakuje. Nacionalizmus vyustil do koncentracnych yaborov. Na druhej strane, chudoba prinasa kriminalitu, drgy. Z mojho pohladu su sucasni pravicovi extremisti sfanatizuvaju ludi. Nemyslia na ludi, myslia na seba, na svoj majetok. Chcu vladnut, pre nich su "vyvoleni" a sluziaci.

eva8
autor
5. feb 2026
@anonym_d6e249

@anonym_d6e249
A teraz ta poprosim. Okrem prelozenia rozhovoru mi rozpis podrobne, co myslis. Samozrejme, ze vsetko so vsetkym suvisi. Dakujem.

anonym_d6e249
5. feb 2026
@eva8

@anonym_d6e249
A teraz ta poprosim. Okrem prelozenia rozhovoru mi rozpis podrobne, co myslis. Samozrejme, ze vsetko so vsetkym suvisi. Dakujem.

@eva8 načo chceš preložiť rozhovor, už si sa k tomu vyjadrila a teraz chceš prekladať ?? Prepáč, ale komunikácia s tebou nikam nevedie, píšeš samé hlúposti a nemáš ani základnú knowledge čo sa vo svete deje. Pekný deň prajem.

eva8
autor
5. feb 2026
@anonym_d6e249

@eva8 načo chceš preložiť rozhovor, už si sa k tomu vyjadrila a teraz chceš prekladať ?? Prepáč, ale komunikácia s tebou nikam nevedie, píšeš samé hlúposti a nemáš ani základnú knowledge čo sa vo svete deje. Pekný deň prajem.

@anonym_d6e249 dakujem za nevysvetlenie.
Inevyjadrila som sa k rozhovoru.

anonym_984ae7
6. feb 2026
@anonym_191afb

@anonym_fb53e5 bohuzial volby opat vyhraju. Mame tu neuveritelne vela hlupakov volicov. Ludia nemaju sudnost a rozum.
@lienka.7 jemu sibalo aj bez atentatu. len teraz vedel, ze za kazdu cenu musi vladnut, inak by isiel do basy.

@anonym_984ae7 ale Simecka nikoho nevodil za nos planymi slubmi. Kto nam sluboval lacne potraviny? Simecka? Kto nam slubil lacne energie? Simecka? Kto nam sluboval lacny benzin? Simecka?
Ved PS dopredsu upozonovalo, ze niektore veci budu musiet ist hore, aby sme nedopadli ako grecko. PS by zvysovalo ceny, ale terz uz viem ze nie tak velmi ako tato "socialna vlada". Ved uplne zlikvidovali strednu triedu.

@anonym_191afb a zasa simecka zdrazi-v pohode musi sa ,fico zdrazi-likviduje nas

la_dolce_vita
6. feb 2026
@anonym_984ae7

@anonym_191afb a zasa simecka zdrazi-v pohode musi sa ,fico zdrazi-likviduje nas

@anonym_984ae7 nechapes ten rozdiel, ze slubuju ine, ako robia?! Preco slubovali lacne potraviny, ked je to nerealne. Tie sluby versus skutky preboha...

anonym_191afb
6. feb 2026
@anonym_984ae7

@anonym_984ae7 Simecka povie pravdu dopredu. Fico ojebava, ze sa bude zlacnovat. Ani teraz si nepochopila rozdiel? Tak ti to vysvetlim jednoduchsie- tvoj manzel ti slubi vernost, ale zacne ta podvadzat po roku. Je ti verny? Nie, klame ta. S tvojou logikou, ale neklame.
A este raz po tvojom- debili: Simecka zdrazi=ozobracovanie naroda, ludia kapu hladom, zla Caputova, zli slnieckari, liberali nas ožobracuju, sme chudaci....
A este raz debili: Fico zdrazil ako nikto v historii, napriek slubom o zlacnovani. Blbci mu to zozrali napriek tomu, ze ich krasne odrbal. A zrazu sa to vola nie ozobracovanie, ale konsolidacia. A teraz vraj bola potrebna-lebo Fico povedal. A ste spokojnucki, aj ked v reale hlavne jeho pologramotni volici nato najviac doplatili. A aj doplatia-budes vidiet o 20 rokov na dochodku. Ale podla tvojej logiky za to bude moct niekto iny. Hlavne nie socialny😄 Fico.

Ak si ani teraz nepochopila, tak uz nepochopis nikdy.

anonym_97458d
6. feb 2026

Na jednej strane cesta Ruska, to už sme si zažili a na druhej strane cesta západu, ktorý ohrozuje celú Európu prijímaním nelegálnych migrantov. Nechcem ani jedno.

hiro
6. feb 2026
@anonym_984ae7

@anonym_984ae7 "simecku volila bratislava fica zvysok Slovenska treba sa zamysliet preco"
To je úplne jednoduché. Jedni chcú vládu ktorá podporí zamestnancov, podnikateľov tak aby sme zarábali viac a druhí chcú viac peňazí od štátu - dávok, dôchodkov, štátnych platov.
Bohužiaľ ľudí priamo závislých od peňazí čo im dá štát je väčšina - cez 2 milióny, tým je jedno ako sa má zvyšok pracujúcich ktorí to financujú svojimi odvodmi a daňami.

anonym_191afb
6. feb 2026
@anonym_97458d

Na jednej strane cesta Ruska, to už sme si zažili a na druhej strane cesta západu, ktorý ohrozuje celú Európu prijímaním nelegálnych migrantov. Nechcem ani jedno.

@anonym_97458d a co by si navrhovala?

anonym_97458d
6. feb 2026
@anonym_191afb

@anonym_97458d a co by si navrhovala?

@anonym_191afb Obavám sa, že medzi tými dvomi možnosťami nič iné nie je.

anonym_191afb
6. feb 2026
@anonym_97458d

@anonym_191afb Obavám sa, že medzi tými dvomi možnosťami nič iné nie je.

@anonym_97458d a keby malo Slovensko si samo urcovat a riadit, bolo by to lepsie? Ak ano, preco? Mylis, ze na to mame? Mozme byt sebestaci a nezavisli? Poloha, pocet obyvatelov, ekonomika...?

anonym_97458d
6. feb 2026
@anonym_191afb

@anonym_97458d a keby malo Slovensko si samo urcovat a riadit, bolo by to lepsie? Ak ano, preco? Mylis, ze na to mame? Mozme byt sebestaci a nezavisli? Poloha, pocet obyvatelov, ekonomika...?

@anonym_191afb Ako píšem, jedno horšie ako druhé.

anonym_191afb
6. feb 2026
@anonym_97458d

@anonym_191afb Ako píšem, jedno horšie ako druhé.

@anonym_97458d moja tretia ponuka je nezavisla od tych dvoch. Neodpovedala si mi.

anonym_97458d
6. feb 2026
@anonym_191afb

@anonym_97458d moja tretia ponuka je nezavisla od tych dvoch. Neodpovedala si mi.

@anonym_191afb Nie som na výsluchu, aby som ti musela odpovedať 🙂 Ale áno, riešenie by to mohlo byť. Medzinárodný obchod bez rozkazovania EÚ.

anonym_191afb
6. feb 2026
@anonym_97458d

@anonym_191afb Nie som na výsluchu, aby som ti musela odpovedať 🙂 Ale áno, riešenie by to mohlo byť. Medzinárodný obchod bez rozkazovania EÚ.

@anonym_97458d myslis, ze male nesebestacne Slovensko je medzinarodny hrac a medzinarodny partner?? A nie, nemusis mi uz odpovedat, lebo vidim, ze ty si len protizapadny teoretik bez konkretnych rieseni a vizii. Len chciet nestaci-to je prilis malo na samostatne fungovanie SK. Pekny den ti prajem.

eva8
autor
6. feb 2026
@anonym_97458d

@anonym_97458d medzinarodny obchod bez pravidiel? Resp. len na zaklade bilateralnych dohod? Prikladom je "vyborna" spolupraca Slovenska a Ruska - Gazprom, napriek tomu, ze uz pred napadnutim Ukrajiny znizil dodavky plynu do Europy (nedodrzal podmienky) sa ho "bilateralne" drzime a mame vyssiu cenu plynu nez okolite staty 👍
Okienko do minulosti:
Pred revoluciou Slovensko patrilo do bloku RVHP, zapad mal vytvorene EHS. Vzdy bola snaha o vytvaranie spolocenstiev jednoduhsieho obchodovania. Druhe Svajciarsko (nie je clenom EU) sluboval uz Meciar. A vytvoril "Siciliu" v zmysle - doslova mafianske vrazdy.
Co myslis pod tym, ze nechces posluchat EU? Vsak parlament EU rozhoduje. A v nom su zastupeni predstavitelia statov, ktorych si slobodne zvolila (teda dala doveru) kazda clenska krajina, teda aj ty, ci uz si sa zucastnila volieb, alebo nie. A vyhrava vacsina hlasov, zucastnujeme sa na vytvarani zakonov. Alebo chces vystupit z EU? Stratit vsetky vyhody, ktore ti poskytuje? Nemyslim tym eurofondy

eva8
autor
6. feb 2026

Ked tak rozmyslam, paradoxne, slobodne sme zvolili aj nasu sucasnu vladu, vacsina zvitazila...