icon

Kto stojí za radikálnou zmenou správania sa Fica

eva8
4. feb 2026

Niektore ma poznate. Mozno sa pamatate, ked som filozofovala, ze za Ficovou radikalnou zmenou v spravani musi nieco stat. Nejaky tlak. Nielen slovenska "mafia" . Musel sa dostat k moci, aby zabezpecil novely TZ. Ale stale este nieco neidentifikovatelne viselo v povetri, nieco, co malo vplyv na jeho identitu. Nieco ho tlacilo. A je to tu. Steve Bannon. Ako pekne do seba vsetko zapada. Aj prislovie: Podla seba sudim teba. Fico sa kvoli chceniu zvysenia vlastnej prestize dostal do podrucia. Preto preventivne zacal utocit na mimovladky, dalej na ovplyvnovanie volieb z Anglicka.... Pretoze to sam praktizoval. Najlepsia obrana je utok. Ja som si myslela, ze sa boji, on chcel len na vyslnie. Teda sa dostal pod tlak. Babka. V sucasnosti je strateny. A mozno sa uz naozaj boji.

Strana
z5
anonym_d6e249
7. feb 2026
@eva8

@anonym_d6e249
Sobotne dialogy nie su spravy na Markize, ale rozhovor v rozhlase (asi na TA3 vidno aj obraz). A rozpraval priamo p. premier, o ktorom som zalozila tuto temu.

@eva8 linkom som reagovala na tvoj koment Bruca S a situáciu v Minneapolis v ktorom si ma označila. Všimla si si bodky za Markízou ? Snáď nechceš aby som menovala všetky zavádzajúce média vrátaní TA3...

hiro
7. feb 2026
@anonym_d6e249

@hiro nevidel si s ním ani jednu debatu a ideš súdiť podľa wikipédie ?? Strata času s obmedzeným človekom ako ty.

@anonym_d6e249 Akože prepáč ale mi vysvetli jeden dôvod prečo by som mal sekundu venovať pozeraním videí človeka ktorý pomáha šíriť bludy že zastrelené deti na škole sú herci? Ešte aby na tom zarábal vďaka mne.

eva8
autor
7. feb 2026
@anonym_d6e249

@eva8 linkom som reagovala na tvoj koment Bruca S a situáciu v Minneapolis v ktorom si ma označila. Všimla si si bodky za Markízou ? Snáď nechceš aby som menovala všetky zavádzajúce média vrátaní TA3...

@anonym_d6e249 nie, nevsimla som si tie 3 bodky, prepac.
Nerozumiem ani slovo v tom linku, preto sa ta pytam, ako suvisi so strelbou v Minesote. Mam taku uchylku, ze ked niecomu nerozumiem, tak sa pytam. V opise je nieco o epsteinovych spisoch. Ako suvisia so zastrelenim mamicky deti a zdravotnika?
Ked som o tom pisala, nereagovala si, tak som to podala zhudobnene (nahodou o tej pesnicke hovorili v rozhlase)
A este ta chcem poprosit, aby si ma oboznamila, co sa deje vo svete. Strucne, jasne. Myslim to uplne vazne. Vsak rozhovory su o vymene informacii.
Dakujem

anonym_d6e249
7. feb 2026
@eva8

@anonym_d6e249 nie, nevsimla som si tie 3 bodky, prepac.
Nerozumiem ani slovo v tom linku, preto sa ta pytam, ako suvisi so strelbou v Minesote. Mam taku uchylku, ze ked niecomu nerozumiem, tak sa pytam. V opise je nieco o epsteinovych spisoch. Ako suvisia so zastrelenim mamicky deti a zdravotnika?
Ked som o tom pisala, nereagovala si, tak som to podala zhudobnene (nahodou o tej pesnicke hovorili v rozhlase)
A este ta chcem poprosit, aby si ma oboznamila, co sa deje vo svete. Strucne, jasne. Myslim to uplne vazne. Vsak rozhovory su o vymene informacii.
Dakujem

@eva8 ťažko ti niečo vysvetľovať, keď všetko kritizuješ bez toho aby si si vypočula rozhovory, kde sa predkladajú dôkazy. Všimla som si to v predchádzajúcich diskusiách, že si si pozrela len info o diskutujúcich na wikipédii bez ich vypočutia a utvorenia si svojho názoru. Keď chceš vedieť niečo o politike a čo sa deje vo svete musíš sledovať viacero zdrojov, dať si dokopy informácie a utvoriť si z toho vlastný názor. Já ti nebudem predkladať info, plytvať svojou energiou a časom aby si to tu negovala cenzurovanými a zavádzajúcimi informáciami z médií.
Stačí si porovnať čo sa deje v USA a Európe, je to ten istý vzor. Pustiť do krajiny nelegálnych migrantov a umelo vytvárať medzi nimi a obyvateľmi nenávisť a rozbroje. Nepokoje vyvolávajú hlavne médiá, platení výtržníci v uliciach, nasadené ICE všetci sú platení z rovnakého zdroja.
V Európe tá istá skupina podporuje a financuje ilegálny príchod muslimských migrantov a zároveň financuje Nigela Faraga a Tommyho Robinsona, tým umelo vyvolávajú nenávisť medzi Muslimami a Európanmi.
To isté sa deje na blízkom východe, teroristické skupiny sú finančne podporované, aby zabíjali kresťanov a umelo vytárajú nenávisť medzi muslimami a kresťanmi...
Je to krásne opísané v tejto debate

https://www.youtube.com/watch?v=rFgLe03bVnA

Uvidíme čo sa bude diať, keď sem príde 150 000 muslimských Uzbekov, pritom ich tu vôbec nepotrebujeme. Máme tu veľa Ukrajinských utečencov, rečovo si s nimi rozumieme, dobre sa zaradili, pracujú, študujú, pokojne tu žijú...

eva8
autor
7. feb 2026
@anonym_d6e249

@eva8 ťažko ti niečo vysvetľovať, keď všetko kritizuješ bez toho aby si si vypočula rozhovory, kde sa predkladajú dôkazy. Všimla som si to v predchádzajúcich diskusiách, že si si pozrela len info o diskutujúcich na wikipédii bez ich vypočutia a utvorenia si svojho názoru. Keď chceš vedieť niečo o politike a čo sa deje vo svete musíš sledovať viacero zdrojov, dať si dokopy informácie a utvoriť si z toho vlastný názor. Já ti nebudem predkladať info, plytvať svojou energiou a časom aby si to tu negovala cenzurovanými a zavádzajúcimi informáciami z médií.
Stačí si porovnať čo sa deje v USA a Európe, je to ten istý vzor. Pustiť do krajiny nelegálnych migrantov a umelo vytvárať medzi nimi a obyvateľmi nenávisť a rozbroje. Nepokoje vyvolávajú hlavne médiá, platení výtržníci v uliciach, nasadené ICE všetci sú platení z rovnakého zdroja.
V Európe tá istá skupina podporuje a financuje ilegálny príchod muslimských migrantov a zároveň financuje Nigela Faraga a Tommyho Robinsona, tým umelo vyvolávajú nenávisť medzi Muslimami a Európanmi.
To isté sa deje na blízkom východe, teroristické skupiny sú finančne podporované, aby zabíjali kresťanov a umelo vytárajú nenávisť medzi muslimami a kresťanmi...

Uvidíme čo sa bude diať, keď sem príde 150 000 muslimských Uzbekov, pritom ich tu vôbec nepotrebujeme. Máme tu veľa Ukrajinských utečencov, rečovo si s nimi rozumieme, dobre sa zaradili, pracujú, študujú, pokojne tu žijú...

@anonym_d6e249 dakujem ti velmi pekne. Vidis? V tom sa zhodneme - umelo vyvolavane konflikty. Kriminalna cinnost umelo vyvolavana nie je.

V com sa ale mylis je, ze nezvyknem reagovat na linky, ktore niekto prida, bez ich precitania, alebo bez vypocutia. Vytvaram si vlastny nazor, prezentujem svoje myslienky, skusenosti. Veeeelmi rada totiz filozofujem, spajam nespojitelne 🙂 Mas pravdu - ked niekoho z linkov nepoznam a zaujme ma, vyguglim si, o koho sa jedna. Napriklad o tej peknej blondinke som si vyguglila, kde studovala, aka bola sikovna. Osobne poznam ludi, ktori studovali na rovnakej univerzite ako ona 🙂 Poznam ludi, ktori posledne roky zili v Holandsku (spominam ho kvoli tej holandankej blondinke z tvojho linku), Belgicku (spominam kvoli sidlu EU), native Anglicanov (pretoze pises o UK), niekto pridal prispevok o Texase - tam mam tiez kamaratku, nereagovala som na ten prispevok, lebo mam podobne info, ako bolo v nom pisane. Cize mam rozne info priamo od ludi z tychto krajin. Ako sa yam meni zivot, zivotna uroven, aj politicky nadych Aj som navstivila po pandemii tieto 3 krajiny "zapadnej" Europy 😉 V minulosti aj ine, nielen ako turista. Taktiez moslimske krajiny. Podrobnejsie som sa zaoberala migracnou krizou, info som mala priamo od ludi, ktori vnikli do uteceneckych taborov (co nebolo vobec jednoduche). Nie su to virtualne postavy z medii, ale moje osobne rozhovory s ludmi z masa a kosti. Dlhorocnych kamaratov z Grecka, Talianska som sa pytala, ako tam vnimali prilev utecencov oni a obyvatelia. A ano, aj na MK som sa dozvedela vselico, ale tieto info nesirim.
Ale to vsetko vies, kedze nepisem pod anonymnym linkom, ako ty. Cize mas kvazivyhodu, naproti tomu ja neviem, s kym mam tu cest 🙂
V sucasnosti sa neviem dostat z virozy, preto sa opat rozpisujem v tejto teme.

A zhodneme sa aj v zavere tvojho prispevku - pride k nam na Slovensko legalna pracovna sila zo zahranicia.
Len doteraz neviem, co ma s tym vsetkym spolocne PS, ze ked vyhra, budeme mat na Slovensku komunizmus aky nastal v UK po Brexite. Vsak to nema logiku. PS zacne väznit ludi za vyslovenie nazoru na socialnych sietach? Bombic nebol vo vazeni v UK, tam sa skryval. Az vladnym specialom ho priniesli do vazenie na Slovensku. Cize aj u nas mame iste zakony.

A taktiez si nevysvetlila, aky suvis pesnicka Bruce Springsteena s linkom, ktorym si nan reagovala, s nejakymi satanistickymi ritualmi, ktore prevadzal Mel Gibson - ten bol spomenuty v komentoch. A nieco o tych spisoch bolo v opise. Spajam nespojitelne, ale toto nema ani hlavu, ani pätu.

eva8
autor
8. feb 2026
@anonym_d6e249

@anonym_d6e249 zacala som pozerat. Toto nemysli vazna - spravila som screenshot.
Vsak media pisali o propalestinskyvh protestoch na us univerzitach a Trump zastavoval preto dotacie na univerzity, hrozil vylucenim studentov zo skol, neudeloval viza. Ano, Trucker je silny podporovatel Trumpa, silny konzervativec, ale o ktorych mediach to hovori? Z ktoreho roku je tento rozhovor? Trump je velky podporovatel Izraela.
Zaujimavy rozhovor, vazne dakujem. Palestincania nieze boli, ale aj su vystahovavani zo svojich osad. Zidia ich beru v sucasnosti ako druhorade obyvatelstvo. Aj niektori obyvatelia inych statov... Ozvem sa znova, ked budem mat nejaku nezrovnalost.

moonlight1210
8. feb 2026
@eva8

@anonym_835943 moj nadpis bol automaticky zmeneny na zavadzajucu otazku, niekedy zas priame otazky, na ktore som hladala odpoved boli zmenene na oznamovacie vety odbacajuce od temy. Co uz, nevadi..
Ano, spravanie F. hranici so psychickou poruchou. Co by mu v pripade pripadneho sudneho procesu v buducnosti prineslo polahcujuce okolnosti 😉 (nevhodny zart) Podla mna sa nezblaznil, len musi tak konat, lebo je v "pasci". Co nevyvracia moznost, ze sa v buducnosti moze psychicky zrutit. Vsak to je vela "aj na koňa", ako sa vravi....

@eva8 napis si nazov otazky vzdy znova hned ako prvu vetu v tvojom texte. Napr. Nazov diskusie: ….. , a potom pokracuj v tom, co chces napisat.
Potom je jedno, ako zmenia otazku. Ked diskutujuci citaju tvoj uvodny text, tak si to precitaju a opravia svoj postoj, k comu idu diskutovat.

Lebo ano, nazvy tu menia. A dost casto tak, ze vyvolaju uplne inu atmosferu na diskusiu. Takze zbytocne vybicuju emocie.
Tazko povedat, ci je to i po tak dlhej dobe stale nechapava AI, alebo uz jasny zamer.

eva8
autor
8. feb 2026
@moonlight1210

@eva8 napis si nazov otazky vzdy znova hned ako prvu vetu v tvojom texte. Napr. Nazov diskusie: ….. , a potom pokracuj v tom, co chces napisat.
Potom je jedno, ako zmenia otazku. Ked diskutujuci citaju tvoj uvodny text, tak si to precitaju a opravia svoj postoj, k comu idu diskutovat.

Lebo ano, nazvy tu menia. A dost casto tak, ze vyvolaju uplne inu atmosferu na diskusiu. Takze zbytocne vybicuju emocie.
Tazko povedat, ci je to i po tak dlhej dobe stale nechapava AI, alebo uz jasny zamer.

@moonlight1210 ano, pisat nazov v uvode je riesenie. Dakujem 🙂 Myslim, ze sa realizuje len AI bez bocnych umyslov MK.
Povodny nazov bol: "Uz viem, kto stoji za ...(nepamatam si presnu formulaciu, ale vyznam je ten isty, ako je napisany)
Zmenilo sa to na kratku otazku: .Kto stojí za radikálnou zmenou správania sa Fica?
Tak som vymazala "?" a tentokrat moze ostat, aj ked to stale evokuje hladat odpoved miesto zamyslenia sa nad tym, ze vsetci sme velmi jednoducho ovplyvnitelni.
Aj vo vyjadrovani, aj v sposoboch, ako nieco chceme dosiahnut.
Matovic vniesol drzost vo vyjadrovani (nedal si pozor, akoze pouzival "jednoduchy" slovnik. Ale Fico, ako opozicny politik vniesol hrubost, vulgarizmy, hlavne klamstva a podrazy v priamom prenose. Opat vcera v tych Sobotnych dialogoch povedal, ze vzdy si udrzal moc. Jemu ide o moc. Vzdy siel cez mrtvoly, ale nie takto vysmesne. Nebol panacikom, mal svoje zasady. A teraz? Len boj o prezitie uz mu ostaval. Svoju cest stratil

eva8
autor
8. feb 2026
@moonlight1210

@moonlight1210 naozaj som nechcela unudit, odbocit, zavadzat, ani poucovat.

anonym_c64177
8. feb 2026
@eva8

@anonym_ebe0e3 samozrejme, ze Simecka stoji za EU, vsak tam posobil, pohyboval sa v zahranici, tak vyhodnotil, co je najlepsie. Vratil sa na Slovensko, citelne sa mu zivotna uroven. Co ma za usami? Odvolava sa na svojich predkov, ze vzdy bojovali za Slobakov, rozhodol sa hrdo pokracovat v ich ttadiciach. A Fico? Od snahy dosta sa do jadra EU presiel k snahe rozbit EU. Ako mozes tych dvoch porovnavat?

@eva8 to neries, tu zazijes taku mentalnu atletiku, ze sa nebudes stacit cudovat. Ficovi volici sa boja viac Ursuly von den Leyen ako Fica a jeho kumpanov, ktori im stat rozkradaju pod nosom. EU vnimaju ako najvacsie zlo, lebo zakazuje krive uhorky a dava im jest hmyz. To, ze im pada na hlavu omietka v nemocnici je predsa ŠImečkova vina ( vsak on bol 15 rokov vo vlade).

eva8
autor
8. feb 2026
@anonym_c64177

@eva8 to neries, tu zazijes taku mentalnu atletiku, ze sa nebudes stacit cudovat. Ficovi volici sa boja viac Ursuly von den Leyen ako Fica a jeho kumpanov, ktori im stat rozkradaju pod nosom. EU vnimaju ako najvacsie zlo, lebo zakazuje krive uhorky a dava im jest hmyz. To, ze im pada na hlavu omietka v nemocnici je predsa ŠImečkova vina ( vsak on bol 15 rokov vo vlade).

@anonym_c64177 p.premier by ra poste von der Leyen rad videl Giorgiu Meloniovu 🙂
No, uvidime.

Strana
z5