icon

Ktorého prezidenta voliť v nadchádzajúcich voľbách?

15. mar 2024

Čo je podla vas najmenšie zlo, a naopak najváčšie v týchto volbach? Uprimne stale neviem že koho voliť

eva8
18. mar 2024

@cafelatte pisem neustale o druhom kole, nie prvom. Vsak uvidime. Mna len potesi, ak sa mylim

eva8
18. mar 2024

Aj tak si myslim, ze nie vsetci volici Danka daju hlas Harabinovi

mondolina
18. mar 2024

@miriam11
bože zas ty a tie tvoje poplašné správy, nehanbíš sa už?

annm81
18. mar 2024

@miriam11 A vysvetlíš nám svoj proces uvažovania, ktorý ťa dostal k tomuto záveru? Lebo ja vidim jednoduchú rovnicu: kto chce vojnu a kto rozpútal vojnu? Rusko. Kto na Slovensku podporuje Rusko? Súčasná slovenská koalícia.

mapa
18. mar 2024

@miriam11 nieco pre teba a tebe podobnym...

nini1978
18. mar 2024

@miriam11 No words needed

cubo2
18. mar 2024

@miriam11 ahoj Miriam, ako sa mas? Ako sa ti zije tu v okupacii americkych vojakov, co obsadili cele Slovensko, co si minule spominala, po podpise obrannej zmluvy? Mne zatial celkom dobre, som rad, ze Fico pokracuje v tejto vlastizrade a zmluvu nezrusi, citim sa tak bezpecnejsie. Takisto ma aspon ochranuju pred tou hordou migrantov, co sem navozila pani prezidentka Caputova s Progresivnym Slovenskom po svojom zvoleni pred piatimi rokmi, aj predtym si spravne varovala. Ale aspon jedna vec je pozitivna, ze konecne klesaju ceny nehnutelnosti, lebo zaockovani ludia konecne zacali hromadne zomierat na vedlajsie ucinky vakciny proti Covidu - tym padom ludia umieraju, vyprazdnuju sa, byty, ktore nema kto obyvat a tym padom klesaju ceny.. Ale to nam media nepovedia.

mondolina
18. mar 2024

@cubo2
a ešte si zabudla na zrušené parlamentné voľby v r. 2023 z dôvodu vyhlásenia vojnového stavu🙈

cubo2
18. mar 2024

@mondolina ano, dakujem za pripomenutie, clovek si to uz nedokaze vsetko pamatat 😀 (btw som muz)

annm81
18. mar 2024

@mondolina Práve na toto som sa chcela spýtať. Raz som sa s jednou osobou tuto dohadovala o tom, ako budem prekvapená, keď voľby budú zrušené, o čom je presvedčená a nejako som ju vyzvala, nech sa mi po voľbách ozve a ona sa neozvala. Málokedy si pamätám nicky, ale tak sa mi niečo marilo... tak vďaka za indíciu.

annm81
18. mar 2024

@mondolina pomocou nicku som to už našla, vďaka. https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/pojdete-v-septembri-2023-volit-2/?page=4

Čo si ľudia ako @miriam11 myslia, keď sa ukáže, že boli totálne mimo a napriek tomu pokračujú ďalšími konšpiráciami?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mondolina
18. mar 2024

@miriam11
a tretia svetová závisí od Korčoka? 🙈

cubo2
18. mar 2024

@miriam11 Rozumiem. Cize kazdej velmoci, ktora ma jadrove zbrane, teraz natrcime dosiroka zadok a mozu si robit cokolvek chcu, tak? A nikto ich nezastavi, lebo jadrova zbran bububu? Vrchol zbabelosti.

viestta
18. mar 2024

@miriam11 nediskriminuj, preco len progresivcov? A co my volici inych stran? Mame sa tiez bat, ci pre nas plati nejaka vynimka?

lucinkaboz
18. mar 2024

@viestta
@annm81 Nesuhlasim z casti , nie je to
len o dobe a o tom co sa na niekoho vie a co sa rozotrie. Prezident by si mal svoju poziciu zasluzit , celozivotnymi zasluhami v prospech naroda.Celozivotny prinos pre obcanov daneho statu. Staci mat miliony na kampan, vid ze tieto volby ani nie....

ktochytavzite
18. mar 2024

@eva8 oni ho daju v 2 kole asi Pelegrininu,myslim ze Danko bude na to svojich volicov nabadat.I ked asi pelegriniho nemusi.Mne bolo smiesne a som sa dobre pobavila ked novonari sa pytali Danka na tu jeho novu priatelku a on ich vyzval-nech sa spytaju Pelegriniho s kym je😀 Take humorne.

viestta
18. mar 2024

@lucinkaboz preto napriklad Harabin a Danko su absolutne nevhodni na tuto funkciu. Pan Pellegrini tiez, ta jeho minulost tiez nie je nicim prinosna pre narod. Ti co su pre narod prinósni maju tolko hrdosti, svedomia a rozumu, ze do politiky nevstupia. Na politiku treba mat "naturu a gule"

zmrzlinka8
24. mar 2024

Pri týchto voľbách som si uvedomila jednu zásadnú vec. V spoločnosti nám chýba TOLERANCIA INÉHO NÁZORU a to považujem za nebezpečný vývoj. Všímam si to teraz hlavne medzi mladými. Mnohí si myslia, že ich názor je jediný správny a ostatní sú hlúpi. Ale každého môže oslovovať iná časť politického spektra a má na to právo, nemôžeme ho za to odsudzovať. Zažila som totalitu, diktatúru jednej strany a potláčanie, trestanie iného politického názoru. Za mňa toto nikdy viac. Demokracia a tolerancia diverzity názorov v politike by mala byť svätá. Inak to v spoločnosti nikdy nebude dobré. Mám pocit, ze sa história bude musieť opakovať, keďže mladí, ktorí nezažili totalitu, majú patent na rozum. Názor, že zavrime dnes dedkov a babky doma, nech nevolia, lebo sú dementní, ma desí. Kto toto vypustí z úst, nepochopil nič o demokracii a táto spoločnosť má pred sebou ešte veľmi dlhú cestu.

zuzulka558
24. mar 2024

@zmrzlinka8 presne keď to tu čítam kto voli podľa seba napr Pellegriny verzus Korčok tak je hlúpy a taky by voliť nemali,, proste ohanaju sa rečami aká je demokracia ako je lepšie ako kedysi ale keď už máš iný názor na budúceho prezidenta jedného z nich najmä čo som si všimla ak si proti Korčokovi tak už demokracia neplatí nemôžeš napísať názor,, čiže ohanaju sa tu demokraciou a potom si seru do huby keď volis iného podľa seba lebo Korčok sa ti nepáči,, je to hnus medzi ľuďmi kým to takto bude medzi ľuďmi nikdy tu nebude dobre,, sami si robíme zle, urazame a nerešpektujeme druhého,, vyjadrovať sa na dôchodcov tak hnusno je úplne dno, ved oni tu tiež budovali Slovensko a viac ako teraz lebo teraz chce byť každý VŠ a rukami nič nerobiť

zmrzlinka8
24. mar 2024

@zuzulka558 presne

zuzulka558
24. mar 2024

@zmrzlinka8 ved to mam okolo seba rodicia tlačia deti len na gymnázia a VŠ, názor iný nemôžeš mať lebo si hlupak, moja ani sa nenazdam a vyberá školu chce byť veterinárka, no vediem ju k tomu ak sa jej nepodarí tam tak nejaké remeslo lebo remeslo ma zlaté dno a bude vzácne, v chudobe nebude mam tak kamarátov ruky ich uzivia ani hypotéky nemaju

mircalla
24. mar 2024

@cubo2 To si zabil🙂

zmrzlinka8
26. mar 2024

@nikpa môžu byt rovnako nastavené. za minulej vlády boli rovnako nastavené aj vláda, aj prezidentka a sa vám to páčilo . zrazu aký dvojitý meter

mondolina
26. mar 2024

Reklama 🤣🙏 aj vy to tak máte?

annm81
26. mar 2024

@mondolina Máme. A k tomu pár diskutujúcich, ktorí sú pravdepodobne platení trollovia šíriaci dezinformácie, napr. o tom, ako nám hrozí mobilizácia , ak nevyhrá podržtaška.

bu1bu
26. mar 2024

Nakoľko už strašia vojnou a mobilizaciou, pridávam krátky extrakt zo základného zákona štátu:
Čl. 86 Ústavy:
Do pôsobnosti Národnej rady Slovenskej republiky patrí najmä:
k) uznášať sa o vypovedaní vojny, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a po skončení vojny o uzavretí mieru,
l)vysloviť súhlas na vyslanie ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky, ak nejde o prípad uvedený v čl. 119 písm. p).
Čl. 119
Vláda rozhoduje v zbore:
p)
o vyslaní ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky, ak ide o plnenie záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a to najdlhšie na čas 60 dní; toto rozhodnutie vláda bezodkladne oznámi Národnej rade Slovenskej republiky.

Čl. 102
(1)
Prezident
l)vypovedáva vojnu na základe rozhodnutia Národnej rady Slovenskej republiky, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a uzatvára mier,
m)
môže na návrh vlády Slovenskej republiky nariadiť mobilizáciu ozbrojených síl, vyhlásiť vojnový stav alebo vyhlásiť výnimočný stav a ich skončenie,

Takže ešte raz, podľa súčasného stavu môže o vyslaní vojakov rozhodnúť NRSR, alebo Vlada! Nie prezident, ten takú kompetenciu NEMÁ! Prezident koná len na návrh Vlády alebo z rozhodnutia NRSR. Akékoľvek tvrdenia ze nás akýkoľvek prezident dostane do vojny sú klamstvá!
Do vojny sa môžme dostať z rozhodnutia NRSR ( predseda Pellegrini) alebo na návrh Vlády ( predseda Fico)

nikpa
27. mar 2024

@zmrzlinka8 mne sa nepáčia politici zapleteni do všetkeho možného cez sprenevery, tunelovanie, vydieranie a vraždy... Vláda Fica a jeho politici figurujú v najväčších kauzách od vzniku samostatnej SR. A len hlupák toto nevidí alebo už zabudol.
Takže takýto je môj meter a radšej dvojitý ako byť slepý hlupák.

simca06022011
27. mar 2024

@annm81 bohužiaľ nemám pocit ze trolovia :( realne taky ľudia medzi nami v hojnom pocte su... zväčša sú to ľudia čo si myslia ze všetko vedia lepšie( pritom 99% z nich nevidelo nikdy ziadny zákon, predpis, vsetko tahaju z nazorov inych (podcasty, bloky, rozhovory v krcme) a co kto kde kedy povedal a vysvetlia si to po svojom, zároveň veľa ľudu je vyplasenych zo všetkého... super kombinácia. teraz je "in" ísť co najviac na city, nervová ľudí, strašiť, zvelicovat...

eva8
27. mar 2024

@bu1bu ludia nejdu do hlbky (mnohi nemaju cas), ludia pocuvaju len JPP, t.j. rychle prepislane tlacovky a videjka Fica, pripadne sa porozpravaju sa cez obednajsiu prestavku. A samozrejme sa najlahsie na cloveka nalepia absurdity....