icon

Mali by dobrovoľne bezdetní platiť vyššie dane?

Včera o 08:48

Dobrovoľne bezdetní nemusia míňať peniaze na deti a očakávajú, že dôchodok mi zaplatia deti ich vrstovníkov, ktorí sa rozhodli mať deti.

Mali by dobrovoľné bezdetní platiť vyššie dane a tieto peniaze by mali byť použité pre rodiny s deťmi?

V poslednom čase sa objavujú v mnohých krajinách takéto názor (len námatkovo - JD Vance -USA, návrhy v Británii, dokonca aj na Ukrajine, kde chceli, aby dane platili aj rodičia len jedného alebo dvoch detí).

Súhlasili by ste s takýmto návrhom aj na Slovensku?

Strana
z4
minenkaa
Včera o 08:51

Napr v Nemecku platíš vyššie odvody ako ti čo majú deti

wade
Včera o 08:53

Na slovensku platia ludia bez deti vyssie dane. Na deti mas odpocitatelnu polozku z danoveho zakladu, danovy bonus a pridavky na deti.

autor
Včera o 08:53
@minenkaa

Napr v Nemecku platíš vyššie odvody ako ti čo majú deti

@minenkaa Súhlasila by si stým aj na Slovensku, keďže máme katastrofálnu pôrodnosť?

minenkaa
Včera o 08:54
@anonym_autor

@minenkaa Súhlasila by si stým aj na Slovensku, keďže máme katastrofálnu pôrodnosť?

@anonym_autor je mi to jedno ,ja som neni za vyššiu pôrodnosť ale za zmenu celého systému v celej eu

anonym_e6e1c6
Včera o 08:58

Ved uz dnes ti platia pridavky, kocikovne, rodicovsku, platia za teba a deti pobyt v nemocnici. Lebo stat to neplati, stat nema vlastne peniaze. Stat ma to, co vyberie (ukradne) od pracujucich. Ludia bez deti platia do socialnej poistovne dnesnym dochodcom a ocakavaju, ze to iste urobi niekto aj pre nich. A nemaju vypadky z prace, ze su 10-20 rokov doma a nic neodvadzaju...
To je uz trosku drze, ako sa ludia s detmi povazuju za privilegovanu vrstvu, ktora podla nich ani nemusi pracovat, lebo vraj vychovavaju dalsiu generaciu, ktora po vzore rodicov tiez sa nepohrnie do prace a teda nic platit nebude a chcu, aby sa na nich skladali bezdetni pracujuci.

anonym_431731
Včera o 08:58

Nepovedala by som, že ľudia bez detí vyššie, ale je za mňa v poriadku, že ľudia s deťmi majú vyššie uvedené výhody ako daňový bonus... druhý pohľad, ľudia s deťmi čerpajú materské, rodičovské, prídavky, hentaký príspevok, onaký príspevok a tiež na to prispievajú aj bezdetní ľudia...

marhulka13
Včera o 08:59

A ako zistia, kto je dobrovoľne bezdetní?

minenkaa
Včera o 08:59
@marhulka13

@marhulka13 Toto je trefne otázka ,cestné prehlásenie🤣🤣

anonym_44b6f6
Autor odpoveď zmazal
anonym_fc2d53
Včera o 09:00

takze podme trestat ludi ktory nech sa snazia ako chcu deti mat nemozu? vies kolko taky ludia dali za liecbu? a ako velmi boli ze deti nemaju a napriek tomu prispievaju do systemu ktory vyplaca tehotenske kocikovne pridavky na deti ...? a ano platia viac kedze si neuplatnuju odpocitatelnu polozku dane

anonym_44b6f6
Včera o 09:02

dôchodky sa možno v budúcnosti zrušia, alebo budú fungovať inak ako ich v súčasnosti poznáme.

autor
Včera o 09:06
@marhulka13

@marhulka13 Napr. takí, čo nepodstúpili IVF? Lebo to by znamenalo, že sa snažia počať a nedarí sa.

anonym_b2b74c
Včera o 09:09

@anonym_autor toto tu už bolo za komunistov,volalo sa to starodievocká alebo staromládenecká daň.Každý slobodný nad 30 rokov platil vyššie dane.
Nikdy som nebola na OČR s deťmi,nikdy som nebola na materskej,rodičovskej,nikdy som nedostala od zamestnávateľa finančný príspevok na deti z fondu-vianoce,velká noc,1.september,žiadne kočíkovné,žiadny bonus.Kedy kto mňa "odškodní" za to,že som necicala zo štátu,ale prispievala na deti iných?

anonym_04135e
Včera o 09:09

Práve naopak, bezdetní ľudia by mali mať výhody. Nemôže byť na Zemi stále viac a viac ľudí. Veď je to ako pyramídová hra, raz sa celý tento systém zrúti. Ľudia sú premnožený, invazívny druh, ktorý už zničil celú planétu. Čím menej detí sa bude rodiť, tým lepšie.

anonym_b2b74c
Včera o 09:10
@anonym_autor

@marhulka13 Napr. takí, čo nepodstúpili IVF? Lebo to by znamenalo, že sa snažia počať a nedarí sa.

@anonym_autor Takže ty by si nútila ženy do umelého oplodnenia povinne?Donekonečna,aj keď sa nebude dariť a neustále bude trpieť napr.potratmi?
Mengele by mal z teba radosť

katkaseiner
Včera o 09:11

V podstate bezdetny platia viac dani, kedze nemaju danovy bonus, zbieraju sa ludom na dochodky, lekarov ktorych ich neexistujuce deti nevyuzivaju, na skolstvo ktore ich tiez neexistujuce deti nevyuzivaju...
A este jedna vec. Ako chces riesit to, ze niekto je dobrovolne bez deti a niekto nedobrovolne. Pretoze v mojom okoli je kopec parov ktore by s radostou prijali ze by sa im dieta narodilo, zial neide to...

minenkaa
Včera o 09:11
@anonym_autor

@anonym_autor toto je fooor ,môže byt niekto takto vytrety

marhulka13
Včera o 09:13
@marhulka13

Kokos, malo tam byť bezdetný. Pôvodne som chcela napísať , že ktorí sú dobrovoľne bezdetní.
Inak, za zlú gramatiku by nechceli zvýšiť odvody ?

anonym_61d0ca
Včera o 09:14

@anonym_autor wtf. Ti, co deti maju, dostavaju matersku a nasledne aj rodicovsku. Absolutne nesuhlasim s tymto zvratenym nazorom, aby bezdetni platili viac

marhulka13
Včera o 09:15
@anonym_autor

@anonym_autor a ak nemajú financie na ivf, alebo z určitého presvedčenia to nechcú podstúpiť . Veď to nie je ľahká cesta .

anonym_61d0ca
Včera o 09:15

@anonym_autor a este dalsia vec - to, ze pocuvas nazory JD Vance hovori samo o sebe, ze si dobre mimo

sisska96
Včera o 09:17

Však aj teraz na deti mas odpočitateľnú položku z danoveho zakladu, danovy bonus a pridavky na deti. Tak neviem o čom točíš. Mne je jedno kto koľko platí. Každý má tak ako si zariadi

anonym_bea5ee
Včera o 09:22

Bezdetni pojdu na zivnost, sro, zalozia firmu v danovom raji a vobec nic ich neudrzi na slovensku, ja kebyze nemam deti uz tu davbo nie som, tak im zvyste dane a ostanu tu len viacdetbi cigani

januska12323
Včera o 09:23

Takže namiesto podpory rodín s deťmi - bývanie, rôzne služby pre pracujúcich rodičov - chceš radšej trestať ľudí, ktorí z nejakého dôvodu deti nemajú? Bude štát platiť umelé oplodnenie a zmení adopčný proces? Nechajú ti deti aj keď ich týraš, nechceš ich ale platíš iné dane?

januska12323
Včera o 09:23

Nemyslíš, že takí človek radšej pôjde preč zo Slovenska?

sara07
Včera o 09:24

však oni v podstate nemaju danovy bonus čiže maju vyššie dane nepriamo už teraz
oni si odvody platia aj dane aj dph prečo ich ešte viac "trestat "
pôrodnost to nezvyši , zase rozdelovanie spoločnosti, a vytvarenie skupin
a ako to chceš poriešit u ludi čo nemôžu mat deti ? dáš ich do jednej kategorii
nechala by som to ako teraz , prípadne dala vyšši danovy bonus pre tých čo maju deti
a aj keby platili väčšie % dani alebo odvodov tak momentálny prežieraci systém to nezachrani, momentálne ma soc poistovna na 6 dôchodkov , zvyšok berie z pn a iných položiek vykryva a 12 a 13 si požičiava za dost vysoké uroky - takže aj terajší dôchodcovia vlastne nedostavaju to čo odviedli ................tak prečo robit z bezdetných ludi triednych nepriatelov štatu a vyžierky ......

sara07
Včera o 09:25
@anonym_bea5ee

Bezdetni pojdu na zivnost, sro, zalozia firmu v danovom raji a vobec nic ich neudrzi na slovensku, ja kebyze nemam deti uz tu davbo nie som, tak im zvyste dane a ostanu tu len viacdetbi cigani

@anonym_bea5ee podobne ,nemat deti dávno som už preč

anonym_26f1ce
Včera o 09:28
@anonym_b2b74c

@anonym_autor toto tu už bolo za komunistov,volalo sa to starodievocká alebo staromládenecká daň.Každý slobodný nad 30 rokov platil vyššie dane.
Nikdy som nebola na OČR s deťmi,nikdy som nebola na materskej,rodičovskej,nikdy som nedostala od zamestnávateľa finančný príspevok na deti z fondu-vianoce,velká noc,1.september,žiadne kočíkovné,žiadny bonus.Kedy kto mňa "odškodní" za to,že som necicala zo štátu,ale prispievala na deti iných?

@anonym_b2b74c ale to je tvoj problém že si nebola na materskej alebo rodičovčskej očr ... z akého dôvodu si nikdy nebola na očr ?
vianočny prispevok baliček je zaležitost zamestnavatela vyhradne , načo ho tu tahaš ?

anonym_431731
Včera o 09:28
@anonym_autor

@anonym_autor a keď deti mať nemôžem, ale IVF je proti môjmu presvedčeniu alebo naň nemám peniaze? alebo keď je človek inak zdravotne znevýhodnený, starostlivosť o dieťa by proste nezvládol aj keď prakticky ho mať môže a možno by aj chcel? alebo taký asexuál, ktorý kvôli tomu nevyhľadáva vzťahy a intimitu, tiež za to nemôže, je dobrovoľne alebo nedobrovoľne bezdetný? určite je vhodnejšie mať rovnaké dane a prípadné výhody a úľavy pre tých s deťmi ako rozdeľovať ľudí na dobrovoľne a nedobrovoľne bezdetných... mnoho ľudí už dnes váha nad tým či mať deti kvôli finančnej situácii, nevidím zmysel v tom im to pred počatím ešte sťažiť.... a aplikovalo by sa to hneď od 18 alebo kedy príde ten čas, kedy už by mal mať človek deti a ak nemá, tak ho potrestáme?

anonym_b36956
Včera o 09:31

Ja nemám dieťa a som za to, aby sme to my - ženy, ktoré nemáme deti - kompenzované. Nebrala som od štátu MD, ani RD, nepoberám OČR, ani rodinné prídavky, ani daňové bonusy. Za 20r môjho pracovného života som bola na PN 1x. Odvádzam každý mesiac do štátnej pokladnice len z mojich odvodov cca. 1000 eur / ZP, SP, daň/. Oveľa viac za mňa platí zamestnávateľ. Nežiadam skrátenie pracovnej doby, neabsentujem, nevyberám si všetky Pčká, ktoré existujú a nekalkulujem s tým, aby som obabrala štát a mala som najvyššiu MD alebo následnú podporu ( za 20r som bola na ÚP 2 týždne).

Strana
z4