icon

Mali by mať dôchodci volebné právo?

15. apr 2025

Čo si myslíte o tomto videu? Aký je váš názor?

Strana
z6
predavamknihy
15. apr 2025

Nie, nemali. Najma vdaka nim sme tam kde sme. Tak ako je spodne vekove ohranicenie by malo byt aj horne z uplne rovnakeho dovodu

mandzula
Odpoveď bola odstránená
predavamknihy
15. apr 2025

Rozhodovat o buducnosti krajiny by mali prave ludia v produktivnom veku, resp. ludia s buducnostou. Hej znie to hnusne ale je to tak. Dochodci si uz svoje odvolili a svoju buducnost vybrali

maryetta
15. apr 2025

No hlavne by volebne pravo nemal mat niekto nepricetny. A to co pricetne je alebo nie je... 🙈🙈🙈
To uz asi pre kazdeho nieco ine.
Kazdopadne. Nie je rovnica ze kazdy dochodca je "zlo".

princkrason
15. apr 2025

volit by mali pracujuci ludia + mlady od 16 rokov + aj pracujuci dochodcovia, to by tu inac vyzeralo

skusihu
15. apr 2025

Mali by voliť iba ľudia, ktorí pracujú a budujú ekonomiku. Otázne je volebné právo štátnych zamestnancov. Tiež sú v strete záujmu.

mandzula
15. apr 2025

@skusihu ako štátneho zamestnanca mi nikto nikdy nedonútil voliť inak, ako mi kázalo presvedčenie, hoci snahy boli.

dahlia25
15. apr 2025

Skrz ten nepomer dôchodcov vs. "mladých", tiež si myslím, že dôchodcovia by už prístup k volebným urnám mať nemali...

kikuska63
15. apr 2025

Mali by, oni nemôžu za to, že máme nízku pôrodnosť. Každý jeden svojprávny človek by mal vyjadriť svoj názor. Skôr by som zaviedla do školy predmet o tom ako funguje štát + raz za pol roka prednášku čo sa v štáte deje a dôsledky od nejakého objektívneho politologa. Skôr by som posunula hranicu u mladých na 21 rokov. Niektorí 18 roční chodia voliť to, čo volia ich rodičia, lebo nemajú názor a chcú si dať storyčko na instagram, že boli voliť a ani veľa vecí si nevedia vybaviť sami ako plnoletí, česť výnimkám.

anita6666
15. apr 2025

Volebné právo by nemal mať absolútne nikto,kto sa politikou nezaoberá na dennej báze.

patka06
15. apr 2025

Podľa mňa by mali všetci volebné právo /aj dôchodcovia/
Škoda je, že mladí ho žiaľ všetci nevyužijú - jednoducho sa volieb nezúčastnia

zeldia
15. apr 2025

Volit by mali ti čo platia dane. Mne keď niečo poviem tak sa zvyknú vysmievať že oni volia tak, aby im bolo dobre (dostali 300e) a že je ich viac. Toto tu je tak zbytočná debata, lebo o tom je demokracia o vláde retardov taká je totiž väčšina.

kiki68
15. apr 2025

Preco nie? V mojej rodine ma vacsina ludi aj po 70 normalne nazory, Ale prave vidim kopec uplne pomylenych ludi medzi 25-45 rocnymi, uplne ze vymetene pohlady, veria tomu, co im niekto predlozi

danica2711
15. apr 2025

keď si mám vybrať medzi príčetnosťou mojej mamy-dôchodkyne a (ne)príčetnosťou o min. 35 rokov mladšieho Kotlára, jednoznačne vyberám svoju mamu. A Kotlárovo volebné právo nikto nespochybňuje

simsalabim
15. apr 2025

Ked uz, zaviedla by som IQ testy, testy kritickeho myslenia, overenie povedomia o beznych ekonomickych, pravnych atd. zalezitostiach. Lebo kopec sprostych je aj medzi ludmi produktivneho veku - staci citat tu na mk.

janulka182
15. apr 2025

podla mna by mali mat volebne pravo ludia (jedno akí), ktorí maju aspon ake-take IQ. lebo ludska hlupost nas dovedie do skazy. ked si predstavim niektorých jednicov, co sa ledva vedia podpisat, ako idu volit, je mi nevolno.

dharmasanata
15. apr 2025

Moji rodičia dôchodcovia sa politikou zaoberajú, poznajú skoro každú kauzu,nie ako mladí občania ktorí absolútne do toho nevidia.. aj keď sú na dôchodku nikdy by nevolili tu zverbu čo nám vládne.
Ako tu vyššie je spomenuté mali by voliť ľudia čo sa politikou zaoberajú a majú rozhľad. Ale bohužiaľ takých ľudí je veľmi málo a preto to tu vyzerá takto..

beataxxx
15. apr 2025

Kazdy, kto dozije, bude raz stary….to neznamena , ze bude automaticky blby….kolko mladych obdivuje fica, gaspara,kalinaka, republiku….mozno aj simkovicovu…..ja poznam len dve dochodkyne, co volili smer, nasi vsetci znami a rodina volime ps a SAS….takze co????

nyusika
15. apr 2025

ani matky na rodicakoch a materskych teda nie...kto nie je produktivny, nech nevoli

ukgirls
15. apr 2025

no ked vidim aky su dnesny pubertiaci a ludia kt sa ani nevedia identifikovat a tie deti kt vychovavaju matere co nevedia pouzit ani selsky rozum nieto este google(vid tato stranka) tak je to uplne jedno kto kde bude volit ... buducnost je v p.deli nie kvoly politike ale ludom

zuzanita1609
15. apr 2025

Pomýlených sa nájde všade.Skor by som dala IQ a EQ +kritické myslenie a môžeš ísť odvoliť 🤭. Srandujem,toto je presne tá nevýhoda demokracie, ktorá si píli niekedy sama pod sebou konár. Treba len nestrácať chuť argumentovať a obrniť sa trpezlivosťou viac než inokedy.

maryetta
15. apr 2025

Uz iba dodam. Zrejme aj taka narazka na politiku kam sa ubera... teda politika nie... politici. Kolko ich "pricetnych" tam je??? A z tych 150 kolko dochodcov???
Taktiez.... mozno aj par mladych ich volilo.

majka35
15. apr 2025

volebné právo majú aj mentálne postihnutí, tí, ktorí nie sú zbavení svojprávnosti, koho budú voliť? Toho, koho mu povedia rodičia, čiže to sú duplicitné hlasy niekomu, o kom absolútne nič nevedia.

nynia
15. apr 2025

Mna skor zaujima ci by mali mat ludia, ktori podporuju diskriminaciu v obmedzeni inych ludi prav, pravo volit?

mandzula
15. apr 2025

Ďakujem krásne adminom MK za zrušenie môjho vyjadrenia, fakt skvelá práca. A to ani nie som dôchodca.

kikuska63
15. apr 2025

Máme tu demokraciu, každý svojprávny človek nad 18 rokov má právo voliť. Kde je potom problém ? áno teraz je krajina v situácii v akej je, ale predsa len je to demokratický výsledok a treba ho rešpektovať. Netreba to všetko hádzať na dôchodcov. Každá politická strana má voličov v rôznom veku. Mladý človek môže povedať na nášho premiéra, že je zlý, ale nikdy sa nezaujímal o to čo náš premiér robí iba to počul. Tak bude voliť stranu, ktorá mu "uzná" že premiér je zlý lebo si na tom robí hlasy. Nemusí mať žiadny prehľad iba je ovplyvnení okolím. A takto sa to deje vo všetkých vekových kategoriach. Teraz to nie je o tom aký je premiér, aká je strana, ktorá si na ňom robí hlasy, ale o tom ako sú ľudia ovplyvňovaní okolím, médiami a kadečím všetkým.

mandzula
15. apr 2025

@nyusika a teda ani väčšina tých 18-ročných sem podľa tohto kritéria nebude spadať. A krásne sa nám ukáže, že právo voliť nebude mať pomaly nikto, dokonca tu niekto túži po vylúčení štátnych zamestnancov. Nemyslím si, že toto je cesta. Cesta je vzdelávať, nie obmedzovať.

prasiatko30
15. apr 2025

A ten co kollar ci ako sa vola? Ten moze volit? Vsak to je iny ….. a ten nie je ani dochodca

patka06
15. apr 2025

@zeldia Kto platí dane?? To by malo právo voliť naozaj málo ľudí
Neplatia ani študenti, mnohí podnikatelia, matky / otcovia čo sú doma s malými deťmi, nezamestnaní

cafelatte
Autor odpoveď zmazal
Strana
z6