Michal Kovačič odhaľuje pravdu v relácii Na telo
„No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.
Naozaj sa niekto čuduje že ľuďom prepína, keď žijeme v diktatúre? Roky sme tu mali neslobodu slova a deje sa to zas a to dokonca aj v neštátnych inštitúciách?
@ktochytavzite "ja neviem, asi preto, že..." malo byť nie vyjadrenie mojich pochybností, ale ironické konštatovanie, že je to snáď zrejmé.
@annm81 ja by som nemiešala prívržencov koalície s activax propagandou počas covidu. pretože napr. aj ja som komplet zaočkovaná. ale chápem, že to prívržencom opozície vyhovuje to miešať, lebo môžete povedať, že pozrite, akí sú hlúpi. skús to oddeliť, nie je to objektívne.
môžem byť stúpencom koalície a byť aj vzdelaná 😉
@lucyliu Začala si provokovať a chcela si vyvolať hádku, takto si dosiahla zmazanie Príspevku o Šimkovičovej...
@dadis chýba ti tam ešte čo je DISKUSIA a napr. by som si rada prečítala čo je úlohou moderátora diskusie. Lebo tam bude ten "kuťuš" zakopaný, že moderátor často berie na seba úlohu jednej z politických strán, čo si myslím že by nemal. To je akoby sa do ringu postavili dvaja súperi a rozhodca by si tiez navliekol rukavice a boxoval za jednu zo strán súboja.
@zmrzlinka8 presne toto mi tiez vadi, akonahle nepiskas za PS a spol. tak si antivaxer, siritel bludov, hoaxov, dezinformácií, putinovec, rusofil, plochozemec... lebo nic ine nemozes byt ked nevidis tu jedinu praUdu ktora existuje. Toto prebrali od Matovica, to je jeho metoda, okamzite hystericky zautocit na kazdeho kto co i len trosku zapochybuje.
@akje po prvé je tu kontext celkovej situácie na Slovensku. Kovačič nie je jediný,.ani prvý, v Markíze, kto poukazuje na to, že spravodajstvo a publicistika je v Markíze v poslednej dobe obmedzované v prospech koalície. Markíza nie je jediná televízia, kde sa v žurnalistike odohrávajú podobné deje. Televízne spravodajstvo tiež nie je jediné, ktoré je pod tlakom moci. Ideme teda v tejto situácii predpokladať, že náhle zmeny v Markíze sú osobitou kapitolou, ktorá nesúvisí s podobnými zmenami inde?
Po druhé, zamestnanci sa už nejakú dobu pred Kovačičovym vyjadrením, nechali počuť, že po dosadení nového šéfa spravodajstva, dochádzalo k zásahom v prospech koalície. Konkrétne tieto zásahy opísali - napr. tlak na zaradenie nekritického rozhovoru s ministrom vnútra, požiadavka na väčší priestor pre prezidentského kandidáta koalície, stiahnutie reportáže o Dankovej nehode.
Po tretie, krátko pred tým, ako bol dlhoročný šéf spravodajstva odídený, sa Fico verejne vyjadril, že bude nutné pozrieť sa na obchodné vzťahy medzi štátom a Markízou. Dokonca Fico priamo povedal, že ministri dostanú pokyny, ako majú "finančne pristupovať" k Markíze!!!
Toto nie sú dostatočné dôvody predpokladat, prečo sa deje, čo sa deje? Keď som písala, že nemám dôkaz, myslela som tým, že nemám tajnú nahrávku zo stretnutia, kde sa o tom zainteresovaní bavili, ani že nemám písomnú komunikáciu medzi predstaviteľom koalície a majiteľmi Markízy. To, že nemám priamy dôkaz ale ešte neznamená, že nemáme celú kôpku nepriamych dôkazov, ktoré jasne poukazujú, že za zmenami je tlak koalície.
@akje Pisala som uz vyssie, ze dostavam len data v pdf, neanalyzujem ich pre svoju pracu, niekto to uz vyssie pisal, ale tie data su verejne, urcite sa da k tym cislam dostat. Sledovanost nebol problem, ani profesionalita moderatora, ved bol v par tyzdnov oceneny novinarskou obcou.
@tykat Uz dva dni sa snazim ziskat dokaz o tom, ze moderator do diskusie vnasal svoje postoje. Tak uz mi to prosim niekto poskytnute, kde to najdem, kde si to pozriem. X krat o to prosim, nebudem sa ho zsstavat, lebo tie relacie napozerane nemam, ale ak toto tvrdite, tak mi prosim aspon zozdielajte, na zaklade coho takto usudzujete. Staci mi datum relacie, alebo aspon mena diskuterov, nepotrebujem nic viac
@zmrzlinka8 Skupina voličov je tvorená jednotlivými individualitami, takže odchýlky sa nájsť dajú. Nič to nemení na tom, že množina voličov koalície sa veľmi výrazne prekrýva s množinou konšpirátorov. Ak je teda niekto vzdelaný a má prehľad aké mal dôvody voliť koalíciu?
@dadis ale ved moze, to je jasne, moze mat na tom postavenu celu relaciu, ale asi by nemal byt osobne zaujaty v diskusii kde ma byt moderatorom.
Mne ked tak rozmyslam vadilo napr. to ze polozil otazku (nielen on), host zacne hovorit, skoci mu do reci, lebo odpoved nie je taka ako cakal, host znova zacne hovorit, zase mu skoci do reci, a pred dalsou otazkou da svoj vstup k tej otazke bez moznosti na to reagovat. A toto sa opakuje. Prípadne debata prebieha, host reaguje na druhého hosťa, pýta sa ho niečo a moderátor začne odpovedať namiesto toho druhého hosťa. Ja chápem že sú moderátori pripravení, čatso viac ako hostia, ale mali by nechať priestor na diskusiu práve hosťom. Nech sa naučia reagovať, odpovedať... To bolo aj v RTVS aj na TA3. Mne zostali len Bielik a Král, čo si ich v pohode pozriem.
@dadis Ja mám pocit, že zástancovia zmien v slovenskej žurnalistike vôbec nechápu, ako to funguje, čo to znamená byť novinárom, ako má vyzerať nezávislé spravodajstvo. Na jednej strane veria alternatívnej scéne, ktorá si preukázateľne dokonca VYMÝŠĹALA spravodajstvo, pripadne zaň vydávala publicistiku, na druhej zjavne nikdy neotvorili seriózne noviny, aby zistili, že žurnalistika odjakživa pracuje aj so subjektívnymi komentármi.
Mimochodom, Závodský je v tom, že si nenechá otázku zakecať, ozaj dobrý - tiež ho rada počúvam.
@dadis data su verejne? Kde? Akoze je tomu nejeden rok, co v mediach uz nepracujem ale tieto data boli vzdy platene.
Ak sa nieco zmenilo, budem len rada, ja nemam problem so spracovanim dat a ich porovnanim. Len teda nech googlim ako googlim, neviem sa k nim nikde dostat. Mozes mi prosim ta poslat link na tie verejne data?
@jednoduchomaria89 my mame právo pracovať odvádzať a držať hubu 🙄
@katkazocele nebud smiesna, prosim ta. Raz vulgarizmy, raz provokacie, hadky, ale hej, ty a kamosky to beriete vzdy ako utocenie a provokacie, ked vam clovek da fakty a vy nemate na to protiargumenty.
@lenkasarka tak ja už pevne verím , keď si schvália ďalšiu strašne podstatnú vec (na ktorej stojí táto republika a o ktoru by sa mali v prvom rade starať admini stránok atd ) naskočime na vlnu ekonomického rozvoja a lacných potravín s benzínom či ako to bolo a mier je tiež už na ceste
@zmrzlinka8 myslíš, že to vyhovuje len prívržencom opozície? Vieš koľkokrát som tu napríklad ja bola poslaná pichnúť si ďalšiu včeličku (nemám ani jednu) či označená za typickú voličku PS (nie som ich volička, dokonca ani fanynka)? Ale treba toto škatulkovanie podsunúť len na voličov opozície, že?
@lucyliu pisala som, ze taketo zmeny prichadzaju aby prilakali obecenstvo a ano, byva to aj ked klesa sledovanost. Takze mne nepride na tom absolutne nic nelogicke zo strany televizie, ze oznamila, ze sa budu snazit zmenit atraktivitu tejto relacie. Vzhladom na bojkot koalicie a ich nepritomnost vo vysielani je mozne, ze to poznacilo aj sledovanost relacie a je na mieste rozmyslat, o ake zmeny pojde. Mali mat na to cele leto.
Avsak spat k datam. Ty si bola ta, co ma oznacila a napisala, ze sledovanost nebola nizka. Tak ma zaujima, odkial to mas. Ja sa k takym datam aktualne dopracovat neviem. A rada by som to videla. A vtedy by som aj vedela dat za pravdu, keby ich vidim a je to tak, ako pises.
Druha vec je ta, ktoru popisuje @annm81, a moze byt. Logiku to dava tiez. Ale teda nebila by som sa tu za to, ze to tak naozaj je a zmeny su kvoli koalicii. Myslim, ze cas ukaze.
@dadis pracujem uz v inej sfere marketingu ako tej medialnej. Ja si data pytam od vas, co mi tvrdite, ze ich mate a stojite si za tym, ze sledovanost je vysoka a nema klesajucu tendenciu. Moze byt. Ja vam to neberiem, len si to chcem overit. No ak ste prisli na to tak, ze ste si pozreli jeden rating poslednej relacie, nepovazujem to za zanalyzovanie stavu sledovanosti.
A nakoniec si to mam vlastne zistit sama od niekoho, co s touto diskusiou a vasimi tvrdeniami absolutne nic nema spolocne 🙂
Ok, necham vas ja dievcence tak. Chcela som len vediet, odkial vsetci mate informacie, ktore tu pisete. Uz viem.
@kristiii ja nie som za žiadne osobné škatuľkovanie na žiadnej strane, každý človek je indivíduum. a už vôbec nie som za netolerantnosť. veď nech si má každý politické presvedčenie aké chce, strašne sa mi hnusí a vidím to u mnohých aj tu, že keď niekto nezdieľa rovnaký názor, tak ho ideme verbálne upáliť a dourážať.
Kým sa nenaučíme akceptovať a vážiť si aj druhého človeka aj iný názor, tak sa toto ľudstvo za svoje dejiny nenaučilo nič. Nemusí mať rovnaký názor, ale musím to vedieť prijať. Každý má právo na svoj postoj. Len keby to ego nebolo tak vysoké u mnohých!

@katkazocele Novinár nemá čo robiť politiku? Čo myslíš pod pojmom "robenie politiky"? Že upozornil na to, že je ako novinár vystavený tlaku, ktorým sú obmedzované slobodné média? Ako občan, bez ohľadu na svoju profesiu, je úplne v poriadku, ak na to poukáže - toto je to robenie politiky??? Alebo že sa k politike vyjadruje? Je niečo zvláštne, že novinár komentuje politiku? Veď to je jeho práca!