Mier na Ukrajine
Aj vam sa zda, ze miesto ukoncenia vojny na Ukrajine, boje graduju?
(A v Gaze pokracuje genocida....)
Prosim nech je tam mier!
A co si cakala? Putin sa skoncit nechysta, Trump pocuva Putina a Europa sa boji rozhybat. Tych par statov, ktore ich ako tak podporuje to nevytrhne. A aj slovaci uz viac fandia Putinovi ako ukrajincom.
Je mi smutno z tohoto všetkého. Aj keby boli na Ukrajine nacisti, čo nie sú, nikto nemá právo napadnúť inú suverénnu krajinu. Najlepšie je, že samotní Ukrajinci sa o nacistoch a že ich tam majú dozvedeli od Rusov. To o niečom hovorí.
aj keby sa uzatvoril mier tak bude klud dva tri roky ,
uprimne niečo sa mi nepači zaberiem uzemie a potom si kladiem ešte podmienky ktore sa ukrajiny ani netykaju , vydieram
aj keby bol mier tak za dva tri roky - tak ako pri kryme - by šlo rusko dalej,nie nadarmo polsko , nemeck, česko zbrojí ...
Chcimírovia vykrikovali v uliciach že chcú mier tak nechápem prečo nenadávajú ficovi prečo ten mier nevybavil keď sa pred mesiacom už trepal do tej Moskvy. Tuším aj ten koktavý idiot z Revúcej tam bol. A nič nevybavil.
Preco admini upravuju nazvy? Straca sa tym pointa diskusie.
Vsednost a otrepane frazy branis rozvoju myslenia, resp. rozmyslaniu
No hrozni ti ukrajinci, ze stale nedali putlerovi cele svoje uzemie a identitu 🥴
Preco admini upravuju nazvy? Straca sa tym pointa diskusie.
Vsednost a otrepane frazy branis rozvoju myslenia, resp. rozmyslaniu
@eva8 tiez to neznasam, kazdu jednu temu premenuju, kazdu. Este aj taku, ktora ma uplne normalny nazov, ja neviem ci tam robi nejaka narusena osoba, ktora ma pocit, ze ma jedina patent na nazvy (ktore su z velkej casti odveci od temy, horsie ako povodne nazvy), ale aj admini by mali mat nejake pravidla a nezasahovat a nemenit myslienky druhych ludi. Je to chore.
@eva8 tiez to neznasam, kazdu jednu temu premenuju, kazdu. Este aj taku, ktora ma uplne normalny nazov, ja neviem ci tam robi nejaka narusena osoba, ktora ma pocit, ze ma jedina patent na nazvy (ktore su z velkej casti odveci od temy, horsie ako povodne nazvy), ale aj admini by mali mat nejake pravidla a nezasahovat a nemenit myslienky druhych ludi. Je to chore.
@vanilkovazmrzka vsak to bola otazka na zamyslenie, nie nazov "reportaze" , alebo konstatovanie 🙃 To radsej nech zmazu celu diskusiu
Hej, tiež som pred rokmi dúfala, ze ten hnusný ruský trpaslík bude o tomto čase, v tomto roku, uz dlho hore kopytami..
Ja to už ani nemám silu sledovať 😭, je to hrozné, Putin sa len tak nevzdá, starý ch.j, on ide a aj pôjde aj cez mŕtvoly. Tomuto svetu velia samí zlí ľudia....Putin, Trump, u nás šialenec ficiak, u susedov Orbán...atď.... skazený a zlý svet 👎👎👎👎
Hej, tiež som pred rokmi dúfala, ze ten hnusný ruský trpaslík bude o tomto čase, v tomto roku, uz dlho hore kopytami..
@ruxandra Je to predovšetkým naša vina. Celý západ viac kvákal ako konal. A politici tak robili preto, lebo to od nich chceli občania. Stali sme sa tak neskutočne rozmaznanými, že sa nedokážeme postaviť za žiadnu hodnotu, ešte ani len za vlastnú bezpečnosť. Inak by si bol trpaslík už dávno prestrelil hlavu, kým by mu na bunker klopali vojaci s rozkazom postaviť ho pred medzinárodný súd.
@admin Dakujem za vratenie nazvu na povodny, este otaznik na konci, aby to uputalo, podporilo zamyslenie sa, zaroven zahrnulo aj emocie (pocudovanie, nespokojnost) a pod..... Pritom nazov podvedome trochu evokuje aj k neagresivnym prispevkom.
Uprimne dakujem za vypocutie pochopenie 🌹
Ta otazka bola odozvou aj na Trumpove zabezpecenie mieru, ktore v konecnom dosledku vyvolalo zhorsenie situacie nielen na Ukrajine, ale aj v EU. Este si na nerastne bohatstvo Ukrajiny brusi zuny aj nas Danko.
A mame "veselu" situaciu aj v parlamente kvoli schvalenym "nesankciam" Rusku.
Aj medzi Trumpom a Muskom su nezhody kvoli "krateniu dotacii" na Muskove elektromobily, Musk sa citi oklamany, pretoze dotoval Trumpovu prezidentsku kampan.
Je velmi potrebne uvedomit si, komu verime, koho volime, koho podporujeme.
Toto sa mi ukazalo:
Severná Kórea podľa odborníkov využíva vojnu na Ukrajine ako reálne testovacie prostredie na zlepšenie svojej raketovej technológie. Podobné testy nebolo možné uskutočniť na jej vlastnom území, kde je obmedzený priestor a prísne medzinárodné sankcie.
https://fontech.startitup.sk/vecny-spojenec-rus...
Spamujem 😉
Klobuk dole pred vsetkymi, ktori sa snazia urovnat konflikty. Nie je lahke dochadzat ku kompromisom, hlavne, ked su pod tlakom a nezastupuju len seba. Diktatori vedia dosiahnut svoje, ale na ukor koho a coho? Kedy je lepsie ciastocne ustupit diktatorovi a kedy nie?
Ide ti o to, že narastá množstvo konfliktov? Narastá z pohľadu nanajvýš dvoch generácií (asi skôr jednej) zapadnej civilizácie. Ak pôjdeš mimo náš civilizačný okruh alebo napr. 40 rokov dozadu, ten pohľad bude dramaticky iný. Ako som vyššie písala, sme rozmaznaní a neuvedomujeme si nielen to aké šťastie sme mali žiť v najpokojnejšom období a priestore dejín, ale nechápeme ani to, že zadarmo a bez námahy to donekonečna fungovať nebude.
Ide ti o to, že narastá množstvo konfliktov? Narastá z pohľadu nanajvýš dvoch generácií (asi skôr jednej) zapadnej civilizácie. Ak pôjdeš mimo náš civilizačný okruh alebo napr. 40 rokov dozadu, ten pohľad bude dramaticky iný. Ako som vyššie písala, sme rozmaznaní a neuvedomujeme si nielen to aké šťastie sme mali žiť v najpokojnejšom období a priestore dejín, ale nechápeme ani to, že zadarmo a bez námahy to donekonečna fungovať nebude.
@annm81 od druhej svetovej vojny zažívame najväčší počet násilných konfliktov a postihlo to 2 miliardy ľudí, „mier je teraz vážne ohrozený“ a „svet sa nachádza v kľúčovom bode zlomu v dejinách“
Zdroj: Amina J. Mohammed https://press.un.org/en/2023/sc15184.doc.htm
@annm81 od druhej svetovej vojny zažívame najväčší počet násilných konfliktov a postihlo to 2 miliardy ľudí, „mier je teraz vážne ohrozený“ a „svet sa nachádza v kľúčovom bode zlomu v dejinách“
Zdroj: Amina J. Mohammed https://press.un.org/en/2023/sc15184.doc.htm
@maranco závisí... Článok je z roku 2023, čo je rok, kedy síce bolo veľa obetí medzinárodných konfliktov v porovnaní s desaťročiami predtým, na druhej strane bolo omnoho menej obetí vnútroštátnych konfliktov. A súčasne v tej dobe medzinárodné konflikty reálne nemali taký potenciál prerásť v nejakej podobe do niečoho, čo by sa dalo nazvať svetovým konfliktom, ako to bolo v dobách bipolárneho sveta. Predstava, že doteraz tu mier bol a zrazu nie je, sa nezakladá na historických faktoch. Po páde ZSSR sme mali krátke obdobie, keď sa zdalo, že prišiel ten povestný "koniec dejín", ale to obdobie bolo veľmi krátke a veľmi lokálne. Predtým mier nebol a ako nám vravia skúsenosti, ani v budúcnosti nebude.
Po krasnom dni zapnem televizor a tam - Charkov. Opat vo mne zarezonovalo:
Mier na Ukrajine?
A tentokrat aj s vykricnikom:
Mier na Ukrajine?!
@annm81 praveze sa mi zda, ze Trump zmyslanim zastal v case, resp. vracia sa v case 😑
Vidím, že sa v tom vyznáte. No zabúdate na jedno. Ukrajinská oligarchia rozkradla štát, potom nastrčila politické figurky aby ľudom narozprávali rozpravky o tom, že pojdu ako štát do únie a všetkym už bude iba dobre. pozdravujem
Vidím, že sa v tom vyznáte. No zabúdate na jedno. Ukrajinská oligarchia rozkradla štát, potom nastrčila politické figurky aby ľudom narozprávali rozpravky o tom, že pojdu ako štát do únie a všetkym už bude iba dobre. pozdravujem
@dedobedo a pozdrav aj rusku oligarchiu ... pripadne mozes aj slovensku.
No vieš moja, ja mam v ramci rodiny človeka v OBSE cez Rakusko, povedal, porozpraval. Až ti privezu manželika v plechovej truhle, potom neplač. Myslim si, že si typicka zmanipulovana. A myliš sa, mojim vzorom nie sú rusi, ani banderisti.
https://www.youtube.com/watch?v=iyyvsiZzhdgVidím, že sa v tom vyznáte. No zabúdate na jedno. Ukrajinská oligarchia rozkradla štát, potom nastrčila politické figurky aby ľudom narozprávali rozpravky o tom, že pojdu ako štát do únie a všetkym už bude iba dobre. pozdravujem
@dedobedo ano, na Ukrajine bola "mafia", aj oligarchovia. Aj preto bol Majdan. A mladi, ktori mali m9znost studovat v zahranici podporovali vstup do Unie. Vsak aj nasim sa otvoril svet. A pobyty v zahranici znizuju predsudky, pretoze maju ine skusenosti ako jpp

A čo si čakala? Mňa to vôbec neprekvapuje.