Migrácia v Nemecku a Taliansku
Ahojte. Žila som pár rokov v Nemecku, aj v Taliansku a strašne ma mrzí ako tieto krajiny dopadli a možno ešte len dopadnú skrz migráciu. Dá sa to podla vás zvrátiť? Tí ludia toho majú plné zuby, boja sa deti púšťať von :( myslíte že celkovo je to už s EU v ....? Dnes ma to tak prepadlo, pozerala som nejaké zahraničné videa, som aj v kontakte s pár ľuďmi žijúcimi v cudzine a je mi z toho úzko. Až tak sa do politiky nevyznám, len tak zbežne si niečo prečítam aby som bola v obraze, tak som si chcela prečítať vaše názory ako to vidíte, či máte obavy, alebo naopak ste s tým ok. Ďakujem
@viestta porovnávať migráciu za čias kráľovnej Viktórie čo bolo pred vyše 100 rokmi neviem noo 😀 áno sú to krajiny kde sú ľudia na migráciu zvyknutí, ale predtým boli prínosom ako lacná pracovná sila. Teraz to nevyzerá, že by sa išli pretrhnúť za prácou.Toľko útokov,napríklad nedávno v Británii 10 dobodaných ľudí vo vlaku.Proste mi to príde strašné a zdá sa mi toho veľa.Rada by som sa mýlila,a možno sa aj mýlim preto sa informujem,len neviem či práve koník je vhodný zdroj 😀
@anonym_autor ano, ale ten čo pobodal ľudí bol narodeny v uk (černoch), a kto zachranil dievca pred nim pol muslim (migrant), ktory bol pracovnik buď v tom vlaku, alebo bol zamestanec firmy, tak nějak.
Skoncil na JIPke mal poraneny krk, a toti co furt nadavaju na migranty v anglicku vesanu anglicke vlajky všade a su aj proti nam z eu, z micoho nic že "Naj Boh ho žehná!" , ale volit idu stranu, ktora je rasisticka a je proti migrantom všeobecně a premýšľajú aj zrušit trvale pobyty v UK, benefity pre EU.a tych čo maju trvale pobyty (ILR)... Nieje to fer, je vetsia časť samych Britov, čo zneužívajú systém, nez migranti, ale teraz Briti sa stavia aj proti nám. Logicky : Keď niekde máte život, narodia sa vám děti, pracujete, a znicoho nic ochoriete, nemôžete robit a zostanete doma, to nemáte narok na pomoc? Aj ked ste splacali daně? Je to velmi smutné, no hovori sa že ti, co prisli do Anglicka pred Brexitom, by mali mať svoje práva, ale ti co přišli po tom uz na nich sa to nevztahuje.
A prečo to tak je? Robila som tu roky v zdravotnictve, taky mix ľudí Angličania, Nigerijci, Korejci, Indi, Pakistanci, Rusy, Polaci, Rumuni, Somalci, Este ludia zo Zimbabwe, Ghany, Cameronu, a verte mi, že najlenivejsi sú Anglicania. Oni len kaslu, boli ich hlava, zostavaju doma, poriadne pracu nezrobia, ale platy chcu mat vysoke. My aj ked oo nich pracu budeme robit, topit sa v potu, lebo sa starame o chorych, starych, pratame a oni si sedia. Poznala som ich vela ale 90% anglicanou takto robia. Z prace odpadavaju. Ale budu si spitat ze skadial sme, ked sa nam daco nepodari.
A ano gangy su všade, aj anglicania predavaju drogy, jedna rodina deti ma doma a cez dvere podava travu, strašné. Ha som tiez len proti migrantom z tretieho sveta ako afghanistan, sudan, Irak, iran , pakistan, tam je mentalita ludi iná, je nebezpečná v niektorych pripadoch. Ale co sa teraz deje su media. Realita nieje az tak zla, oni len pridavaju do ohna, aby sa ludia hadali, nenavideli, napadali sa na uliciach za siatok na hlave, ci krajinu z ktorej pochádzaju. Je to zle v tomto smere. Bolo mi potvrdene aj z uradu DWP som sa bavila s jedniu zlatou pani a povedala jej ze co sa deje, ze ludia maju strach ziadat o to co im patri, ci su to aj pridavky, universal ked stradaju a maju tazke obdobie, a ona mi potvrdila, ze anglicanov je viac co si ziadaju prave, ze to neni pravda co sa hovori.Ze naj nemame strach.
@anonym_ad3752 viem čo som videla. Pochodila som celý rim. A už to nie je Rím ako ho poznám.
@hopsas akosi nechapem, preco ockavas, ze miesta a mesta budu aj po rokoch vyzerat rovnako, ako si ich zazila predtym. A ze ta tym je vinna migracia ludi. Vsak vsetko sa vyvija a meni, raz k dobremu, inokedy k zlemu - inac vyzeralo mesto po 10, po 20 rokoch a inac bude vyzerat mesto po 30 rokoch bez ohladu na to, ci tam budu iba domaci, alebo aj s migrantami alebo iba migranti....
@anonym_ad3752 viem čo som videla. Pochodila som celý rim. A už to nie je Rím ako ho poznám.
@hopsas Ja som práve kvôli tomuto odišiel z Paríža. Lebo to kvantum imigrantov je fakt hrozne.A st tým súvisiaca (ne)bezpečnosť.
môj manžel má kolegov po celom svete - všelijakých etník, národnosti - čiže je v kontakte s veľkým množstvom ľudí ktorí sú v zahraničí domáci.. a vieš čo? väčšina sa vôbec nebojí svoje deti púšťať von ani o svoju buducnost.. takže to nebude len tým, že domáci to vnímajú inak.. skôr by som povedala, že ľudia sú nastavení rôzne.. ti s otvorenou mysľou, bez strachu z inakosti nemajú predsudky a tak sa neboja migrantov, ale iných veci.. taki, ktorí všetko iné a nové zatracuje - tak ti sa boja kohokoľvek.. a toto pravidlo platí všade..
aj ja sa bojím.. bojím sa hlúposti ľudí, straty slobody.. bojím sa agresorov.. a agresori majú rôzne národnosti.. nemusia byť migranti.. a často ani vôbec nie sú.. Daniela Tupého, henryho acordu, Juraja a Matúša zabili na ulici ľudia ktorí neboli migranti.. mohla by som pokračovať s mnohými príbehmi, aj menej tragickými ale vôbec nie menej traumatizujúcimi, ale na to momentálne už nemám čas...
tým všetkým len chcem povedať - problém nie je množstvo migrantov, problém je nekontrolovatelma agresia v ľuďoch a tu majú v sebe aj domáci.. tak to bohuzial je..
Aj tu bude veselo, keď sem náš velkomozny privezie 150tis uzbekov. Už teraz to tu vyzerá hrozne. Bývam v kedysi lukratívnej štvrti, ale na okraji štvrti urobili z hotela ubytovňu. Ten bordel, čo tu je,tu nebol ani v divokých 90tkach...
A nie, necítim sa v bratislave bezpečne
@tilly V Česku, zejména v Praze žije a pracuje velké množství Uzbeků už mnoho let a je to v pohodě. Oni si chtějí hlavně vydělat.Problémy nedělají. Ani nechlastaj jako jiné národy co dělají po nocích bordel...
@anonym_autor No mne pride smiesne ako tu uz poznamenala jedna uzivatelka, ze ti nevadi, ze ti rozkradaju krajinu a trapia ta miesto toho migranti v Nemecku. Nuz, hlavne teda, ze si tu spokojnucka. Ale bud dalej ignorant, takych presne potrebujeme, aby ju mohli rozkradat aj nadalej.
@mircalla mna by len zaujímalo, že či ti vadí aj to, že ta okradla aj sime c kova manka s rodinou, alebo či im doprajes a oni môžu.
@hopsas Veď toto presne počúvam od domácich, len nechápem tú rozpoluplnosť že niekto vychvaluje do nebies a že nič hrozné sa nedeje a iní -najmä tí domáci sú zúfalí.
@anonym_autor to mas ako na Slovensku, su ludia spokojni a tvaria,sa, ze vsetko je fajn... a potom su ti, ktori to vidia realne a napr.17.11.1989 bol pre nich nadejou na zmenu, ktora sice nastala, len akosi nie tak, ako by sme ocakavali..
Zula som v Nemecku a mam tam rodinu, cize tam chodievam kazdy rok na par tyzdnov a bohuzial Nemecko uz nie je Nemeckom akym bolo a ak niekto tvrdi opak, tak to tam zrejme nepozna...
Z miest sa vytracaju domaci, mas pocit, ze si bud v Afganistane, Syrii alebo v Afrike. O Turkoch ani nehovorim, ale tych tam bolo vzdy vela. Ked ides ulicami mesta, tak zo 100 ludi mas 80 cudzincov, ktori sa bohuzial spravaju, akoby im to tam patrilo a tu zmenu vidi v ptiebehu 10.r obrovsku 😔
@mircalla mna by len zaujímalo, že či ti vadí aj to, že ta okradla aj sime c kova manka s rodinou, alebo či im doprajes a oni môžu.
@anonym_2c85fa Ak sa to preukaze, samozrejme vadi. Na tom, kto kradne nezalezi, ale sama ves, ze Smerohlas kradne roky vo velkom. Nie som fanusjk PS. Dokazes svoje nazory dat aj pod realnym nickom, ktory pozname, ci si zbabela?
Ale asi bude platit to z uvodneho prispevku, ze sa v politike nevyznas, ked sa pozastavujes nad tymto a nie nad totalnou apokalypsou u nas
@mircalla totálna apokalypsa je v celej EÚ a ty si všimaš len tú našu? Nedovidís za roh? Netrápi ťa, ako tu budu tvoje deti o 20 rokov žiť? Asi nechápeš, ako mnohé tu, že to je politická migrácia, dlhodobo pripravovaná najvyššími moslimskými predstavitelmi s cieľom islamizovať Európu so všetkým, čo s tým súvisi. Muammar al Kaddáfi povedal veľavravnú myšlienku, že islam dobije Európu bez meča. A to je už 14 rokov mŕtvy. Už sa to deje.
@mircalla totálna apokalypsa je v celej EÚ a ty si všimaš len tú našu? Nedovidís za roh? Netrápi ťa, ako tu budu tvoje deti o 20 rokov žiť? Asi nechápeš, ako mnohé tu, že to je politická migrácia, dlhodobo pripravovaná najvyššími moslimskými predstavitelmi s cieľom islamizovať Európu so všetkým, čo s tým súvisi. Muammar al Kaddáfi povedal veľavravnú myšlienku, že islam dobije Európu bez meča. A to je už 14 rokov mŕtvy. Už sa to deje.
@anonym_eaf03e Opat zbabely, alibisticky nonym. Napis to s realnym nickom a vyjadrim sa velmi rada, ci vidim za roh. Priamo ma oslovis s otazkou, tak uznaj, ze nemam dovod reagovat na anonym. Vela nickov si pamatam, tak nech si ta zaradim
@anonym_eaf03e Nazorovo som konzervativec, takze nie som happy z migracie, ale vsak bavme sa mimo skryvania sa za anonymov.
Wtf, mala by si dostať aspoň rakovinu aby si zistila, aké sú reálne problémy a že tie problémy sú na slovensku a nemusí ťa žiadne taliansko trápiť :D
Wtf, mala by si dostať aspoň rakovinu aby si zistila, aké sú reálne problémy a že tie problémy sú na slovensku a nemusí ťa žiadne taliansko trápiť :D
@anonym_5aa7b5 Mne to vychadza, ze kazdy Smerhlas volic toleruje, co sa deje doma a radsej ho trapi migracia ako rozkradanie vlastneho statu. Ak niekto napise. ze je tu spokojny, bud zije v bubline a je mimo alebo je na strane zlodejov a proruskej cesticky. Iny dovod nevidim
@anonym_5aa7b5 Nech sa ti stane to čo druhým praješ. Ty si riadny zúfalec, alebo chudera neviem čo si. Keď nevieš diskutovať na úrovni zalez naspäť do diery. Čítaj celú diskusiu ako sám/a vidíš názory sú tu rôzne, ale znížiť sa k tomuto príspevku môže naozaj len odpad! Dúfam, že nemáš a nikdy nebudeš mať deti, lebo potom sa tu len množia takýto zbytoční ľudia ako ty.
@anonym_5aa7b5 Nech sa ti stane to čo druhým praješ. Ty si riadny zúfalec, alebo chudera neviem čo si. Keď nevieš diskutovať na úrovni zalez naspäť do diery. Čítaj celú diskusiu ako sám/a vidíš názory sú tu rôzne, ale znížiť sa k tomuto príspevku môže naozaj len odpad! Dúfam, že nemáš a nikdy nebudeš mať deti, lebo potom sa tu len množia takýto zbytoční ľudia ako ty.
@anonym_autor Esteze ty diskutujes na urovni, agrestivna je neuveritelne, staci, ze ma niekto iny nazor
@anonym_autor Ja len hovorím, že riešiš vymyslené bludy a mala by si zažiť reálne problémy, nech sa trocha usporiadaš :D
@anonym_autor Esteze ty diskutujes na urovni, agrestivna je neuveritelne, staci, ze ma niekto iny nazor
@anonym_5dc183 Aký názor som ja predniesla? 😀 Ja som len povedala, že čo sú to za problémy riešiť cudziu krajinu, keď tu u nás stojíš pred nemocnicou kludne od 4tej rána a čakáš na lístok k lekárovi... .a keď u nás žobroníme peniaze cez donio a keď u nás na teba v nemocnici spadne omietka a si rád ak ti vyoperujú správne oko :D Toť vše.
@anonym_5dc183 Aký názor som ja predniesla? 😀 Ja som len povedala, že čo sú to za problémy riešiť cudziu krajinu, keď tu u nás stojíš pred nemocnicou kludne od 4tej rána a čakáš na lístok k lekárovi... .a keď u nás žobroníme peniaze cez donio a keď u nás na teba v nemocnici spadne omietka a si rád ak ti vyoperujú správne oko :D Toť vše.
@anonym_5aa7b5 To ona nevidi ci nechce vidiet...ze neonatoogii v Kosiciach lietaju holuby a ludia musia zbierku robit...totalne mimo je
Alebo ze 8 hod cakas s dietatom na urgente
@anonym_autor Ja len hovorím, že riešiš vymyslené bludy a mala by si zažiť reálne problémy, nech sa trocha usporiadaš :D
@mircalla Teraz to nemyslím ironicky, ale prečo keď je inde lepšie, tak sa jednoducho nezbalíš a neodídeš za lepším životom? Veď to musí byť ťažký život, keď si neni šťastná vo vlastnej krajine a vidíš tu samé negatíva. Dnes nie je ťažké odísť, tak prečo sa tu trápiť? Keď už velmi chceš zachádzať do tej politiky neni som volič smeru, nedám hlas pošahanému človeku, ale tých narušených je tam viac vrátane Šimečku. No neovplyvňuje to môj život tak, že by som tu videla všetko čierne.
@anonym_5aa7b5 S tebou sa nejdem ani zahadzovať, vyzeráš že si skončila max.tak druhú triedu ZŠ. Nájdi si inú diskusiu, ideálne aj inú krajinu na život. Keď migrácia je nereálny problém tak neviem, asi žiješ v jaskyni.Niektorí aj cestujeme kvôli práci, známym, rodine tak sa zaujímame, viď iné príspevky. Zbohom
@mircalla Teraz to nemyslím ironicky, ale prečo keď je inde lepšie, tak sa jednoducho nezbalíš a neodídeš za lepším životom? Veď to musí byť ťažký život, keď si neni šťastná vo vlastnej krajine a vidíš tu samé negatíva. Dnes nie je ťažké odísť, tak prečo sa tu trápiť? Keď už velmi chceš zachádzať do tej politiky neni som volič smeru, nedám hlas pošahanému človeku, ale tých narušených je tam viac vrátane Šimečku. No neovplyvňuje to môj život tak, že by som tu videla všetko čierne.
@anonym_5aa7b5 S tebou sa nejdem ani zahadzovať, vyzeráš že si skončila max.tak druhú triedu ZŠ. Nájdi si inú diskusiu, ideálne aj inú krajinu na život. Keď migrácia je nereálny problém tak neviem, asi žiješ v jaskyni.Niektorí aj cestujeme kvôli práci, známym, rodine tak sa zaujímame, viď iné príspevky. Zbohom
@anonym_autor A sme doma, panička vyvolená si chodí do Talianska na dovolenku a užíva si, tak ju plebs nezaujíma, ktorí sa nedostane na vyšetrenia, ktorí žije z almužny... atd atd atd :D
@anonym_autor A sme doma, panička vyvolená si chodí do Talianska na dovolenku a užíva si, tak ju plebs nezaujíma, ktorí sa nedostane na vyšetrenia, ktorí žije z almužny... atd atd atd :D
@anonym_5aa7b5 Ja z almuzny nezijem, ale tato osoba asi naozaj nikdy nemusela ist lekarovi na urgent, kde sa otras sluzby tykaju vsetkych. K tej rakovine, mama na nu zomrela aj vdaka nasmu zdravotnictvu, ale hlavny problem su migranti.
@anonym_5aa7b5 Keby si čítala tak vieš, že v Miláne som študovala a chvílu žila v DE, za ten čas som spoznala ľudí, ktorých mám rada a z času na čas sa rada do týchto krajín vraciam, dlhšie som nebola. Slovensko má svoje problémy, ale v cudzine tiež neni všetko ružové,momentálne tú migráciu dosť riešia tak ma zaujíma ako to vnímajú iní. Či len okruh niektorých domácich v IT, DE preháňa, či média nafukujú, alebo ako to vidia iní. To je celé. Netreba hneď útočiť a priať ľuďom choroby preboha, veď zas trošku úroveň si treba zachovať, aj keď sa mi názor iného nepáči 🙈
@anonym_autor Zjavne zijes v zlatej klientke a hovno vies, s cim sa ludia na Slovensku potykaju...
@anonym_5aa7b5 Ja z almuzny nezijem, ale tato osoba asi naozaj nikdy nemusela ist lekarovi na urgent, kde sa otras sluzby tykaju vsetkych. K tej rakovine, mama na nu zomrela aj vdaka nasmu zdravotnictvu, ale hlavny problem su migranti.
@mircalla Tak keď ťa migrácia nezaujíma, tak už tolko neprispievaj a založ diskusiu kde budete plakať ako sa tu máme všetci zle. Mňa zaujíma momentálne migrácia, možno práve preto, že nežijem v bubline ktorú tu omielaš, ale občas aj vystrčím päty ďalej ako je BA.
Na urgente som bola keď som mala alergickú reakciu na liek, pomohli mi a potom vlastne ešte raz. Viem, že ľudia majú rôzne skúsenosti, ale veď každý môže založiť akúkoľvek diskusiu. Kto si ty aby si určovala čo má ľudí trápiť a čo nie. Ja už s tebou diskusiu končím, to nemá zmysel. Odpovede ktoré sú celkom k veci, som už aj tak dostala, ahoj.
@mircalla Tak keď ťa migrácia nezaujíma, tak už tolko neprispievaj a založ diskusiu kde budete plakať ako sa tu máme všetci zle. Mňa zaujíma momentálne migrácia, možno práve preto, že nežijem v bubline ktorú tu omielaš, ale občas aj vystrčím päty ďalej ako je BA.
Na urgente som bola keď som mala alergickú reakciu na liek, pomohli mi a potom vlastne ešte raz. Viem, že ľudia majú rôzne skúsenosti, ale veď každý môže založiť akúkoľvek diskusiu. Kto si ty aby si určovala čo má ľudí trápiť a čo nie. Ja už s tebou diskusiu končím, to nemá zmysel. Odpovede ktoré sú celkom k veci, som už aj tak dostala, ahoj.
@anonym_autor Je super, ze ta trapi len migracia a nie osud tvojich deti. Mam precestovanu polku sveta, takze tiez vytrcim paty mimo BA a narozdiel od teba mi vadi stav tejto republiky, na to by si ale musela mat oci a dake zaklady ekonomickeho myslenia
@anonym_autor Je super, ze ta trapi len migracia a nie osud tvojich deti. Mam precestovanu polku sveta, takze tiez vytrcim paty mimo BA a narozdiel od teba mi vadi stav tejto republiky, na to by si ale musela mat oci a dake zaklady ekonomickeho myslenia
@mircalla práveže ma trápi osud mojich detí, preto ma zaujíma AJ migrácia. Sa už zobuď! Vyššie ti to už niektorí napísali, ale jediná odpoveď na akú sa zmôžeš je, že s anonymom sa nebavíš. Tak to je, keď dôjdu argumenty. Tiež si neodpísala prečo teda neodídeš aj s deťmi a neochrániš ich od tejto hroznej krajiny???
Ja moc po svete nechodím, ale teda Paríž ma dal do kolien, nebývala by som tam, autom sa človek nikam nedostane a metro nie je ani trochu bezpečné, večer nám na recepcii dali zákaz vychádzať, ako turistky nás miestny študent ťahal z geta, kde sme sa omylom dostali, vobec som takéto niečo nečakala a je mi z toho smutno.
@mircalla Prepac, ja nezijem na SK ale zaujima ma ako to tam bezi. Tiez ma zaujima situacia vo Francuzsku, lebo mi tam tiez zije cast rodiny. A ostatne krajiny, kde som bud zila, alebo bola na navsteve. Dokonca ma zaujima aj situacia v GB. A je to fakt zle.
A nechapem o com tu tocis. Lebo autorka sa zaujima o celkove smerovanie EU - bez ktorej by to malinke slovenko bolo uz davno v p....? Ak niekto zije v bubline, tak si to hlavne ty. Co robis pre to aby to na SK bolo lepsie? Sikanujes prispevky na MK?
Pochopenie algoritmu sucasnej migracnej politiky do EU si vyzaduje viac ako tvoje jacanie.
Zaloz si temu ohladom Fica a tam sa vyfiltruj.

Mňa by zaujímalo, kde žijete, keď sa na Slovensku cítite bezpečne.