Migrácia v Nemecku a Taliansku
Ahojte. Žila som pár rokov v Nemecku, aj v Taliansku a strašne ma mrzí ako tieto krajiny dopadli a možno ešte len dopadnú skrz migráciu. Dá sa to podla vás zvrátiť? Tí ludia toho majú plné zuby, boja sa deti púšťať von :( myslíte že celkovo je to už s EU v ....? Dnes ma to tak prepadlo, pozerala som nejaké zahraničné videa, som aj v kontakte s pár ľuďmi žijúcimi v cudzine a je mi z toho úzko. Až tak sa do politiky nevyznám, len tak zbežne si niečo prečítam aby som bola v obraze, tak som si chcela prečítať vaše názory ako to vidíte, či máte obavy, alebo naopak ste s tým ok. Ďakujem
@anonym_28e968 Zaujima ta zjavne vsetko okrem situacie na Slovensku, asi to bude skor o nenavisti k migrantom. Keby si si vygooglila par grafov o Slovensku a rozumela im, migracia by bol tvoj najmensi problem
@mircalla Situacia na Slovensku je priamo zavisla na situacii v EU. A EU je na kolenach vdaka migracnej politike. Chapes suvislosti? Alebo treba jednoduchsie?
@mircalla Situacia na Slovensku je priamo zavisla na situacii v EU. A EU je na kolenach vdaka migracnej politike. Chapes suvislosti? Alebo treba jednoduchsie?
@anonym_28e968 Ty tiez nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku. Spytam sa inak: ak teda toto tvrdis, ako je mozne, ze cesi, poliaci a pomaly uz aj rumuni su ekonomicky daleko pred nami a ekonomika im rastie ovela rychlejsie, maju mensie dlhove zatazenie, lepsiu infrakstukturu a neustale sa od nas vzdaluju? No skus, nech sa paci....Inak - za tych x rokov od revolucie su uplne inde ako my vo vsetkych smeroch.
@anonym_28e968 Nevies? Myslela som si....Najprv sa dovzdelaj. Ono precitat si nieco ine okrem Rosamndy Pilcherovej nie je na skodu. To bolo Slovensko co sa tyka kupnej sily na tom lepsie ako Polsko ci Rumunsko. Mozno ti napoviem: maju lepsich politikov, lepsiu strategiu, nemaju odvahu tak bezostysne rozkradat stat a eurofondy
https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-ekonomika...
https://www.forbes.sk/preco-je-polsko-uspesnejs...
https://magazin.portu.sk/tyzden-v-slovenskej-ek...
Ďakujem. Ja presne toto chcem počuť, že to média len nafukujú a reálne to také zlé nie je. Ale počula som žiaľ aj iné názory. Potom je človek zbytočne zmätený keď nevie kde je pravda 😏 Naposledy som bola v lete v Mníchove a cítila som sa bezpečne ,ale taký Berlín je vraj o inom (neviem osobne som nebola). Tiež Paríž mám hrozné zážitky.
@anonym_autor bola som v ESP,ubytovaní sme boli v štvrti,kde boli "migranti" a nie nebála som sa vyjsť von. Bolo tam čisto,ľudia sa medzi sebou bavili slušne,žiadne búrky ani podobne somariny a nikto sa do nás nenavazal. Jeden večer mali nejakú oslavu,bubnovali do desiatej večer. A potom ako by utalo. Skončili a šli dnu a bol pokoj.
@anonym_eaf03e Nazorovo som konzervativec, takze nie som happy z migracie, ale vsak bavme sa mimo skryvania sa za anonymov.
@mircalla nechápeš, prečo sme väčšina v reakciách na teba anonymné? Lebo vo väčšine diskusií sa hádaš a vehementne presadzuješ svoj názor. Lebo veď všade si bola, všetko vieš najlepšie. 😉
@mircalla nechápeš, prečo sme väčšina v reakciách na teba anonymné? Lebo vo väčšine diskusií sa hádaš a vehementne presadzuješ svoj názor. Lebo veď všade si bola, všetko vieš najlepšie. 😉
@anonym_eaf03e Takze ty pises anonymne, lebo si presadzujem svoj nazor? Logiku to ma. Asi preto.je vacsina anonymom.v kazdej diskusii, i tam, kde nie som
@anonym_eaf03e Takze ty pises anonymne, lebo si presadzujem svoj nazor? Logiku to ma. Asi preto.je vacsina anonymom.v kazdej diskusii, i tam, kde nie som
@mircalla 🤣 to ma pobavilo..píšu ti anonymné lebo sa tá boja. Omg,ja som zase v snoch pár žien tuná ☺️ vraj sa im o mne zdá 🤣🤣🤣 a neber mi môj titul najhoršej osoby na MK ktorý mi dala Dahliaa 😏
@anonym_autor bola som v ESP,ubytovaní sme boli v štvrti,kde boli "migranti" a nie nebála som sa vyjsť von. Bolo tam čisto,ľudia sa medzi sebou bavili slušne,žiadne búrky ani podobne somariny a nikto sa do nás nenavazal. Jeden večer mali nejakú oslavu,bubnovali do desiatej večer. A potom ako by utalo. Skončili a šli dnu a bol pokoj.
@mizoko A ty si tam bola na 1, ci dokonca 2 tyzdne? 😅 Takze uz vies, ze je vsetko v pohode.
@mircalla Aj ty pises anonymne. Ak nie, daj sem tvoju adresu a fotku. Trosku si zmatena.
@anonym_28e968 Nevies? Myslela som si....Najprv sa dovzdelaj. Ono precitat si nieco ine okrem Rosamndy Pilcherovej nie je na skodu. To bolo Slovensko co sa tyka kupnej sily na tom lepsie ako Polsko ci Rumunsko. Mozno ti napoviem: maju lepsich politikov, lepsiu strategiu, nemaju odvahu tak bezostysne rozkradat stat a eurofondy
@mircalla Tak uz to vyjadrovanie o ceruzke mi dava jasny naznak o tvojom limitovanom mysleni.
Stale ste s Cechmi, Poliakmi v rovnakom "klube". Takze sledovanie celoeuropskej situacie je dolezite. Vies preco? Lebo ked pride k zmene (vdaka migracnej politike EU), tipni si ktory klub pojde prec ako prvy. A je jedno, kto ma aku infrastrukturu a akeho premiera. Jednotlivec musi mat prehlad aj o obsirnejsom vyvoji a zariadit sa.
Ja zijem viac ako 15 rokov v zahranici a teda moje dieta sa mi do istych stvrti mesta prechadzat nechodi. Vies si aspon namatkovo nejak domysliet preco asi? Nie, lebo ty nemas realnu skusenost. Tak ked sa tie ktore vonku ziju k tejto teme vyjadria, doporucila by som drzat hubicku, ty naj naj naj....skus domysliet.
@mircalla Jo. A este nieco. Ty si precitaj nazov prispevku a vyjadri sa k teme. Potom snad pochopis, ze tvoje prispevky su uplne od veci (ako prakticky skoro v kazdej teme).
@mircalla Tak uz to vyjadrovanie o ceruzke mi dava jasny naznak o tvojom limitovanom mysleni.
Stale ste s Cechmi, Poliakmi v rovnakom "klube". Takze sledovanie celoeuropskej situacie je dolezite. Vies preco? Lebo ked pride k zmene (vdaka migracnej politike EU), tipni si ktory klub pojde prec ako prvy. A je jedno, kto ma aku infrastrukturu a akeho premiera. Jednotlivec musi mat prehlad aj o obsirnejsom vyvoji a zariadit sa.
Ja zijem viac ako 15 rokov v zahranici a teda moje dieta sa mi do istych stvrti mesta prechadzat nechodi. Vies si aspon namatkovo nejak domysliet preco asi? Nie, lebo ty nemas realnu skusenost. Tak ked sa tie ktore vonku ziju k tejto teme vyjadria, doporucila by som drzat hubicku, ty naj naj naj....skus domysliet.
@anonym_28e968 Nie, nie sme ani nahodou nie sme v tom istom klube. Keby si si precitala tie linky, taku blbost nedas. Ved naco, lepsie je byt zadubena. A teda pisem pod nickom, do ktoreho si ako trapny anonym mozes kopnut, co som kedy napisala. zatial co ty si tu ficis pod 2 nickmi, mozno aj 3 a vsetky su anonymne, nakolko si zbabela a bojis sa, ze by si tu niekto tvoje prispevky vyhladal...
@anonym_28e968 Agresivna a vulgarna ako bonus, pod anonymom pisat, ze mam drzat hubu ide urcite lepsie....🙂)))))))
Ahojte...tak narychlo,utiekla som do Eisenachu za kamoskou z gympla,mám teraz náročné obdobie a potrebujem vydýchnuť.Jedna veľká katastrofa.Večerná prechádzka okolo piatej?Nemysliteľné...znásilnienia,prepady...a to v celkom v dobrej štvrti Eisenachu,ktorú som poznal spred 20 rokmi dozadu...takže drísty o tom,ako je Európa bezpečná si nechajte pre seba...stačí vidieť škandinávske krajiny ako poskočili v rebríčku páchania trestných činov,no jedna veľká nezastaviteľná katastrofa,ktorá sa valí na Európu...hm,kam to smeruje...do riadnych sračiek...
@anonym_28e968 Agresivna a vulgarna ako bonus, pod anonymom pisat, ze mam drzat hubu ide urcite lepsie....🙂)))))))
@mircalla Vyjadri sa k teme. Aku mas byvalu a sucasnu skusenost so zitim v EU (IT, DE a mozno by bolo zaujimava aj ina krajina). So zitim, nie dovolenkovou navstevou.
A prestan tu nadavat autorke a prispievatelkam priamo k tejto teme do ficovolicov.
@mircalla Napísala ti len to, čo si si pýtala. A ak je to tak a si celý deň na koni a hádaš sa aj v iných diskusiách, tak to dáva potom zmysel prečo si nešťastná. To nebude zlou situaciou na Slovensku, ale zlobou čo v sebe nosíš.
Či doma ťa nikto nepočúva tak sa chodíš vyzúriť na koňa? Žila si niekedy v zahraničí? Máš tam aspoň blízkych s ktorými si v častom kontakte? Nemusíš odpovedať odpoveď si domyslíme.
@mircalla Napísala ti len to, čo si si pýtala. A ak je to tak a si celý deň na koni a hádaš sa aj v iných diskusiách, tak to dáva potom zmysel prečo si nešťastná. To nebude zlou situaciou na Slovensku, ale zlobou čo v sebe nosíš.
Či doma ťa nikto nepočúva tak sa chodíš vyzúriť na koňa? Žila si niekedy v zahraničí? Máš tam aspoň blízkych s ktorými si v častom kontakte? Nemusíš odpovedať odpoveď si domyslíme.
@anonym_autor Moje deti su bilingualne, partner je z EU a polka mojej rodiny je v zahranici. Ak si si nevsimla, napriek tomu migrantov nekomentujem. Zato ty komentujes situaciu v SK , hoci tu 15 rokov nezijes..
Posledny prispevok mal byt pre anonym_28e968
Ale to je jedno, vzdy je to len anonym
Posledny prispevok mal byt pre anonym_28e968
Ale to je jedno, vzdy je to len anonym
@mircalla Precitala som si ho. A dufala, ze sa konecne odmlcis. Lebo teda naozaj reagujes zmatocne. Anonym mircalla.
@anonym_28e968 Ved sa vrat na Slovensko, ked je tu tak dobree, preco si v zahranici. Ty nie si nahodou tiez migrant, co odisiel zo Slovenska? Budu len radi, ze o jednu prizivnicku z ostblocku menej. Tu mas garanciu, ze sem migranti z Azie ci Afriky nepachnu, jedine ukrajinci.
Moja teta zije v Taliansku skoro cely svoj zivot, ziĺa v Milane a teraz uz vyse 20 rokov mimo Milana a je to tam strasne aj mimo toho velkeho mesta. A videla som to na vlastne oci. Kto to nezazil, nech je radsej ticho. Migraciou stupla kriminalita, ale ze brutalne. Nechapem ako niekto moze pred tymto zatvarat oci.
Len take Anglicko. Stuplna im kriminalita, sexualne napadnutia migrantov o 62% za 4 roky! To hned prvy link co vyskocil na tu temu.
Za toto som fakt rada, ze vyrastaju moje deti u nas v SR, nikde inde by som sa necitila tak bezpecne. Chvala Bohu, ze socialne podmienky u nas nie su take dobre, aby sme pre migrantov boli zaujimavi.
https://plus7dni.pluska.sk/aktualne/alarmujuce-...
@anonym_28e968 Ved sa vrat na Slovensko, ked je tu tak dobree, preco si v zahranici. Ty nie si nahodou tiez migrant, co odisiel zo Slovenska? Budu len radi, ze o jednu prizivnicku z ostblocku menej. Tu mas garanciu, ze sem migranti z Azie ci Afriky nepachnu, jedine ukrajinci.
@anonym_5dc183 Mircalla. Tema je o situacii v IT, DE a ostatnych zapadoeuropskych krajinach v suslosti s migraciou a celkovym nevydarenym projektom, na ktory EU doplati.
Zaloz temu o situacii na SK a tams a filtruj.
@anonym_5dc183 Mircalla. Tema je o situacii v IT, DE a ostatnych zapadoeuropskych krajinach v suslosti s migraciou a celkovym nevydarenym projektom, na ktory EU doplati.
Zaloz temu o situacii na SK a tams a filtruj.
@anonym_28e968 Na com ficis? Sama si migrant. Nikdy ta nebudu akceptovat, vzdy budes len socka z ostblocku
Aby Slovenka mala uzkostne stavy z nemeckej situacie 😂 nemate dost vlastnych starosti? Rozkradaju vam stat pod zadkom, ale bojme sa migracnej politiky Nemecka.
Zijem tu, je tu vela migrantov (vratane mna), citim sa tu bezpecne. 300krat bezpecnejsie ako na Slovensku. A to ani nehovorim o zivotnej urovni…
Uz druha diskusia, co registrujem, za poslednych par dni na tuto temu. Naaahodicka ze?
@anonym_5e3cf7 ja osobne mam uzkost zo stavu v Nemecku, vo Francii a Taliansku. Celý západ prakticky padá na papulu vďaka prisťahovalcom. Len si treba pozrieť štatistiky. Niektoré spolkové krajiny im obmedzili výplatu dávok tak dvihli kotvy a išli ďalej... otázkou je, kam ďalej a kde sa zastavia. Ja som v Košiciach pár rokov ale teda čmoudov je tu už prehnane veľa. A áno, mám obavu ísť po ulici. Osobne mi islamizácia Európy vadí. Zároveň mi vadí zničený genofond. Je mi však jasné, že s tým ako jednotlivec neurobím nič.
@anonym_autor tak ono bežná slovač ešte nezažila útoky na Vianočných trhoch, nájazdy dodávok do davu a pod.... kým sa to reálne nestane tu, sme tu akože okej. Ideme kolabovať z nehôd rýchlikov... počkaj, až tu niekoho verejne dobodajú.... to začnú všetci písať inak. Ja osobne na žiadne trhy už nechodím.
@anonym_autor výdrž pár rokov, a máme to aj tu.je to nezvrátiteľné..

@mircalla Prepac, ja nezijem na SK ale zaujima ma ako to tam bezi. Tiez ma zaujima situacia vo Francuzsku, lebo mi tam tiez zije cast rodiny. A ostatne krajiny, kde som bud zila, alebo bola na navsteve. Dokonca ma zaujima aj situacia v GB. A je to fakt zle.
A nechapem o com tu tocis. Lebo autorka sa zaujima o celkove smerovanie EU - bez ktorej by to malinke slovenko bolo uz davno v p....? Ak niekto zije v bubline, tak si to hlavne ty. Co robis pre to aby to na SK bolo lepsie? Sikanujes prispevky na MK?
Pochopenie algoritmu sucasnej migracnej politiky do EU si vyzaduje viac ako tvoje jacanie.
Zaloz si temu ohladom Fica a tam sa vyfiltruj.
@anonym_28e968 Zaujima ta zjavne vsetko okrem situacie na Slovensku, asi to bude skor o nenavisti k migrantom. Keby si si vygooglila par grafov o Slovensku a rozumela im, migracia by bol tvoj najmensi problem