Môže sa južná časť Slovenska pripojiť k Maďarsku?
Myslite si ze je mozne aby sa Madarsko snazilo o to aby sa juzna cast krajiny k nim pripojila? Viem ze vsetko je uz mozne v dnesnom svete, ale co si o tom myslite ? A ludia ktori zijete na juhu SK, bolo by lepsie keby bola tato cast v HU?
Budúci mesiac sú v Maďarsku voľby, s veľkou pravdepodobnosťou podľa prieskumov yyhrá Péter Magyar. Podľa tamojších príbuzných na predvolebných mítingoch vystupuje (aj) v uniforme uhorského šľachtica a reční o bývalej sláve krajiny... brnká na ľúbivú strunu mnohých Maďarov a spomína zašlú slávu Uhorska. Môže /nemusí to naznačovať, akým smerom sa situácia a nálady v HU budú vyvíjať.
Takmer isté je len po jeho zvolení len to, že vzťahy medzi našimi vrcholnými predstaviteľmi budú chladnejšie, než teraz.
@ Dúfam, že Magyar nevyhrá. Spomínať Benešove dekréty bola geniálna ukážka prikladania polienok na ohník iredentistov a taktiež názorná ukážka od PS, ako ústa predbehli rozum.
@ Dúfam, že Magyar nevyhrá. Spomínať Benešove dekréty bola geniálna ukážka prikladania polienok na ohník iredentistov a taktiež názorná ukážka od PS, ako ústa predbehli rozum.
@anonym_72387f aký rozum? To je všetko úmyselné. Oni veľmi dobre vedia aké sú vzťahy medzi Maďarmi a Slovákmi krehké. Stačí málo a máme tu vojnu.
@milanemila Skús sa prejsť po viedenskej štvrti Favoriten oblečená po európsky vo večerných hodinách a uvidíš sama.
@pr85 skus sa prejst v BA v Pentagone vo vecernych hodinach obleceny v comkolvek 🤷🏼♀️
@pr85 skus sa prejst v BA v Pentagone vo vecernych hodinach obleceny v comkolvek 🤷🏼♀️
@milanemila nemusí byť ani pentagon, stačí po zatváračke okolo niv, v Ružinove park a. Hlinku apod.
Aj na juhu Slovenska čím ďalej tým viac ľudí hovorí po slovensky. Po maďarsky hlavne staršie generácie ale nezdá sa mi, že by to mohlo smerovať k opaku 🙂 som 100% slovenka, presťahovala som sa do Maďarska, naučila som sa po maďarsky, pracujem na juhu Slovenska a veľmi veľa maďarov napríklad chodí na Slovensko kvôli nákupom či službám. Naopak to aspoň v mojom okolí nie je bežné.
@anonym_5d0e6d tak v Nitre Slováci maďarskej národnosti čo tam žijú dosť tlačia na maďarčinu a teda neradi počujú,že sú Slováci maďarskej národnosti 😂 či je to aj inde tak netuším. a pokiaľ viem,Maďari skupujú pozemky a budovy na J SK takže možné je všetko. Ale zase,keď my im to predávame tak vo sa čudujeme? 🙂 Keď získajú pozemky a nehnuteľnosti legálne môžme tak akurát otvárať ústa ako kapor
@anonym_autor ano,nech si ich beru vsetkymi desiatimi!!!Neexistuje horsia natura ako "madarsky slovak"...to tam ani neziju civilizovani ludia na juhu.Z osobneho zivota ich poznam moc dobre no a z verejneho,staci spomenut Satorovcov,pri ktorych sa potvrdilo,ze su to len pudove zvierata..Na druhej strane na Zitnom ostrove je najlepsia voda takze nech si ich beru madari otialto prec ale voda zostava nasa!

samozrejme že by Maďari mali záujem o naše územie.. to si povedzme hneď na rovinu. Však akí sú urazení poniektorí na juhu... a v Budapešti tiež. Vďaka EU je kľud, sme jedna únia, ale až raz skončí mám obavy čo bude. Je to v ľudských génoch, stále sa tĺcť, zabíjať, kradnúť... a že 21. storočie. Hanba nám.