Nemecká politická scéna: Vzrastajúci ľavicový extrémizmus Antifa
Vcera a dnes mala zjazd najvacsia politicka strana v Nemecku., pravicova AFD. A vzhladom na rastuci lavicovy extremizmus lavicoveho zoskupenia Antifa, musela byt masivne chranena pred ich utokmi. Policajti pritvrdili, ,kedze poznaju praktiky tohoto hnutia a jeho privrzencov.Takato masivna ochrana nebola robena ani pri navsteve americkeho prezidenta. Kolony policajnych aut sprevadzali ucastnikov az namiesto urcenia robili velke bezpecnostne opatrenia na ochranu politikov z AFD.
Pridavam video z tejto akcie.
Odporucam pozriet .
https://x.com/Martin_Sichert/status/20732464875...
najvacsia nemecka strana je CDU, nie? ked vezmem Bundestag.
@lucyliu nasla som, o com si pisala. V Bundestagu malo CDU najvyssie zastupenie po volbach 2025.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Spolkové_voľby_v_...
Ale Afd od jeho vzniku stupa. A vyvija sa, dava si pozor na preslapy
@anonym_2dde30 kvoli synovi, ma dysfaziu, to je specificky naruseny vyvin reci a dvojjazycne prostredie ho velmi brzdilo, takze sme bud mali prejst na 100% nemcinu aj doma alebo sa vratit na SK. co sa tyka lutosti, no to je tazke povedat, boli sme tam vyse 10 rokov, jasne spomienkovy optimizmus + aktualna situacia na SK ma pripravuje o zdravie🙄, tak casto lutujeme a v podstate uz zase si hovorime, ze ak dalsie volby sa SK nespamata, tak dvihneme kotvy. na druhej strane, jemu to neskutocne pomohlo, za prvy rok spravil neskutocny progres a to je hlavne😊
@lucyliu dakujem za odpoved. Drzme si vsetci palce, nech sa uz opozicia zmobilizuje na SK. Niekedy su tie rozhodnutia tazke, ale co by rodic neurobil pre dieta.
Na margo, ze v Nemecku je len lavicovy extremizmus. Hned prvy clanok po zadani klucovych slov:
Nemecká polícia zasahovala proti pravicovým extrémistom
Razie prebehli v približne 50 nehnuteľnostiach.
Čítajte viac:
https://www.sme.sk/svet/c/nemecka-policia-zasah...
@f333 vy ste tu napísali do fóra čisto informáciu že extrémisti mali zraz v de 😄 a? Teraz ja založím tému "dnes prší" 😄 naša odpoveď je: áno mali zraz, áno extrémisti sa rozvíjajú. Čo chcete akože počuť? Alebo o čo vám ide? Nebudem je modré, tráva je zelená, extrémisti sú v de, voda je mokrá...
@kkovacovak propagacia, ziskavanie volicov, reklama - skrz socialnych sieti 🙂
@lucyliu Znovu ta upozornujem, aby si pisala len k teme. Tie omacky mimo si nechaj pre prrivatnu debatu. nemam zaujem o podobnu debatu.
@lucyliu ( rokov mimo de/neviem,kolko si tam zila a ci si vobec mohla avolit/ ze dlhy ca nato,aby si vedla posudit pomery tam teraz.Velmi sa zmenili k horsiemu vinou globalistickej politiky systemovych stran. Nemusis suhasit s mojimi postojmi, to je v poriadku. ja som vyrovnany clovek ,takze akceptujem iny nazor.
Ale mna by zaujimal tvoj nazor na nasilie lavicovych extremistov. acilo by sa ti,kak by napriklad ty si bola na demo svojej strany a zautocili by na teba privrzenci inej strany nasilim? Alebo ta odstavili od energie ,pretoze ju poskodili? Pre vyznavanie idelogie,ktora veci riesi nasilim?
@f333 volit som samozrejme mohla len v miestnych volbach, nikdy sme neriesili obcianstvo.
nesympatizujem s novodobymi fasistami, takze si neviem predstavit taku situaciu, ze by ma na zraze "mojej" strany niekto napadal. Nemci, ktorych poznam ja, su proti AfD, ale neznamena to, ze podporuju militantne skupiny antifa. proti AfD protestuju aj odbory, cirkvi, bezni ludia, ale nie nasilne a nie su clenmi antifa. situacia nie je ciernobiela a ani jedna z tychto extrem skupin nie je v poriadku.
@f333 a nasli nejaku bombu?
Nie, nepocula, nesledovala som.
Aj o Antife sme rozpravali v politickej skupinke. Ziadny extremizmus nie je dobry
@eva8 To neviem., Ale pointa je inde. ze toto musi ppolicia robit ako prevenciu proti terorizmu lavice na demokraticky zvolenych politikov a aj volicov ci clenov strany. Ürtoze hrozny bombovymi utokmi bola velka.
Takato ochana s azvycajne robi len pri prlezitosti navstevy vyznamenho poltka vde. Aterza je to nutne aj pr epoltikov vo vnutri statu. A ochrane obyvatelov.Ak by tu bombu nasli , tak to uz bvy znamenalo,ze de nam apod kontolou uz vebec bezpecnost krajiny a musala by odstupit asi nielen minister ,ale cela vlada.
ta si to uveodmuje aboji sa, ze ak prde k nasilu,ona bud ebrna na zodpoovednost. aj za to ako sachvali strny vady vminulosti k AFd . Stak podnecovali tych extrmistov k utokom na nu. Ako neziskovka dosva statne dotacie Laviciari zacali utocit aj na polciu . A ta im nedaruje uz. Kancewpar s adrzi vkrsle lan tak tak. takze jeho pozicia je slaba a vie to.Jediny utok na AFd aj e po nom politcky a strane CDULusi ho uz maju vzuboch.:
Ano o Antifa sme sa rozprvali ,prtoze ona je nasilna uz roky. Ale to,co robi uz teraz ,je uz terorizmus., Prdstav si,zeby nejaka organizacia prerusila infrstruktuiru azopstali sk mesta dni betz vod y atepla a energie. Alebo poskdila kable na trti vakov atie s avykolajili. Aj takto oni ´bojuju'za voju idelogiu. nenavisrt je v ich DNA.
Tanenavist, co hlopbalisti lavicovi zacali voci AFd ssa i vrcia vpodbe padu ,kedze ludi aim uz neuverili tie ich klamstva o AFd .Ale ako citam aj tu v dbate na mk, tak idelogia leberlnych prgrsivnych emdi ucinkuje na niektorych Slovakov
Ano,ziasdn y extem nie je dobry. Ale iny ja nateraz nevidim taky nebezpecny ,ako je tento lavicovy globalsiticky . Ato cci v de ci aj na sk. Pozri sa,co take media ci poltici hovoria o Republike. Rovnaka retorika , rovnake/ ak by sa dalo /aj nasilie. Alebo na Fica.
Ta nenavist co v mediach ci z Ps podnietila atentatnika k uroku na neho, sa moze vde naprklad /ab oli pokusy / opakovat na politikoch AFd.A toho sa uz aj v CDU desia.
@eva8 To neviem., Ale pointa je inde. ze toto musi ppolicia robit ako prevenciu proti terorizmu lavice na demokraticky zvolenych politikov a aj volicov ci clenov strany. Ürtoze hrozny bombovymi utokmi bola velka.
Takato ochana s azvycajne robi len pri prlezitosti navstevy vyznamenho poltka vde. Aterza je to nutne aj pr epoltikov vo vnutri statu. A ochrane obyvatelov.Ak by tu bombu nasli , tak to uz bvy znamenalo,ze de nam apod kontolou uz vebec bezpecnost krajiny a musala by odstupit asi nielen minister ,ale cela vlada.
ta si to uveodmuje aboji sa, ze ak prde k nasilu,ona bud ebrna na zodpoovednost. aj za to ako sachvali strny vady vminulosti k AFd . Stak podnecovali tych extrmistov k utokom na nu. Ako neziskovka dosva statne dotacie Laviciari zacali utocit aj na polciu . A ta im nedaruje uz. Kancewpar s adrzi vkrsle lan tak tak. takze jeho pozicia je slaba a vie to.Jediny utok na AFd aj e po nom politcky a strane CDULusi ho uz maju vzuboch.:
Ano o Antifa sme sa rozprvali ,prtoze ona je nasilna uz roky. Ale to,co robi uz teraz ,je uz terorizmus., Prdstav si,zeby nejaka organizacia prerusila infrstruktuiru azopstali sk mesta dni betz vod y atepla a energie. Alebo poskdila kable na trti vakov atie s avykolajili. Aj takto oni ´bojuju'za voju idelogiu. nenavisrt je v ich DNA.
Tanenavist, co hlopbalisti lavicovi zacali voci AFd ssa i vrcia vpodbe padu ,kedze ludi aim uz neuverili tie ich klamstva o AFd .Ale ako citam aj tu v dbate na mk, tak idelogia leberlnych prgrsivnych emdi ucinkuje na niektorych Slovakov
Ano,ziasdn y extem nie je dobry. Ale iny ja nateraz nevidim taky nebezpecny ,ako je tento lavicovy globalsiticky . Ato cci v de ci aj na sk. Pozri sa,co take media ci poltici hovoria o Republike. Rovnaka retorika , rovnake/ ak by sa dalo /aj nasilie. Alebo na Fica.
Ta nenavist co v mediach ci z Ps podnietila atentatnika k uroku na neho, sa moze vde naprklad /ab oli pokusy / opakovat na politikoch AFd.A toho sa uz aj v CDU desia.
@f333 policia je stale pritomna pri vyznamnych udalostiach. Nerozumiem o akom spacifikovani vravis, ze nepouzili vodne dela.
@anonym_996982 ja som nezachytila v de ziaden iny terorizmus ,ako ten lavicovy,co by tak pachal nasilie . Len laviciari poskodzuju infstrukturu z idelologickych dovodov.A tak isto utocia na inych politikov ci strany. Ti laviciari su extrmisti,co nasilie povysili na boj za svoju ideologiu. Antifa je naozaj terorizmus v cistej podobe.
@f333 zoznam odsudenych clenov afd: Bjorn Hocke - pouzitie nacistickeho symbolu, Sebastian Munzenmaier - ublizenie na zdravi, Kai Borrman - urazal, udrel a pohryzol cernosku, Felix Kassel - autom vosiel do protidemonstrantov, tato lalia nevinna, Sven Ebert - kopol zenu do brucha, Iven Gorbig - napadol policajta, dalej sa mi nechce hladat, ale correctiv to pekne zhrnul aj ostatnych.
asi by viaceri potrebovali, aby na nich Fico vylial 100 litrov studenej vody, ako sa tym vyhraza novinarke.
Ziadny pravicovy extremizmus v Nemecku neexistuje
https://www.noviny.sk/zahranicie/1204420-razie-...
Okrem skupín Jung und Stark a Deutsche Jugend Voran, ktoré vznikli v roku 2024, úrady evidujú aj neonacistickú organizáciu Letzte Verteidigungswelle (Posledná obranná vlna). Jej údajní členovia aktuálne čelia v Hamburgu obžalobe z viacerých násilných trestných činov.
@f333 otvorene podporuješ terorizmus a Israelskú genocídu v Gaze, Libanone... a pritom ti vadia extrémisti v De ?? Treba viac sledovať globálnu politiku, aby si pochopila ako si ser.eš do huby. Btw, je tvoj nick zároveň tvoja diagnóza??
@anonym_1e9e66 Nie ,to myslim pravicovu konzervativo-libereanu stranu Afd, ktora je teraz najsilnejsou stranou v de ,vo federalnej urovni ma skoro 30%a celkom a v septembri budu volby do spolkovych krajin,kde prinajmensom vjednej bude vladnut sama.taku uz ma silu ..ze preferencie ma 42 %.
ja neviem,kde ty beries odvahu pisart ze nejaka strana,ktorej v de dalo tolko percent obyvatelov hlasy a jemomentalne najsilnejsou strnou a opozicnou aj fo frd.parlamente De su nejakii nackovia. To pisu liberalne media a poltici akoPS a tak ludia ako ti su nimi ovlpylivneni?
Nemcko ma velky problem s lavicovym extremizmom a oto je dokaz ich agresivity. Ta Antiffa je v de oznacovana ako lavica extremisticka organizacia aj policiou a v USA je zakazana ako extremisticka. je to medzinar.lavicove etremisticke hnutie,ktorer obi v e aj v inych krjinach podla vzoru tych liberalnych lavicovo progrosivnych sil nasilie.len nedavno sposbili vypadok le. energie v Berline.
nemal /nemala/ by si citat naozaj tie liberalne media. pretoze si uplne vedla z medz.politiky.
@f333 Žijete v Nemecku? Ak áno, prosím, urobte nám láskavosť a budúci rok nechoďte k voľbám na Slovensku.
@f333 volit som samozrejme mohla len v miestnych volbach, nikdy sme neriesili obcianstvo.
nesympatizujem s novodobymi fasistami, takze si neviem predstavit taku situaciu, ze by ma na zraze "mojej" strany niekto napadal. Nemci, ktorych poznam ja, su proti AfD, ale neznamena to, ze podporuju militantne skupiny antifa. proti AfD protestuju aj odbory, cirkvi, bezni ludia, ale nie nasilne a nie su clenmi antifa. situacia nie je ciernobiela a ani jedna z tychto extrem skupin nie je v poriadku.
@lucyliu ja zijem v De 24 rokov. Ale ziadnu faasisticku stranu som v de nezachytila za tu dobu.T aku si zachytila ,ked si tam byvala? Neviem,s akami Nemcami mas kontakt po 8 rokoch od ocdochdu z De,ale v spolocnosti, co ja som jejclankou volili vminulosti /rodina aj priatelia / CDU.ktora sa ped padom zeleznej opny podobala jedina na pravicu. Ale laviciarka Merkel to zmenila a vela ludi z podnik .sektora, vysokej splocnosti uz ju nepokladalo za prjatelnu. A tak sa vytvorila AFd..A tak vnikla a rastla AFd,ktoru dnes podporuju aj milionari .
A poridali sa aj liberlli ,koptri nezmyslaju lavicovo a globalsitcky. Tak ako sefka AFd.
Kde beries info rmacie z De? to od tych par Nemcov,co poznas?CI z liberalnych lavicovycj medii a TV? Prtoze ak by si poznala naozaj pomery v de, tak viers, ze tak akona sk ked Fico zvoclava autobudy so svojimi sympatizantami,tak j to aj u Antifa v de. pridu aj zo zahranicia. Bezni ludia nie. Ti pracuju a ak maju volno,tak sa venuju rodine. Nebehaju a nepachaju nasilie na ulici.
De bola vzdy konzervativnou krajinou,nie lavicovu erxtremistickou. Ale politici i ako Merkel ci von der Leyen ci Merz ju priviedli ku globalsitckemu marazmu
AFd volia uz aj zamestnaci ci zivnostnici ci aj robotnici . Odisli od CDU prave preto, o,ze sa obratila proti nim znicenim ekonomiky. Takze nie,bezni ludia,len aktivisti ci privrzenci tej lavice ci zelenych robia na ulici bordel. Su to a aj migranti .
Bezni ludia sa odvratili od systemovych strana ako Su Liberali ci socani ci zeeleni. A maju male percenta . to len uz skalni ich volia.Ale mas pravdu .ludioa co r pracuju vk orporatoch na zakladetej ich korporatnej idelogie aj konaju casto . cize volia Zlenych ccli liberlov. Ale ti uz sumimo parlamentu., . Ti jednoduchsci ludia su skor nachylni podlahnut tej globalisticko lavicovej idelogii a tak idu na ulice pachat nasilie. A nazyvaju to demo .
@f333 zoznam odsudenych clenov afd: Bjorn Hocke - pouzitie nacistickeho symbolu, Sebastian Munzenmaier - ublizenie na zdravi, Kai Borrman - urazal, udrel a pohryzol cernosku, Felix Kassel - autom vosiel do protidemonstrantov, tato lalia nevinna, Sven Ebert - kopol zenu do brucha, Iven Gorbig - napadol policajta, dalej sa mi nechce hladat, ale correctiv to pekne zhrnul aj ostatnych.
asi by viaceri potrebovali, aby na nich Fico vylial 100 litrov studenej vody, ako sa tym vyhraza novinarke.
@lucyliu Odkail mas tie info? Pokil viem Hocke nie ej odsuden yzaziadne tr.cin a. Inak by nemokl uz posobit v parlamente
Dah sen link odsudzujucich rozsudkov tr.cinov ,co podla teba tito ludia spachali.Inak je to len nepodlozene tvrdnie ci ohovaranie. To tie liberlane media pisali, ktore ty citas predovsetkym ?
Ziadny pravicovy extremizmus v Nemecku neexistuje
https://www.noviny.sk/zahranicie/1204420-razie-...
Okrem skupín Jung und Stark a Deutsche Jugend Voran, ktoré vznikli v roku 2024, úrady evidujú aj neonacistickú organizáciu Letzte Verteidigungswelle (Posledná obranná vlna). Jej údajní členovia aktuálne čelia v Hamburgu obžalobe z viacerých násilných trestných činov.
@eva8 O tej skupine sa nevie nic,pretoze nepacha ziadne nasilie na de uliciiach ,ako Antifa,
koho toto zaujíma?
@anonym_37a3dc tak ak by napadli a dobili tvoje dieťa tak ako mojho príbuzného pred cca 3r tak by ťa to asi aj zaujímalo, či?
@f333 Žijete v Nemecku? Ak áno, prosím, urobte nám láskavosť a budúci rok nechoďte k voľbám na Slovensku.
@d_ivana Ty si najmenej komteptentna sa vobec vyjadovovat o tom, tko ma c nema ist volit na sk. Presne takto ako ty sa chovaju ludia ,co nedokazu respektovat demokraticke principy prava volit a mat svboj nazor a vyjadrit ho ao volbach. Take praktiky zvycajne maju autokraticke rezimy a ludia s nimi sympatizujuci z lavicoveho a progresivneho spektra. Takj e staraJ sa o svoj hlas vo volbach a ja si uplatnim ten svoj.
@lucyliu pohryzol?
@f333 otvorene podporuješ terorizmus a Israelskú genocídu v Gaze, Libanone... a pritom ti vadia extrémisti v De ?? Treba viac sledovať globálnu politiku, aby si pochopila ako si ser.eš do huby. Btw, je tvoj nick zároveň tvoja diagnóza??
@anonym_e54539 Vazne? ja ti doporucujem realne uvazovanie. Pretoze tomu tvojmu chyba logicke myslenie ale aj vnimanie relaity
.Jediny kto je terorias sta je Hamas a eho privrzenci v Palestine. Ti na de ulciach sa chovaju rovnako,ako voci tym nevinym obetiam mladych ludi z Izraele ,co ich zavrzdili brutalne,De polcia o nich vie svoje.
V de hamas aj pod.organizacie su uz zakazane ako teroristicke.
Momochodom , utocis ma integritu pisatela mimo temy. . Si taka /taky / nejdnoduchy, ze nevies sachvat na fore? A namieto argumentacie k teme trocis? Nedokazes zvladnut debatu na urovni? Takze ta tak beriem,ako sa prezentujes.
@d_ivana Ty si najmenej komteptentna sa vobec vyjadovovat o tom, tko ma c nema ist volit na sk. Presne takto ako ty sa chovaju ludia ,co nedokazu respektovat demokraticke principy prava volit a mat svboj nazor a vyjadrit ho ao volbach. Take praktiky zvycajne maju autokraticke rezimy a ludia s nimi sympatizujuci z lavicoveho a progresivneho spektra. Takj e staraJ sa o svoj hlas vo volbach a ja si uplatnim ten svoj.
@f333 prosba a vyjadrenie je rozdiel. Fakt mam uchylku, co sa tyka vyznamu
@lucyliu pohryzol?
@eva8 Akosi nedlaa dana pisatelka ten link na tie rohodnutia SUDOV.Nema ich samozrejme,pretoze neprebehli.
ale vies ze sa stali utoky so striekackou na clena AFd? .Niekto mu pri dermo pichol strikacku do ramena. Lekar tam videl aj vpich .A kontolovali ho vnemcnici, cinema otraVU. Ale nepodarilo sa pachatela stotoznit To bol ky skandal v de . A tak iAto mali inof,Zze chCu napadnut sefku AFd. tak ona aj jej rodina boli internovanI na Malorke ..To bolo vlani a odvtedy ma sprisnenu ochranu.
@anonym_2dde30 dakujem. Akoze, to bolo moje vyjadrenie udivu nad kultivovanym vystupovanim niektorych clenov Afd...
@anonym_e54539 Vazne? ja ti doporucujem realne uvazovanie. Pretoze tomu tvojmu chyba logicke myslenie ale aj vnimanie relaity
.Jediny kto je terorias sta je Hamas a eho privrzenci v Palestine. Ti na de ulciach sa chovaju rovnako,ako voci tym nevinym obetiam mladych ludi z Izraele ,co ich zavrzdili brutalne,De polcia o nich vie svoje.
V de hamas aj pod.organizacie su uz zakazane ako teroristicke.
Momochodom , utocis ma integritu pisatela mimo temy. . Si taka /taky / nejdnoduchy, ze nevies sachvat na fore? A namieto argumentacie k teme trocis? Nedokazes zvladnut debatu na urovni? Takze ta tak beriem,ako sa prezentujes.
@f333 vôbec na teba neútočím, debatujem o politike a tvojich názoroch. Reagovať nevieš ty, píšeš totálne nezmysli a o svetovej politike nemáš ani len základné vedomosti rovnako ako v gramatike.
Ako vidim, temu navstivili aj pisatelky, co som pre utovnost zablokovala len nedavno.
.
Spacifikovali sediacich demonstrantov?
https://www.ta3.com/clanok/1059003/proti-zjazdu...
@f333 Dopočuli ste sa nejaké odborné termíny, a tak ich silou-mocou chcete všetky vopchať do jednej správy. Skúste si ich ale najskôr naštudovať. Po preskúmaní jednotlivých výrazov odporúčam dôsledné preštudovanie histórie. Zatiaľ dovidenia, Vaša Magnificencia .
@f333 vôbec na teba neútočím, debatujem o politike a tvojich názoroch. Reagovať nevieš ty, píšeš totálne nezmysli a o svetovej politike nemáš ani len základné vedomosti rovnako ako v gramatike.
Ak ches niekho posudzovat ,co s atyka grmatiky, musi ju sam ovladat. tak t apoucujem,ze m.ci slova nezmysele sa nepise s i.
Pise o poltike , k teme utoku lavicovych extrmistov vde na Afd. Mna nezaujma v danej teme Palestincan ci Hamaas ,hoci to je samozrejme teroristicka organizacia tiez.

No čo jeden lepší ,,výkvet" ako druhý 😂 či zprava, či zľava
@anonym_996982 ja som nezachytila v de ziaden iny terorizmus ,ako ten lavicovy,co by tak pachal nasilie . Len laviciari poskodzuju infstrukturu z idelologickych dovodov.A tak isto utocia na inych politikov ci strany. Ti laviciari su extrmisti,co nasilie povysili na boj za svoju ideologiu. Antifa je naozaj terorizmus v cistej podobe.