Nový zákon o rýchlosti na chodníku pobúril cyklistov
Som nahnevana. Chodila som do prace autom. Urobili tam platene parkovanie. OK, hovorim si, ze urobim nieco pre svoje zdravie a budem chodit na bicykli. A urobili tento debilny zakon! 🤦♀️ To fakt mam ist cez mesto po ceste, kde su nonstop zapchy a auta sa mi ani nemaju kam vyhnut? Ved ma zramuje prvy autobus. 🙁 konkretne Racianska, Bajkalska. A s deckami si to uz vobec neviem predstavit.
Mozete mi to teda vysvetlit, tie co sa do mna navazate, ze som hlupa nechapem, ako je to na zdielanom chodniku? Fakt nepotrebujem dalsie urazky, staci normalne vysvetlenie. Dakujem
@anonym_autor môžeš tam chodit na bicykli pomaly, neznamena to, že musis ísť do prace po ceste.
Mozete mi to teda vysvetlit, tie co sa do mna navazate, ze som hlupa nechapem, ako je to na zdielanom chodniku? Fakt nepotrebujem dalsie urazky, staci normalne vysvetlenie. Dakujem
@kristiii paničky si myslia, že autorka žije v Bratislave, kde mhd naozaj chodia 🤣. Aj cyklochodníky tam sú, aj v menších mestách sú normálne niekoľko km cyklochodniky.
@anonym_autor Neviem ako vyzerá ten konkrétny na Bajkalskej ale ak je tam jasne chodník rozdelený, ktorá strana je pre chodcov a ktorá pre cyklistov, tak sa to toho chodníka netýka, ak to rozdelené nie je tak smola.
@anonym_autor vieš, tu si všetky paničky myslia, že v každom malom meste jazdí MHD a v každej dedinke sú vybudované cyklotrasy. A spokojne platia 90 eur za diaľničné, aj keď diaľnice nepribudaju a rovnako budú velebiť aj tento nezmyselný zákon.
@kristiii aké paničky? Ti ešte asi žiaden šialenec na kolobežke alebo cyklista nezrazil nikoho,že?
@kristiii paničky si myslia, že autorka žije v Bratislave, kde mhd naozaj chodia 🤣. Aj cyklochodníky tam sú, aj v menších mestách sú normálne niekoľko km cyklochodniky.
@anonym_autor Neviem ako vyzerá ten konkrétny na Bajkalskej ale ak je tam jasne chodník rozdelený, ktorá strana je pre chodcov a ktorá pre cyklistov, tak sa to toho chodníka netýka, ak to rozdelené nie je tak smola.
@tiika ved o to ide, ze musim ist pesou chodzou, kym prejdem celu Bajkalsku peso, tak dakujem pekne 🤦♀️
@anonym_1450e3 som z BA a ten na chodniku nie je ciarou vyznacene, ktora cast je pre koho.
@tiika ved o to ide, ze musim ist pesou chodzou, kym prejdem celu Bajkalsku peso, tak dakujem pekne 🤦♀️
@anonym_1450e3 som z BA a ten na chodniku nie je ciarou vyznacene, ktora cast je pre koho.
@anonym_autor tak v takom prípade platí, že ideš 6km alebo po ceste, alebo po trávniku 😅
@kristiii aké paničky? Ti ešte asi žiaden šialenec na kolobežke alebo cyklista nezrazil nikoho,že?
@domka222 nie, nezrazil. Zato na prechode mi skoro vleteli pod kolesá nejeden cyklista či kolobežkár, čo nielen, že nezosadol, ale ani sa nepozrel. A to zo zákona tiež nemôže. Čiže by stačilo, aby už "fungujúce" zákony niekto aj reálne riešil a nemuseli by vymýšľať takéto hovadiny. Či koľko si ty videla doteraz pokutovaných cyklistov alebo kolobežkárov na prechodoch?
@domka222 nie, nezrazil. Zato na prechode mi skoro vleteli pod kolesá nejeden cyklista či kolobežkár, čo nielen, že nezosadol, ale ani sa nepozrel. A to zo zákona tiež nemôže. Čiže by stačilo, aby už "fungujúce" zákony niekto aj reálne riešil a nemuseli by vymýšľať takéto hovadiny. Či koľko si ty videla doteraz pokutovaných cyklistov alebo kolobežkárov na prechodoch?
@kristiii a ty si videla kolko pokutovanych chodcov na cyklochodnikoch, ktori sa tam kludne prechadzaju aj s deckami, kocarmi a so psami?
@kristiii a uplne najlepsi su psickari s voditkom natiahnutym cez cyklochodnik
@kristiii nemusis sa ma zastavat, ja som napisala, ze som z BA a ano je tu MHD. Keby som zila na malej dedinke, tak mi to je jedno, jazdim po ceste, tam nie je taka premavka ako tu v centre. Ale chcela som urobit aj nieco pre zdravie a vyuzit cen cas na sportovanie. A nie sediet 2 hodiny denne v buse.
@anonym_1450e3 ake panicky? Ved sama hovori o racianskej a bajkalskej v ba. Ty panicka. Dlhsie vedenie?
@kristiii nemusis sa ma zastavat, ja som napisala, ze som z BA a ano je tu MHD. Keby som zila na malej dedinke, tak mi to je jedno, jazdim po ceste, tam nie je taka premavka ako tu v centre. Ale chcela som urobit aj nieco pre zdravie a vyuzit cen cas na sportovanie. A nie sediet 2 hodiny denne v buse.
@anonym_autor myslíš, že na tom zdieľanom chodníku budú merať rýchlosť? Normálne funguješ ako doteraz, je to zamerané hlavne na kolobežkároch. Len treba dávať pozor. Určite kvôli tomu nemusíš ísť na cestu.
@really8 a všetky ostatné tam žijeme tiež..
@anonym_autor práve, keby si žila na malej dedinke, tak ti to ešte len jedno nebude.
@anonym_autor v ba by som na bicykli nemala odvahu jazdit, mas moj obdiv. By som radsej peso aj 5 km isla🙃
@anonym_autor veď potom nejde o to,či tomu rozumieš, ale že sa ti to nepáči a nevyhovuje ti to.
Zial kvôli bezohľadnosti druhých bývajú obmedzovaní všetci.
U nás je podchod, musím zosadnúť z bicykla a ešte zaberať 2xtak miesta, i keď som jazdila vždy opatrne. A to len kvôli druhým, ktorí tadiaľ leteli a ohrozovali druhých.
@anonym_1450e3 ake panicky? Ved sama hovori o racianskej a bajkalskej v ba. Ty panicka. Dlhsie vedenie?
@really8 dlhšie vedenie máš asi ty, ten komentár o paničkach bol myslený pre úplne inú osobu ako autorku 🤦♀️ sa správaj.
@anonym_1450e3 si ma pobavila ako si zas netrafila. Neva
@really8 nezabudni mi v iných diskusiách potom liezť do zadku ako zvyčajne 🙂. Pekný deň.
@anonym_autor to je super nastavenie, určite to kvôli zákonu nevzdávaj ani nechoď po ceste, radšej trochu pomalšie, alebo výraz o cosi skor
@anonym_autor čo si nahnevaná, však predtým bola vyhláška a ešte je aj plátna, že s bicyklom nemáš čo robiť na bicykli. Iba deti mohli a môžu.
@anonym_1c1938 😝😝😝 s bicyklom na bicykli
Ani mne sa to nepáči a ja radšej dostanem pokutu ako by ma mal magor zramovat na ceste a tak isto aj s mojim dieťaťom
A nebudem nadávať na nikoho ani na peších na cyklo a cyklo na chodníku
Iba na ,,mesto,, kde nevie dať normálne opatrenia a zo všetkého si robí biznis
V prvom rade sa podakuj Vallovi, že zaviedol platene parkovanie, potom sa Vallovi podakuj, že presadil objektívnu zodpovednost s pokutou 78 eur na vláde, potom sa mu podakuj za PP, ktorá Bratislavcanov neznevýhodňuje, v druhom rade sa jemu a cyklokoalicii podakuj za to, že spolarizovala spolocnost a vznikol boj medzi autickarmi a kolobezkarmi.
Keď som mala male deti, musela som chodit dlhy usek cez združený chodnik a cyklochodník. Je to nebezpečne, písala som starostovi, aby tam vybudoval segregovaný cyklochodník a pri jednej našej polemike začal na mna utocit, či moji susedia vedia, že som im chcela zrušiť cyklochodník a nebudu môcť chodit do prace na bicykli🤣 proste väčšina cyklistov je arogantná, neberu ohľad na male deti, koľkokrát na mna a spiace dieťa zvonili, aby sme sa im pratali z meter širokej cesty, kde už som viac na kraj ist nemohla, alebo nás v rychlosti obiehali a ohrozovali mi dieťa… takze nech si idu pekne na cestu, keď sa nevedeli chovat a boli neohladuplni voči chodcom.. na ceste sa aspoň stretnú so silnejším superom
Podľa mňa by stačilo len trochu tolerancie. Ja žijem v menšom meste (40 tis.), cyklochodníky tu takmer nie sú. Priznám sa, keď idem do mesta, veľa jazdím po chodníkoch, a iba tam, kde je to relatívne bezpečné, idem na cestu. Ale zasa, chodníky najmä mimo centra sú väčšinou prázdne, ľudia veľmi pešo nechodia, teda nikoho neohrozujem a keď náhodou niekto ide, zastavím a počkám alebo zleziem z biku a bike pretlačím. A keď sa blížim do centra, kde je viac chodcov, tam už idem po ceste, je tam dosť jednosmeriek a aj obytná zóna, tam auta nemôžu rýchlo jazdiť, tak to nie je až tak nebezpečné po ceste
Mne stačil minulý týždeň na Trnavskom mýte. Bratislava nie je prispôsobená na cestu bicyklom. Celé zlé. Autorka naši môj obdiv, že si trúfaš
@anonym_1c1938 práveže nemôžu už ani deti ak pôjdu rýchlejšie..
@13uzivatelka11 a dobre, pretoze deti na bicykli na chodniku su niekedy hotova pohroma, najma ked ho este nevedia ovladat. Potom uskakujes ty ako chodec. Ja by som absolutne zakazala akykolvek bicykel na chodniku, ak chcu deti jazdit, berte ich na cyklotrasy.
Co sa do mna navazate? Je to chodnik oznceny znackou bicykla aj chodca, cize pre oboch! Vy jazdite s detmi tiez po ceste pomedzi auta?
@anonym_333739 V com by mi pomohol “cyklistak” na uzkej ceste?
@anonym_autor Ano? Je oznaceny? Lenze vy cyklisti castokrat tak bezohladne jazdite a kolobezkari tiez. A ani ten poondiaty zvonček vascina z vas nema!! Clovek sa musi o svoj zivot obavat este aj na chodniku a prechadzka sa zmeni nocnu moru, lebo okolo raz preleti raz cyklista, raz kolobezkar. A to iste aj v lese. Fakt som rada, ze uz nemam male deti.
Tak sa necuduj ani zakonu, ani reakciam tu.
A vies, co je je najlepsie? Ze vy cyklisti - nevravim, ze ty, cssto ignorujete aj cyklovhodnik, ktory je pre vas vybudovany a jazdite v pruhu určenom pre chodcov. Staci sa ist prejst na nabrezie Dunaja. Asi zacnem ja teda chodit po drahe pre cyklistov 🤔.
Ani mne sa to nepáči a ja radšej dostanem pokutu ako by ma mal magor zramovat na ceste a tak isto aj s mojim dieťaťom
A nebudem nadávať na nikoho ani na peších na cyklo a cyklo na chodníku
Iba na ,,mesto,, kde nevie dať normálne opatrenia a zo všetkého si robí biznis
@anonym_131f65 a uvedomujes si, ze ti dieta moze zramovat nejaky podobne zmyslajuci cyklomagor na chodniku co tiez radsej zaplati pokutu? Potom by si neviem co hovorila…

@anonym_autor MHD nic?
@strawberry0797 vies co, mhd mam na 2 prestupy, dlho to trvalo, ked boli zapchy a bicykel je super, namiesto sedenia v buse som sa hybala, aj som dost zhodila za ten rok.