icon

Obavy z vojny a možného blackoutu

7. dec 2025

Ahojte ja sa bojím ze bude vojna co dúfam a veľmi dúfam ze sa to nestane tak isto ako ten Black out na ktory nas chystajú aspoň podľa článkov

viestta
7. dec 2025
@anonym_autor

@estellas pred Vianocami?? Len tak náhodou?

@anonym_autor prosim Ta, kde si toto citala? Lebo ja o tom viem uz niekolko rokov, o tom, ze treba byt pripaveny keby nieco, ale nezijem v strachu. Zijeme svoj bezny zivot, tesime sa a nepodliehame panike. Ak nevies so svojimi obavami pracovat, treba sa obratit na odbornikov. Nie je nic zle na tom, ze niektore veci nevies spracovat, ale zle je to, ze ta to ovplyvnuje v kazdodennom zivota a nie je schopna fungovat.

januska12323
7. dec 2025
@anonym_autor

@januska12323 stalo x krat ale nie citat o tom článok co mozno bude alebo nebude

@anonym_autor čítaj s rozumom, tie články píšu aby na ne jednoduchší ľudia klikli

estellas
7. dec 2025

@anonym_autor Blackout sa nechystá. Napísali príručku ak by nastal. To neznamená že máme žiť každý deň v strachu.

alica110
7. dec 2025

Prosím ťa, nestresuj. Nám prišla brožúra “72 hodín”, dobrý kšeft pre niekoho, veď treba vytrieskať čo najviac zo strachu ľudí. Hodila som to do koša, predtým som do toho ošúpala zemiaky. aspoň k niečomu to poslúžilo 😆 Kľud.

autor
7. dec 2025
@viestta

@anonym_autor prosim Ta, kde si toto citala? Lebo ja o tom viem uz niekolko rokov, o tom, ze treba byt pripaveny keby nieco, ale nezijem v strachu. Zijeme svoj bezny zivot, tesime sa a nepodliehame panike. Ak nevies so svojimi obavami pracovat, treba sa obratit na odbornikov. Nie je nic zle na tom, ze niektore veci nevies spracovat, ale zle je to, ze ta to ovplyvnuje v kazdodennom zivota a nie je schopna fungovat.

@viestta start it up napr alebo refresher... mozno to dali aj ked bola korona alebo kedy neviem nepostrehla som ...ale teraz áno a neviem ale je mi to divne ze to dali takto pred Vianocami

viestta
7. dec 2025
@anonym_autor

@viestta start it up napr alebo refresher... mozno to dali aj ked bola korona alebo kedy neviem nepostrehla som ...ale teraz áno a neviem ale je mi to divne ze to dali takto pred Vianocami

@anonym_autor no hej, to su fakt "seriozne" media, tie treba citat...

danica2711
7. dec 2025

@anonym_autor
1. Nečítaj dezinformačné weby.
2. Používaj zdravý rozum (ak sa dá).

anonym_a1f056
7. dec 2025

@anonym_autor Ty už radšej nič nečítaj ,alebo čítaj dôveryhodné denníky, vyhneš sa stresu.

anonym_7505b3
7. dec 2025

Čo robiť v prípade krízy alebo ozbrojeného konfliktu
odporúčania nájdeš tu
https://www.minv.sk/?co-robit-v-pripade-krizy-a...
brožúra na stiahnutie je tu https://www.minv.sk/swift_data/source/images/co...

zmrzlinka2021
7. dec 2025

@anonym_autor
To že bude vojna, je všetkým jasné.

Ale báť sa nemusíme. Proste súčasťou sveta sú žiaľ aj vojny, pandémiu, hladomory.

Treba žiť tak, že môže sa stať všetko. Vezmeš možno veci, čo za 10 minút zbalis a už nikdy sa nevrátis.

Život je hard, ale istoty proste neexistuju

autor
7. dec 2025
@viestta

@anonym_autor no hej, to su fakt "seriozne" media, tie treba citat...

@viestta a ake média mam citat ??

abbey1
7. dec 2025

@anonym_autor Šťastný to človek, ked sa bojíš len toho. 🙂

jogy1984
7. dec 2025
@anonym_autor

@viestta a ake média mam citat ??

@anonym_autor pre vás by bolo najlepšie žiadne . Nechcem to všetko čo počujete brať na ľahkú váhu. Svet má veľa problémov ale keby každý článok desivou predpovedou alebo scenárom sa splnil boli by sme priebehu 20 rokov už 10 krát mŕtvy . Tam covid tam supervulkan hentam IS túto Putin tamto Taiwan , nad nami kométa a zmena klimatu , oslabujuci golfsky prúd , nano plasty všade nehovoriac o večnych chemikaliach . Je toho dosť ale odkedy je svet svetom bola vždy nejaká hrozba kríza .

anonym_eaa2f1
7. dec 2025

Ten článok je obyčajný fejk. Vôbec nič sa nejde udiať tak kľud

ekira1
8. dec 2025
@anonym_autor

@januska12323 stalo x krat ale nie citat o tom článok co mozno bude alebo nebude

@anonym_autor tie články sú preto, ak by sa niečo stalo, nech nebehajú ľudia po uliciach s krikom - všetci zomrieme 😬 ty nevieš spracovať ani informáciu, ako chceš zvládnuť situáciu keby sa niečo stalo..

moonlight1210
8. dec 2025

Americania ziju doslova na bombe (Yellowstone), keby to buchlo, tak 90% Ameriky ma na mieste po chlebe (mrtvi, alebo vo vaznom ohrozeni) a bolo by to horsie ako 3SV.

Netykalo by sa to len ich, ale nas vsetkych, skolaboval by nasledne dalsi kus sveta (prudke, vyrazne zmeny v klime, atd.).

A tohto sa nebojis?
Lebo oni to nejak neriesia. Ziju dalej, natahuju sa s politikou Trumpa, maju svoje denne starosti.

Tak sa ukludni, porob si doma aspon dake zasoby (a priebezne ich spotrebovavaj a doplnaj novsie).
Odloz si najdolezitejsie dokumenty (rodne listy, sobasny lust, zmluvu na byt, poistnu zmluvu, …) na jedno miesto, do jedneho obalu, aby si ich vedela hned najst a vziat so sebou (hodi sa to aj v pripade poziaru).

A normalne zi.
Teraz uprac, upec na Vianoce, pozri telku,…

Zit s uzkostami ti nepomoze. Ak sa ma nieco stat, tak tvoje uzkosti to neoddialia, ani nezazenu.
Ak sa nic nestane, budes si nadavat, ze si roky prezila s uzkostami zbytocne a riadne si si ich kvoli tomu ani neuzila.

anonym_7505b3
8. dec 2025

Ber to normálne ako prevenciu aby si vedela čo máš robiť v čase krízy a bola pripravená aj so zásobami. Stačí pozrieť ak je jeden deň plánovane zavretý obchod na sviatok tak čo sa deje deň predtým.
Rovnako ako máš doma v zásobe lieky, to neznamená že plánuješ chorobu, alebo ochorieš.
Keď sa niečo stane iste sa nechceš prehrabovať a hľadať niečo na jedenie ako títo ľudia.

soldi
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a3b092 ja viem ale ja sa bojím ze to pojde ďalej ak sa nedohodnú na mieri

@anonym_autor moze to ist dalej pokial rusko neprestane utocit. To je bohuzial fakt

autor
8. dec 2025
@soldi

@anonym_autor moze to ist dalej pokial rusko neprestane utocit. To je bohuzial fakt

@soldi a co v pripade ak ua prehra ??

soldi
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak pravdepodobne rusko zautoci na europu

autor
8. dec 2025
@soldi

@anonym_autor tak pravdepodobne rusko zautoci na europu

@soldi to hádam nie

soldi
8. dec 2025
@anonym_autor

@soldi to hádam nie

@anonym_autor vsetci sme si mysleli, ze nie su taki sprosti, aby utocili na ukrajinu. a stalo sa. myslis, ze ak tam vyhraju, ze budu spokojni? vsak preto europa tak podporuje ukrajinu, lebo vedia, ze ak ukrajina prehra, tak rusi pojdu dalej. ak rusko na ukrajine vyhra, tak slovensko bude s nimi susedit. a to naozaj nechces. mat rusa za suseda.

autor
8. dec 2025
@soldi

@anonym_autor vsetci sme si mysleli, ze nie su taki sprosti, aby utocili na ukrajinu. a stalo sa. myslis, ze ak tam vyhraju, ze budu spokojni? vsak preto europa tak podporuje ukrajinu, lebo vedia, ze ak ukrajina prehra, tak rusi pojdu dalej. ak rusko na ukrajine vyhra, tak slovensko bude s nimi susedit. a to naozaj nechces. mat rusa za suseda.

@soldi to nechcem ale nechcem ani vojnu v Európe

soldi
8. dec 2025
@anonym_autor

@soldi to nechcem ale nechcem ani vojnu v Európe

@anonym_autor u rusov sa stazuj 🙂

eva8
8. dec 2025
@anonym_autor

@viestta ak sa nechysta tak preco su články co by sme mali mat doma ak vypnu elektrinu ?? Človeka to len vydesi

@anonym_autor pretoze clanky zverejnili, co ministerstvo vnutra v oktobri zverejnilo.
Politici to nacasovali na tuto du, aby vyvolalo paniku a odbocilo sa od roesenia vnutrokoalicnych problemov.
Dalej kvoli tomu, ze nezabezpecilo dostatok alternativnych zdrojov, tak aby sa mohli vyhovarat na greendeal. A podobne aliby. Mozno aj kvoli neschopnosti beznych obcanov platit zvysene energie v buducnosti.
Nazvy clankov nie su adekvatne. Boli by jedine vtedy, keby vlada zamerne chystala blackout, alebo bola v koncoch 🙂

Nemaj strach, ber to ako uzitocny navod, ktory mal byt zverejneny uz davno. Len nasi mili predstavitelia nenacasovali zverejnenie v pravu chvilu.

Uzivaj si advent, zacni sa chystat na Vianoce, kto bude s detmi pocas prazdnin a podobne. Brozurka je dobra, ako rukavica, ktorou chytas horuci hrniec.

Brozurka mohla byt vydana uz davno.

anonym_d6bc4c
8. dec 2025

Europa chce vojnu,nie Rusko.Uz to pochopte,teraz sa Rusko dohodne s Trumpom a bude klud.Ak Europa nebude blbnut bude mier na dlhu dobu,a nezabudajme USA by nam nepomohlo.

soldi
8. dec 2025
@anonym_d6bc4c

Europa chce vojnu,nie Rusko.Uz to pochopte,teraz sa Rusko dohodne s Trumpom a bude klud.Ak Europa nebude blbnut bude mier na dlhu dobu,a nezabudajme USA by nam nepomohlo.

@anonym_d6bc4c aha. Takze rusko napadlo ukrajinu a europa chce vojnu. Zaujimavy myslienkovy pochod…

tiezjedna
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor EÚ je s niekým vo vojne???🙄 Čaj, obklad a bude dobre😒

alica110
8. dec 2025

Prosím ta prestaň. Aj v Česku nám poslali brožúru 72 hodín, než som to vyhodila do koša, tak som do toho ošúpala zemiaky, aby to aspoň nejaké využitie malo.

beronsche
8. dec 2025
@moonlight1210

Americania ziju doslova na bombe (Yellowstone), keby to buchlo, tak 90% Ameriky ma na mieste po chlebe (mrtvi, alebo vo vaznom ohrozeni) a bolo by to horsie ako 3SV.

Netykalo by sa to len ich, ale nas vsetkych, skolaboval by nasledne dalsi kus sveta (prudke, vyrazne zmeny v klime, atd.).

A tohto sa nebojis?
Lebo oni to nejak neriesia. Ziju dalej, natahuju sa s politikou Trumpa, maju svoje denne starosti.

Tak sa ukludni, porob si doma aspon dake zasoby (a priebezne ich spotrebovavaj a doplnaj novsie).
Odloz si najdolezitejsie dokumenty (rodne listy, sobasny lust, zmluvu na byt, poistnu zmluvu, …) na jedno miesto, do jedneho obalu, aby si ich vedela hned najst a vziat so sebou (hodi sa to aj v pripade poziaru).

A normalne zi.
Teraz uprac, upec na Vianoce, pozri telku,…

Zit s uzkostami ti nepomoze. Ak sa ma nieco stat, tak tvoje uzkosti to neoddialia, ani nezazenu.
Ak sa nic nestane, budes si nadavat, ze si roky prezila s uzkostami zbytocne a riadne si si ich kvoli tomu ani neuzila.

@moonlight1210 myslím, že keby Yellowstone buchol, máme to úspešne za sebou všetci.. zmena klímy by bola taká extrémna, že by nič živé neprežilo.
Nehovoriac, že vedci odhadujú, že deň D sa blíži...
Dobrý príklad si jej dala..