icon

Odlišné politické názory

11. máj 2025

Môže fungovať vzťah, ak muž a žena majú odlišné vnútropolitické i zahraničnopolitické názory? Zoznámila som sa s jedným fajn mužom, ale vyplynulo, že má výrazne odlišné politické názory ako mám ja.

Strana
z5
veltraud
11. máj 2025

Za mna nie

1sally12
11. máj 2025

Žeby bolo toto nejaké dôležité vo vzťahu...? Neviem, my politiku neriešime, resp.nepreberáme ju vôbec.

beata_k
11. máj 2025

Urcite nie a s toleranciou to nema nic spolocne. Mozeme sa dohodnut na farbe gauca, ale zivotne zasady je potrebne mat jednotne.

jaass
11. máj 2025

Záleží od toho aké ste povahy 😅 ja osobne by som nemohla byť s človekom ktorý ma úplne iné názory

ingridpisarova
11. máj 2025

nie

monicka987
11. máj 2025

Isto nie, ja chytám nervy keď pocuvam kolegov, švagrinu ale keby mám takého aj chlapa tak ma asi odvezú 🤣

martinmmartin
11. máj 2025

nedokazal by som asi takeho cloveka naozaj respektovat.

deedol
11. máj 2025

nie, lebo aj keby ste sa nebavili o politike, ono sa to prejavi aj v inych oblastiach. napr. pri vychove deti.

autor
11. máj 2025

Vďaka za rady, tak to s ním ukončím.

deti95060810
11. máj 2025

môže. najmä ak sú tolerantní

biba_18
11. máj 2025

podľa mňa skôr či neskôr príde k rozkolom - politické rozhodnutia predsa ovplyvňujú každodenný život…

la_dolce_vita
11. máj 2025

Da sa, ale iba ak to bude tabu tema. Nielen vo vztahu s partnerom, ale aj s inymi ludmi v rodine, praci, kamatmi, by malo platit toto pravidlo. Ja takto viem fungovat a nemam s ludmi problemy a neskodim si tak sama sebe. Na ludoch si cenim ine vlastnosti a pozitiva. Ale viem aj pochopit tych, co to nevedia. Ja napriklad od volieb nesledujem spravy, debaty a mam relativne klud.

pininka1
11. máj 2025

Moja sestra tak žijú celé manželstvo, bavia sa aj o politike, ja si myslím ze aj rozdielne názory na niektoré veci sa dajú konštruktívne rozobrať a pochopiť prečo ta druha strana sa prikláňa k takémuto politickému názoru. Muza sa môžeš zbavit, ale čo ak majú iné názory tvoji vlastní rodičia, prestaneš sa kontaktovat?? Za mňa nie, ja rešpektujem názory iných ludi aj keď sú opačne a nesnažím sa ich presviedčať o opaku aj keď sa mi niekedy rozum zastaví.

doriiis
11. máj 2025

Kým by nebol nacek alebo nejaký veľmi premotivovany Green deal aktivista,tak by mi to bolo jedno.
Sú aj krajšie a dôležitejšie témy v partnerskom vzťahu ako politika. A už vôbec nechápem to,že na základe tohto a názorov cudzích ľudí z MK,ktorým je tvoje šťastie u prdele ukončujes možno pekný vzťah.Chore

slovakboy
11. máj 2025

Ono mať inýpoloticky názor ešte nie je taký problém. Moja manželka tiež volila inú stranu ako ja. Ale výrazne iný názor znamená v súčasnosti aj iný svetonázor. A keby sa obrátila na vieru v trojjediného boha Putin Trump a Fico, tak by sa nedalo fungovať. To nie je už o politike ale o princípe fungovania spoločnosti. Môžeš podporovať zelených, Maďarov KDH a všetky demokratické aj menej demokratické strany. Ale klamárov, prekrúcačov histórie, zlodejov, rozkradačov Eurofondov, nečitateľných pobyrmovanych komunistov, to nejde.

lucia13022023
11. máj 2025

Podľa mňa nie. Ja by som nebola s nikým kto by uznával Kotlebu napr 🤣

la_dolce_vita
11. máj 2025

Mam kolegynu, ktorej muz zacal mat od korony ine nazory ako ona, proste sa nezhodnu, ale co teraz? Mali by zahodit 30 rokov spokojneho manzelstva?! Ale ak by to niekomu robilo neprekonatelny problem hned na zaciatku, tak treba vycuvat hned z kratsej cesty.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
11. máj 2025

U nas to funguje, aj ked ma to obcas vie vytocit. Ale politicke nazory pre mna nie su az tak dolezite, sama to moc neprezivam(teda az na to, co sa deje u nas na scene😆)

vikisisi
11. máj 2025

Pokiaľ budete si navzájom akceptovať politický názor a on nie je vyslovený politický fanatik a napríklad pri pozeraní správ nebudeš ty ich vôbec počuť lebo on ich bude cele komentovať nadávkami tak si to viem predstaviť

darovanie
11. máj 2025
@pininka1

Moja sestra tak žijú celé manželstvo, bavia sa aj o politike, ja si myslím ze aj rozdielne názory na niektoré veci sa dajú konštruktívne rozobrať a pochopiť prečo ta druha strana sa prikláňa k takémuto politickému názoru. Muza sa môžeš zbavit, ale čo ak majú iné názory tvoji vlastní rodičia, prestaneš sa kontaktovat?? Za mňa nie, ja rešpektujem názory iných ludi aj keď sú opačne a nesnažím sa ich presviedčať o opaku aj keď sa mi niekedy rozum zastaví.

@pininka1 Vieš čo, neprestaneš rodičov kontaktovať. Za mňa, sa mi ale týmto zmenil vzťah ka mame. Viac menej sa jej podvedome vyhýbam, nepreberáme nič okrem detí a keď je tu vlastne je len s nimi. Nechcela by som takto žiť v partnerstve. Ak sa teda bavíme o úplne inom spektre politických preferencií a celkového svetonázoru.

biba_18
11. máj 2025
@la_dolce_vita

Da sa, ale iba ak to bude tabu tema. Nielen vo vztahu s partnerom, ale aj s inymi ludmi v rodine, praci, kamatmi, by malo platit toto pravidlo. Ja takto viem fungovat a nemam s ludmi problemy a neskodim si tak sama sebe. Na ludoch si cenim ine vlastnosti a pozitiva. Ale viem aj pochopit tych, co to nevedia. Ja napriklad od volieb nesledujem spravy, debaty a mam relativne klud.

@la_dolce_vita čo sú to za vzťahy ak je niečo tabu…

marsmykkok
11. máj 2025

Ako s dezolátom by som fungovať nevedela (názory že očkovaní umrú, že všetko je sprisahanie, že tu práškujú lietadlá a tak) , ale napríklad že ja som viac liberálna a volím a napríklad SAS (ako príklad, nevolila som ich zatiaľ) a priateľ je viac konzervatívny a volí napríklad KDH to by mi neprekážalo.

hankab
11. máj 2025

My mame vo vztahu odlisne poloticke nazory, ale vieme si ich nasilu nepresadzoval. A ja sa navyse odmietam o politike bavit doma, partner to vie, a ked zacne vytahovat tieto veci, tak ma raznu stopku. Jednak obcas prehana v tom, akym sposobom to komentuje, a za druhe ma to ani moc nezaujima a nie je to tema, ktoru mam chut rozoberat pri rannej kave. Ja som ale velmi tolerantny clovek, a viem byt v istých situaciach radsej ticho ako sa za kazdu cenu dotahovat. Takze inej zene by to mohlo velmi vadit a aj chapem preco. Mne to zato nestoji.
A zase je aj pravda, ze tie nazory nemame stavane na nejakych extrémnych rozdieloch. Napr. ze ja som zakryt volic lavice a on by volil Kotlebu. To by som popravde nedala 😅 takich ludi mam v osobitnej kategórii, ktoru nebudem menovat. My sme skor neutralni, na niecom sa aj zhodneme, na niecom nie. A tym, ze to nerozoberame doma, tak je mi to fuk.

nikpa
11. máj 2025

Pre mňa určite nie. Hovorí ti to vlastne o tom akí ste obaja odlišní. Áno, jedna vec je tolerancia vo vzťahu a hranice, ktoré som ochotná ešte tolerovať ale pre mňa je toto proste cez. Nie som ochotná žiť a ani tráviť čas s niekým, kto schvaľuje veci, ktoré sú mi proti srsti a proti môjmu presvedčeniu.

petamich
11. máj 2025
@marsmykkok

Ako s dezolátom by som fungovať nevedela (názory že očkovaní umrú, že všetko je sprisahanie, že tu práškujú lietadlá a tak) , ale napríklad že ja som viac liberálna a volím a napríklad SAS (ako príklad, nevolila som ich zatiaľ) a priateľ je viac konzervatívny a volí napríklad KDH to by mi neprekážalo.

Mam to asi velmi podobne ako ty @marsmykkok

Za mna volit inu politicku stranu alebo mat iny nazor na niektore veci, by mi nevadilo za predpokladu, ze ta politicka strana nie je Smer alebo Republika a tak podobne a ak by nosil alobal na hlave, veril na praskovacie lietadla, cipy, odmietal ockovanie dieta a studovat by ho chcel poslat do Ruska, s tym by som tiez problem mala, to nie je o tolerancii alebo akceptacii ineho nazoru, tolerovat mozem, ze neje maso, akceptovat a zit s clovekom, ktory ma tak iny nazor, ze to moze negativne ovplyvnit nas vztah, vychovu dietata a cele fungovanie rodiny, tak s tym by som problem mala a velky...takze zalezi ako velmi odlisne nazory mate

qrstxyz
11. máj 2025

Menšie rozdiely by mi nevadili, ale sú zásadné otázky, kde by som u partnera odlišný názor asi neprekusla. Ako niekto, kto vyznáva konzervatívne názory by som s voličom PS-ka nevydržala, to by boli hádky na každodennom poriadku 🤣

mandzula
11. máj 2025

Zavisi od toho, kto si ich ako presadzuje a ci nuti druheho zdielat ich. Ja mam opacne preferencie ako moji rodicia, napriek tomu vychadzame dobre. Mas to ako s vierou - ak ju ma jeden za dogmu a vtlaca ju druhemu, je to problem, ak sa riadi tym, ze zi a nechaj zit, moze to fungovat.

akje
11. máj 2025

@autorka myslim si, ze moze. Ak nie je ani jeden sfanatizovany alebo nestavia vyber priatelov, znamych a svoje okolie na zaklade politiky, nemal by byt problem 🙂

ivik4
11. máj 2025

Za mna ano, nejdem sa pokakat z toho ze niekto ma iny nazor. Respektujem to, hoci si mozem mysliet cokolvek

Strana
z5