Podpora diktátorov - pohľad konzervatívcov a kresťanov
Som kresťanka katolíčka, ale som frustrovana z toho ako to u nas a vo svete je. Velka väčšina najma konzervativcov a kresťanov podporuje a podporovala Putina, Trumpa a Fica. Ano rozumela som vam a snazila som sa vas presviedčať normálnym rozhovorom. Ale dnes ma zaujima vas pohlad na toto. Na to či vazne mate pocit, ze toto chcel od vas Boh. Tak ste sa báli a bolite LGBTi a progresivcov, ze ste dovolili reálnemu zlu vládnuť svetu. Vidíte svoj omyl a svoju chybu? Ci stale popierate a budete hladat ospravedlnenia?
@anonym_85249a hodnotovo to nemusi byt tvoja šálka kávy, ale to je to. Moja rodina bude radsej volit republiku alebo fica, lebo povedali, ze ktokoľvek kto je spojený s progresivizmom je zlo. Radsej to daju skutočnému zlu.
Ja sama som pred voľbami som si vyberala kdh alebo ps. A velmi som sa bála volit ps, lebo ved progresivizmus a zlo a diabol a neviem co. Ale kdh som sa bála viac, kvoli ficovi. Tak som to dala ps. Ako krestan som sa vtedy cítila, ze zradzam nejake svoje hodnoty. Dnes viem, ze som nic nezradila.
A toto ma hnevá my krestania volby prezentujeme ako volbu ideológii a nepozerám na konkrétneho človeka. Potom je velmi lahke nas ovládať cez morálku a vyčitky svedomia.
Napriklad taka čaputová bola prezentovaná ako zlo a prave ona mi ukazala, aky moze byt neveriaci. A ze neveriaci aj progresivec nemusi byt nejake ideologické zlo.
@777januska777 Fico je cudzoložník a podľa katolíkov je to smrteľný hriech s priamou cestou do pekla
uznávajú a nasledujú takého veľkého hriešnika?
@777januska777 Fico je cudzoložník a podľa katolíkov je to smrteľný hriech s priamou cestou do pekla
uznávajú a nasledujú takého veľkého hriešnika?
@anonym_ad81b0 vacsi problem je "ideológia progresivizmu", ktora existuje a straší najma v hlavách ludi. Radsej to dajú aj mafianovi a vrahovi, lebo ved progresivizmus nas ma v buducnosti zničiť.
Znie to hlúpo a uplne nelogicky však? Ale cele sa to odvíja od strachu. Preto ma to hneva ten strach nie je logicky je ideologicky a emocionálny. A preto si myslím, ze je na mieste vystúpiť a priznat si, ze vdaka strachu sme vladu dali do rúk diablom.
Toto je presne to s čím mam problem. To vazne sme postavili progresivizmus na taku uroven zla, ktoru ani mafiani a vrahovia nevedia prekonat? Pre tolko krestanov je strach z progresivizmu aky tu nikdy nebol a v dnesnom svete absolutne nebude, horsi ako to co mame?
https://www.postoj.sk/188807/dnes-treba-vediet?...
@anonym_265aa6 ze velka väčšina najma kresťanov a konzetvativcov volila týchto bláznov, stacilo, ze hrozili progresivcami a o tom ako zničia svet a dnes nicia svet prave títo blázni.
@777januska777 by ma fakt zaujímalo odkiaľ máš, že ich volili katolíci 🤦 Tiež som katolíčka ale nedovolím si nikoho nazvať "verejne" , že je blázon.
@777januska777 by ma fakt zaujímalo odkiaľ máš, že ich volili katolíci 🤦 Tiež som katolíčka ale nedovolím si nikoho nazvať "verejne" , že je blázon.
@anonym_265aa6 vravim konzervativci a vela konzervativcov u nas su krestania.
Vidis a ja sa nebojím nazvať, ze blazni su nasi predstavitelia ktorých sme si zvolili. Ja nevolam bláznov voličov, ktori si ich zvolili, lebo viem, ze blazni nie su, len su ovplyvnení strachom. Blazni su ti co v nich strach živia. Co im povedali ze volit čaputovu je hriech co im hovoria, ze progresivci su diabli, co v nich živia strach z neexistujúcej hrozby, zatial co jedina hrozba su oni sami.
@777januska777 Som praktizujuci kresťan katolík, ale, že Fico a Trump sú diktátori, počujem prvýkrát. Nevybrali náhodou obaja v nezávislých voľbách? Nemusia sa ti páčiť (tak, ako mne sa nepáči Simeckova perfidna sekta - PS), ale boli demokratický zvolení, by si mala akceptovať.
@777januska777 Som praktizujuci kresťan katolík, ale, že Fico a Trump sú diktátori, počujem prvýkrát. Nevybrali náhodou obaja v nezávislých voľbách? Nemusia sa ti páčiť (tak, ako mne sa nepáči Simeckova perfidna sekta - PS), ale boli demokratický zvolení, by si mala akceptovať.
@anonym_784118 skoro kazdy diktar bol zvolený vo voľbách, taky Hitler tiez. Nechapem preco sa teda proti Hitlerovi bojovalo, ved si ho ludia zvolili. Ci?
@anonym_784118 skoro kazdy diktar bol zvolený vo voľbách, taky Hitler tiez. Nechapem preco sa teda proti Hitlerovi bojovalo, ved si ho ludia zvolili. Ci?
@777januska777 Hitler spôsobil 2. svetovú vojnu. Trump a Fico vojnu nevyvolali.
@anonym_784118 ...zatial (Trump).
@anonym_784118 ...zatial (Trump).
@madeincssr Trump ukončil 8 vojen za 1 rok. A to aj také konflikty, ako India vs. Pakistan.
@anonym_784118 preco je PS perfidna sekta?
@madeincssr Trump ukončil 8 vojen za 1 rok. A to aj také konflikty, ako India vs. Pakistan.
@anonym_784118 no vidis, uplna holubica mieru. Narokovana Nobelovka za mier ho teda uz neminie.
@anonym_784118 no vidis, uplna holubica mieru. Narokovana Nobelovka za mier ho teda uz neminie.
@madeincssr vsak uz jua od Venezuelskej drzitelky, pritom nedal moc do ruk tym "protestujucim", ktori ju ziskali, ale nechal staru garnituru pod svojim velenim 👍
@anonym_784118 ktorych vojen? Myslis tu neexistujucu medzi “Abeberbajdzanom” a Albanskom?
@anonym_784118 ukončil 8 vojen? Tak teraz som sa fakt zasmiala 😀😀 ja vazne verim, ze si trol, lebo ak nie toto je tak vtipné, ze az je to smutne 😀 trump je na smiech rovnako ako Putin a aj Fico. Su uplne patetickí hlupáci a absolutne ich nik neberie vazne.
@777januska777 ja som citala aj vyjadrenie papeza Frantiska ale aj predchadzajucich papezov k tymto temam k progresivizmu sa vyjadrovali obdobne ako ku komunizmu
za mna je to jasne progresivizmus je v rozpore s hodnotovymi poziadavkami krestana katolika ( s 10 Bozimi prikazaniami) preto tuto stranu volit nebudem
ale kazdy ma slobodnu volu a svoju uroven poznania tak sa musi rozhodnut sam
@anonym_265aa6 je pravda, ze kazdy, kto sa hrdi tym, ze volil Fica, Hlas, fasistov sa zaroven hlasi ku krestanskej viere. Aspon v mojom okoli. Ti isti su aj proti ukrajinski, proti liberalni, proti progresivni. Zaroven vyuzivaju vsetky vyhody progresu a liberalizmu. Trosku sa im to bije v hlave.
@777januska777 pises, ze priznám sa, ze sa hnevam aj na predstaviteľov cirkvi, ze u nas dramatickejsie nevystupia proti populistom.
No nevystupia proti nim, lebo cirkev je uplatna. Fico im zalepi oci peniazmi a oni sa velmi radi prisposobia. Je to nemoralne. Od cirkvi by som ocakavala nejaky moralny kompas a pritom sa daju kupit za gros.
@anonym_85249a aka agenda progresivcov? Aky ustup progresivizmu? Nastuduj si, co to slovo znamena. Presne toto su tliachacky plochozemcov. Progresivizmus ma v agende toleraciu a slusnost. Tebou popisovane dezinformácie, nenávisť a rozdelenie ma v agende populista, ktory je vo vlade spolu so zlodejmi a fasistami. NO TO JE VYHRA. Toto podporuju veriaci a konzervativci. To je teda naozaj uzasny moralny kompas.
Takze pre teba su vhodne hodnoty tejto vladnej garnitury?? To akoze naozaj??
@anonym_784118 Trump a Fico ZATIAL vojnu nevyvolali, ale maju k tomu sakra malo. Rozostvavaju, rozdeluju, zastrasuju, rozkradaju, zo zakonov si robia trhaci kalendar... -normalnemu cloveku to rozpisovat ani nemusim. A blbec nepochopi ani tak. Hotovi jierotvorcovia. Uz len film o nich natocit. Dufam, ze k tymto blbym vyjadreniam mas aspon narok-a to, ze mas vek nad 90 rokov a si uplne dementna.
@alica110 lgbti problematiku som pocula rozoberat LEN TUTO VLADU. Keby nebolo ich, ani by si nevedela, ze nieco take existuje.
@alica110 to je pravda, ale nikdy to nikto neriesil. Az Fico a vybudoval si na tom agendu. Dufam, ze ta strasia aj pedofilni homosexualni knazi. A odsudzujes to aj v kostole.
@anonym_265aa6 je pravda, ze kazdy, kto sa hrdi tym, ze volil Fica, Hlas, fasistov sa zaroven hlasi ku krestanskej viere. Aspon v mojom okoli. Ti isti su aj proti ukrajinski, proti liberalni, proti progresivni. Zaroven vyuzivaju vsetky vyhody progresu a liberalizmu. Trosku sa im to bije v hlave.
@777januska777 pises, ze priznám sa, ze sa hnevam aj na predstaviteľov cirkvi, ze u nas dramatickejsie nevystupia proti populistom.
No nevystupia proti nim, lebo cirkev je uplatna. Fico im zalepi oci peniazmi a oni sa velmi radi prisposobia. Je to nemoralne. Od cirkvi by som ocakavala nejaky moralny kompas a pritom sa daju kupit za gros.
@anonym_85249a aka agenda progresivcov? Aky ustup progresivizmu? Nastuduj si, co to slovo znamena. Presne toto su tliachacky plochozemcov. Progresivizmus ma v agende toleraciu a slusnost. Tebou popisovane dezinformácie, nenávisť a rozdelenie ma v agende populista, ktory je vo vlade spolu so zlodejmi a fasistami. NO TO JE VYHRA. Toto podporuju veriaci a konzervativci. To je teda naozaj uzasny moralny kompas.
@anonym_c90daa 👍
@alica110 ja som tiez krestan a nechapem kde mas pocit, ze sa do nas navážam. Prechádzam si v poslednej dobe veľkými otázkam, sama seba nepokladám za dokonalú a ani moralnejšiu. Ale skor ludia, ktori pre mna praveze morálni boli popierajú zakladne princípy dobra. Tak prepac, ze ma to velmi rozrušuje. Cely cas v kostole počúvame ako sa zlo bude zamieňať za dobro atd. Dnes sa to deje, ale nie v progresivnom tábore, ale v konzervatívnom. Konzetvativci (a nie len krestania) boli ti co pomohli diktátorom k moci, len preto lebo sme sa báli nejakych teplých ludi a nejakych ich manzelstiev? Vazne? Dnes sa uz nebojíme ničoho? Dnes žijeme to vyššie dobro za ktore sme sa tak bili? Ci dnes ked hrozi reálny rozpad všetkého co sme mali mame byt v pohode, ved aspon nebudu pride pochody?
@alica110 ja som tiez krestan a nechapem kde mas pocit, ze sa do nas navážam. Prechádzam si v poslednej dobe veľkými otázkam, sama seba nepokladám za dokonalú a ani moralnejšiu. Ale skor ludia, ktori pre mna praveze morálni boli popierajú zakladne princípy dobra. Tak prepac, ze ma to velmi rozrušuje. Cely cas v kostole počúvame ako sa zlo bude zamieňať za dobro atd. Dnes sa to deje, ale nie v progresivnom tábore, ale v konzervatívnom. Konzetvativci (a nie len krestania) boli ti co pomohli diktátorom k moci, len preto lebo sme sa báli nejakych teplých ludi a nejakych ich manzelstiev? Vazne? Dnes sa uz nebojíme ničoho? Dnes žijeme to vyššie dobro za ktore sme sa tak bili? Ci dnes ked hrozi reálny rozpad všetkého co sme mali mame byt v pohode, ved aspon nebudu pride pochody?
@777januska777 Presne ako píšeš dnes sa popierajú základné princípy dobra.
Svetom sa šíri zlo a ľudia mu tlieskajú.
@anonym_c90daa ja stale nechcem verit, ze vsetci su na tom tak, stale chcem verit, ze su aj ludia v cirkvi co vela veci robia, len z nejakého nepripustenia si chyby. Ved aj farizeji tak konali, neboli to vsetci zli ludia. Len mali velmi velke ego a nedokázali si pripustit, ze sa mýlia. Asi som hlupa a naivna, ale sama viem ake je tazke opustiť vody konspiracii a kompletne zmenit pohlad na svet.
@alica110 v histórii mas ze velke zlo bolo vsade v dejinách. Najznámejšie zdokumentované bolo v druhej svetovej vojne. Ja neverím, ze žijeme posledné časy a po tomto bude koniec sveta, bojim sa toho, ale nemyslim si, ze to tak bude. Ja si myslim, ze sa historia opakuje. Aj za hitlera ludia zili podobnými heslami, propaganda bola rovnaká ako dnes. Tiez mala svojho nepriateľa (židov, homosexuálov, atd). A ten co sľuboval ludom pokoj a to, ze vyrieši kazdy problem sa dostal k moci. To bol Hitler a nebudeme sa tvarit, ze to nebolo za veľkej pomoci konzervativcov aj vtedy. A pri moci pomaly posúval hranicu toho co mu bolo dovolené. Preto ked vidim históriu, vidim vzorec opakovania. Ale mrzi ma, ze to ini vidiet nechcu a ak aj vidia radsej su ticho kvoli tomu, ze priznat si, ze sa mýlia je najťažšia vec aku clovek moze urobit, radšej sa to snažíme ospravedlniť výhovorkami a vsetkym možným.
Dám aj príklad. Taka šimeckova mama, hadame sa o nu lebo niekde nam zostalo vysiet par tisíc, ale takú machovu stenu neriešime a snažíme sa ju nejako ospravedlniť.
Taky charlie kirk, ktorého zabil vyšinuty blázon sme ako diví bránili a dávali to za vinu progresivcom, ale pri renee good, ktorú zabil policajt, tak sa snažíme obviniť a najst dovod na to, ze to bolo oprávnené.
Nebude to hľadáte smietku v oku svojho brata, ale u seba brvno nevidis?

Presne tak. Podla mna akekolvek narodnostne a nabozenske strany by v politickom systeme mali byt ustavne zakazane, lebo cez city, svedomie, narodne a nabozenske citenie sa manipuluje s ludmi. Tym netvrdim, ze inak sa s ludmi nemanipuluje, ale toto su silno vnutorne a silno citove zalezitosti.