icon

Podpora diktátorov - pohľad konzervatívcov a kresťanov

777januska777
Včera o 11:46

Som kresťanka katolíčka, ale som frustrovana z toho ako to u nas a vo svete je. Velka väčšina najma konzervativcov a kresťanov podporuje a podporovala Putina, Trumpa a Fica. Ano rozumela som vam a snazila som sa vas presviedčať normálnym rozhovorom. Ale dnes ma zaujima vas pohlad na toto. Na to či vazne mate pocit, ze toto chcel od vas Boh. Tak ste sa báli a bolite LGBTi a progresivcov, ze ste dovolili reálnemu zlu vládnuť svetu. Vidíte svoj omyl a svoju chybu? Ci stale popierate a budete hladat ospravedlnenia?

Strana
z2
minenkaa
Včera o 11:51

@777januska777 bohu je uplne jedno ako sa ľudia zničia ,myslím,že sa aj občas dobre zasmeje

terezka1947
Včera o 11:54

@777januska777 som kresťanka katolícka a nikdy som nevolila Fica a nebojím progresivcov,....hoci s nimi nesúhlasím v niektorých veciach úplne.... Rusko a Trump je pre mňa tiež no go zóna....nezdá sa mi však,že by v mojom okolí práve kresťania sympatizovali s Ficom a obhajovali Putina či Trumpa.,skôr naopak.
Mňa však zaráža,že práve VS vzdelaní a rozhľadení ludia,či učitelia mojich detí sympatizujú s počínaním Ruska a Trumpa obhajujú....lebo zlí sú ti iní.....lebo oni majú "svoje" zdroje.

madeincssr
Včera o 12:08

S tymi diktatormi suhlasi (a voli) aj velke percento ich obyvatelov. Podla mna to je imperializmus a maju k nemu tendenciu vsetky "velke narody/obyvatelstva". Zatial je to hlavne US, Rusko, Cina, ale postupne to moze silniet aj u Indov, ale aj europskych "velkych hracov"... Rozkladaju (neuznavaju) medzinarodne pravo, institucie, regionalne ci globalne dohody. Nie je sily, ktora by ich limitovala, prinutila dodrziavat dohodnute nadnarodne/nadstatne pravidla. Tlacia na mensich z pozicie sily. Mozno malou nadejou je naozaj len svetoobyvatelstvo (migracia, premiesavanie kultur a nabozenstiev), ale mozno ani to nie. Mozno nas k samodestrukcii dovedie (staci na to) nasa ekonomicka doktrina neustaleho rozvoja, neustale rastucich ziskov...

777januska777
autor
Včera o 12:12
@terezka1947

@777januska777 som kresťanka katolícka a nikdy som nevolila Fica a nebojím progresivcov,....hoci s nimi nesúhlasím v niektorých veciach úplne.... Rusko a Trump je pre mňa tiež no go zóna....nezdá sa mi však,že by v mojom okolí práve kresťania sympatizovali s Ficom a obhajovali Putina či Trumpa.,skôr naopak.
Mňa však zaráža,že práve VS vzdelaní a rozhľadení ludia,či učitelia mojich detí sympatizujú s počínaním Ruska a Trumpa obhajujú....lebo zlí sú ti iní.....lebo oni majú "svoje" zdroje.

@terezka1947 mame uplne ine prostredie asi. Ja nemam okolo seba konzervativca, ktorý je na tom ako ja. Vsetci konzervativci z mojho okolia budu radsej volit fica, podporovat trumpa ci putina. Ano dnes sa boja trumpa, ale len preto ze je to Amerika ako začne nieco hovorit proti lgbti hned s nim súhlasia. Ale suhlasim, ze mozem mat poznanie ovplyvnené okolim.

anonym_ad81b0
Včera o 12:14

Dnešní kresťania svojím životom popierajú to čo učil pán Ježiš Kristus. Pokoj na zemi nebude pokiaľ tu budú vládnuť sebecký ľudia, až keď zasiahne boh a ukončí tieto vlády nastane pokoj a mier.

anonym_2ad298
Včera o 12:26

Pripájam sa. Som kresťan, katolík, praktizujúci, rovnako aj moji rodičia. Volíme KDH. Nikdy sme nevoli HZDS, SDĽ, Smer, Hlas ani SNS. Nie sme proruskí ani proukrajinskí/americkí. Nemáme v obľube ani Trumpa, ani Putina, ani iných diktátorov.

anonym_163105
Včera o 12:28

Je veľa normálnych kresťanov- katolíkov. Ja okolo seba (blízke okolie) nepoznám ani jedného, ktorý by volil fica a podporoval trumpa a putina. Potom je malé percento tých, ktorí sa uvedomili. A potom veľa ľudí, ktorí si chybu nikdy nepriznajú, lebo sa slepo chytajú každého prešlapu z liberálnej strany. Dodáva im to pocit, že sú výnimoční, že vlastne oni prišli na niečo prevratné. Také typické príklady kognitívnych skreslení- napríklad hľadajú len informácie, ktoré potvrdzujú len ich tvrdenia; alebo si myslia, že korelácia znamená kauzalitu. Snažila som sa baviť s takými ľuďmi a je to bohužial stratený prípad, lebo dáš štatistiku a oni ťa vysmejú, že čo si hlúpa, že veríš na štatistiky, lebo tie sú predsa manipulované liberálmi. Každá vec, ktorá nefunguje je vina šimečkovej prababky a potom sa celkom ťažko konunikuje.

anonym_81b974
Včera o 12:29

@777januska777 Keď si taká veľká kresťanka, určite vieš, že Boh dal ľuďom slobodnú vôľu a môžu voliť koho chcú. Či to je správne, ukáže čas. Osobne mi je jedno, kto koho volí, nebudem niekoho podľa toho odsudzovať. A byť kresťanom ešte neznamená, že to je automaticky lepší či múdrejší človek.

777januska777
autor
Včera o 12:39
@anonym_81b974

@777januska777 Keď si taká veľká kresťanka, určite vieš, že Boh dal ľuďom slobodnú vôľu a môžu voliť koho chcú. Či to je správne, ukáže čas. Osobne mi je jedno, kto koho volí, nebudem niekoho podľa toho odsudzovať. A byť kresťanom ešte neznamená, že to je automaticky lepší či múdrejší človek.

@anonym_81b974 ja nehovorím, ze su ti ludia zli. Viem ze nie su a viem, ze nie su ani hlupáci, problem je ze cez vlastny strach nevidia skutocne problemy a skutocne zlo. Logika ide bokom, ide o emocie a strach. Viem sama som taka bola.
Ale otázka na teba vies, ze Hitlera rovnako nevolili zli ludia? Volili ho normalni Nemci, ktori počúvali ako za vsetko zlo co zažili mozu židia. Rovnako ako my dnes počúvame od populistov, ze za vsetko mozu progresivci. Cez strach, ktory v nich vytvarali, lebo ved co ak sa to stane, ich ovplyvňovali tak, ze verili radsej hitlerovi a kazde zlo co urobil brali ako nutne male zlo.

anonym_cc8c49

@777januska777 jedinu politicku chybu ktoru si niekto v mojom okoli priznal bola ze kolega sa nam ospravedlnil ze volil Matovica a ze to bola velka chyba 😃 tak sme ho zobrali na pivo a odpustili mu.

anonym_265aa6

@777januska777 ja absolútne nerozumiem tejto téme a už vôbec, čo má s tým spoločné kresťanstvo?

anonym_0f18e7
Včera o 12:42

Tieš som kresťanka katolíčka a Fica som nikdy nevolila. Nemám rada ani Fica, Trumpa a Putina. S Ruskom nezsympatizujem. LGBTI a progresívcov sa nebojím, som jedna z nich (a volila som PS).

777januska777
autor
@anonym_265aa6

@777januska777 ja absolútne nerozumiem tejto téme a už vôbec, čo má s tým spoločné kresťanstvo?

@anonym_265aa6 ze velka väčšina najma kresťanov a konzetvativcov volila týchto bláznov, stacilo, ze hrozili progresivcami a o tom ako zničia svet a dnes nicia svet prave títo blázni.

anonym_0f18e7
@anonym_0f18e7

Tieš som kresťanka katolíčka a Fica som nikdy nevolila. Nemám rada ani Fica, Trumpa a Putina. S Ruskom nezsympatizujem. LGBTI a progresívcov sa nebojím, som jedna z nich (a volila som PS).

@anonym_0f18e7 Tiež* prepklep

777januska777
autor
Včera o 12:43
@anonym_cc8c49

@777januska777 jedinu politicku chybu ktoru si niekto v mojom okoli priznal bola ze kolega sa nam ospravedlnil ze volil Matovica a ze to bola velka chyba 😃 tak sme ho zobrali na pivo a odpustili mu.

@anonym_cc8c49 ja som matovica nevolila ale aj vdaka tomu aky blázon to je a ako bláznivo vládol som videla skutočnú realitu fica.

anonym_48288d
Včera o 12:44
@anonym_cc8c49

@anonym_cc8c49 a po "Matovi" sme si zvolili túto parádnu, slovenskú národnú, osvietenú koalíciu, ktorá to rozhodne všetko napraví.

anonym_a91efd
Včera o 12:48

@777januska777 keby si mala prehľad o svetovej politike a čo sa deje mimo Slovenska tiež by si sa priklonila ku konzervatívnej politike a nie k násilnému globalizmu a progresívcom

https://www.youtube.com/watch?v=xdXuycwc-sA
terezka1947
Včera o 12:53

@777januska777 ja si nemyslím,že je to o krestanoch.....skôr o ľuďoch a ich myslení ako takom.
Bohužiaľ,kresťania by mali byť v tomto trošku obozretnejsi🤷lebo sa to de facto prieči ich presvedčeniu,čomu nerozumiem.
Možno je to zaujímavý politicky ťah.......s touto otázkou si vedia nahnať hlasy "konzervatívni " politici a strašia lgbt a prisťahovalcami.

777januska777
autor
Včera o 12:56
@anonym_a91efd

@777januska777 keby si mala prehľad o svetovej politike a čo sa deje mimo Slovenska tiež by si sa priklonila ku konzervatívnej politike a nie k násilnému globalizmu a progresívcom

@anonym_a91efd vidis a presne o tomto je tato tema. Vela vas konzervativcov zije strachom zo satana, hľadáte ho v kazdej veci a v kazdom človeku. Každú vec sa snažíte zaradiť do tabulky, je to diablive viac, je to menej diablove. Pre vas ateista je najma nástroj diabla a neexistuje, ze moze robit aj Božie veci alebo žeby nahodou sa riadil Božím zákonmi viac ako veriaci.
Ježiš za svojej doby kritizoval najma veriacich (farizejov). Neveriacich alebo inych veriacich práveže ovela viac daval za príklad. Preco my sa potom správame inak? Hľadáme diabla v neveriacich, ale Boha nie.
Celá naša historia ľudstva je tym preplnená, kde mozeme vidiet, ze pomaly najväčšie zlo sme spôsobovali My veriaci.

777januska777
autor
Včera o 13:02
@terezka1947

@777januska777 ja si nemyslím,že je to o krestanoch.....skôr o ľuďoch a ich myslení ako takom.
Bohužiaľ,kresťania by mali byť v tomto trošku obozretnejsi🤷lebo sa to de facto prieči ich presvedčeniu,čomu nerozumiem.
Možno je to zaujímavý politicky ťah.......s touto otázkou si vedia nahnať hlasy "konzervatívni " politici a strašia lgbt a prisťahovalcami.

@terezka1947 ano s tym suhlasim. Ide o ludi a v žiadnom pripade netvrdím, ze krestanstvo ako take je zle alebo cokolvek. Skor ma tak velmi mrzi, ze sme v takomto štádiu a ano priznám sa, ze sa hnevam aj na predstaviteľov cirkvi, ze u nas dramatickejsie nevystupia proti populistom. Som veriaci krestan ale presne tieto veci vo mne sposobuju velky rozkol. Vzdy som sa snazila zastávať a hladat ospravedlnenia, ale uz dnes neviem. Pokora a priznanie chyby by pre mna bola presne ta cesta aku by som vedela prijať, ale nie ďalšie výhovorky.

anonym_85249a
Včera o 13:04

@777januska777
odporucanie konferencie biskupov Slovenska (zodpoveda stanoviskam papeza Frantiska)
Sme povolaní používať rozum, pridŕžať sa evanjeliových hodnôt a na dobro každého muža a ženy sa pozerať cez Ježišovo posolstvo. Kresťan nech teda nevolí strany alebo poslancov, ktorí – povedané slovami pápeža Františka – podporujú „ideologickú kolonizáciu“, čiže súhlasia s potratmi, registrovanými partnerstvami, eutanáziou či genderovou ideológiou, alebo šíria dezinformácie, nenávisť a rozdelenie.

anonym_a91efd
Včera o 13:09
@777januska777

@anonym_a91efd vidis a presne o tomto je tato tema. Vela vas konzervativcov zije strachom zo satana, hľadáte ho v kazdej veci a v kazdom človeku. Každú vec sa snažíte zaradiť do tabulky, je to diablive viac, je to menej diablove. Pre vas ateista je najma nástroj diabla a neexistuje, ze moze robit aj Božie veci alebo žeby nahodou sa riadil Božím zákonmi viac ako veriaci.
Ježiš za svojej doby kritizoval najma veriacich (farizejov). Neveriacich alebo inych veriacich práveže ovela viac daval za príklad. Preco my sa potom správame inak? Hľadáme diabla v neveriacich, ale Boha nie.
Celá naša historia ľudstva je tym preplnená, kde mozeme vidiet, ze pomaly najväčšie zlo sme spôsobovali My veriaci.

@777januska777 konzervatívci sú aj ateisti nie len veriaci, každý inteligentný človek vie posúdiť čo sa okolo neho deje. Unášanie detí z vojnových oblastí na prostitúciu, pedofíliu a predaj orgánov neodsudzujú len veriaci, alebo ty to schvaľuješ ??
Veľa ľudí káže a oháňa sa bohom na manipuláciu ľudí a zneužívanie svojho postavenia, páchajú kriminalitu ako som už spomenula normálny človek vie rozlíšiť dobro a zlo.

anonym_85249a
Včera o 13:11

Inak progresivius je celkovo vonsvete na ustupe, temy ktore ma sa ukazali ako zbytocne (gender a pod) az skodlive (green deal) skus si pozriet situaciu v inych statoch unie vsade uz progresivci stratili dych (vycerpala sa ich agenda) resp ich agenda priniesla len problemy zmeny v bezpecnostnej situacii, eskalacia ekonomickych problemov atd
my sme tu na Slovensku pozadu, podstate aku maju agendu (okrem tej hodnotovej a green deal, co nas existencne ohrozuje) ?
Ale existuju aj ine strany co sa daju volit len progresivcommvyhovuje polarizacia lebo za nu skryvaju nedostatok realnych tem.

anonym_85249a
Včera o 13:13

a k tomu Trumpovi ( to aky je je, ako sa vyjadruje atd to je bez komentara ) ale Amerika rastie HDP maju 3,5% a Europa je na nule, resp v recesii.

anonym_4481fe
Včera o 13:16

@777januska777 som praktizujuca krestanka, ale dlhe roky volim SAS. Ale tentokrat budem zo strategickych dovodov volit PS. To, ze som veriaca, neznamena, ze som uplne tupelo. Este su veriaci, ktori maju rozum (dufam).

777januska777
autor
Včera o 13:31
@anonym_85249a

@777januska777
odporucanie konferencie biskupov Slovenska (zodpoveda stanoviskam papeza Frantiska)
Sme povolaní používať rozum, pridŕžať sa evanjeliových hodnôt a na dobro každého muža a ženy sa pozerať cez Ježišovo posolstvo. Kresťan nech teda nevolí strany alebo poslancov, ktorí – povedané slovami pápeža Františka – podporujú „ideologickú kolonizáciu“, čiže súhlasia s potratmi, registrovanými partnerstvami, eutanáziou či genderovou ideológiou, alebo šíria dezinformácie, nenávisť a rozdelenie.

@anonym_85249a ano to viem to som čítala. Ale priznajme si, ze to bolo slabe. Cely cas su vsetky pastierske listy založené na tom ako sa dnes útočiť na rodinu a mame krízu, ktorú narúša progresivizmus. A to nehovorím len tak dovetra, sama som tomu verila. Strasne som sa bála progresivizmu a toho, ze v mom diabol.
Dnes ale ked vidíme ze nie progresivizmus, ale blázni, ktori tvrdili, ze proti progresivizmu bojujú, tak ničia svet a hrozia vojnami. Takze nebolo by na mieste to pomenovať este jasnejšie?

777januska777
autor
Včera o 13:33
@anonym_a91efd

@777januska777 konzervatívci sú aj ateisti nie len veriaci, každý inteligentný človek vie posúdiť čo sa okolo neho deje. Unášanie detí z vojnových oblastí na prostitúciu, pedofíliu a predaj orgánov neodsudzujú len veriaci, alebo ty to schvaľuješ ??
Veľa ľudí káže a oháňa sa bohom na manipuláciu ľudí a zneužívanie svojho postavenia, páchajú kriminalitu ako som už spomenula normálny človek vie rozlíšiť dobro a zlo.

@anonym_a91efd ano suhlasim. Je to o ludoch a ako sa vravela. Mon pohlad moze byt skreslený tym ze žijem v kresťanskom a silne konzervatívnom prostredi.

777januska777
autor
Včera o 13:36
@anonym_85249a

Inak progresivius je celkovo vonsvete na ustupe, temy ktore ma sa ukazali ako zbytocne (gender a pod) az skodlive (green deal) skus si pozriet situaciu v inych statoch unie vsade uz progresivci stratili dych (vycerpala sa ich agenda) resp ich agenda priniesla len problemy zmeny v bezpecnostnej situacii, eskalacia ekonomickych problemov atd
my sme tu na Slovensku pozadu, podstate aku maju agendu (okrem tej hodnotovej a green deal, co nas existencne ohrozuje) ?
Ale existuju aj ine strany co sa daju volit len progresivcommvyhovuje polarizacia lebo za nu skryvaju nedostatok realnych tem.

@anonym_85249a progresivizmus je na ústupe a preto si volíme konzervativcov, ktori skutocne strašia zmenou sveta? Jedného takého co bol velmi proti progresivizmu mame na východe a napadol Ukrajinu. Preco mas pocit, ze polarizácia vyhovuje progresivizmu? Skutočná polarizácia vyhovuje práveže diktátorom. Progresivizmus bol zameraný na individualitu a zisk a polarizácia je preto kontraproduktívna.

anonym_85249a
Včera o 13:39
@777januska777

@anonym_85249a ano to viem to som čítala. Ale priznajme si, ze to bolo slabe. Cely cas su vsetky pastierske listy založené na tom ako sa dnes útočiť na rodinu a mame krízu, ktorú narúša progresivizmus. A to nehovorím len tak dovetra, sama som tomu verila. Strasne som sa bála progresivizmu a toho, ze v mom diabol.
Dnes ale ked vidíme ze nie progresivizmus, ale blázni, ktori tvrdili, ze proti progresivizmu bojujú, tak ničia svet a hrozia vojnami. Takze nebolo by na mieste to pomenovať este jasnejšie?

@777januska777 ja som citala aj vyjadrenie papeza Frantiska ale aj predchadzajucich papezov k tymto temam k progresivizmu sa vyjadrovali obdobne ako ku komunizmu
za mna je to jasne progresivizmus je v rozpore s hodnotovymi poziadavkami krestana katolika ( s 10 Bozimi prikazaniami) preto tuto stranu volit nebudem
ale kazdy ma slobodnu volu a svoju uroven poznania tak sa musi rozhodnut sam

777januska777
autor
Včera o 13:47
@anonym_85249a

@777januska777 ja som citala aj vyjadrenie papeza Frantiska ale aj predchadzajucich papezov k tymto temam k progresivizmu sa vyjadrovali obdobne ako ku komunizmu
za mna je to jasne progresivizmus je v rozpore s hodnotovymi poziadavkami krestana katolika ( s 10 Bozimi prikazaniami) preto tuto stranu volit nebudem
ale kazdy ma slobodnu volu a svoju uroven poznania tak sa musi rozhodnut sam

@anonym_85249a hodnotovo to nemusi byt tvoja šálka kávy, ale to je to. Moja rodina bude radsej volit republiku alebo fica, lebo povedali, ze ktokoľvek kto je spojený s progresivizmom je zlo. Radsej to daju skutočnému zlu.
Ja sama som pred voľbami som si vyberala kdh alebo ps. A velmi som sa bála volit ps, lebo ved progresivizmus a zlo a diabol a neviem co. Ale kdh som sa bála viac, kvoli ficovi. Tak som to dala ps. Ako krestan som sa vtedy cítila, ze zradzam nejake svoje hodnoty. Dnes viem, ze som nic nezradila.
A toto ma hnevá my krestania volby prezentujeme ako volbu ideológii a nepozerám na konkrétneho človeka. Potom je velmi lahke nas ovládať cez morálku a vyčitky svedomia.
Napriklad taka čaputová bola prezentovaná ako zlo a prave ona mi ukazala, aky moze byt neveriaci. A ze neveriaci aj progresivec nemusi byt nejake ideologické zlo.

Strana
z2