Pokrytecký novodobý feminizmus: práva len pre niektoré ženy?
všímam si casto v tychto diskusiách diskutujúcich, ktori si velakrat velmi protirecia a ani si to neuvedomujú, ale svojimi verejnými vyjadreniami, si dobre podkopavaju nohy. Napríklad tu diskutujú velmi casto volicky PS, ktori maju v programe aj temu feminizmu. Ale potom tieto iste diskutujuce, tu idu hodnotiť a zhadzovať zeny, ktore da rozhodli byt ženou v domacnosti, nechcú ist študovať vysokú školu, nemaju pracovne ambície. Tie iste osoby, ktore ,,bojujú" za prava žien, dehonestuju tie, ktore sa starajú doma o deti. Cize bojujú len za prava tych žien, ktore su v ich očiach tie prave zeny. Cize tie, co su vo vedúcich pozíciach, maju titul, vzdelanie. Nie je to podla vas pokrytecke? A tieto ine metre casto vidim aj v inych oblastiach. Len tato je teraz taka dost populárna
@anjelicek26 ja nepíšem absolútne o témach, kde sa žena sťažuje, ze nemaju peniaze. Ja pisem o kritizovani žien, ktore nemaju vysokoskolske vzdelanie ( su považované za hlupane) od žien, ktore sa hlasajú k PS. K tej tolerantnej skupine, ktora ale neroleruje nazor, ze žena sa moze slobodne rozhodnúť byt doma, nestudovat. Uz to chápeš?
@anonym_autor ja asi nechapem, ved bud doma. niekto Ti to zakazuje?
@anjelicek26 ja nepíšem absolútne o témach, kde sa žena sťažuje, ze nemaju peniaze. Ja pisem o kritizovani žien, ktore nemaju vysokoskolske vzdelanie ( su považované za hlupane) od žien, ktore sa hlasajú k PS. K tej tolerantnej skupine, ktora ale neroleruje nazor, ze žena sa moze slobodne rozhodnúť byt doma, nestudovat. Uz to chápeš?
@anonym_autor Môžeš dať prosím konkrétne screenshoty? A nie odporúčanie, že je fajn študovať, ak má možnosti, ale kde je naozaj žena za to urážaná a osočovaná? Najlepšie, keby boli tieto komentáre neanonymné, lebo tie s politickou stranou spojiť nevieš. A nie, nechce sa mi hrať na detektíva, vyhľadávať si tu diskusie a zapisovať si čo kde kto napísal.
Ked potrebujem som tvrda feministka,ked potrebujem som ta nezna kvetinka o ktoru sa treba starat,ale praktikujem to len a len doma pri manzelovi.A manzel velmi rad hra somnou tuto hru.
Ale nikdy sa zeny nebudu rovnat muzom,to proste nejde ani fyzycky ani dusevne.Takze vtomto nesuhlasim s fenimizmom.Dnesna doba je chora a zvratena,preto vsetko aj toto je zvratene a uz to nema nic spolocne s tymi zenami,co stali za feminizmom.
@patrike precitaj si moj prispevok este raz. Ja pisem, ze sa veľakrát vyjadrujú zeny, ktore v inej diskusii napíšu, na ktoru stranu sa stávajú. A ta ma v programe aj temu feminizmu a rovnosti. Potom tie iste zeny, co sa v inej politickej teme vyjadrili, ku komu inklinuju, tak v inej teme, dehonestuju zeny a zhadzujú ich len zato, ze sa rozhodli nestudovat napríklad :D tak to je potom pokrytecke byt za nejakou politickou stranou, ale zaroven nerešpektovat rozhodnutie zeny, aj ked to maju v programe:D
@anonym_autor Co to tu tocis ? Nema to hlavu ani patu.
Kazdy je strojcom svojho stastia, muz, zena, gay, lesba, trans ... nechce sa ti ucit ? Trpis uz na konci zakladky a nejako prelezies ucnovkou ? Obe ruky lave ? Tak potom smola, budes za 1200 skladat kablove zvazky vo fabrike alebo varit v skolskej kuchyni. Kto sa snazi, tak aj ked mu ucenie az tak nejde, moze byt spickovy obkladac alebo elektrikar za tisice cash mesacne. Kto sa ucit chce, zarobi bez problemu nad 3000 a ked ma povahu na riadiace funkcie, aj tych 5000.
To nema s PS, ani feminizmom nic spolocne. Len s nacim snazit, namiesto nadavania pri pive s ostatnymi dvojzubcami.
Ked potrebujem som tvrda feministka,ked potrebujem som ta nezna kvetinka o ktoru sa treba starat,ale praktikujem to len a len doma pri manzelovi.A manzel velmi rad hra somnou tuto hru.
Ale nikdy sa zeny nebudu rovnat muzom,to proste nejde ani fyzycky ani dusevne.Takze vtomto nesuhlasim s fenimizmom.Dnesna doba je chora a zvratena,preto vsetko aj toto je zvratene a uz to nema nic spolocne s tymi zenami,co stali za feminizmom.
@anonym_f54528 ako sa nemoze zena rovnat dusevne muzovi? Vysvetli prosim, je to zaujimava uvaha....
@anonym_f54528 ako sa nemoze zena rovnat dusevne muzovi? Vysvetli prosim, je to zaujimava uvaha....
@tenerifka muzi toho zvladnu viac a nezlozia sa psychycky ako zeny.
@tenerifka muzi toho zvladnu viac a nezlozia sa psychycky ako zeny.
@anonym_f54528 urcite toho muzi nezvladnu viac ako zeny, co plati u jedneho, neplati u druheho a neda sa to zovseobecnit. Mozno je to dobou, ze vela muzov pri svojich zenach spohodlnelo, a naopak zeny sa museli naucit rozhodovat aj za nich. Co ale suhlasim je fakt, ze v urcitych pripadoch v rychlo nastanej krizovej situacii moze muz zachovat chladnu hlavu a zena moze reagovat skratovo, ale to vidim na ine fungovanie mozgu, ze chlapom dopina neskor...
@anonym_autor stacilo si pozriet napriklad diskusiu Livia pavlikova a 10 feministov... smutne aj pozerat, ako ludia ani len nevedia, k comu sa hlasia...
@anonym_d59268 videl som časť tej diskusie. Myslím že vedia čomu sa hlásia len sa nevedia vyjadrovať hlavne keď sa na rozdiel od Livie nevedeli ake budu témy diskusie .
@anonym_d59268 presne, akurat som to dnes počúvala a zistila som, ze vlastne toto sa deje kazdy den aj tu na MK :D
@anonym_autor ja to vidím presne u tejto diskusie že zakladateľ nevie o čom hovorí 🤣
@anonym_d59268 videl som časť tej diskusie. Myslím že vedia čomu sa hlásia len sa nevedia vyjadrovať hlavne keď sa na rozdiel od Livie nevedeli ake budu témy diskusie .
@jogy1984 nezdielam tento nazor... livia je argumentacne pripravena presadit svoj nazor kedykolvek... a ked sa raz hlasim k feminizmu jedno akej doby... bolo by vhodne minimalne vediet, co to vlastne je... a tema nebol feminizmus ako taky, ale 4 okruhy z pohladu feminizmu ... okrem jednej diskutujucej boli vsetci uplne v dyme
@jogy1984 nezdielam tento nazor... livia je argumentacne pripravena presadit svoj nazor kedykolvek... a ked sa raz hlasim k feminizmu jedno akej doby... bolo by vhodne minimalne vediet, co to vlastne je... a tema nebol feminizmus ako taky, ale 4 okruhy z pohladu feminizmu ... okrem jednej diskutujucej boli vsetci uplne v dyme
@anonym_d59268 aj Lívia by bola v dyme keby nevedela témy. Videl som ju viackrát diskutovať a skôr presvedčia emóciami polopravdami než reálnymi faktami
@marsmykkok ja hovorím o pokrytectve, nie o inej dobe :D zas ideme odbacat od temy tak, aby sa to hodilo?:D
Z hľadiska princípu rovnosti by sa za konzistentný postoj považovalo rešpektovať ženy, ktoré chcú kariéru, aj ženy, ktoré sa rozhodnú byť doma s deťmi aj ženy, ktoré kombinujú oboje
Ak sa jedna z týchto možností zosmiešňuje alebo zhadzuje, tak to ide proti myšlienke skutočnej rovnosti voľby;)
@anonym_autor neviem či je to o pokrytectve, alee nie sme v stredoveku a keď sa partneri rozhodnu že žena nebude robiť celý život tak je to ich rozhodnutie. Ale potom tieto ženy vplakavajú že nemajú nárok na dochodok a ked ich živil muž očakavajú že sa o nich bude starať štáť z penaží žien čo pracujú staraju sa o deti a každý večer padaju na hubu. Okej ak niekto nechce celý život pracovať a je mu doma dobre, nemám s tým problem kym nevidim v telke pomôžte lebo ostala sama s detmi a v živote nerobila.
@anonym_ede2e4 preboha, ved to tu kazdy den čítam, ako sa tu kritizujú zeny, ktore nemaju vysokoškolské vzdelanie, zu ženou v domácnosti. Nebudem ti dohladavat teraz pol dna vyjadrenia dotyčných, ked teraz sa uz vsetko moze komentovať anonymne.
@anonym_autor mekritizuju do momentu, kedy zakladaju temu o tom, ako nemoze odist, lebo nema ani co do igelitky s ktorou prisli dat...
Tuná prispievajú nielen voličky PS, ale aj dve súčasné poslankyne PS.
@anonym_93d7ac fakt?
@anonym_f54528 urcite toho muzi nezvladnu viac ako zeny, co plati u jedneho, neplati u druheho a neda sa to zovseobecnit. Mozno je to dobou, ze vela muzov pri svojich zenach spohodlnelo, a naopak zeny sa museli naucit rozhodovat aj za nich. Co ale suhlasim je fakt, ze v urcitych pripadoch v rychlo nastanej krizovej situacii moze muz zachovat chladnu hlavu a zena moze reagovat skratovo, ale to vidim na ine fungovanie mozgu, ze chlapom dopina neskor...
@tenerifka zeny castejsie ako muzi trpia psychyckymi chorobami,ale muzi zase trpia viac na zavislosti.
A ano su pripady,ze zeny musia byt silnejsie za 2,lebo ten prvy je zbabelec a ujde,nezvladne to.To je hlavne pri chorych detoch.Tam zeny ozaj su silnejsie ako muzi.
@anonym_autor ono kazdy sa moze slobodne rozhodnut v podstate pre cokolvek... ALE... a vzdy to ma ALE... ak nemas skolu, vzdelanie, pracu , prax, socialne navyky a muza , ktorý ta zabezpeci.... ked sa situacia zmeni , je ta zena v riti... to je cele... aj ja by som kludne vedela byt doma , ale nie bez penazi, potreby realizovat sa, potreby nebyt zavisla...
a nevolim PS ale ani FICA, SNS, HLAS, REPUBLIKU
@anonym_d59268 aj Lívia by bola v dyme keby nevedela témy. Videl som ju viackrát diskutovať a skôr presvedčia emóciami polopravdami než reálnymi faktami
@jogy1984 mas ju slabo napozeranu.. je velmi nazorovo vyhranena.... ci dobre alebo nie, necham na posudenie kazdemu... ale je konzistentna a netrepe
cely konik je jeden velky slepicinec...nepomoze ti v zivote v nicom ked to tu budu zeny citat dokola a radit jedine tie co radia budu mat pocit ze niekomu pomohli inak je to uplne na nic forum
@anonym_autor Len dnes je doba iná ako kedysi kedy ženy síce boli doma, ale mali aj 5 detí a viac, starali sa o hospodárstvo a hlavne manželstvá sa nerozvádzali. Dnes sa rozvedie polovica manželstiev, tak nech si sedia doma na riti s dvomi deťmi, ale potom ak sa rozvedú nech nevyplakávajú že nemajú bývanie, prácu, peniaze a nepýtajú nič od štátu ani ľudí.
@marsmykkok "hlavne manželstvá sa nerozvádzali."
Lebo nemohli.
Oni by sa boli chceli. Ver tomu. Hovorila som uz s mnohymi starymi paniami, ktore mi to povedali jasne. Ze keby to nebolo tabu, keby to nebola hanba, spolocensky problem, cirkevny problem, tak by to urobili.
Kolke nesu v sebe dozivotnu trpkost, ze im muz behal kade-tade, zanechal kukucky u inych zien a podobne. A oni doma s detmi, dreli na hospodarstvach, nechali tam najlespie roky. Pre muza, ktory mohol robit, co chcel a ona musela len mlcat,a lebo sa doma za zatvoprenymi dverami pohadat. Pripadne este jednu dostala.
Mame nemohli povedat, ta povedala - vydrz, dievka, ja som tiez vydrzala.
Tatkovi uz vobec.
Fararovi - modli sa, dieta.
Svokre a svokrovi - ani omylom. A to kolkokrat vedeli, co ich syn stvara a ze na hornom konci sa mu narodilo uz druhe nemanzelske dieta s dalsou frajerkou.
Len to v sebe manzelky drzali a snazili sa to prekusnut. Ked v kostole sedeli o dve lavice za muzovou frajerkou, co uz chodila s bruchom.
Alebo ked zila sama s detmi, lebo vydat sa znova nemohla, v hriechu zit nechcela a co mala robit, ked jej muz usiel s frajerkou zit inde?
A ano, i vtedy boli ludia, co proste z manzelstiev utiekli spolu a zili uplne inde spolu na hromadke, mali deti. A v pripade, ze im ex-partneri umreli, tak sa vzali, deti pokrstili.
Tento idealizmus dob minulych, ako sa veci radsej opravovali - je nezmysel.
Nic sa neopravovalo vo vztahoch. Len sa naucili s tym existovat a prekusnut. Kolki preto zatvrdli, a boli potom drsni aj k okoliu.
@anonym_d59268 to že je názorovo vyhranená neznamená že netrepe. to sú 2 rôzne veci ...
@moonlight1210 všetko fasa len neviem prečo to píšeš jej a nie autorke - lebo presne o tom je celá táto téma 😒
@anonym_autor to je chyba tých čo to prezentujú, dobre nerozumejú tomu. Úlohou feminizmu je aby si žena mohla slobodne vybrať či bude zameraná na kariéru, alebo na rodinný život. Je nesprávne keď je do niečoho tlačená.
@anonym_d59268 to že je názorovo vyhranená neznamená že netrepe. to sú 2 rôzne veci ...
@biba_18 trepe ale za svoje presvedcenie... a mne je nazorovo teda o dost blizsia ako Lejtka ustekana v inej diskusii alebo tato banda akoze feministov, ktorá ani nevedela povedať kto je zena
@moonlight1210 všetko fasa len neviem prečo to píšeš jej a nie autorke - lebo presne o tom je celá táto téma 😒
@biba_18 lebo ona napisala, ze "a hlavne manželstvá sa nerozvádzali." Tak som jej odpovedla na tento argument.
Lebo je to robenie cnosti z niecoho, co v danej dobe bolo casto skor pred svetom skryvane utrpenie.
Nikto nema pracovne ambicie, ale jest musime, aj deti. Ziaden muz nie je povinny tu zenu v domacnosti zivit do smrti. Ak sa mu nieco stane, alebo pride rozvod, tak ambicie, neambicie, smer Lidl dokladat regale, ak chce neambiciozna nieco nalozit do hrnca. Potom nech nevypisuje na Ludialudom, kde ma ist s detmi a co im ma dat jest. Nebude sa im chvalit, ze lezala 20 rokov doma ako lazar a preto dnes nema kam ist a co jest.
Zahadou je, preco si do toho zaplietla volicky z PS. Co to ma s politikou.
@anonym_d59268 ak by sa mňa spýtala aby som jej dala definíciu kto je žena, pozerala by som na ňu ako puk, sorry ...

Som volička liberálnych strán, podporujem feminizmus a áno, nepáči sa mi, že dnes mnoho ľudí zabudlo, že by malo pre ženu znamenať slobodnú voľbu a že sa to niektorí jednotlivci ženú do extrémov.. čo sa týka diskusii tu, nikdy som nevidela, že by sa tu zhadzovala žena, ktorá to má takto s mužom nastavené a obom to vyhovuje, taká sem asi ani nemá dôvod písať a zakladať diskusiu, keď sú všetci spokojní… často sem píšu ženy, ktoré by len chceli byť ženami v domácnosti, ale nemajú mužov, ktorí by ich uživili, či ktorí s tým súhlasia pýtajú sa na názor…môj je že to je riziko, ze mňa by to nebavilo a že to musí vyhovovať obom, tak ho aj vyjadrím, keď už sa pýtajú… najväčšiu biedu čo si pamätám tu zožala autorka, ktorá chcela byť žena v domácnosti, lebo sa jej nechce pracovať, ale ani len partnera nemala a nemal ju kto živiť a nerozumela tomu, že sa to nepaci jej rodičom, ktorí ju financovali… treba tieto diskusie vnímať v plnom kontexte