Pokrytecký novodobý feminizmus: práva len pre niektoré ženy?
všímam si casto v tychto diskusiách diskutujúcich, ktori si velakrat velmi protirecia a ani si to neuvedomujú, ale svojimi verejnými vyjadreniami, si dobre podkopavaju nohy. Napríklad tu diskutujú velmi casto volicky PS, ktori maju v programe aj temu feminizmu. Ale potom tieto iste diskutujuce, tu idu hodnotiť a zhadzovať zeny, ktore da rozhodli byt ženou v domacnosti, nechcú ist študovať vysokú školu, nemaju pracovne ambície. Tie iste osoby, ktore ,,bojujú" za prava žien, dehonestuju tie, ktore sa starajú doma o deti. Cize bojujú len za prava tych žien, ktore su v ich očiach tie prave zeny. Cize tie, co su vo vedúcich pozíciach, maju titul, vzdelanie. Nie je to podla vas pokrytecke? A tieto ine metre casto vidim aj v inych oblastiach. Len tato je teraz taka dost populárna
@moonlight1210 ale ja som to nepochopila že by z toho robila cnosť - práve naopak ...
Nikto nema pracovne ambicie, ale jest musime, aj deti. Ziaden muz nie je povinny tu zenu v domacnosti zivit do smrti. Ak sa mu nieco stane, alebo pride rozvod, tak ambicie, neambicie, smer Lidl dokladat regale, ak chce neambiciozna nieco nalozit do hrnca. Potom nech nevypisuje na Ludialudom, kde ma ist s detmi a co im ma dat jest. Nebude sa im chvalit, ze lezala 20 rokov doma ako lazar a preto dnes nema kam ist a co jest.
Zahadou je, preco si do toho zaplietla volicky z PS. Co to ma s politikou.
@anonym_192f02 Chce kopat do PS. Tak kope.
Som feministka a kiežby všetky ženy boli feministky, pretože feminizmus je o tom, že žena môže robiť čo len chce (kariéru, rodiť deti, nemať deti, nevydať sa, vydať sa, hrať hokej, byť v domácnosti, letieť do vesmíru ...) bez toho, aby ktokoľvek hodnotil a rozhodoval o tom, či to môže alebo nemôže robiť a to všetko len kvôli tomu, že sa narodila ako žena.
Keby všetky ženy vnímali to, o čom je naozaj feminizmus, neverím, že by podporovali trpákov, ktorí na žene oceňujú jedine materstvo a starosť o rodinu a chcú.
Pre všetkých tých trpákov je feministka škaredá, nevydatá, bezdetná a zatrpknutá žena, o ktorú žiaden chlap nezavadí a preto je vlastne feministka. Akurát, že tieto ich názory svedčia len a len o nich.
Som feministka a je mi úplne jedno, čo robia ostatné ženy, kľudne môžu mať 10 detí a byť v domácnosti, kľudne môžu mať 10 detí a byť vedkyňami, kľudne môžu byť bezdetné ... rešpektujem ich voľbu a budem robiť všetko preto, aby tú voľbu vždy mali a aby ich voľbu nikto nehodnotil a nikto za nich nerozhodoval.
@april171 pekne napisane, aj vysvetlene. Nechapave snad raz pochopia....
@anonym_autor A čo má muž urobiť? Nechať deti hladné alebo nezaplatiť hypotéku a nech skončia na ulici a deti idú do decáku? Rozviesť sa a nevidieť deti potom? Proste nemá veľmi na výber a ženy to zneužívajú lebo držia mužov v pasci. Ak muž zarába 5000 alebo 10 000 a súhlasí aby žena bola doma a zároveň žena má zadné vrátka-teda niečo svoje nie som proti nech je doma. Ja určite nie som človek čo uznáva len ľudí čo makajú v práci denne 9 a viac hodín, ak niekto sa vie zabezpečiť inak a zarobiť si inak napríklad cez investície a podobne nemám proti tomu nič a som ok s takými ľudmi a ich životom. ALE zároveň neuznávam nezodpovednosť a priživovanie na iných a to proste odsudzujem.
@marsmykkok
No vieš, nie je všetko len takéto čiernobiele. My sme sa s ním spoznali až po 30tke a deti sme chceli 3. Keďže tu nemáme rodinu, sme jediný, kto sa vie o deti starať. Žiadne že voľný víkend alebo večera vo dvojici. Tak Max doma keď deti spia. Áno vďaka tu za škôlky ale napríklad škola končí o 12 najneskôr! A teraz choď do práce matka. Ok deti môžu byť v družine do 14 alebo 16tej. A chceme to? Nie.
Ďalej, deti sú choré. Muž je hlavný živiteľ rodiny = emancipácie hore dole, na očné pôjdem vždy len ja.
Je to pár rokov náročnejšie ale predstava práce na i hodín denne bez cesty sa vyluciluje so starostlivosťou o deti. Alebo by som bola super "obľúbená" v kolektíve, pokiaľ by som od jesene do jari každý mesiac minimálne týždeň bola ocr. Minule som mužovi povedala, že malú nechcem dať priskoro do zariadenia (má rok presne).
A on úplne pokojne a rozhodne povedal, že úplne stačí ak pôjde až do škôlky! Prekvapil ma. Ja som myslela tak, že ju nechcem dať v roku do jaslí už ako druhé dieťa. To som si hľadala prácu a otehotnela som.
A teda on sa takto rozhodol sám, bez nútená. Fakt nie je typ podpapucovy. Ja dúfam, že pôjdem do práce o 1,5 roka aspom na 6 hodín. Aj sa už teším. No fakt reálne neviem ako by sme inak riešili tie Jaslovce a skolkarske choroby a je ich požehnané. I keď len blbý sopel a kašeľ. Keby tu máme babky dedko, v pohode. Kamoška mi napríklad povedala, že oni by tretie než pomoci jej mamy ani nemali. A tam babka ozaj denne pomáha. Vtedy je úplne ok keď žena ide do práce keď má dierkou 1,5 roka.
Ďalšia známa by zas milerada išla ale... Dieťa jej jedáva poriadne, do škôlky ho nezoberú preto. Býva ďalej od mesta. Nestihla by brať prvé dieťa zo školy. A pan manzel? On sa neprispôsobil aj keby mohol. S deťmi on sám nebude...
Je to proste rôzne.
@anonym_d59268 ak by sa mňa spýtala aby som jej dala definíciu kto je žena, pozerala by som na ňu ako puk, sorry ...
@biba_18 ty ale nejdes s nenazorom na zakladnu otazku do telky sa prezentovat, v tom vidim dost velky rozdiel
Som feministka a kiežby všetky ženy boli feministky, pretože feminizmus je o tom, že žena môže robiť čo len chce (kariéru, rodiť deti, nemať deti, nevydať sa, vydať sa, hrať hokej, byť v domácnosti, letieť do vesmíru ...) bez toho, aby ktokoľvek hodnotil a rozhodoval o tom, či to môže alebo nemôže robiť a to všetko len kvôli tomu, že sa narodila ako žena.
Keby všetky ženy vnímali to, o čom je naozaj feminizmus, neverím, že by podporovali trpákov, ktorí na žene oceňujú jedine materstvo a starosť o rodinu a chcú.
Pre všetkých tých trpákov je feministka škaredá, nevydatá, bezdetná a zatrpknutá žena, o ktorú žiaden chlap nezavadí a preto je vlastne feministka. Akurát, že tieto ich názory svedčia len a len o nich.
Som feministka a je mi úplne jedno, čo robia ostatné ženy, kľudne môžu mať 10 detí a byť v domácnosti, kľudne môžu mať 10 detí a byť vedkyňami, kľudne môžu byť bezdetné ... rešpektujem ich voľbu a budem robiť všetko preto, aby tú voľbu vždy mali a aby ich voľbu nikto nehodnotil a nikto za nich nerozhodoval.
@april171 a nemaju?
Za mna velmi nestastna tema a este aj prvy prispevok s Liviou Pavlikovou. Livia nie je odbornicka, nie je ani profesionalna zurnalistka, v jej rozhovoroch nejde o objektivne vyjadrenie pravdy, skor o polarizaciu a konfrontacny aktivizmus(nieco podobne, ale vo vacsom rozsahu ako napriklad Charlie Kirk) Potrebuje zahnat oponenta do kuta, takze jej debaty pre mna nemaju ziaden prinos.
Moderny feminizmus sa snazi o dosiahnutie rodovej rovnosti a rovnakych prav a prilezitosti pre vsetkych, muzov aj zeny. Nie je to o tom, ci zena ostane doma alebo bude pracovat.
@anonym_d59268 a nemaju co? Volbu? Obcas/casto nemaju.
@majlo1234 nemaju skutocne? a kto im diktuje?
Za mna velmi nestastna tema a este aj prvy prispevok s Liviou Pavlikovou. Livia nie je odbornicka, nie je ani profesionalna zurnalistka, v jej rozhovoroch nejde o objektivne vyjadrenie pravdy, skor o polarizaciu a konfrontacny aktivizmus(nieco podobne, ale vo vacsom rozsahu ako napriklad Charlie Kirk) Potrebuje zahnat oponenta do kuta, takze jej debaty pre mna nemaju ziaden prinos.
Moderny feminizmus sa snazi o dosiahnutie rodovej rovnosti a rovnakych prav a prilezitosti pre vsetkych, muzov aj zeny. Nie je to o tom, ci zena ostane doma alebo bude pracovat.
@majlo1234 a nemame rovnake prava?
Tuná prispievajú nielen voličky PS, ale aj dve súčasné poslankyne PS.
@anonym_93d7ac To fakt???? Ktoré? No som šokovaný, koho tu možno nájsť.
Som tu nejaky ten mesiac aj s cestou, ale vobec netusim, kto koho voli. Odkial mas tie presne statistiky o ucasti voliciek PS tu ?
Dalej mas chyby v chapani toho, co je feminizmus. To je hnutie za dosiahnutie rovnakych prav a prilezitosti a nema to nic spolocne s tym, ci je zena doma, v praci alebo aku funkciu v praci ma.
@patrike To už máme na Slovensku dosiahnuté. Nech feministky idú hlásať svoje múdra do islamských krajín. Dlho by sa tam neohriali.
@anonym_autor A čo má muž urobiť? Nechať deti hladné alebo nezaplatiť hypotéku a nech skončia na ulici a deti idú do decáku? Rozviesť sa a nevidieť deti potom? Proste nemá veľmi na výber a ženy to zneužívajú lebo držia mužov v pasci. Ak muž zarába 5000 alebo 10 000 a súhlasí aby žena bola doma a zároveň žena má zadné vrátka-teda niečo svoje nie som proti nech je doma. Ja určite nie som človek čo uznáva len ľudí čo makajú v práci denne 9 a viac hodín, ak niekto sa vie zabezpečiť inak a zarobiť si inak napríklad cez investície a podobne nemám proti tomu nič a som ok s takými ľudmi a ich životom. ALE zároveň neuznávam nezodpovednosť a priživovanie na iných a to proste odsudzujem.
@marsmykkok ako držia ženy mužov v pasci? Tie ženy každý rok znásilňujú svojich mužov,aby otehotneli a boli doma a nechodili do práce?
Ked potrebujem som tvrda feministka,ked potrebujem som ta nezna kvetinka o ktoru sa treba starat,ale praktikujem to len a len doma pri manzelovi.A manzel velmi rad hra somnou tuto hru.
Ale nikdy sa zeny nebudu rovnat muzom,to proste nejde ani fyzycky ani dusevne.Takze vtomto nesuhlasim s fenimizmom.Dnesna doba je chora a zvratena,preto vsetko aj toto je zvratene a uz to nema nic spolocne s tymi zenami,co stali za feminizmom.
@anonym_f54528 feminizmus nie je o tom,aby sa ženy rovnali fyzicky a psychicky mužom.
@anonym_d59268 prava mame v zapadnych krajinach mavonok rovnake. Ale rodove nerovnosti su tu stale- plat, karierny postup alebo vobec moznost nwjakej kariery, zastupenie v politike a verejom diani, sexualne a domace nasilie
@majlo1234 Na to si poziciam otazku z ineho fora :
Ak firmy platia zenam menej za rovnaku pracu, preco rozhadzuju peniaze na drahsich muzskych kolegov ? Neviditelna ruka trhu by to mala dat do poriadku a nic.
Ak firmy platia zenam menej za rovnaku pracu, preco rozhadzuju peniaze na drahsich muzskych kolegov ? Neviditelna ruka trhu by to mala dat do poriadku a nic.
@patrike u nas zeny dostavaju 2ks popradskej kavy a kilo cukru,to muzi nedostavaju,lebo menej vydrzime kedze robime aj nocne smeny.Len za to,ze sme zeny dostavame 100eur bonus do vyplaty.
No mali by muzi nariekat,kde je ta rovnopravnost,preco aj oni ako muzi nedostanu 100eur za to,ze su muzi.
@pr85 ty si tiez z tych, ktori ani matne netusia co je feminizmus a co je jeho cielom. Ale bol by si rad, ak by nic take ako feminizmus, emancipacia, rovnost prilezitosti neexistovalo, zeny by nemali mat pravo rozhodovat o sebe a svojom zivote, vsetko by za nich rozhodovali muzi. Najprv otcovia (pripadne matlky), potom manzelia. A nepokusaj sa z toho vykluckovat, to co si tu popisal o tebe hovori viac ako sa nazdavas.
@patrike to nie je ak, ved su na to stastistiky. Vysvetlenia mozu byt rozne, muzi zvyknu tvrdsie vyjednavat, zeny maju kvoli materstvu(aj potencialnemu) hprsiu poziciu na trhu prace…nie je to legalne, ale deje sa to. To je pri equal pay. Ale keby sme sa bavili o gender pay gap, tam sa uz bavime skoro o 20tich percentach napriek odvetviami
@patrike a hadam to pomaly daju do poriadku tie nove smernice o transparentnosti mzdy. Niekedy sa proste trh nechyta😅
@anonym_autor síce to nevidím, ale ak to tak je, bolo by to pokrytecké. Musel by som však poznať aj dôvod, prečo to tvrdia. V každom prípade veľakrát sa niečo vydáva za niečo iné, než je napr. skutočný feminizmus by takto nevyzeral.
@patrike To už máme na Slovensku dosiahnuté. Nech feministky idú hlásať svoje múdra do islamských krajín. Dlho by sa tam neohriali.
@pr85 toto by to vyhovovalo, aby sa ženy pred tebou plazili a aby ty si mohol rozhodovať o ich živote. Veľmi by sa ti páčilo v Afganistane, však.
@anonym_autor tvoj príspevok som absolútne nepochopilla. To,že sa nesmejem na trápnych vtipoch Fico a spol. neznamená,že som volička PS.
@anonym_autor vsimla som si len silne pravicove zeny, ktore su proti bytiu doma s detmi, pretoze tie mamicky neprinasaju kapital.