Pokuta za langoš bez diakritiky. Vaše názory?
Prave som na IG videla vyjadrenie z druhej strany- ze tam bolo ovela vacsie pochybenie, ale toto- diakritika jeden makcen - to je ta info ktora v spolocnost vyvola vasne a burlivu diskusiu- no neviem pravda bude niekde....
@zuzinka888 finančná správa má na svojom FB profile toľko rozprávok za posledné obdobie, že Dobšinský je šuvix. Po fb beží aj zápisnica a v tej iné pochybenie nie je.
Môj kamoš dostal pokutu 300 eur, že najprv vzal peniaze a potom dal bloček. Pritom na bloček sa čakalo, asi to už každý zažil, že proste niekedy to trvá, kým kasa ten blok vypluje. Kontrolór mu peniaze položil na pult a on ich samozrejme vzal do ruky a čakal na tú kasu a hneď drb, pokuta. Radosť podnikať.
@zuzinka888 finančná správa má na svojom FB profile toľko rozprávok za posledné obdobie, že Dobšinský je šuvix. Po fb beží aj zápisnica a v tej iné pochybenie nie je.
Môj kamoš dostal pokutu 300 eur, že najprv vzal peniaze a potom dal bloček. Pritom na bloček sa čakalo, asi to už každý zažil, že proste niekedy to trvá, kým kasa ten blok vypluje. Kontrolór mu peniaze položil na pult a on ich samozrejme vzal do ruky a čakal na tú kasu a hneď drb, pokuta. Radosť podnikať.
@akvi a pritom to nie je zakazane, jamozem zakaznikovi napr vydavat kym mu vyjde blok.. to je taka kravina ze az...
@anonym_autor dat za langoš 4€ moze len psychicky chory clovek, zisk 3€ ako vysity, zas dalsi nenazranec, dobre ze mu naparili a ten blocek ozaj navrhoval psychopat, urcite nebola ta pokuta vystavena iba za jazyk slovensky.
@anonym_ab9289 skus si zriadit prevadzku, zamestnat ludi, nakupit stroje a zariadenie... a porataj si kolko ta stoji. V kuchyni si tiez neurobis doma langos za euricko, lebo si si musel/musela kupit sporak, panvicu, a kopu inych veci.. ze? ;) mudrlant
@anonym_autor už som sa bála, že sa to tu rozoberať nebude 🙈
Nejde o mäkčen skôr si myslím že take away keď si bere so sebou má byť daň 23% a túto je len 19%
Nejde o mäkčen skôr si myslím že take away keď si bere so sebou má byť daň 23% a túto je len 19%
@siasis ako vies ze bolo takeaway? a hlavne vo vyjadreni kontroly nic take nie je
@siasis pri konzumácii na mieste je sadza 5%, pri balení 19%.
Ono je skôr problém v tom, ze cely ten bloček je divný. Ma tam mat rozdelenie celej dane - takú tu tabuľku co maju všetky bloky v dolnej časti. Ale uhrali to na chýbajúci mäkcen 🤦♀️
@anonym_autor dat za langoš 4€ moze len psychicky chory clovek, zisk 3€ ako vysity, zas dalsi nenazranec, dobre ze mu naparili a ten blocek ozaj navrhoval psychopat, urcite nebola ta pokuta vystavena iba za jazyk slovensky.
@anonym_ab9289 ty náš hrdina.
@anonym_ab9289 skus si zriadit prevadzku, zamestnat ludi, nakupit stroje a zariadenie... a porataj si kolko ta stoji. V kuchyni si tiez neurobis doma langos za euricko, lebo si si musel/musela kupit sporak, panvicu, a kopu inych veci.. ze? ;) mudrlant
@simca06022011 tieto keci pocuvam neustale ake je to drahe a pritom co podnikatel to nove auto, sam majitel predmetnej langosarne sa vyjadril ze to ma zarobene(1500€) za 2 dni, ale tak sprosty a lenivy mu to kupuju, tak sa ma...
Ono je skôr problém v tom, ze cely ten bloček je divný. Ma tam mat rozdelenie celej dane - takú tu tabuľku co maju všetky bloky v dolnej časti. Ale uhrali to na chýbajúci mäkcen 🤦♀️
@simca06022011 tieto keci pocuvam neustale ake je to drahe a pritom co podnikatel to nove auto, sam majitel predmetnej langosarne sa vyjadril ze to ma zarobene(1500€) za 2 dni, ale tak sprosty a lenivy mu to kupuju, tak sa ma...
@anonym_ab9289 trzba je za dva dni mozno.. teraz.. ale urcite to nema "zarobene". Skus zacat podnikat... :D my mame teda vyrazne vyssie trzby ako langosaren, ale teda urcite tolko za dva dni "nezarobime". najradsej mam taketo mudrosti.
No schvalne kolko uz podnikas? :D
@anonym_9cf3c1 je tam rozpis.. chybaju len medzery... aj sumy sedia a vsetko
@anonym_ab9289 hej tak si nahadž na to dph, odvody , dan z hrubeho zisku , naklady až taká ryža to nie je
@anonym_ab9289 ty budes zatrpknuty zamestnanec bez stipky ekonomickeho myslenia.
@anonym_ab9289 otvor stánok vedľa, daj langoš za 3€ a budeš milionár
@anonym_ab9289 trapny provokater.
Povolanim - synacik.

@anonym_75e987
Dobre kecy. Mozes pracovat sama na seba. Dokonca mozes dat pracu aj inym ludim a mozes im dozicit luxusny plat. Nielen nariekat o ozobracovani a zdierani zlymi kapitalistami. Skus ist zit na Kubu, ako ti tam fajnovo bude. Ked stale nariekas o zdierani, asi nie o robis v zivote zle.
@anonym_ab9289 Videla si koľko dala táto vláda za machovú stenu v kukurici? A koľko stáli kuchyne? 20 násobok bežnej ceny. Videla si, ako safari tato vlada? Kolko ukradli na vily v Chorvatsku? To je choré,nie langoš za 4 €.
Niekto ten langoš musí urobiť, niekto musí zaplatiť elektriku, suroviny, vodu, plyn, nájomné. A niekto chce plat. A to sme este nezaratali zisk.