icon

Pokuta za langoš bez diakritiky. Vaše názory?

Dnes o 06:24

Postrehli ste kauzu langos/langoš?
Čo si o tom myslíte?
Pokuta 1500 eur za blok bez diakritiky, zaplatiť do troch dní.

Pokuta za langoš bez diakritiky. Vaše názory?
Strana
z3
ariannazara
Dnes o 06:27

Ze im uz sibe.

tykat
Dnes o 06:30

Ono takto, sledujem tuto kauzu, podnikatela mi je velmi luto, cez vikend tam ideme na langose cela rodina aj domov si dame zabalit. Ale ak by som chcela zdzubat tento blocek, tak langos bez makcena by ma trapil najmenej. Oproti tomu rozpis a vycislenie DPH by som teda rozporovala. To vyzera ako GPS suradnice, a ano ja si to viem oddelit vycislit kolko som za co zaplatila ale je to neprehladne. OK
Ale neprislo k ziadne ujme, stat nepirisel o peniaze, zakaznik nie je ohrozeny nejakou nekvalitne poskytnutou sluzbou. A preto mi pride pokuta 1500€ vysoko prestrelena, najmä po tom co som videla celu zapisnicu z kontroly, verejne pristupna, podnikatel ju cez svoju pravnicku zverejnil. FS sa ohana tym ze to urcite nebolo za makcen ale ze tam boli ine pochybenia, podla zapisnice neboli.

zuzinka888
Dnes o 06:34

Prave som na IG videla vyjadrenie z druhej strany- ze tam bolo ovela vacsie pochybenie, ale toto- diakritika jeden makcen - to je ta info ktora v spolocnost vyvola vasne a burlivu diskusiu- no neviem pravda bude niekde....

hiro
Dnes o 06:37
@zuzinka888

Prave som na IG videla vyjadrenie z druhej strany- ze tam bolo ovela vacsie pochybenie, ale toto- diakritika jeden makcen - to je ta info ktora v spolocnost vyvola vasne a burlivu diskusiu- no neviem pravda bude niekde....

@zuzinka888 Na internete sú dokumenty z kontroly, zbežne som si to prečítal, nejako som tam nezbadal spomenuté iné pochybenie.

tykat
Dnes o 06:41
@zuzinka888

@zuzinka888 ake tam boli ine pochybenia? citala som zapisnicu rano v buse, nieco som mozno prehliadla.

orisker
Dnes o 06:52

Peniaze do štátneho rozpočtu sa musia nájsť stoj čo stoj!
Na jedného živnostníka už máme aspoň tridsať úradníkov, ktorí ho kontrolujú, zdaňujú, zabezpečujú hygienu, normy, bezpečnostné školenia, kontrolujú budovy, v ktorých sa vyrába, robia mu management, poradenstvo, kontrolujú spravovanie webstránok, cenotvorbu, nutričné hodnoty produktu a prísad, z ktorých ho vyrába...
A určujú pokuty, dane, poplatky...
Toto je už sekírovanie a šikana!

aalt
Dnes o 06:55

Raz som sa rozpraval s jednym veducim predajne. Vravel, ze pre kontroly maju vzdy "pripravene" nejake male "previnenia". Proste aby vzdy nasli nejaku drobnost a boli spokojni, ze nieco nasli a mozu dat malu pokutu a nebuzerovali ich potom cely den. Ze ju samozrejme hned na pockanie odstrani a ked odidu, nachysta inu dalsiu. Ale neviem teraz ci to je dobry postup, lebo ked vidim za co dali pokutu 1500 evri, tak asi uz teraz drobnost neexistuje ...

moonlight1210
Dnes o 06:55
@zuzinka888

@zuzinka888 Viem, ze teraz vypisuju nieco o chybnej dph a podobne. Ze to nebolo iba o diakritike.
Ale zverejnena zapisnica z kontroly jasne uvadza, ze pokuta je iba za chybajuci makkcen (diakritiku) a nic ine.

Co je sialenstvo.

Ja to vidim na to, ze najblizsie sa parlament bude zaoberat tym, ze vysledky z kontrol budu podliehat mlcanlivosti a zverejnenie zapisnic bude trestane podla sadzobnika od 10 000 eur vyssie.

Takze mozes povedat, ale nemozes sa verejne branit dokazom. Mozes sa vlacit po sudoch a platit pravne sluzby.
Hned po tom, ako najprv tu sankcuiu uhradis.
A ak vyhras sud po rokoch odkladov a natahovani a posuvani sa pomaly az po ustavny sud, tak ti milostivo tych 1500 eur vratia.
Pricom rozhodnutie bude zniet, ze trovy si znasa kazdy sam.

Lebo rozkaz znel jasne: Naplnit prazdnu statnu pokladnu bez vztiahnutia ruky na "nasich ludi" (kde by sa dali sankcie a povinne vratenia statom vyplatenych financii nabrat take, zeby ich lopatou prehadzovali do statnej pokladne).

magdalienka11
Dnes o 06:57

@anonym_autor podnikateľ bol opakovane vyzvaný na opravu dokladov. Pokuta nebola vystavená kvôli diakritike a nie len kvôli 1 dokladu,ale zle nastavenej DPH vo viacerých dokladoch.

moonlight1210
Dnes o 07:01
@magdalienka11

@anonym_autor podnikateľ bol opakovane vyzvaný na opravu dokladov. Pokuta nebola vystavená kvôli diakritike a nie len kvôli 1 dokladu,ale zle nastavenej DPH vo viacerých dokladoch.

@magdalienka11 tak citaj: https://www.facebook.com/photo?fbid=36621627014...

Zapisnica nespomina ani opakovany delikt, ani dph, ani nic ine.

A mna by zaujimalo, preco sa snazia branit zavadzanim a nespravnymi informaciami.

hiro
Dnes o 07:05
@magdalienka11

@magdalienka11 "ale zle nastavenej DPH vo viacerých dokladoch."
Finančná správa tvrdí, že ... Zo zverejnených pokladničných dokladov zároveň vyplývajú vážne indície porušenia zákona DPH, najmä nesprávna klasifikácia tovarov a služieb do príslušných sadzieb DPH.
- pokuta nebola o DPH. Majú len indície, ešte len to budú riešiť. Ak tomu dobre rozumiem účtujú si 19% namiesto 5% za ten langoš.

la_dolce_vita
Dnes o 07:09

Co tam po velkych kauzach a mega rybach, tych nikto neriesi a ide pritom o miliony/miliardy. Kocurkovo..

ivicatolic
Dnes o 07:20

@anonym_autor teraz pozerám doma bločky.... veď šanghajáci/ čínske obchody/ veselo bez diakritiky.... pozatvárať!!!! 😂😁😂😁😂 čo im to vyhráva?

82peter82
Dnes o 07:27

Mám pocit že poniektorý politici sa nemajú čoho chytiť tak sa snažia nafúknuť aj prkotinu na obludnú vzducholoď. Prečo sa kontroluje aj diakritika na bločkoch ? Kto dal do užívania tento zákon ktorým sa kontrolný úrad musí riadiť ? Nebol to náhodou pán Sulík ? Ak nie tak sa ospravedlňujem. Ale už nie je pomaly dňa čo by dnešná opozícia nevytiahla nejakú blbosť a potom sa toho všetci svorne chytia a prepierajú to do nemoty. Keď sa ich reči vyvrátia dôkazmi, tak sa len pousmejú a na ďalší deň si zase nájdu niečo iné. Nepríde žiadne ospravedlnenie ale príde podľa nich ďalšia kauza ktorá zlomí tejto koalícii väzy. Myslia si že niečo sa predsa len musí chytiť či nie ? A pri tom si vôbec neuvedomujú že pred bežným voličom si len robia reklamu ktorá ich diskvalifikuje do skupiny "NEVOLITEĽNÝ". Už sú naozaj trápny. A ty volič si vyber stranu, ktorá ťa reprezentuje čo najviac a najviac s ňou sympatizuješ.

hiro
Dnes o 07:48
@82peter82

Mám pocit že poniektorý politici sa nemajú čoho chytiť tak sa snažia nafúknuť aj prkotinu na obludnú vzducholoď. Prečo sa kontroluje aj diakritika na bločkoch ? Kto dal do užívania tento zákon ktorým sa kontrolný úrad musí riadiť ? Nebol to náhodou pán Sulík ? Ak nie tak sa ospravedlňujem. Ale už nie je pomaly dňa čo by dnešná opozícia nevytiahla nejakú blbosť a potom sa toho všetci svorne chytia a prepierajú to do nemoty. Keď sa ich reči vyvrátia dôkazmi, tak sa len pousmejú a na ďalší deň si zase nájdu niečo iné. Nepríde žiadne ospravedlnenie ale príde podľa nich ďalšia kauza ktorá zlomí tejto koalícii väzy. Myslia si že niečo sa predsa len musí chytiť či nie ? A pri tom si vôbec neuvedomujú že pred bežným voličom si len robia reklamu ktorá ich diskvalifikuje do skupiny "NEVOLITEĽNÝ". Už sú naozaj trápny. A ty volič si vyber stranu, ktorá ťa reprezentuje čo najviac a najviac s ňou sympatizuješ.

@82peter82 Píšu tam:
"...zodpovednú z naplnenia skutkovej podstaty uvedenej v ustanoveni § 16 písm. c) zákona č. 384/2025 Z. z. podľa ktorého sa správneho deliktu sa dopusti ten, kto
na evidenciu prijatej tržby používa pokladnicu eKasa, ktorá nespĺňa požiadavky podľa §5, alebo nesplní povinnosti uvedené v §9 ods. 1 až 3 a 5..."
"Kto dal do užívania tento zákon ktorým sa kontrolný úrad musí riadiť ? Nebol to náhodou pán Sulík ? "
Sulík v roku 2025?

anonym_2f4dd8
Dnes o 07:51

Podľa mňa zle píšete
Je pravda, že neviem o aku langosaren ide
Ale ak si ho berú so sebou zákazníci,tak je 19perc dph
Ak jedia na mieste tak 5

janikk54
Dnes o 07:54

to chce psa bit, palicu si najde 🙂 iba tolko k tomu poviem. naozaj sa riesia sprostosti, ine veci by ich mali trapit.

anonym_859789
Dnes o 07:55
@anonym_2f4dd8

Podľa mňa zle píšete
Je pravda, že neviem o aku langosaren ide
Ale ak si ho berú so sebou zákazníci,tak je 19perc dph
Ak jedia na mieste tak 5

@anonym_2f4dd8 hej a tuto p*čovinu by už mohli konečne zrušiť, lebo chcem vidieť toho kto bude nahanat cloveka ktory povie ze si to zje tam a potom si to na tajnasa napcha do tasky a utecie. A ešte ked si to objedna cez bolt tak tusim 23% dph, chore, chore, chore.

anonym_2f4dd8
Dnes o 07:56

A doplnim,vela stankov si dava vyššiu dph aby nebol zbytočný konflikt
Pre štát je to lepšie samozrejme vyššia dph,nie pre predajcu a zákazníka
Takže toto mi príde hon na čarodejnice 😅

alenamihal
Dnes o 08:01

Ficove slova "TO FAKT IM UZ JE*E??!!!! '' .... mne je zle z celej statnej spravy !!!!!!
Mohli ich upozornit a dam im par desiatok eur pokuty ,ale toto mi pride prehnane...
ja som zvedava kto dostane pokutu za Presovsku nemocnicu brrrrrrrr

anonym_ca047e
Dnes o 08:03

To ze vsetci v statnej spravy, rovnako ako v policii dostali prikazom, vyberte od vsetkych co najviac pokut. Cize uradnici uz nie su nasi zamestnanci, ale nasi danovi exekutori. Najskor vysoke ceny v obchodoch (vysoka DPH, transakcna dan,...), potom vysoke dane, vysoke odvody, vysoke poplatky na uradoch, vysoke pokuty,... Chora krajina, kde par mafianov oklamalo tik tokom par menej inteligentnych a doslova zdieraju vsetkych z koze. Ti co obchadzaju system sa tesia v style, ved ja nic neoplatim, nech platia vsetci ostatni, nech susedovi zdochne koza.

anonym_2f4dd8
Dnes o 08:04

Aspoň viem kde je ta langosaren a pojdeme si dať 😋🥳 mňam

anonym_ca047e
Dnes o 08:05

Pocas jazdy vam prestane svietit cez den ziarovka vo svetle, 50 eur. Taketo veci sa maju riesit napomenutim, ze dajte si to pre vasu bezpecnost do poriadku a nie, musime vybrat co najviac, inak nedostaneme premie.
Jedina andej zostava, ze ked uz aj madari vedeli kopnut Orbana, ze snad nezostaneme jedini kreteni v europskej unii a nebudeme zivit tu mafiansku prorusku svoloc, ktora je asi podplacana aj rusmi, aby rozkladala eu zvnutra.

anonym_2b6a29
Dnes o 08:06

Ak nájdu nejaké nezrovnalosti, pochybenie všetko musia napísať do správy - zápisnice a tá jasne hovorí, že iné pochybenie tam nebolo. To čo už povie FS je zavádzajúce... bohužiaľ toto už nenapravia, človek chápe, vždy musia niečo nájsť. Aj u nás vo firme bola kontrola a tiež museli niečo nájsť, proste bez toho to nejde.
Ako sa spomínajú vyššie "čínske obchody, reštaurácie" tam majú koľko chýb a pre zaujímavosť, koľko chýb je na stránke FS a tam pokuty netreba platiť 😀

anonym_f9ef14
Dnes o 08:11

@anonym_autor teba toto ozaj trapi? tak mas nudny zivot

weleda123
Dnes o 08:24
@zuzinka888

@zuzinka888 prečítaj si zápisnicu. Tá dokonca hovorí o chýbajúcej interpunkcii, nie diakritike, takže Finančná správa zjavne nevie kde je sever. Iné pochybenia spomenuté nie sú.

majka2959
Dnes o 08:36

@anonym_autor A ešte z iného súdka: Na rôznych účtenkách im nevadí, že slovo CELKOM bratia Česi preložili nesprávne a že by tam malo byť správne po slovensky SPOLU?

sara07
Dnes o 08:48
@zuzinka888

@zuzinka888 ano to som aj ja čitala ale nepišu nič konkrétne , čiže mäkčen vedia povedat že bol problém s diakritikou ale tie ostatné Nie ????

sara07
Dnes o 08:50
@anonym_f9ef14

@anonym_autor teba toto ozaj trapi? tak mas nudny zivot

@anonym_f9ef14 tu ide o princip
že maly podnikatel dostane likvidačnu pokutu za diakritiku
a niekto kto hore dole par milonikov, sa nedeje nič alebo upravime si zakon aby náhodou nebol postih????
nemyslíš vážne
tento pohon na drobnych szoč čo sa snažia prežiť nejak ma fakt dojima k slzam

sara07
Dnes o 08:55
@82peter82

@hiro
@82peter82 však ano ale doteraz sa som nepočula žeby dávali tak vysoke pokuty za nedodržania tohto zákona
nikde sa nepiše že nemohli dat napomenutie, toto máte zle alebo 50€ pokutu ale 1500€ mi pride ako fakt prehnané a likvidačné
ak predava langoše po 5€ tak ich musi predat 300 kusov len na tu pokut + ešte navia na náklady

Strana
z3