Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO
Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...
Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.
@duunlo oficiálne zdroje napriklad. O vojne napriklad na Ukrajine vo veľkom píšu a informujú militari blogeri. Títo blogeri sú ruskí a dosť sú naklonení Rusku a ruskej výhre. Takže fakt nebudú písať nejaké dramatické propagandisticke veci. A rovnako ukrajina ma svoje oficiálne portály.
@duunlo ja mam jednu otazku na teba a potom koncim. Prosim skus mi odpovedat naozaj pravdu, bez ironie ,vtipov a uprimne a naozaj pravdivo. Naozaj ma to zaujima.Staci odpoved ano, nie.
Verila si tomu , ze Rusko nikdy nenapadne Ukrajinu ?( 3 roky spat.)
@danielahamar áno myslím.
@kremlicka250 škoda, ze si si ani nevsimla, ze to je chlap.
@lion777 myslim, ze to je teraz nepodstatne, ako ten oblek
@777januska777 písala som o Ukrajine? Písala som o Slovensku. Keby tu prišli Rusi. Pochybujem, že ty by si šla bojovať..
@777januska777 bohatý obyvatelia to necítia a cítiť nebudú pokiaľ vojna je mimo ich územia. Veľmi málo poznáš históriu a náturu rusov. A ešte k tomu teraz v pozícii v akej sú s Trumpom v ich zadnici.
@kremlicka250 teda na podnet @lion777 opravujem sloveso myslela, na myslel. Lebo je to asi v tejto konverzacii dolezite ...ak so ta oslovovala v predoslych spravach zenskym rodom miesto muzskeho , tak sa ospravedlnujem ...nebol to tajny plan LGBT komunity ...
@kremlicka250 ak si dobre pamätám, tak nechceli s Ruskom rokovať. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať?
Nám sa tu parádne kecá, keď nejde o naše životy, všakže
@777januska777 tak smelo do toho, choď tú Ukrajinu brániť vlastnými rukami. Osobná pomoc je určite vítaná.
@kremlicka250 jasne, ze som tomu neveril, skor sa len cudoval, ze to neurobili skor a tak dlho cakali. Ale je absolutne nepodstatne comu aj som veril, neveril, myslel, nemyslel. General Macko, tiez na zaciatku veril, ze do dvoch tyzdnov rusom dojdu zbrane. Potom to stale predlzoval, az su tomu tri roky a stale trepe.
@sisaka presne, zatial sa nam tu paradne keca a rozdava cudzie uzemie a pozera na zbytocnu smrt ludi na oboch stranach. Keby sa dal vratit cas a Rusko by nezautocilo...:( kolko ludi na oboch stranach mohlo este zit.
Alebo keby len to Rusko napriklad prestalo utocit hned teraz, kolko zivotov by sa zachranilo.to by bolo krasne...
Nikto mi tu este neodpovedal. Na zaklade coho tu verite tomu, ze nastane mier, ak Ukrajinu odovzdaju Rusom? Ze sa vsetci zacnu zrazu kamaratit, prestane sa zbrojit na oboch stranach, ci dokonca, ze Rusko prestane vrazdit Ukrajincov na podrobenom uzemi?
@lenkakravcova keby išli rusi, tak netuším co by som išla robiť. Sama o sebe som vždy bola rebel, ale okolnosti sa menia. Čisto za národ by som zomrieť nešla, na toto som prehnane logická a nie emotivna. Keby som ale bola donútený okolnosťami, tak verím tomu, ze by som asi išla bojovať, keďže vždy záleží od okolností a myslím si, ze každý človek by to dokázal ak ma vhodné okolnosti.
@kremlicka250 v pohode, to tiez vypoveda o tom ako vnimas to co niekto pise, ze nevies z pisaneho textu ani zistit ci sa jedna o muza alebo zenu, lebo transgender ani motyka nie som, to len pre upresnenie 😂
@777januska777 ja by som si bránila len rodinu, ak by šlo priamo o priame napadnutie, keby niekto stal proti mne so zbraňou.
Ale za nejakú ideu národa by som bojovať určite nešla. To sú také trapošiny. Sme len jedno ľudstvo. A priatelia a nepriatelia. Kým niekto nestojí zoči voči mne so zbraňou, tak nie je môj nepriateľ, voči ktorému by som dvihla rovnako zbraň.
@duunlo hahah, ako sa kamaratili celu historiu vsak? Ci preco vzniklo nato? Preco bola studena vojna? No prave toto je smiesne mne. Ideologicky kulturne su to tak vzdialene svety a ak sa tomu prida moznost, ze niekto je schopny vypovedat vojnu, ked mu prepne. Veris tomu, lebo to pisu v tych pravdivych clankoch?
@777januska777 ty si logicka? Ved tomu ani sama nemozes verit.
@bosorkabb ale cítia. Len nie teda ti najbohatší. Ta stredná vrstva to citi, nie nejako dramaticky pravdepodobne ešte. A áno náteru rusov nepoznam uplne, keďže nežijem v ich svete.
@duunlo hej , vsimla som si v par spravach muzsky rod. Potom som odpisovala viacerym zenam, tak som automaticky pisala v zenskom rode.
Ale ano, moja chyba, mala som pisat v muzskom ...priznavam chybu.
@ikka204 “kamaratit” v uvodzovkach, kedze kazdy chce nerastne suroviny. Ako aj teraz na jednej strane sankcie a bla bla bla a na druhej strane nakupuju plyn o sto sest… cize co si budeme nahovarat? Alebo myslis, ze krajiny budu chciet stratit svoj blahobyt? Ved ich mohamedani ubiju pyzamom, ze neprisli predsa do vyspelej EU aby tu zivorili.
@777januska777 akoze nepoznas naturu rusov, ved citas blogerov, to si odtial este nenavnimala tu ich naturu?
@777januska777 ja ich poznám cez muža dosť aj priamo v Rusku. A nemáš pravdu. Ich svet je iný ako náš. A vždy bude. Preto sa to ťažko chápe. A žijú podobne ako pred vojnou, áno majú trochu nepríjemnosti. Ako že kde na dovolenku, to však ja za problém nepovažujem. Možnosti majú. Len musia viac plánovať.
Pre Veľkú Rus sú ochotný zniesť oveľa viac ako Európan.
@sisaka čítaj co píšem. Alebo nečítaj a pozeraj sa na veci ako doteraz, nevadí, ze nevidíš súvislosti a ze veríš tomu, ze mier sa nejako sam pre budúcnosť zabezpečí, ak sa budeš klaňať agresorovi. Žiješ v naivnom svete, kde veríš v nejaké to vnutorne dobro v ľuďoch. Ono je to aj celkom pekne, ale prebudenie bude kruté. Aj žena vždy verí, že jej muž ktorý ju bije sa zmení, stačí ze ho bude bezpodmienečne milovať a bude sa mu prispôsobovať. A nakoniec je z toho vždy nešťastný život a často traumatizovane nešťastne deti.
@duunlo áno som, kedysi keď som verila hoaxom som viac dávala na emócie a bola som veľmi emotivna.

@ikka204 pisem, ze verim vsetkemu? Skor si z toho aj z Vas robim srandu, lebo asi nemate logiku. Ako sa mozem bat a verit clankom oblubenych dennickov? Ked jedno odporuje druhemu?