icon

Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO

4. mar 2025

Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...

Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.

duunlo
4. mar 2025

@gribka1 vazne ich beru mamicky z modreho konika. Lebo nemozem sa tvarit ake je Rusko zle a pritom od neho nakupovat suroviny o sto sest.

gribka1
4. mar 2025

@777januska777 Človek môže byť hrdý na jednotlivcov, ale národ, to nie.

gribka1
4. mar 2025

@lion777 Samozrejme, politici, biznismeni, nie bežný človek.

lion777
4. mar 2025

@duunlo my ani nemozme inak, nemame na drahsie suroviny s priplatkom , dovezene oklukou. Potrebujeme na priamo , pekne od skoro suseda.

gribka1
4. mar 2025

@duunlo No vidíš, všetci europania mali odmietnuť čokoľvek od Ruska, ukázať politikom ako sa to robí....

777januska777
4. mar 2025

@lion777 prečo si mame predstavovať ovecky a podobne veci? My predsa vidíme, že ten medveď šliape na myšky. Prišiel k nim a začal im šliapať na ich dom ale on vravi, ze ma na to pravo, ze on by to nerobil, keby sme ho k tomu nevyprovokovali. A ďalšie myšky sedia a pozerajú a niektoré mu aj veria, lebo však medveď je kamoš. Nevadí, že priamo pred sebou vidia realitu, uveria rečiam medveďa, lebo realita je pre nich príliš krutá.

kremlicka250
4. mar 2025

@sisaka ano vzdy je kam odist, to su predsa ti "hnusni migranti" ktorych tu predsa nechceme.
Takze na jednej strane by si usla a na druhej tu polovica nenavidi migrantov...ties trochu ironia.

duunlo
4. mar 2025

@lion777 to si nemoze dovolit ani bohaty nemec, nieto my bedac slovenska 😅 a to si uz nemci uvedomuju, kedze tam zacali vo velkom prepustat, USA zacne uplatnovat cla na auta a to este len bude zahul v EU, ale pritom sprosty europan si neuvedomuje, ze EU americanom uz davno uplatnuje clo na auta vo vyske 10%, preco by teraz american si nemohol nahodit 25% aby sa presunula vyroba do USA? Co sme pupok sveta a lepsieho niet?

lion777
4. mar 2025

@gribka1 ved ani to im nepomohlo, tie sankcie. Nakoniec zistili, ze oni samotny su skodny a neprosperuju.

777januska777
4. mar 2025

@gribka1 tak v tomto to majú iné národy inak. Kazdy ma svoju vlastnú naturu ako vravím.

gribka1
4. mar 2025

@lion777 Nepomohli, aj ich obchádzajú.

gribka1
4. mar 2025

@777januska777 Lebo niečo v minulosti ako národ znamenali. Naša história je bohužiaľ čistým prejavom ten nátury čo spomínaš.

lion777
4. mar 2025

@duunlo ved my auta nepotrebujeme, ani kurit, ani svietit.

ikka204
4. mar 2025

@duunlo Preco by bola blba? To sudis, ze z toho clanku? Ze v jednom roku odobrali plyn z ruska, v roku predtym nie a v dalsom roku tiez nie. Toto je ta zavislost, o ktorej pisem? Dalsia vec, ja som si nevybrala, aku elektrinu budem vyuzivat, ani aku naftu mozem na tomto uzemi tankovat. Keby bolo na vyber, mozes ma sudit, ale takto? Za mna to vybral niekto iny, o com si myslim, ze to robi hlupo. A posledna vec, na zaklade toho som povinna schvalovat to, ze Rus sa sprava ako arogantny vrah? Keby tvoj sef zavrazdil svoju zenu, tak by si ho potlapkal po pleci, lebo ti posiela vyplatu? Sice ty mozno hej.

duunlo
4. mar 2025

@lion777 jasne, ze nepotrebujeme, ved my sme ekologicky, vsade peso, mame bicykle, upps ani tie nie, aj ich vyroba bude energeticky narocna 😅 tak nic no, aspon, ze vypestujeme zeleninu, upss ani to nie bez hnojiv 😅

777januska777
4. mar 2025

@bosorkabb áno to ti verím. Osobne by som to porovnávala s mentalitou usa k vlasti. Oni sú tiež taki blazni v tomto podľa mňa. Taka fanaticka laska. Je to ťažké a bude to ťažké prelomiť to nejako u rusov. Možno keď budu dosť slabí tak nám "pomôže" cina. Ta si na Rusko dosť brúsi zuby.

ikka204
4. mar 2025

@duunlo a este sa ta spytam, ked sa tak tesis z uspechpv ruska a z toho, ako americania skodia europe, ty zijes kde? V moskve alebo New yorku?

lion777
4. mar 2025

@777januska777 lenze medved spal v brlohu a pre nieco ho vyprovokovali, aby prisiel za oveckou. Ostatne si musis zistit, uz je to skoro tri roky ci kolko a neni mozne, aby si nevedela preco to zacalo a kto su ukrajinci. Potom si aj zisti, co robili pocas druhej svetovej, chodili sem na vypady.

lion777
4. mar 2025

@duunlo nie, tieto zeny budu chodit nahe v Evinom ruchu. ( lebo si to vraj nevybrali, ale ano vybrali, berie sa vzdy najlepsia a najlacnejsia ponuka, najblizsie ako je mozne)

ikka204
4. mar 2025

@lion777 bububu zli ukrajinci, treba ich do nohy vyzabijat, nic ine si ani nezasluzia, vy ste tak oblbnuti propagandou, ze jeden sa tu vysmieva z priestoru, kde zije a tesi sa, ze rusko vyhrava vojnu a druha sa zas tesi ako europa (miesto,kde zije) schudobnie a este aj vie, ktory narod si nezasluzi exiatovat

duunlo
4. mar 2025

@ikka204 no a preco asi teraz zacali odoberat, ked dva roky neodoberali, ako pises? Teraz, ked uz je snad 12.kolo sankci, ked je situacia este vaznejsia, tak teraz zacnu nakupovat len tak? Jaaaj nie, oni uz aj zabudli, ze nenakupovali a ze nemozu, tak nakupuju dalej. OK, cize mi chces tvrdit, ze keby si mala moznost nakupovat asi 2x drahsie palivo, tak by si ho kupila len aby nebolo od rusa? Aj si priplatis za potraviny a vsetko ostatne, co bolo vyrobene mimo ruskych zdrojov? Tak gratujem, mozes si aspon na zaciatok nakupit slnecne kolektory a zit len zo svojej vyrobenej energie. Ci to sa neda, to uz je tazke pre teba?

lion777
4. mar 2025

@ikka204 to neni tesenie, ale jednoducho to k tomu speje, staci pozorovat. Veru boli kruty vtedy, k zenam a detom, privazovali ich k stromom.

duunlo
4. mar 2025

@ikka204 kto pisal, ze sa tesi? Ty rada podsuvas nieco niekomu len aby bolo po tvojom? Mna len udivuje, ze aku logiku pouzivate… ja sa nepotrebujem tesit na nestasti

777januska777
4. mar 2025

@lion777 vidíš a už tam hľadáš ten dôvod, ze ho museli vyprovokovať, prečo nedokážeš pripustiť, že medveď je nenazrany agresor a chcel domček mysiek? Prečo tuto nenazranost vidíš vo všetkých okolo len v medveďovi nie? Medveď je rovnaký predátor, ktorý túži po dome mysiek. Aj iní predátor túžia po dome mysiek, ale tí počkajú ako sa situácia vyvinie a ze si sa im oplatí to skúšať tiež. Lebo zatiaľ im je fajn aj takto. Ale s ich domom to môže byť predsa lepšie.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 pretoze tak to nebolo. Medveda nezaujima nejaky domcek mysiek.

777januska777
4. mar 2025

@lion777 áno áno. Lebo to povedal medveď tak je to pravda? Keby to reálne medved nechcel urobiť a bolo by mu to ľúto, že to urobil, tak by prestal a oľutoval svoj čin a nie pokračoval v boji o dom ďalej. A vyhrážal sa každému okolo kto by chcel myskam pomáhať. Kazdy človek ktorý urobí niečo v hneve a preženie to. Tak po tom keď vidí co jeho reakcia spôsobila, nastúpia u neho výčitky svedomia a ľútosť a svoju chybu sa bud snaží napraviť alebo odísť. Túto sa to nedeje. Boje a hnev narastá a agresivita sa zvyšuje. Toto nie je to čomu veríš. Ale deje sa presne to co sa deje pri agresoroch a narcistoch. Keď vidia co spravia ich agresivita narastá a stupňuje sa, neexistuje žiadna ľútosť. Plus keď vždy agresor a narcista pri odhlaleni klamstvá začne vymýšľať ďalšie klamstvo a ďalšie a ďalšie.

ikka204
4. mar 2025

@duunlo ale takou retorikou pises, moj zlaty. Ja sa nebudem klanat nikomu, ani obhajovat nebezpecneho vraha, lebo.. kvoli nicomu. Susedstvo s ruskom nam nic dobreho neprinesie. A mimochodom, ani polske maso nekupujem, ale kupim si radsej drahsie slovenske alebo ceske. A to len ty tvrdis, ze vsetko ostatne je drahe, len nenazrany rus nam preda lacno. Dokedy?

ikka204
4. mar 2025

@lion777 a preto treba ich potomkov vyvrazdit? Ty si v poriadku? Ako zidov?

lion777
4. mar 2025

@777januska777 ak by medved nezasiahol. Orol by sa pokusil prevziat jeho uzemie aj zo surovinami, ved aj toto bol dovod.

777januska777
4. mar 2025

@lion777 nie orol by sa nepokusil zobrať jeho územie. Kedze medveď by si mohol svoje územie predsa brániť. Ale žiadne svoje územie si predsa nebráni tým, ze napadne úplne nevinné myšky. Ved ak sa medveď cítil ohrozený orlom, mal ho napadnúť priamo, keďže majú domy vedľa seba. Nebol by s tým problém. Poriesil by si to priamo medveď s orlom a nemuseli do toho zasahovať nevinne mysky.