icon

Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO

4. mar 2025

Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...

Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.

ikka204
4. mar 2025

@lion777 a tym ze obsadi ukrajinu, tomu zabranil? A co take finsko? Alebo co keby ju orol napadol z druhej strany? Naco malo rusko jadrove zbrane? Presne kvoli tomu. Ved to je hlupost uplna toto

lion777
4. mar 2025

@ikka204 to hovoris ty a robi to ich prezident.
@777januska777 medved mal rozne dohody z orlom, ze sa nebude priblizovat vojensky, no orol zradil a uz mu zacal dychat na krk.

ikka204
4. mar 2025

@lion777 naozaj? Hadze bomby na svojich ludi? Ci ich osobne striela? To ti posepkal sam putin?

lion777
4. mar 2025

@ikka204 ved ich posiela na front, ale uz neni koho.

ikka204
4. mar 2025

@lion777 a preco ich posiela na front? Strielaju sa tam navzajom? Co sa stane s ukrajincami, ak rusko dostane ich uzemie? Dostanu po karafiate?

duunlo
4. mar 2025

@ikka204 ja nie som tvoj zlaty, to si nechaj pre partnera. A akou retorikou, ze poukazujem na to ake ste nelogicke? Na jednej strane si vsade precitate ako rus ide do riti a jazdi na somaroch a na druhej strane ste posrate, ze sa objavi na hranici. Tak sa pytam, ako sa tu objavi, ako porazi Ukrajinu, ktoru podporuje cela EU? Cize bud su to bludy co sa pisu v dennikoch, ktore citate a potom sa radi nechate oblbovat a ste blbe alebo tomu neverite a potom rus je zjavne dost silny, ma dost zdrojov aby dokazal vyhrat a potom my mame mozno problem. A uz ked nemate tak radi toho rusa, potom aj zdroje od neho Vam musia predsa smrdiet. Ci ako ekoteroristi, protestuju proti vsetkemu, ale farbu si zobrat do spinavych paprci im nevadi a obliekat sa do oblecenia vyrobeneho niekde v Bangladesi tiez nie, o cestovani uz aj skoda pisat…

777januska777
4. mar 2025

@lion777 veríš narcistovi a žiadne logické argumenty ta nepresvedcia. Lebo narcistove klamstvá sa vždy bijú a nesedia a ty to aj vieš, ale ty si nejako uverila tej myšlienke o dobrom východe, ktoré musí konať aj zle veci a o zlom západe ktore ked robi dobro ak tak je to vzdy zle a z toho nedokážeš upustiť, lebo je to vec, ktorú si mala v sebe a máš v sebe roky. Takéto myšlienky sa ťažko mažú o seba. Ja som to opustiť dokázala ale teda sama neviem ako sa mi to podarilo.

lion777
4. mar 2025

@ikka204 uzemie je uz porozdelovane. Co bude s nimi? Ved sa rozleteli kade tade a ziju vsade inde a vsetko to stoji peniaze, na kazdy jeden krk. Tak to bude ako doteraz, v tomto sa nic nezmeni.

sisaka
4. mar 2025

@kremlicka250 ja žijem mimo Slovenska. Nepáčilo sa mi, odišla som, takže za mňa hovoria nielen reči, ale aj skutky

ikka204
4. mar 2025

@duunlo ja som toto nikde necitala, mozno tak, ze maju na niektorych frontoch problemy, ale ja citam o tom, ze mieruchtivy rus zbroji ako sialeny. On dostane ukrajinu na zlatej tacke a potom budeme cakat, ze zlozi zbrane, ukrajincom a europe nastanu zlate casy s lacnym plynom a mier nevidany. Moj zlaty ti hovorim preto, ze tvoja naivita je na urovni takeho zlateho trojrocneho dietata.

777januska777
4. mar 2025

@lion777 ved ale ako vravím medveďa riešiť veci s orlom priamo. Podľa teba ak bude mať manžel problém so svojim kolegom, tak ten kolega ma prísť a zbit mňa? Nemá si to riešiť ako dospelý človek s manželom? A ak to rieši tak, ze žijeme mňa a neprestáva aj keď vidí, že mi ubližuje už to nie je o nejakom dobre a pravde, ale o tom, ze ma chce zbit.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 my patrime na vychod, nie na zapad. Kulturne, geneticky, nabozensky, jazykovo. S tym nic nespravis, mozes sa aj na hlavu postavit. Ved ty si tu ukazala, ze nemas ziadnu logiku.

ikka204
4. mar 2025

@lion777 cize na ukrajine uz nie su ukrajinci? Pisali v tych pravdovravnych clankoch? Ako ich potom ich prezident vrazdi? Kvoli comu nam ostanu ti, ktori usli na krku? Kvoli tomu spravodlivemu mieru, ktory tu tak obhajujete?

duunlo
4. mar 2025

@ikka204 ja som rad za teba, ze ty nie si naivna. Mne toto staci ku stastiu 😉

777januska777
4. mar 2025

@lion777 nie my nepatríme nikde. My chceme žiť moderný svet. Nemusíme predsa mat spoločnú mentalitu so západom. Môžeme si predsa tu mentalitu budovať sami svoju. Svet je prepojený, tak ako nikdy predtým, môžeme sa učiť od seba navzájom. Chceme žiť v modernom svete, ale kvôli nášmu zakomplexovanemu a nenavistnemu pohľadu sa nedokážeme odpútať od svojich zvykov. Preto verím ze mladi ludia budú mať šancu nás svet opraviť, lebo my a starší sme ho pokazili.

ikka204
4. mar 2025

@duunlo a este lacny rusky plyn si zabudol napisat. Aby nam nakoniec nezabehol v krku. To bolo obrazne napisane, aby si si to nevykladal doslova

lion777
4. mar 2025

@777januska777 ale ano patrime, staci sa pozriet do zrkadla. Mame vela veci spolocnych. Na neutralitu by sme sa potrebovali vymanit s certovych zvazkov, zvanych eu a potrebovali by sme poriadnych statnikov a diplomatov. Mozno aj to bude, nove Ceskoslovensko.

duunlo
4. mar 2025

@ikka204 takze vlastne ty by si mala byt nestastna, ze tym ako zijes, co nakupujes, podporujes rusa svojou spotrebou a on moze zbrojit… ufff dost sklucujuce, ked si predstavis, ze kazdym tvojim eurom odchadza zlemu rusovi nejaky ten cent, za ktory on vyroby naboj a ten znici nieci zivot.

zmrzlinka8
4. mar 2025

@777januska777 presne preto, že vojna nie je americký film, tak nepodnecuj k bojovaniu a predlžovaniu vojny, ale radšej si treba sadnut za mierový stôl a aj vedieť ustúpiť, ak treba, za záchranu ľudských životov. už dosť bolo vojny, aj tak sa najviac na tom nabalí zbrojarensky priemysel a zelenskyj

kremlicka250
4. mar 2025

@sisaka ved ja sa ti necudujem, ja len ze tu by utiekla polka Slovenska a prvi by boli aj ti, co nadavaju na hnusnych migrantov, ktori im beru peniaze a parazituju....ale rozmyslam kto by prijal 5,5 miliona Slovakov... alebo 2,75 miliona ak ratam tu polovicu teda...

lion777
4. mar 2025

@kremlicka250 ty si utekaj, ja ostanem. Chodte si na ten uzasny zapad. Domov je len jeden a ten je tu.

777januska777
4. mar 2025

@lion777 jasne, ze mame veľa spoločných ale aj veľa rozdielnych znakov. Rovnako ako s inými národmi. A k tomu, ze eu je čertov zväzok reagovať nebudem to je zas taky ten výkrik o zlom západe, čo som už spomínala. Ty jednoducho nedokážeš uznať, že dobro je aj na západe a aj tam mozu byt dobre veci, ze dobro sa neriadi podľa máp ci viery.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 neni, podla toho co stale predvadzaju, tam dobro neni.

777januska777
4. mar 2025

@zmrzlinka8 za mierovym stolom sa sedelo a sedí stale, teda sedia tam vsetci okrem ruska, ktore na tieto rokovania casto vobec nechodieva. Mier z Ruska je v tom nechať si ukrajinské územia a basta. Tu nie je možnosť na dohady a nejaké rokovania. Raz chce agresor niečo a bud mu to dáme alebo nie. Ako som už povedala. Agresor aj obeť u jasne, ale to by ludia nemohli snívať o nejakom dobrom východe.

kremlicka250
4. mar 2025

@lion777
Spinavy zapad🙂 cisty vychod, ufulany juh a sever od blata.... parada🙂
Sak hadam nebudes utekat pred kamosmi, to by bolo aj smiesne, ci?

ikka204
4. mar 2025

@duunlo ver tomu, ze to, aka situacia je momentalne na slovensku, je pre mna dost sklucujuca. Tie hluposti, co sa tu deju, ta neschopnost robit veci, ako treba. Ano, mas pravdu, je to sklucujuce.

lion777
4. mar 2025

@kremlicka250 parada co, aj slnko vychadza na vychode.

ikka204
4. mar 2025

@lion777 hlavne, ze je dobro v rusku. Podla toho, co predvadzaju, neskutocne dobro.

lion777
4. mar 2025

@ikka204 vedia sa obranit a postavit zlu. To je dolezite

ikka204
4. mar 2025

@lion777 za aku cenu? Mnohych ludskych zivotov? Naozaj to za to stalo? Co vybojovali? Ci staci, ze znicili zlych ukrajincov a vyhnali ich z krajiny? To bolo to zlo? A uz je teda dobre? Aj ti zli ukrajinci su teda zo zapadu a len zabludili? S nimi nemame nic spolocne?