Postrelili premiéra Fica v Handlovej?
Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?
@carolynka a ty si si vedomá toho, že za druhú najchudobnejšiu krajinu v EU nás označili v roku 2023 .
Citujem " Porovnanie životnej úrovne vždy vyvoláva vášne. Európsky štatistický úrad (Eurostat) najnovšie za druhú najchudobnejšiu krajinu Európskej únie označil Slovensko. K takémuto záveru dospel na základe prepočtu hrubého domáceho produktu na obyvateľa v parite kúpnej sily (PKS). V komplikovanom ekonomickom ukazovateli má životná úroveň Slovákov dosahovať len 67 percent priemeru Európskej únie. Horšie sú na tom len obyvatelia Bulharska (59 percent). O niečo ľahší život majú dokonca najviac zadlžení Gréci (68 percent). Ide o predbežné údaje za rok 2022." https://www.trend.sk/ekonomika/eurostat-oznacil...
Vládol vtedy Smer? Nevládol. Vládol Matovič a Heger.
A? Smer je teraz pri moci a co robia? SNS co robia? A Hlas?
A aktuálna vláda ide tento negatívny trend z roku 2023 svojou politikou zvrátiť alebo ho ešte urýchliť?
@carolynka myslím, že zachranujú čo sa ešte zachrániť dá, o dva roky uvidíme čo zverejní Eurostat. To už budú výsledky smeru hlasu a sns.
Ešte citujem z toho linku čo predtým "Slovensko začalo v roku 2018 opäť dobiehať životnú úroveň Západu. Historicky najvyššiu úroveň krajina dosiahla v roku 2020. Konkrétne skončila na 57 percentách európskeho priemeru a v roku 2021 padla na 55,8 percenta. Nástup pandémie tak zastavil konvergenciu. V tomto sa zhodujú dáta preferované domácimi aj európskymi odborníkmi."
@naja94 čas ukáže, či ich kroky sú správne alebo nie. Tak ako čas ukázal, Matovičove a Hegerove kroky.
Keby tato garnitura zacala robit pozitivne kroky k rozvoju krajiny, a mladi ludia mali lepsiu perspektivu, mne by bolo jedno kto v tej vlade sedi (ak by nekonali v rozpore s pravnym statom) mne bol napriklad Fico dlhe roky ukradnuty. Danko tiez. Blahu som vnimala ako vulgarneho a nenavistneho cloveka co v politike nema co robit. Ale tak zda Sa, ze kopa ludi sa v nom vidi,inak by ho nevolili.
Ak by zacal Fico a spol plnit predvolebne sluby a efektivne spravovat stat, nech si tam sedia aj dalsie volebne obdobie.
Ficove vlády dlhé roky profitovali z Dzurindových reforiem, väčsinu "odvládli" v dobrých časoch...
Tak nech sa teraz ukážu, čo vedia spraviť pre krajinu... okrem toho, že sa budú vyhovárať ešte ďalšie dva roky na odorovu, hegerovu, matovičovu a radicovej vládu...
@carolynka a Este som chcela dodat, ze keby ten stat spravovali aj s nejakou (aspon) elementarnou slusnostou, tiez by sa na tie ich tvare lahsie pozeralo dalsie 4roky
A nie ze premier krajiny vo svojom videu povie: pochval psa, oserie ti plot. Alebo rez a rubaj do krve, po Simeckovej kotrbe.
To uz fakt sa premier EU krajiny nevie lepsie vyjadrovat?
@carolynka ale oni plnia svoje predvolebné sluby, také čo dali občanom. A občania ich zvolili.
Ano viac ludí je takých čo by tam byť nemuseli, myslím i vo vláde i v parlamente. A myslím z oboch táborov. Ale tak ako som písala už skôr, že som verila, že Matovič sa už nedostane do parlamentu, no dostal sa lebo ho ludia zvolili, dostal hlasy tak tak sa dostal i Blaha, i Šimkovičová, i Taraba i Pročko i mnoho iných ľudí, ktorí tam nemajú čo robiť , ale ich voliči ich tam chcú.
@naja94 áno súhlasím s tebou citujem ťa "Tak nech sa teraz ukážu, čo vedia spraviť pre krajinu... " verím, že ukážu. A viem, že mnoho ľudí v roku 2020 volilo Matoviča, aby ukázal čo dokáže. A mnoho z tých čo ho volilo, dalo hlas smeru v roku 2023 lebo Matovič neukázal nič okrem svojho ega, a narcismu. Mnohí už zabudli, aké škandály sprevádzali Matovičovu vládu, nemyslím covid a jeho atomovky, mám na mysli odvolávanie riaditeľov nemocníc tuším v KE na kardiologii bol odvolaný odborník, lekár a riadením nemocnice bol poverený hutník https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/576910-k...
@carolynka áno tá slušnosť chýba v politike, to sa opakujem aj ja. Ale môj pocit, opakujem môj pocit je ten, že to začal Matovič už pred rokmi. Jemu slušnosť nič nehovorila, on šiel svoje hlava nehlava. Tak ostatní sa prispôsobili, žiaľ. Ako sa povie na hrubé vrece hrubá záplata.
Ano vadia mi také vyjadrenia. A je jedno či sa tak vyjadruje premier, alebo poslanec. Nemali by sa.
Tak isto ked Matovič na proteste doniesol truhlu pred Ficov byt v Bonaparte, bol kreatívny, a ked jeho nápad okopírovali kotlebovci a doniesli mu truhlu pred dom v čase covidu tak bol ohen na streche.
Ľudia už zabudli, aké škandály sprevádzali najmä Ficove vlády... Kováčik zametač so skore 0:60, Kočner a jeho drzé zlodejiny, Trošková na úrade vlády, státisíce pre Ficových ľudí v alobaloch, ruksakoch, krabiciach od šampanského, únos Vietnamca, lustrovanie novinárov, mýtny tender...
Ešte že máš na obhajobu Fica po ruke krikľúna Matoviča... ja si ale nemyslím, že Matovič je najväčším problémom tejto krajiny... a to som naňho doslova alergická
Neviem kolko rokov ma autorka, ale Meciar, Slota a mnohi dalsi tiez nemali ukazkove spravanie, takze napisat, ze to zacal Matovic, to je take ako keby sme tu vsetci boli po lobotomii.
@naja94 ľudia nezabudli, ani nezabudnú ... to sa neboj, politici si to budú vykrikovať nafurt. A voliči tak isto.
A Kočnera, dovol mi pripomenúť, že bol aj kamarátom Kováča ml. a s nim mal ten kšeftík Technopol, kt. skončil zavlečením Kováča ml. do rakúska. Kočner plával celý čas mútnymi vodami, skrz celé politické spektrum.
@dskjhfdlkdjhl áno mám dosť rokov a dosť si pamätám, hej Slota a jeho tanky na Budapešť, nezabudnuteľné, alebo Janko Keľna Lupták. Ale nebolo to nikdy takto vyhrotené ako je to teraz. Žiaden politik neni svätý, nie som ani naivná ani hlúpa. A ako som napísala, tú neslušnosť vnímam v parlamente od kedy je tam Matovič. Nech sa na mna nikto nehnevá, ale to vyhnal do totálnych extremov. A ostatný sa len po nom opakujú.
Tak potom mas kratku pamat, lebo ked uniesli Kovacovi syna, tak to bolo dost vyhrotene, v porovnani s tym je taky Matovic nic.
@dskjhfdlkdjhl nemám krátku pamäť. Vnímam veci v súvislostiach. A bolo to tak vyhrotené, že strielali na politikov?
Treba sa vrátiť k threeme, koho Kočner volal "šéf" a u koho si vybavil, aby mal "pokoj" od policajtov a sudcov... kauza s Kováčom ml. bola len jednou z mnohých epizód a jeho zavlečenie do Rakúska súviselo skôr s odmietnutím prezidenta Kováča menovat Lexu...
Kocnerovi sa najviac darilo ošklbávať druhých vždy v čase, keď bol Fico premiérom... Hádam si nemyslíš, že sa stali susedmi v Bonaparte len nejakou zhodou náhod...
No, a myslis, ze teraz sa strielalo kvoli tomu, ze Matovic vykrikoval? Alebo ako to mame chapat?
Inak, doporucujem kazdemu, aby si precital od Mnacka-Ako chuti moc, je to velmi tenka, zato poucna a stale aktualna knizocka😉 Je to urcite lepsie vyuzity cas, ako tieto nezmyselne hadky na MK😉
Fakt už pusti Matoviča z hlavy... v podstate od volieb 2023 už o ňom takmer nevieme, a napriek tomu sa to tu len hrotí a hrotí...
@dskjhfdlkdjhl sa hádaš? ja som bola v tom, že diskutujeme 🙂
a nie teraz sa nestrielalo, spoločnosť neni rozpoltená, rozhádaná, kde sa rodiny so sebou nebavia lebo náhodou volili niekoho iného, nevhodného ... tuším také komenty som tu čítala v čase volieb.
Ako píšem všetko so všetkým súvisí.
@naja94 a že zatkli kočnera v čase vlády smeru, a ešte jeden moment si pamätám z dávnych čias... zachránme markízu... vtedy ju viedol pavol rusko, a ups další kamarát s kočnerom či sa mýlim, odsúdili ich spoločne za to čo ukuli. Ale to bol boj proti Mečiarovi. 🙂
Sme pridaleko v historii ..
Treba ísť dalej, trošku pochopenia pre druhú stranu, nehrotiť, neurážať, neburcovať.
Matovič a že o nom nevieme, no s ním tuším ani koalícia ani opozícia ani do diskusných relácii ísť nechceli, kvôli tomu aký je a verím, že pôjde na smetisko dejín.
Ono je to teraz vyhrotene aj kvoli socialnym sietam. V case Meciara alebo Slotu neboli, a keby boli, tak by sa ta rozpoltena spolocnost preukazala uz vtedy, podla mna. A takisto tu prebieha hybridna vojna, existuju trollie farmy, ktore siria rozne nepradive info.
Matovic je uz minulost, a uz ked sa tu spominaju nasledky jeho vladnutia, tak budeme objektivni a zhodnotme aj v 12 rokov vladnutia Smeru.
@greta90 ahoj, síce si písala inej babe, ale dovolím si odpovedať na tvoj komentár.... K diktatúre sa začíname približovať, k médiám - predsa politici odmietajú chodiť do reakcií a diskusií, odmietajú odpovedať na otázky novinárov konkrétnych spoločností, chcú zoštátniť rtvs... To, že či ľudí s iným názorom zatvárajú do basy, zatiaľ našťastie nie, ale keď som dnes počula tie vyjadrenia, že chcú trestať tých, ktorí sympatizujú so strelcom, ktorý spáchal atentát, tak ktovie k akému režimu toto všetko povedie... Pred tými 2 rokmi ako píšeš sa ľudia nezatvárali do basy len tak, ale konečne sa začali vyšetrovať prípady...
Nikdy som smer nevolila a nikdy ani voliť nebudem, lebo politické dianie sledujem dlhodobo.. rovnako ale ani nie som volič PS... Vždy sa dá nájsť aj prijateľná strana, skúsme sa prosím naozaj všetci pozerať na veci kriticky a viac rozmýšľať, kontrolovať ako korešpondujú skutky politikov s tým čo hovoria...
@autorka nechcem byť kritická, ale ty si zrejme tiež začala sledovať politiku možno tak z obdobia covidu, keď tu obhajuješ smer... Áno, Matovič a spol. boli fakt chaotickí, ale Matovič nereprezentuje celú opozíciu a zase buďme úprimní, jednak vládli v čase covidu a plus aj vojny na Ukrajine. Napriek tomu robili veci aj pre ľudí - zvýšenie dôchodkov, daňových bonusov, prídavkov na deti...
Ja nikde nepisem, ze ja sa hadam😉 Ano strielalo sa, ale stale neviem, co ma s tym Matovic a to nie som jeho volic, nemam dovod sa ho zastavat. Ale chapem, zvalit vsetko na neho, to nie je ziadna novinka, je to sice blbost, ale uchytila sa, mnohym totiz vyhovuje.
Este raz som si precitala to hodnotenie Slovenska ako druhej najchudobnejsej krajiny EU. Na toto by sa mali ludia a politici sustredit, ze zivotna uroven Slovaka je len 67% priemeru EU. Ja by som si strasne chcela precitat nejaky program od vlady napisany laickym jazykom, kde sa specificky vysvetli, co s tymto chcu spravit do toho roku 2027. Ale nie len take vseobecne omacky, proste ich viziu, ze kde chcu aby Slovensko bolo v roku 2027.
Kočnera zatkli, keď už Fico nebol premiérom a keď sa začal smeru rúcať ich domček z karát... o Ruskovi som nikdy nemala dobrú mienku, je jedno koho a co zachraňoval... keď už spomínaš tu Markízu, vieš čo povedal mladý Fico v roku 1998 na jej adresu?
faktom je ze koalicia a s nou aj fico danko a pelle vzisla z legitimnych demokratickych volieb
rovnako novy prezident rozhodla vola ludu vola vacsiny
(tak ako v britanii v otazke brexitu) treba o respektovat a nedehonestovat tych co ich volili
tu sa len vyvolavaju vasne a to najma tym ze novinari a mienkotvorne skupiny sa ani nesnazia vyvolat zdanie iluziu o vyvazenosti to je proste fakt
opozicia sa nesnazi priniest alternativu ale venuje sa minoritnym temam pre ludi ociernuje v zahranici atd a to vyvolava napatie lebo ten priemenry clovek si precita tych milion clqnkov o semafore a ked urobi preslap poslanec z ps tak ticho (hellebrant) alebo pred 2 kolom pre Korcok neodmietol podporu Matovica ktory utocil a uplne stupidne na sex orientaciu Pelleho
zo strany opozicie obrovska nekompetentnost a neschopnost dat alternativu a len posledna poznamla pozeravate televizne debaty ja som pri poslednych (este pred atentatom) mala dojem ze este aj ten Danko je pricetnejsi a konstruktivnejsi ako opozicna cast spektra
@mamina7070
Mala by som pár otázok...
Čo sú to tie minoritné témy, ktorými stráca čas opozícia?
Akú alternatívu čakáš od opozície pol roka po voľbách, ak sama tvrdíš, že si obyvatelia v demokratických voľbách slobodne vybrali a treba to rešpektovať?
Čo je podľa Teba hlavnou úlohou novinárov? Čo je to tá vyváženosť?
@bbalin zaujímavý názor, no určite nesledujem situáciu od covidu, a nevidím dôvod obhajovať smer.
A áno súhlasím Matovič nie je celá opozícia, je to opozícia v opozícii. Bojuje vždy proti všetkým i proti vlastným.
A áno, veci pre ľudí.. zvýšenie dôchodkov .. nesúhlasím, zvyšuje sa automaticky na základe zákona, ktorý je prijatý dlho na slovensku a je naviazaný na infláciu, kedže bola vysoká inflácia tak dôchodky šli vyššie rýchlejšie ako v čase kedy inflácia defakto nebola, ceny boli stabilné a rozprávalo sa skôr o deflácii - to za tých dobrých čias.
Zvýšenie danových bonusov myslíš na dva roky, kedy rozbil Matovič svojim snom úplne rozpočty miest a obcí, lebo do tých plynú peniaze z dane z príjmov fyzických a právnických osôb. A preto teraz mestá obce zvyšujú dane, zvyšujú poplatky za smeti, zvyšujú poplatky za škôlky ( a vedz, že to už dole nepôjde, aj ked sa danový bonus zníži ). A to zvýšenie danového bonusu, ktoré nedostanú matky s viac detmi, alebo osamelým rodičia alebo živnostníci, alebo niekto kto dlhodobo marodí.
Zvýšenie prídavkov na deti, áno aj to bolo za čias predošlých vlád naviazané na infláciu, a zvyšovalo sa o pár centov ako aj dôchodky. Tak to dvihol jednorazovo áno, to je pravda to zvýšil.
A že sme rodina prešiel zákon o rodičovských dôchodkoch, kedy sú zase potrestaný rodičia starajúci sa o postihnuté deti, napr. lebo tie nepracujú. A potom prešiel zákon o dôchodkoch o valorizácii, aj počas roka ale v tom má prsty strana hlas a podporili to vtedy vláde hegera tuším opozičné strany.
A zabudla si napísať, na tie peniaze rozdávané počas covidu - nekonečné pandemické očr, nekonečné rodičáky, oveľa dlhšie podpory v nezamestnanosti , dotácie pre podnikateľov ... toto je tiež vizitka Matoviča ako sa dajú rozhádzať peniaze. Ale mala by som byť spokojná, lebo tak dobre ako za Matoviča som sa nikdy nemala, peniaze chodili samé a za nič ... díky Matovič.
@dskjhfdlkdjhl strelbu nezvalujem na matoviča, to si zle pochopila. Ja som len vyjadrila svoj názor a pocit, ako to vnímam, dlhodobo... ved Matovič v parlamente urážal , provokoval ešte aj Aničku Belousovovu či ako sa volala, až mu dala facku, a tá veru v politike hádam aj 20 rokov nie je. Proste jeho konanie bolo od samého začiatku cez čiaru. Ak Ti niekto bude 10 rokov nadávať, tak raz Ti povolia nervy a ako sa povie na hrubé vreco hrubá záplata, začneš i ty nadávať. Ak máš pocit, že vulgarita pomohla tvojmu súperovi, tak sa začneš správať rovnako. Toto vnímam. Ja neschvalujem správanie Fica, Danka, Blahu, ale ani Matoviča, Pročka .
Aj teraz Čaputová s Pellegrinim chcú usporiadať okrúhly stôl, hlas samozrejme súhlasí, ps súhlasí, sas súhlasí, kdh súhlasí ... a ostáva smer ( ako to je také rozporuplné, lebo písali, že stretnutie predsedov strán a predseda je v nemocnici ) , že nevie či sa zúčastní, danko sa vyhovára na fica, že či mu odporučí sa zúčastniť a matovič povedal že on zájem nemá či čosi také - snažím sa ho ignorovať a nezvyšovať si tlak.
@naja94 hej, politikom neradno veriť. A vedz, že každé volby u mňa sú o tom, čo je menším zlom. A vždy posledné roky to tak mám. A Fico v tom roku nebol ešte v SDL? Tuším áno, lebo teraz pozerám wiki a tam že smer vznikol až rok po. A to tuším vládol Dzurinda, lebo vyhrali boj o markízu. 🙂

Baby, mne to neda, musim sa spytat aj ked to je off topic. Tie ktore sa zastavate koalicie, vy ste si vedome, ze to so Slovenskom ide prudko dolu vodou? Ja sa vazne pytam. Vam nevadi, ze nas v ekonomickom rozvoji predbehlo uz aj Rumunsko? Rumunsko, ktore sa este prednedavnom povazovalo za chudobny stat, je na tom lepsie ako my. To v akej neperspektivnej krajine chcete, aby vyrastali a zili vase deti? Vsak nech si kazdy voli koho uzna za vhodneho, ale teda nech tie zvolene strany aj pohnu prstom pre ten stat a obcanov, ktori ich platia. Ja uz tomu fakt nerozumiem.